Sve okolo

ExpressVPN

expressvpn christmas ponuda 2022

expressvpn

Express je jedan od najstarijih i najpoznatijih servisa za privatni net na tržištu. Nije ni čudo! Doista nudi mnoge prednosti: kompatibilnost s nekoliko lokalnih verzija Netflix-a, velike brzine i širok spektar zemalja za povezivanje. Osim toga, svi njegovi različiti izvorni softveri omogućavaju jednostavno povezivanje na bilo koju platformu. Da li je istina? Pogledajte cijeli ExpressVPN pregled 2022 u nastavku.

Vidi ponudu
Probaj najbolji VPN na tržištu, ExpressVPN uz 49% POPUST

Express VPN je najbolji VPN servis na tržištu sa visokim performansama i bezbijednim konekcijama. Iskoristi dodatna 3 MJESECA BESPLATNO i 30 dana povraćaj.

Ažurirano: 25 studeni 2022

Kompanija koja nudi široku mrežu koja je brza i pouzdana

Express je na tržištu već dugi niz godina. Korisnici su ga počeli hvaliti od samog početka. Zaista je to solidan softwer koji pruža brzu i pouzdanu privatnu mrežu. Stoga možete gledati BBC iz inostranstva ili dobiti American Netflix u Velikoj Britaniji. Da ne spominjemo da njihovi serveri pokrivaju većinu planete: 94 zemalja, među kojima su Francuska, Quebec, Belgija, Švicarska.

Nadalje, ovaj VPN je dostupan na svim platformama zahvaljujući izvornim aplikacijama. Iako je uvijek moguće konfigurirati VPN konekciju ručno na mobilnom telefonu, mnogo je prikladnije na spomenuti način.
Na kraju, Express VPN je torrent friendly: možete raditi P2P i skidati torrente anonimno.

Cijene i Paketi

Možda nije najjeftiniji VPN, ali dolazi s premium uslugom. Možete odabrati između tri paketa: 1 mjesec, 6 mjeseci ili 15 mjeseci. Naravno, najzanimljiviji paket je godišnji s 49% popusta. A to nije tako skupo kada razmišljate o vašoj online privatnosti. Zaista, oko 12,95 USD za mjesec, što je cijena piva …

expressvpn ponude i cijene

Nadalje, ako niste zadovoljni, možete otkazati pretplatu tokom prvog mjeseca. I nećete imati ništa platiti za taj mjesec. To je njihova garancija za povrat novca. Za najnoviju cijenu, kliknite ovde.

ExpressVPN Promo Kupon

Dodatne uštede možet ostvariti kuponima za popust o koje možete pronaći na posebnoj stranici.

Idite na ExpressVPN

ExpressVPN recenzija

KARAKTERISTIKE VRIJEDNOST
Zapisi Nema zapisa, vaši podaci i identitet su sigurni
P2P Torrenti dopušteni
Netflix US, UK, CA, AU, DE, FR,
Višestruke prijave 5 simultane prijave
Zemlje obuhvaćene 94+
Podržani uređaji Windows, Android, iOS, macOS, Chrome, Firefox, Router, Console, Apple TV, PlayStation, Xbox, Amazon Fire TV, Roku, Kindle
Povrat novca garantovan? 30 dana
Protokoli Lightway, OpenVPN (UDP/TCP), L2TP-IPsec, SSTP, PPTP
Promet podataka Neograničen
Enkripcija Jaka: Vojni AES 256 bita
IP adresa Neotkriveno
Serveri 3.000+

Korištenje Express VPN

Kada se govori o kvalitetu jednog ovakvog servisa, ovaj ExpressVPN pregled se mora dotaći i uobičajenih situacija u kojima se on najčešće koristi. To je ono što je vama kao korisnicima najbitnije, koliko on zadovoljava vaše potrebe od jednog ovakvog servisa. Pa zato ovu ExpressVPN recenzija nastavljamo baš tim temama. Pa krenimo redom o tome kakav je za streaming, torrenting, igranje on line igara, i da li funkcioniše u Kini.

Za gledanje druge Netflix biblioteke

Netflix je danas de fakto mjera za popularnost nekog streaming servisa, ali i sinonim za geo restrikcije svojih sadržaja. A za zaobilaženje ovakvih restrikcija je svakako potreban VPN servis. Za Netflix na žalost nije dovoljan bilo kakav, jer ova kompanija stalno pronalazi načine da blokira korištenje ovakvih servisa.

express vpn

Ali, ovaj servis je dovoljno dobar da zaobiđe sve prepreke koje Netflix stavlja pred njega, i jedan je od rijetkih VPN servisa koji omogućuju gledanje Netflix kataloga oko svijeta.

