Gledajte Netflix Hrvatska iz inozemstva u 5 jednostavnih koraka

Sigurno ste čuli za Netflix Hrvatska, ukoliko živite u inozemstvu, ili ste otputovali negdje, svoju za Netflix hrvatski nećete moći gledati ako se ne nalazite na teritoriju Hrvatske. Možemo misliti koliko to frustrira, pogotovu ako ste već platili svoju pretplatu i sad željeni sadržaj ne možete gledati u Njemačkoj ili negdje drugdje u inozemstvu. Zbog toga smo odlučili da istražimo kako riješiti ovaj problem, te vam u daljnjeg toku našega članka dajemo uputstvo kako da gledate Netflix Hrvatska iz inozemstva, sa osobitim osvrtom kako gledati hrvatski Netflix u Njemačkoj.

Vidi ponudu
Gledajte Netflix Hrvatska u inozemstvu sa ExpressVPN uz 49% POPUSTA

ExpressVPN vam omogućuje da gledate Netflix Hrvatska iz inozemstva. Iskoristite 3 MJESECA BESPLATNO uz 30 dana GARANTIRANOG povrata novca.

Ažurirano: 17 svibanj 2024

Dostupnost Netflixovog streama

Osobenost Netflixa je njegova parcijalna dostupnost širom planeta. U nekim državama, kao što su Kina, Sirija, Rusija i Sjeverna Koreja čak nije ni dostupan.

Sa druge strane, ekskluzivnost određenog sadržaja se razlikuje od zemlje do zemlje. To znači da video knjižnice različitih zemalja sadrže različit filmski i serijski sadržaj.

netflix hrvatska iz inozemstva

Tako, primjerice, ukoliko želite da gledate sadržaj koji je Netflix stavio u knjižnicu za područje Hrvatske, to neće biti moguće u nekoj drugoj svjetskoj zemlji, zato što taj sadržaj, uz podnapise (titlove) na hrvatskom jeziku, možete dobiti samo na teritoriju Hrvatske. Stoga, ukoliko želite da gledate Hrvatska Netflix u nekoj drugoj zemlji (primjerice, u Njemačkoj), dobićete poruku da navedeni sadržaj nije moguće reproducirati na vašoj trenutačnoj lokaciji.

Iako ga možete pratiti na bilo kojem pametnom uređaju koji posjedujete u kućanstvu (smart TV, osobno računalo, tablet, mobitel i slično).

U nastavku ćemo vam dati odgovore na pitanja zašto se određeni Netflixov sadržaj zaključava po određenim regijama, kao i kako Hrvatska Netflix može da prepozna iz koje zemlje pokušavate pristupiti njegovu sadržaju.

Streaming Netflix hrvatski van zone dostupnosti

Dakle, Hrvatska Netflix je dostupan za gledanje (sa hrvatskim titlovima) samo na području Hrvatske. Isto važi i za Netflixove knjižnice u drugim zemljama (njemački Netflix se može gledati samo u Njemačkoj, američki u Americi, itd). Netflix ovo radi iz razloga što autorska prava za određeni sadržaj vrijede samo za određene teritorije, te on nije dostupan izvan njih.

Zbog toga Netflix uvodi zemljopisna ograničenja koja spriječavaju gledatelje iz drugih zemalja da gledaju knjižnice sadržaja u drugim zemljama.

netflix hrvatski

Prepoznavanje vaše lokacije se odvija preko IP adrese vašega uređaja. Naime, kada se povezujete na internet pomoću pametnoga uređaja, njemu se dodijeljuje elektronička IP adresa (praktički, to je njegova fizička adresa u digitalnome svijetu) i pomoću nje vaš uređaj komunicira sa ostalima na svjetskoj mreži.

Netflixov server očituje vašu IP adresu i, na osnovu nje, prepozna da se ne nalazite u Hrvatskoj i ne dopušta vam pristup do Netflix Hrvatska iz inozemstva. Na osnovu vaše IP adrese Netflix vam prikazuje samo sadržaj iz one zemlje u kojoj ste locirani.

Na primjer, ukoliko se nalazite u Njemačkoj i želite da gledate Netflix Hrvatski sadržaj, bez obzira što imate hrvatsku pretplatu, Netflix će vam prikazati svoju njemačku knjižnicu, jer vaša IP adresa dolazi iz Njemačke.

Dakle, da biste dobili pristup Hrvatska Netflixu, morate da zamaskirate svoju IP adresu na način da izgleda kao da se povezujete iz Hrvatske, a tu vam pomažu takozvani VPN programi koji se konektuju na udaljene servere u zemljama gdje je traženi sadržaj dostupan (u našemu slučaju, na hrvatski server) i dodijele vam hrvatsku IP adresu.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Kako odblokirati Netflix hrvatski streaming sa VPN u 2024

Malo kasnije ćemo vam dati pregled svih VPN programa koje smo testirali da bismo otkrili koji je najbolji za gledanje Netflix Hrvatska iz inozemstva. No, prvo ćemo vam dati kratko uputstvo kako da odblokirate Hrvatska Netflix sadržaj (čak i kada se ne nalazite u Hrvatskoj) na svojem uređaju.

