SurfEasy recenzija 2024

surfeasy

Sa toliko popularnih VPN usluga koje danas možete odabrati, može biti teško znati za koju od njih biste se trebali odlučiti. Srećom, mi smo tu da vam pomognemo u donošenju odluke kroz mnogobrojne recenzije koje vam donosimo. Najnovija od njih je SurfEasy recenzija.

SurfEasy VPN je provajder sa sjedištem u Kanadi i koji je u vlasništvu Opere, popularnog internetskog preglednika kojeg mnogi biraju ispred popularnijih preglednika. Ovaj Opera VPN dolazi sa gomilom dobrih mogućnosti i ima više od 1000 servera lociranih u preko 23 države širom svijeta.

vpn surfeasy

Ovaj VPN je dostupan za više operativnih sistema i za desktop i mobilne uređaje, a možete u njemu uživati i kao dodatku za preglednik. Postoji i besplatna verzija koja će vam omogućiti da ga isprobate kao i garancija povrata novca ako se odlučite za neku od mjesečnih pretplata.

Da li će VPN SurfEasy biti onaj koji vi tražite? Ova SurfEasy recenzija će vam odgovoriti na to pitanje.

Ukupne ocjene

Kako bismo vam dali malo uvida u ovaj VPN i o čemu će vam ova recnzija govoriti, dali smo svoju ukupnu ocjenu za svaku važnu osobinu. On jeste da spada među skuplje VPN-ove ali zato osvaja visoke ocjene praktično po svakoj drugoj osnovi.

KARAKTERISTIKE VRIJEDNOST
Zapisi Nema zapisa, vaši podaci i identitet su sigurni
P2P Torrenti dopušteni
Netflix US, UK, CA , AU, DE, FR
Višestruke prijave 5 simultane prijave
Zemlje obuhvaćene 31+
Podržani uređaji Android, iOS, Windows, MacOs
Povrat novca garantovan? 14 dana
Protokoli OpenVPN
Promet podataka Neograničen
Enkripcija Jaka: Vojni AES 256 bita
IP adresa Neotkriveno
Serveri 2.000+

Ključne osobine

Ispod ćete pronaći informacije o ključnim osobinama koje možete očekivati od ovog VPN-a.  Imaćete pristup na 1000 servera u 28 različitih država. Moći ćete spojiti do 5 uređaja u isto vrijeme, a biće vam također drago čuti da se ne zadržavaju nikakvi zapisi o pristupima.

 • Broj država u kojima postoje serveri – 28
 • Ukupni broj servera širom svijeta – 1000+
 • Da li VPN bilježi aktivnosti – Ne
 • Kill Switch (Automatski prekid) mogućnost – Ne
 • Koliko uređaja možete koristiti za jednu pretplatu – 5

Upotrebljivost

Jedna od ključnih osobina za svaki VPN jeste upotrebljivost koju nudi za svoje korisnike. On mora biti nešto što je lako za korištenje a u isto vrijeme da nudi dobre tehnološke mogućnosti. Dobra vijest je da VPN SurfEasy opravdava svoje ime te je veoma jednostavan za korištenje.

Može se koristiti na bilo kojem Windows, Mac, Android ili iOS uređaju, te postoje i ekstenzije za Chrome i Opera preglednike. Uzevši u obzir da možete povezati do 5 uređaja, ova prilagodljivost je veliki plus za ovaj VPN.

Kako bismo vam dali primjer koliko je u stvari ovaj Opera VPN jednostavan za upotrebu, proći ćemo kroz korake koje trebate napraviti kako biste ovaj VPN istalirali i koristili na vašem Windows računaru.

1.) Skinite VPN SurfEasy sa njegove web stranice.

2.) Pokrenite i dovršite čarobnjaka za instalaciju.

3.) Pokrenite SurfEasy VPN po prvi put.

4.) Unesite svoje korisničke podatke (Ako ste platili pretplatu).

5.) Izaberite željenu lokaciju servera i kliknite na ‘’connect’’ (Spajanje).

6.) Počnite surfati Internetom u potpunoj privatnosti.

Ovi koraci će se očigledno razlikovati zavisno od toga koji operativni sistem koristite, ali svaka je verzija VPN SurfEasy jednako laka za instalaciju i upotrebu.

Također će vam biti lako da prilagodite svoja podešavanja kada koristite VPN SurfEasy. Meni za podešavanje pruža jasna objašnjenja. Cijeli korisnički interfejs je, u stvari, veoma lak za razumijevanje.

Cijena

surfeasy vpn

Već smo prije spomenuli u našoj recenziji da ovo nije baš najjeftiniji VPN na tržištu. Ipak, isto tako je daleko i od najskupljeg. Naravno besplatni VPN znači da ne morate da platite, ali da biste dobili sve mogućnosti govorimo o $11.99 mjesečno.

Sa tri paketa koje možete odabrati, VPN SurfEasy će moći opslužiti ljude različitih platežnih mogućnosti. Postoji besplatna verzija koja će omogućiti da testirate osnove ovog VPN. Možete se i osigurati sa garancijom povrata novca od 7 dana ako se odlučite za neku od pretplata na ovu uslugu.

Kada govorimo o plaćanju za pretplatu, to se može obaviti svim najpoznatijim kreditnim karticama i PayPal-om, ali na žalost ne postoji mogućnost plaćanja kriptovalutama kao što su Bitcoin ili Etherum.

