VPN za Netflix – Koji je najbolji?

Ako biste željeli pronaći najbolji VPN za Netflix bilo bi vam potrebno puno vrijemena da sprovedete detaljno istraživanje. Ni tada ne biste bili potpuno sigurni da ste izabrali zaista najbolji, jer Netflix koristi brojne blokade za VPN-ove. I sve je bolji u tome. Recimo, ako imade u vidu da imate na raspolaganju 300 servisa, možete izračunati koliko bi vam vrijemena bilo potrebno da testirate svaki od njih i provijerite kako će se Netflix ponašati, odnosno, hoće li vam uopšte biti omogućeno gledanje.

Problem je što iako brojni tvrde da su namjenjeni baš gledanju Netflixa, dakle navodno Netflix VPN, prava je istina da sa mnogima VPN Netflix ne možete uopšte pristupiti. Da, istina je da ih možete povezati ali svako ko je to probao suočio se sa usporenim radom tokom korišćenja.

Zamislite situaciju u kojoj je navodni specijalizovani Netflix VPN toliko usporen da vam omogućava minut ili dva neometanog gledanja programa. Zato za Netflix VPN koji koristite mora biti najbolji.

Idite na ExpressVPN
Želite li najbolju VPN uslugu?

Probajte ExpressVPN sada, bez rizika. To je VPN koji podržava torrenting, streaming na Netflix i garantira privatnost korisnika.

Dostupnost

Netflix koristi geo-blokade za licencirane sadržaje koji su zaštićeni autorskim pravima. Ne mali deo ovakvog programa je podrazumijeva da nije dostupan na svim geografskim područjima ili je dostupan na samo jednom, precizno definisanom.

Šta ovo znači?

netflix vpn

Ukoliko je odrijeđeni sadržaj namijenjen na primjer za korisnike iz Bosne i Hercegovine, oni će imati lakši pristup, ali će zato korisnicima sa druge teritorije taj sadržaj biti uskraćen ili će pak za druge biti dostupan tokom ograničenog perioda. To je sve regulisano na osnovu vlasničkih prava i licenci nad odrijeđenim sadržajem. Iz tih razloga Netflix koristi geo-blokade sa ciljem da ponudi izabrani i legalan sadržaj korisnicima.

Netflix koristi geo-blokade širom svijeta i geo-ograničenja po zemljama. Kako Netflix koristi geolociranje? To radi identificirajući IP adrese. Svaka IP adresa je karakteristična za odrijeđeno geografsko područje. A već smo napomenuli da svi sadržaji nisu dostupni svugdje, te je pametno koristiti VPN za Netflix ukoliko želite imati pristup cijelokupnom Netflix sadržaju.

Svaki bi korisnik želio pristup američkom katalogu koji obiluje najzanimljivijim sadržajem, ali zbog geo-blokada koje Netflix koristi to nije svakom omogućeno. Ali takođe morate koristiti najbolji, jer loš VPN Netflix ipak prepozna. Da bi se premostio ovaj problem korištenjem VPN Netflix će vam dati pristup najkvalitetnijem sadržaju. Netflix VPN je način da se izbjegnu geo-blokade. Uz najbolji VPN Netflix neće prepoznati vašu pravu geografsku lokaciju, a proksi će vam dodijeliti virtualnu IP adresu što znači virtualnu lokaciju koja nije vaša prava. Jednostavno kada koristite VPN Netflix neće znati odakle zaista pristupate ovom servisu. Sad tu bi trebalo biti na oprijezu kod biranja VPN za Netflix, jer ukoliko koristite neki od onih besplatnih sa slabijim karakteristikama, imajte u vidu da je Netflix VPN takođe može prepoznati po IP adresama i da loši servisi koriste vrlo mali broj istih pa takav VPN Netflix lako prepozna. Zato izaberite najbolji Netflix VPN kako biste neomijetano uživali u izabranom sadržaju.

