Kako gledati TV u inostranstvu? Vodič za gledanje inostranih TV

Kako gledati TV u inostranstvu? Vodič za gledanje inostranih TV

Kada putuju iz zemlje, većina će se ljudi morati nositi s geo-blokiranjem. I to je naročito tako na televizijskim web stranicama. Ove stranice ograničavaju pristup njihovom sadržaju na temelju lokacije korisnika. Stoga, ako napustite domovinu, šanse su da nećete moći gledati televiziju u inostranstvu. Međutim, ovaj članak daje rješenje o tome kako gledati TV u inostranstvu. Na taj način možete zadržati TV streaming s bilo kojeg mjesta.

Zašto nije moguć TV prijenos u inostranstvu?

Zbog autorskih i licencnih razloga. Doista, pružatelji sadržaja licencirali su ekskluzivna prava za različite emitere. Kao rezultat toga, oni mogu ponuditi slične usluge specifične za njihovu regiju. I donijeti sadržaj svojim klijentima. To je dobro rješenje jer je sadržaj lakše dostupan.

Međutim, to znači da ne možete pristupiti Vašem sadržaju kada se nalazite na terenu drugih emitera. Čak i ako ste platili za to. Stoga, ako je Vaša omiljena TV emisija licencirana za Sky u UK, nećete je moći gledati izvan Velike Britanije. Budući da je drugi kanal emitira na Vašoj trenutnoj lokaciji.

Kojem sadržaju možete pristupiti iz inostranstva?

Vjerojatno nijednom. Zato što Vaš pružatelj TV usluga ima sporazume o licenciranju sa stotinama snabdjevača sadržaja. I svi oni nude slične uslove. Stoga je logično jednostavno ograničiti pristup kanalu a ne emisijama.

Ako posjetite TV web stranicu ili koristite njihovu aplikaciju, dobit ćete poruku poput: ,,Naše usluge nisu dostupne u ovoj zemlji". Ili nećete moći ni pristupiti njihovoj početnoj stranici.

Kako Vaš pružatelj usluga ograničava Vaš pristup?

Ograničenja zavise o Vašem geografskom položaju. Dakle vaš pružatelj usluga mora odrediti gdje je svaki korisnik. Da bi se to učinilo , uobičajena je praksa koristiti geolokacijske tehnike. Najpopularnije je provjeriti IP adresu korisnika na popisu dopuštenih (ili crnoj listi). Rezultat ove provjere određuje hoće li sustav odobriti ili uskratiti pristup sadržaju.

Kako gledati TV u inostranstvu?

Nikada nije prekasno zaobići ta ograničenja. Postoji 100% zakonsko rješenje da dobijete TV u inostranstvu. A možete i deblokirati online TV u inostranstvu u roku od nekoliko minuta s bilo kojeg mjesta.

Tehničko rješenje je VPN. Šta je VPN? Da pojednostavimo, virtuelna privatna mreža (VPN) je softver koji može oponašati Vašu lokaciju bilo gdje u svijetu. Možda ne bilo gdje, ali svugdje gdje Vaš VPN nudi server.
how to watch tv abroad
Kada se povežete s VPN serverom, on djeluje kao posrednik između Vašeg uređaja i web stranice koju želite posjetiti. Vaš sav promet ide preko ovog servera koji posjećuje web stranicu u Vaše ime.

Stoga, web stranica smatra da je posjećujući korisnik VPN server, a ne Vaš vlastiti uređaj. A IP adresa servera je na popisu dopuštenih televizijskoj web stranici. Stoga stranica daje puni pristup svom sadržaju. A server ga šalje nazad na Vaš uređaj.

Konačno, imate emitovanje televizije u inostranstvu, kao da ste kod kuće. VPN server je Vaš pristup za deblokiranje online TV-a u inostranstvu.

Na primjer, s VPN serverom u Velikoj Britaniji možete gledati BBC iPlayer. Takođe, sa serverom u SAD-u možete streamati American Netflix!

VPN pretplata: Koliko košta?

Tražite VPN da biste gledali televiziju u inostranstvu. Možete biti na odmoru ili na poslovnom putu par dana. I ne želite mnogo potrošiti.

Čuvajte se besplatnih VPN-ova

Dakle možete naći neka besplatna VPN rješenja na tržištu. Međutim, danas nije ništa stvarno besplatno. Organizacije koje nude besplatne VPN usluge nisu nevladine organizacije.

I iza svojih besplatnih usluga je mreža s hardverom, softverom i zaposlenicima. Infrastruktura kao što je ova je vrlo skupa. Stoga, oni trebaju zarađivati nešto zauzvrat. Vaša je vrijednost u Vašim navigacijskim podacima. Stoga će oni koristiti Vaše podatke u komercijalne svrhe i prodati ih za najvišu ponudu. Zaboravite na svoju online privatnost.

Nadalje, besplatni VPN uglavnom neće uspjeti deblokirati online TV u inostranstvu. Tako da to nije rješenje kako gledati TV u inostranstvu. I njegova će brzina biti prespora za pogodno emitovanje.

Pristupačna mjesečna naknada

Pouzdan VPN nije besplatan. Ali je prilično jeftin: između 5 i 10 £ za mjesec dana. A ako Vam se ne sviđa opredjeljenost, ponekad se možete pretplatiti na samo jedan dan. Međutim, ako se pretplatite na više od 6 mjeseci, možete dobiti mnogo bolje cijene, s popustom od preko 50%

Također, većina VPN-ova nudi garanciju za povrat novca. Možete se pretplatiti i isprobati njihove usluge. A ne svidi li Vam se, možete jednostavno otkazati pretplatu i dobiti puni povrat sredstava.

Koji su najbolji VPN-ovi za emitovanje televizije u inostranstvu?

Iako nije tako jednostavno uspoređivati VPN-ove, postoje neki kriteriji za fokusiranje na emitovanje televizije u inostranstvu:

  • VPN je user-friendly: Neki VPN-ovi nude bolje sučelje od drugih ...
  • Brzina VPN-a: Želite gledati streaming TV, pa je to nužno.
  • VPN deblokira sadržaj: Uvijek, redovno, s vremena na vrijeme ...

Ovih Top 5 VPN-ova se redovno razvija. Ustvari, neki VPN-ovi mogu dobiti ili izgubiti svoje mjesto. Ali svi VPN servisi na ovom popisu su preporučeni u ovom članku o tome kako gledati TV u inostranstvu.

ExpressVPN Idite na ExpressVPN
2 NordVPN Idite na NordVPN
3 VyprVPN Idite na VyprVPN
4 PureVPN Idite na PureVPN
5 IPVanish Idite na IPVanish

Kako deblokirati online TV u inostranstvu? Vodič

Sada gotovo znate kako gledati TV u inostranstvu. Ali s ovim vrlo jednostavnim korak-po-korak vodičem moći ćete početi koristiti VPN. To je generički vodič koji treba raditi s većinom VPN servisa.

  1. Izaberite VPN provajdera s gore navedenog popisa
  2. Kliknite gumb da pristupite oficijelnoj stranici VPN-a
  3. Napravite račun i pretplatite se na VPN uslugu
  4. Preuzmite, instalirajte i pokrenite VPN klijent
  5. U softveru odaberite server koji se nalazi u Vašoj domovini
  6. Pritisnite gumb "Connect"
  7. Vratite se na televizijsku web stranicu ili aplikaciju i osvježite

Sada možete gledati svoje omiljene TV emisije online. I na svim Vašim uređajima!

Comments are closed.