Za torrenting

Torrenting je jedan od najboljih načina za skidanje velikih datoteka. Zbog toga ga koriste mnoge velike tvrtke, ali zbog velike popularnosti za dijeljenje datoteka veliki broj internetskih provajdera usporava brzinu veze tokom korištenja ovakvih protokola. Veoma veliki broj VPN servisa takođe zabranjuje torrenting preko njihovih poslužitelja. Express VPN je servis koji je, po našem iskustvu, najbolji za torrenting. Preko njega P2P protokoli nisu zabranjeni, a visoka brzina torrenting čini ugodnim.

U Kini

Kina je zemlja sa najnaprednijim sistemom blokiranja saobraćaja na svijetu, koji uspešno blokira skoro sve VPN servise, kako besplatne tako i premium. I vrlo je veliki broj ovakvih servisa koji jednostavno ne funkcionišu u Kini. Za ovaj ExpressVPN pregled smo testirali funkcionisanje ovog servisa u Kini, i možemo vam reći da funkcioniše. Brzine tokom testiranja su bile na zadovoljavajućem nivou, kada se uzme u obzir da kineske vlasti usporavaju sav internetski saobraćaj sa inostranstvom.

Kao što je slučaj i sa svim drugim ovakvim servisima, u ovoj recenziji, moramo dodati da ako putujete u Kinu, aplikaciju dobavite prijee prelaska granice.

Za video igre

Kvalitet igranja on line video igara uz VPN servis zavisi od brzine i odziva poslužitelja servisa. Za ovu ExpressVPN recenzija mi smo igrali veliki broj popularnih naslova na različitim uređajima. Moramo vam reći da smo bili prijatno iznenađeni. Ono što smo primjetili je da nam je ping, tj. odziv poslužitelja, porastao za samo 5-10%. Što ovaj VPN servis čini više nego pogodnim za igranje igara.

Idite na ExpressVPN

ExpressVPN pregled najvažnijih karakteristika

Kill Switch

Prije svega, karakteristika za torrent korisnike. Glavni cilj Kill Switch-a je zaštititi vašu privatnost tokom preuzimanja. Zato što ste uvijek u opasnosti od neočekivanog isključivanja vašeg VPN-a, čak i najboljeg. I vaša prava IP adresa mogla bi mogla biti sigurna. Ali ako omogućite uslugu Kill Switch, blokirat će promet podataka sve dok se VPN ponovno ne poveže. Na taj način Vaša IP adresa neće procuriti na internet.

Svidja vam se naša detaljna Express VPN recenzija? Nastavite čitati.

Pravila prijavljivanja

Express VPN nudi strogo no-log pravilo na vašu aktivnost. Stoga, torrenting nije problem. Dok vaša prava IP adresa nije spremljena, bilježe se neke informacije o vašim konekcijskim podacima: vremenske oznake i propusnost. Ali to je samo u statističke svrhe kako bi kompanija znala trebaju li dodati nove servere ili mijenjati njihovu mrežu.

Novo iskustvo sa Lightway-om

Upoznajte unapređeno iskustvo povezivanja uz Lightway, ExpressVPN recenzija ovog VPN protokol nove generacije. Lightway je potpuno novi VPN protokol razvijen od strane Express VPN-a, koji nudi bržu, stabilniju, i sigurniju internet vezu. Osmišljen da pruži bolje iskustvo korišćenja VPN-a, Lightway će vam omogućiti da se povežete brže i lakše, uz manju potrošnju baterije. Bez obzira da li vaš uređaj prelazi sa Wi-Fi na 4G mrežu, Lightway veoma lako izlazi na kraj sa promenom ili gubitkom signala i održava vašu vezu.

“Trusted server”

Jedna unikatna tehnologija koja izdvaja Express VPN od konkurencije je takozvana Trusted Server hardverska tehnologija. Naime, u pitanju je korištenje RAM diskova za privremeno skladištenje korisničkog saobraćaja, i drugih osjetljivih podataka. Činjenica da se ovo skladišti na bilo koji način može izazvati podozrenje, ali je u pitanju tehnička neophodnost da se podaci koje vi koristite privremeno skladište. RAM diskovi su virtuelni diskovu u RAM memoriji poslužitelja, i u trenutku kada se diskonektujete sa njega, RAM disk biva obrisan iz RAM memorije. Na ovaj način samo vi imate pristup vašim podacima i saobraćaju koji koristite tokom korišćenja VPN servisa.