  1. Prvi korak je da odete na zvaničnu internetsku stranicu nekog od VPN programa koje ćete koristiti da biste gledali Netflix na hrvatskom (naš izbor je ExpressVPN koji možete da dobijete veoma povoljno);
  2. Izaberite pretplatni plan koji vam najviše odgovara (primijetićete specijalne bonuse koji vam se pružaju jer ste pratili link koji smo vam dali u prethodnom koraku);
  3. Downloadujte i instalirajte VPN (instalacija neće trajati dulje od par minuta, a svodi se na praćenje uputstava na zaslonu i nekoliko klikova mišem ili tapova prstom);
  4. Nakon što dovršite instalaciju VPN-a, pokrenite program i na glavnom zaslonu izaberite poslužitelj koji je potreban da biste gledali Netflix hrvatski, a to je onaj naslovljen “Croatia”, čime ćete dobiti hrvatsku IP adresu;
  5. Zadnje što vam preostaje je samo da pokrenete Netflix tako što ćete njegov URL unijeti u za to predviđeno polje unutar VPN programa. Unesite link koji smo vam ostavili u prethodnoj rečenici.

Na ovaj način otključavate Netflix na hrvatskom u Njemačkoj ili bilo kojoj drugoj europskoj i svjetskoj zemlji, na bilo kojem uređaju na kojem imate VPN instaliran. Sada možete da koristite svoj Netflix nalog širom svijeta da biste gledali Netflix Hrvatska iz inozemstva (ili neku drugu Netflixovu knjižnicu sadržaja, u ovisnosti koji poslužitelj izaberete).

Naravno, otključali ste kompletnu knjižnicu sadržaja i sve hrvatske titlove, bez ikakvih ograničenja.

Isprobajte ExpressVPN potpuno besplatno

Tvorci ExpressVPN-a su omogućili 30 dana jamstva za povrat novca za svoj software. To nam je omogućilo da testiramo radi li Netflix s ExpressVPN-om i to potpuno besplatno. Pored toga što smo dobili odlične rezultate što se tiče kvalitete streama, ova značajka nas je posebno dojmila.

Nakon što smo isprobali radi li Hrvatska Netflix kada se logiramo iz Njemačke, Irske, SAD-a i još nekoliko zemalja, poželjeli smo da testiramo i povraćaj novca. Napisali smo mejl korisničkoj podršci (iako smo imali mogućnost da ih kontaktiramo i putem live chata, odnosno telefonski) i napisali da više nemamo potrebu za njihovim programom. Bez dodatnih pitanja, novac nam je bio vraćen u roku od sedam radnih dana, što je nevjerojatno.

Dakle, osim što nude odličan proizvod po pristupačnoj cijeni, tvorci ExpressVPN imaju doista fer odnos prema svojim korisnicima, što nije čest slučaj danas na tržištu.

Najbolji VPN za Netflix Hrvatska stream

Iako na prvu ne djeluje tako, testiranje VPN programa i pronalaženje najboljeg za Netflix hrvatski nije bio nimalo jednostavan proces.

Zbog velikog izbora programa, naš test je potrajao tjednima, jer smo provjeravali veliki broj značajki koje korisnicima znače mnogo. Odmah da napomenemo, određena besplatna rješenja koja se često reklamiraju na web stranicama su pokazali veoma loše rezultate na našim testovima, jer su često znali da prekidaju stream ili je dolazilo do pucanja veze sa izabranim poslužiteljem.

Značajke koje smo uzimali u obzir prilikom testiranja su se odnosile na brzinu i stabilnost streama, broj dostupnih poslužitelja (i u kojim zemaljama se nalaze), koliko su korištenje i sučelje user-friendly, kvaliteta i dostupnost korisničke podrške, broj dodatnih opcija i cijena.

Na kraju, naša lista izgleda ovako:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Na našem linku možete da vidite kako smo izabrali najbolji Netflix VPN i cijeli tijek našeg testa.

Prednosti VPN-a

Pored toga što vam korišćenje VPN-a omogućuje gledanje Netflix Hrvatska iz inozemstva, ovi programi imaju još mnogo drugih namjena. Najbitnije dvije koje ćemo vam predstaviti se odnose na borbu protiv cenzure na internetu i zaštita osobnih podataka korisnika.