Kako koristiti VPN Netflix

Kada uključite Netflix, njegov server vam zapravo šalje podijeljeni video sadržaj. Dakle, ne dobijate cijelokupan sdržaj već takozvane pakete. Da bi server prepoznao gde uputiti taj “paket” on prepoznaje vašu IP adresu a kada koristite VPN Netflix dobija IP adresu kakvu vi želite. I kada se konektujete na Netflix VPN mu prikazuje tu IP adresu.

Znači, Netflix prepoznaje zemlju iz koje ste pristupili. Zavisno od statusa sadržaja, tojest, da li je pod restrikcijom za vaše geografsko područje ili je odobren vi ćete imati ili nećete, izabrani sadržaj. U slučaju da sadržaj nije namijenjen vašoj geo-lokaciji, bit će blokiran.

netflix vpn

No, nije sve tako crno. Blokada se može zaobići korišćenjem najboljeg VPN za Netflix. Ipak, nije sve tako jednostavno. Morate koristiti najbolji VPN za Netflix jer će u suprotnom VPN lošeg kvaliteta, to su vam oni besplatni VPN-ovi, biti otkriven i rizikujete da iznova budete blokirani. Najbolji Netflix VPN mora imati sposobnost premostiti ovaj doista razvijen sistem detekcije.

Kako koristiti VPN za Netflix

Neko bi mogao pomisliti kako je jako komlikovano koristiti Netflix VPN. Zapravo je proces jednostavan. Kada otkrijete najbolji VPN (i mi smo vam dali prijedlog iza kojeg stoji stručna ekspertiza) jednostavno ga preuzmite sa zvaničnog web sajta. Nikada nemojte koristiti nešto sa sumnjivih adresa, dakle samo zvanični web sajt ili specijalizovane aplikacijske prodavnice su mjesta gdje je bezbjedno preuzeti VPN. Dalje šta treba učiniti je instalirati na vaš uređaj. Isto kao i svaki softver. Najbolji VPN za Netflix bi morao biti pogodan ne samo za vaš PC već i za pametni telefon, android televizor, gejming konzole. Onda kada ste završili sa instaliranjem trebate ga pokrenuti kako bi funkcionisao. Slijedeći korak je da odaberete među njegoim postavkama odgovarajući server.
Sada ste spremni otići na adresu https://www.netflix.com

Ukoliko ste izabrali Netfilx VPN sa serverom lociranim u Sjedinjenim Američkim Državama imaćete mogućnost da gledate kompletan sadržaj jer će vas Netflix serveri prepoznati po toj IP adresi i omogućiti pristup celokupnom sadržaju, kao da ste zaista korisnik iz Amerike.

Idi na ExpressVPN
Garantovan povraćaj novca nakon 30 dana

Zašto ne koristiti besplatni VPN za Netflix?

Ideja o korišnju besplatnog VPN za Netflix zna biti primamljiva zaista. Svi će pomisliti kao je to sjajno jer ne košta ništa, a i njihove reklamne kampanje znaju biti agresivne i privlačne. No, bez obzira koliko vam sjajno zvučalo da ne plaćate neku uslugu vjerujte mnogo je isplativije koristiti pouzdani iako ne besplatni Netflix VPN. Na mreži povjerenje je ono što je zaista bitno i što nosi vrijednost po sebi. Za raliku od nekog besplatnog servisa, onaj koji kupujete od poznatog provajdera neće vam nanijeti štetu u smislu na primjer prodaje vaših ličnih podataka. Nadalje, ne rizikujete da “pokupite” i neki virus zajedno sa željenim softverom. Isto tako, vaši lični podaci će biti brižljivo čuvani, a provajder neće prikupljati neke druge lične podatke o vama. Na primer, neće registrovati i čuvato podatke o tome koje sajtove posjećujete, i slično. Još bitnije, bićete zaštićeni od hakera i prodaje vaših podataka poput broja kreditne ili platne kartice, vaše adrese stanovanja, broja telefona. A sa takvim plaćenim VPN Netflix uživanje je udobno i bezbijedno.