 • Početni paket: Početni paket je besplatna verzija SurfEasy VPN-a i on će vam dati samo 500 MB prometa na mjesečnoj osnovi. Nećete moći koristiti neke od naprednijih mogućnosti kao što je tracker blokada, ali ćete moći koristiti svaki server na Opera VPN mreži. To ga čini finim besplatnim VPN-om za torrente .
 • Puni paket: Puni paket je standardna pretplata koja vam omogućava negraničenu količinu podataka i mogućnost tracker blokade za samo $4.99 mjesečno ili $3.99 mjesečno ako plaćate unaprijed za cijelu godinu. U ovom paketu nećete moći koristiti sve pokrivene države kao u Ultra paketu, nego ćete imati 12 manje, te nećete moći koristiti mogućnosti kao što je torrent zaštita.
 • Ultra Paket: Ovo je najnapredniji paket za VPN SurfEasy i koštaće vas $11.99 mjesečno ako plaćate za jedan mjesec, ili možete plaćati $6.49 mjesečno ako kupiti pretplatu za cijelu godinu. U ovom paketu ćete imati pristup na 1000 servera u 28 različitih država širom svijeta. Tracker blokada i torrent zaštita su također dio ovog paketa.

Idite na SurfEasy

Mogućnosti

SurfEasy VPN nije bogat mogućnostima kao neki koje smo vidjeli, ali se nama sviđa kako on preferira da zadrži jednostavnost za korisnike što je više moguće. Ima sve potrebne mogućnosti bez dodavanje mnogih koje su više zbunjujuće nego korisne da se primjene. Ove mogućnosti zajedno će vam ponuditi zaštitu od slanja kolačića (cookies), enkriptovaće vaše podatke i pružiti dodatnu zaštitu kada koristite torrent web stranice.surfeasy interface

 

Ako postoji jedna mogućnost koju bismo voljeli vidjeti na SurfEasy VPN, to bi bio Kill Switch jer neki ljudi ostavljaju VPN-ove uključene i kada nisu za svojim računarima. Oni koji skidaju torrente, na primjer, će vjerovatno ostaviti računare uključene i kada nisu u prostoriji. Ako VPN konekcija padne, računar će se automatski povezati ponovo koristeći običnu konekciju.  Ovo, kao što već znate, znači da vaše internetske aktivnosti više nisu zaštićene niti anonimne. Kill Switch spriječava da se to dogodi.

 • Unaprijeđeni blokator tracker-a

Dosupan u oba plaćena paketa, Unaprijeđeni bloker tracker-a (eng. The Enhanced Tracker Blocker) je mogućnost SurfEasy VPN koja će pomoći da se spriječi pohrana kolačića (eng. Cookies)  od strane reklamnih servisa koji vas prate kada ste online.

 • Torrent zaštita

Dizajnirana specijalno za one koji žele da skidaju torrente, ova mogućnost čini da je praktično nemoguće da vaš ISP zna da vi skidate torrente. Oni vas neće moći isključiti ili usporiti vašu konekciju jer neće imati pojma šta radite.

 • Enkripcija bankarskog nivoa

Ovaj Opera VPN koristi isti visoki nivo VPN enkripcije koju koriste mnoge banke i finansijske ustanove za svaku transakciju koja se provodii online. To osigurava da su svi vaši podaci i cijeli saobraćaj potpuno zaštićeni i anonimni.

Pouzdanost i podrška

Jedno od područja gdje ovaj SurfEasy VPN ima najbolje rezultate u ovoj recenziji je sigurno podrška korisnicima koja je dostupna. Možete govoriti sa operaterom za podršku telefonom, preko online chat-a, ili ponošenjem zahtjeva. Ovo je puno više nego što veliki broj drugih VPN-ova nudi i zaista je osobina koja SurfEasy VPN uzdiže iznad ostalih.

Također je vrijedno pomena da možete pronaći mnogo materijala na njihovoj web stranici koji će vam također moći pružiti pomoć. Imaju vodiče, bazu najčešćih pitanja i blog koji će vam pomoći da razumijete kako koristiti ovaj VPN i sve mogućnosti koje nudi.

Pouzdanost je također dobra kod ovog VPN-a što je sigurno dobra stvar budući da do ovog trenutka ne postoji Kill Switch opcija. Tokom testiranja, nismo primijetili nikakva pucanja konekcije te je brzina koju smo imali bila veoma stabilna i brza.

Zaključak

Priznaćemo da postoje i druge VPN opcije koje su jeftinije, ali sama cijene ne bi nikada trebala da bude glavni uslov kada tražite siguran i pouzdan VPN. Kao što smo rekli, SurfEasy VPN omogućava zaštitu koja će vam trebati ako želite da skidate torrente, anonimno surfate ili da zaobiđete geo-ograničenja za sadržaje.

Dakle, da li ovaj VPN zvuči kao dobro rješenje? Ili biste možda željeli da pogledate neku drugu od naših VPN recenzija? U svakom slučaju, mi smo sigurni da ćete pronaći savršen VPN za vaše potrebe.

7.2 Ukupna ocjena
SurfEasy recenzija: DOBAR!

Odnos uloženo-dobiveno
7
Jednostavnost upotrebe
7
Dostupnost
7
Podržanost na uređajima
7
Pokrivene države
8
Prednosti
 • Jednostavan za upotrebu na svim uređajima
Mane
 • Malo opcija
 • Malo država
 • Previše uslova u politici bilježenja aktivnosti
 • Nije za torrente ili P2P
fiko

Fiko, analitičar informacijske sigurnosti, s oduševljenjem istražuje online svijet i posjeduje znanje o internet podacima zahvaljujući svojim studijima matematike na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pratiti svaki razvoj i najnovije vijesti o tehnologiji njegova je prava strast. Međutim, njegov omiljeni fokus leži u internet sigurnosti, pomažući korisnicima zaštiti svojih podataka. Za sve upite, kontaktirajte Fika na fiko@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com