Zaobilaženje geolokacijskih blokada

Već smo naveli da Netflix u Hrvatskoj, ali i u ostalim zemljama ograničava pristup svojim knjižnicama sadržaja, pa tako njima ne možete pristupiti ako ste locirani u Njemačkoj ili nekoj drugoj zemlji.

Ovaj vid cenzure je veoma popularan među streaming servisima, tako da ju prakticiraju i Hulu i Disney plus, i HBO, Amazon Prime, kao i mnogi drugi. Gledanje bilo kojeg sadržaja koje je vezano za određeno zemljopisno područje nije mogućno bez instaliranog VPN-a.

hrvatska netflix
Dakle, ukoliko želite da se izborite sa cenzurom sadržaja, morate imati VPN na svojem uređaju. I to ne samo za Netflix hrvatski, nego i za pristup raznim sportskim natjecanjima, prijenosima velikih svjetskih dešavanja (kao što je Eurovizija ili izbor za miss).

Ukoliko poželite da igrate igre kod kojih developeri ovu zabranu implementiraju direktno na poslužitelju i ne dopuštaju pristup igračima van odabrane zone.

Zaštita online sigurnosti

Svi koji koriste internet (a takvih je danas velika većina) moraju biti svjesni da, čim se povežu na svjetsku mrežu, njihovi podaci bivaju izloženi hakerima. Pod time mislimo na sve podatke koje čuvaju na svojim uređajima, kao što su osobni podaci, zaporke, PIN-ovi, fotografije i slično. Zbog toga je uvijek preporučljivo da se zaštitite na neki način.

Jedan od najboljih je korištenje VPN-a jer ovaj program šifrira sve vaše podatke (i to vrhunskom 256-bitnom enkripcijom) čime ih čini praktički neprobojnim za hakerske upade. Ovo je posebice bitno ukoliko često koristite javne WI-FI mreže čiji su sustavi zaštite odavno prevaziđeni, te ne donose zadovoljavajući stupanj protekcije osobnih podataka.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Najčešće postavljana pitanja (FAQ)

Kako gledati američki Netflix?

Američki Netflix je već godinama najpoznatija streaming platforma. Ako želite gledati američki Netflix i otključati njegovu knjižnicu sadržaja, samo pratite naše uputstvo na linku koji smo vam dali.

Kako gledati Netflix na srpskom

Pored toga što vam ExpressVPN omogućuje da gledate Netflix Hrvatska iz inozemstva, isto možete da uradite i sa Netflixom na srpskom jeziku. Dovoljno je samo da izaberete poslužitelj naslovljen sa “Serbia” u četvrtom koraku našeg uputstva koje smo dali u tekstu.

Kako gledati Netflix Bosna i Hercegovina

VPN će uspješno odblokirati Hrvatska Netflix, Srbija Netflix, ali i Netflix BiH. Potrebno je samo da izaberete poslužitelj “Bosnia” kada podešavate prijenos.

Netflix – što gledati?

Ukoliko niste sigurni šta izabrati od filmova ili serija na Netflixu, pregledajte naš izbor. Pogledali smo za vas najnovije Netflixove uratke i izabrali najbolje serije na Neflixu samo za vas.

Netflix Hrvatska – zaključak

Sadržaj koji nudi Netflix hrvatski je veoma bogat i svi ljubitelji filmova i serija će pronaći mnogo toga za sebe. Ako na sve to dodate hrvatske titlove, u pitanju je kompletno korisničko iskustvo. Nažalost vidjeli smo da je Hrvatska Netflix dostupan samo u Hrvatskoj, dok u Njemačkoj ili drugim inozemnim državama taj sadržaj nije dostupan.

Zbog toga smo za vas testirali način za odblokiranje geolokacijskog ograničenja i zaključili da ExpressVPN omogućava gledanje Netflix Hrvatska iz inozemstva bez problema sa streamom, uz superbrzu konekciju i potpunu zaštitu privatnosti. Ovaj alat vam omogućuje da gledate bilo koji Netflixov sadržaj (jer sadrži poslužitelje svih zemalja u kojima Netflix ima svoju ponudu), gdje god se u svijetu nalazili i sve to uz 30 dana jamstva za povrat novca.

Iskoristite specijalnu ponudu koju dobijate na ovom linku ExpressVPN i gledajte Netflix hrvatski bilo kada, bilo gdje i bilo s kim.

fiko

Fiko, analitičar informacijske sigurnosti, s oduševljenjem istražuje online svijet i posjeduje znanje o internet podacima zahvaljujući svojim studijima matematike na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pratiti svaki razvoj i najnovije vijesti o tehnologiji njegova je prava strast. Međutim, njegov omiljeni fokus leži u internet sigurnosti, pomažući korisnicima zaštiti svojih podataka. Za sve upite, kontaktirajte Fika na fiko@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com