Sa besplatnim VPN za Netflix vaša bezbijednost na mreži postaje vrlo zabrinjavajuća. Čak se može desiti da vam mimo vaše volje i znanja uz besplatni VPN bude instaliran i neki drugi program od kojeg koristi imaju samo provajderi takvog servisa. Vama će računi za telefon ili struju biti uvećani do astronomskih iznosa, a kada na kraju otkrijete da ste žrtva perfidne prevare, biće kasno.

Plaćanjem Netflix VPN vi kupujete, pored mogućnosti da na raspolaganju imate celokupni sadržaj, sopstvenu bezbijednost i mir na mreži. Na primjer, uz zaista najbolji VPN za Netflix niko vam neće slati neželjene reklamne poruke, neće vas uznemiravati razni pop-apovi, koji takođe mogu biti izvor opasnosti, mogu nositi viruse, neželjene programe, i značajno ugroziti i vašu bezbijednost i finansije, kao i bezbijednost vašeg uređaja, nebitno da li se radi o računaru, telefonu ili televizoru.

Čak i da je sam besplatni Netflix VPN siguran, iz korpusa usluga koje pružaju može doći opasnost jer oni rijetko, ako ikada, filtriraju i provjeravaju oglase. Zapravo, ne odgovaraju za njihov ni sadržaj ni malicioznost. A to može predstavljati vrlo ozbiljan problem koji skoro pa da ne možete rešiti čak i kada prestanete sa upotrebom takvog besplatnog VPN-a i njegovim deinstaliranjem. Na primer, uvećane račune za potrošenu elektirčnu energiju ćete morati platiti, ko će vam vjerovati da niste voljno i samoinicijativno rudarili kriptovalute. E, takvi besplatni VPN-ovi van znaju učiti i to. Mogu čak omogućiti nekom drugome, ne vama, onlajn kupovinu skuplje, vrijednije robe, kada se dokopaju vaše kreditne kartice.

Virusi koje možete pokupiti sa instalacijom za besplatni VPN mogu vam čak nepovratno razoriti računar. I eto prave finansijske katastrofe.

Uvijek imajte na pameti, kad koristite VPN Netflix nije jedini cilj i neophodan je da sačuvate privatnost i bezbijednost. Veliki, čak ogromni rizici se mogu pojaviti ukoliko koristite besplatne servise.
Sa kvalitetnim, plaćenim VPN Netflix užitak je tačno ono šta dobijate, plus bezbijednost. Na primjer, ExpressVPN je jedan od onih koje sa povjerenjem možete koristiti. Čak, ukoliko niste zadovoljni uslugama garantovan je povraćaj novca do 30 dana. Dakle imate garanciju da će vam novac biti vraćen ako nečim niste zadovoljni. To mogu samo provajderi koji vode računa o potrebama i zadovoljstvu svojih korisnika, kao i o profesionalnom ugledu. A takav VPN ovaj servis će teško prepoznati.

Najbolji VPN za strimovanje

Pogodnosti VPN za Netflix

Pogodnosti korišćenja VPN-a leže u mogućnosti da menjate svoju IP adresu prema potrebi. To vam omogućava da dobijete pristup servisima koji koriste geografske blokade. Jedna važnijih prednosti VPN-a je i što njihovim korišćenjem vaša prava IP adresa ostaje skrivena, dok u isto vrijeme, dobijate znatno veći pristup raznim servisima uz povećanu bezbijednost.

Povjećan pristup

Već je rečeno da servisi mogu ograničiti i blokirati delove svojih sadržaja za pojedina geografska podrućja. Razlozi za to su brojni, od često političkih do autorskih ili vlasničkih prava. U Bosni ograničeni servisi postoje, ali ne iz političkih razloga. Kako biste izbjegli razna ograničenja u onlajn uslugama, posebno za streaming servise, VPN je najbolje riješenje. Ako koristite VPN Netflix će vam omogućiti pristup cijelokupnom sadržaju, kompletnoj ponudi. To vjerovatno ne biste imali sa vašom originalnom IP adresom.
Jednostavno, činjenica je da su neki sadržaji dostupni u nekim regijama, dok u drugima nisu. Sa time se ne može polemisati, već tražiti način kako izbeći tu vrstu ograničenja. Ukoliko želite pun pristup Netflixu, pametno je koristiti ne neki slučajno, već brižljivo odabrani VPN. Takav će vam omogućiti da izbegnete blokade usljed vaše geo-lokacije, ali i selektivnu mogućnost pristupa nekim web adresama i sadržajima. VPN vam omogućava upravo to, povećani pristup izabranim sadržajima.

Povjećana bezbjednost

Uz brojne prijednosti korišćenja VPN Netflix ili drugi streaming servisa, posebno treba istaći bezbijednost podataka o ličnosti, dakle o vama samima. Nemojte misliti da ako pretražujete koristeći inkognito opciju imate ovu vrstu zaštite. Tehnologija se razvija u dva smjera, jedan nam pogoduje, drugi nas može ugroziti.

VPN za Netflix

Na primjer, veliki broj reklamnih agencija i provajderi internet usluga, imaju programe za praćenje vaših aktivnosti na mreži. Mislim da zaista nije od koristi ukoliko neko tamo iskoristi vaša interesovanja ili sklonosti na neprikladan način te vam ugrozi privatnost. Zahvaljujući rastućem broju hakera i prevaranata možete se dovesti u situaciju da vaši podaci i privatnost zaista budu ekstremno ugroženi. To niko ne želi i zato je korišćenje VPN-a najpametniji potez. Na primjer, ukoliko koristite neki javni WI-Fi, recimo u kafiću, hotelu, u autobusu ili vozu (ima brojnih primjera, zaista) vi doista ništa ili malo znate o zaštiti i sigurnosti takvih mreža.

Tu se VPN pokazuje kao neverovatno potreban praveći neku vrstu filtera, barijere između vašeg uređaja i ostatka svijeta. Upotrebom VPN svi vaši podaci, vaša komunikacija bivaju enkriptovani. Neki ozbiljniji provajderi će vam omogućiti i ekstra zaštitu od zlonamjernog softvera, te ćete i tako biti još bezbijedniji. To može biti od vrhunskog značaja ako na primjer vršite onlajn plaćanja dok ste na putu.

Ipak, najbolji Netflix VPN-ovi su oni koji će vam omogućiti nekoliko simultanih veza, pa tako možete zaštiti sve uređaje koje koristite, svoj mobilni telefon, kompjuter, televizor, tablet. VPN provajderi u najvećem broju omogućavaju povezivanje tri do sedam uređaja.

Idi na ExpressVPN
Garantovan povraćaj novca nakon 30 dana

VPN za Netflix je neophodan

Može vam se učiniti da je potraga za najboljim Netflix VPN-om težak i naporan proces. No, nije tako. Sve što trebate uraditi je da platite kvalitetan VPN i nesmijetano iz Bosne gledate Netflix. Da, takav će vas koštati nešto vašeg novca, ali svakako predstavlja bolju i neuporedivo sigurniju opciju nego ukoliko koristite neki besplatni VPN sa svim rizicima koje tako nešto nosi. Dok uz dobar VPN Netflix uživanje vam može biti bezbijednije i ugodnije. Koristeći objašnjenje koje smo vam dali, imaćete najpouzdaniji i najbolji VPN za Netflix koji ćete moći bezbijedno da koristite.

Svojom ekspetizom o temama vezanim za Internet pokušavam dati istinski doprinos na ovoj stranici kako bih doprinela zajednici. Volim pisati podrobno istražene članke i prikaze o svim internetskim temama, od sigurnih veza do zaštite podataka. Zbog toga, moram se često baviti pravnim pitanjima, i pravilima koja se često mijenjaju i koja uvijek treba ažurirati.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Privatnostonline.com