Idite na ExpressVPN

Privatni DNS

Jedan od problema koje mnogi VPN servisi imaju je curenje DNS zahtijeva. Na internetu je sve adresirano IP adresama, a vi neku lokaciju možete posjetiti korištenjem domena jer ih DNS erveri prevode u IP adrese. Kada ukucate domen, na primjer privatnostonline.com, vaš pretraživač kaže DNS serveru da vam dostavi IP adresu za taj domen. ExpressVPN na svim svojim poslužiteljima ima privatne DNS sustave, pa su vaši DNS upiti sakriveni, ali i vaša IP adresa koja se nalazi u njima.

Split tunneling

Split tunneling je mogućnost da odrijedite da vam ne prolazi sav internetski saobraćaj kroz VPN sustav. Razne stvari kada radite na internetu mogu biti problematične ako izgleda kao da se nalazite u nekoj drugoj državi. Ili su vam potrijebne maksimalne brzine vaše konekcije kada pristupate nekom bezbijednom lokalnom sadržaju. ExpressVPN pregled pokazuje da vam ovaj servis omogućuje da odrijeđeni saobraćaj koji želite zaštiti bude bezbijedan, a da što ne mora biti enkriptovano i ne bude.

Upravitelj prijetnjama

Mnogi servisi i aplikacije koriste treće strane za praćenje ponašanje njihovih korisnika i posjetilaca kako bi im servirali skrojene reklame prema njihovim interesovanjima. Upravitelj prijetnji je sustav koji automatski blokira pristup od strane aplikacija na vašem uređaju poznatim lokacijama za skladištenje ovakvih podataka. Na taj način vi zadržavate mogućnost da ih koristite, ali oni ne bjeleže podatke o vama jer im je onemogućen pristup poslužiteljima na kojima oni to skladište.

Test brzine

Značajka koja je relativno skoro postala dostupna u Windows i MacOS aplikacijama za ExpressVPN pregled je test brzine. AKo vam je u nekom trenutku neophodno da koristite najbreg VPN poslužitelja, ova značajka potpuno isključuje nagađanje koji je to. Sa samo dva klika možete izmeriti koje brzine dobivate korištenjem raznih poslužitelja. I na osnovu rezultata možete izabrati onaj koji vam najviše odgovara. Trenutno je ovo značajka koju posjeduje samo ExpressVPN recenzija, i vrlo je korisna.

Korisnički interfejs

Sučelje

Glavno sučelje Windows aplikacije za Express VPN je jedno od najboljih koje smo ikada vidjeli. Prije svega, aplikacija je izuzetno stabilna. A glavno sučelje je izuzetno pregledno i intuitivno čak i za manje iskusne korisnike. Na glavnom sučelju će vas dočekati veliko dugme za uključivanje servisa odnosno konektovanje i diskonektovanje sa poslužitelja. Dok vam za sve funkcije treba jedan ili dva klika.

Windows

ExpressVPN recenzija

iOS

expressvpn pregled

 

Postavke

Dobar ExpressVPN pregled ne može proći bez osvrta na dostupne postavke. Postavke aplikacije dobivate odlaskom na Options panel, gdje su sve dostupne opcije elegantno organizirane u nekoliko kartica. Ono što nam se dopada je da je sve organizirano prema korisnicima koji nisu mnogo iskusni. Klikom na bilo koju karticu dobijate izlistane opcije, a njih jednim klikom možete aktivirati ili deaktivirati.

Druge aplikacije

Osim aplikacije za Windows operativne sustave, ova ExpressVPN recenzija se mora osvrnuti i na druge sustave. Aplikacije za Windows, Android, iOS, macOS, Chrome, Firefox, Router, Console, Apple TV, PlayStation, Xbox, Amazon Fire TV, Roku, Kindle; sustave postoje. I one imaju apsolutno istu funkcionalnost kao i Windows aplikacija. Ali ono što će obradovati mnoge napredne korisnike je postojanje aplikacije koju možete instalirati na kućni ruter, i time cijelu kućnu mrežu zaštiti VPN servisom.

Rezultati testova

Posle iscrpnog testiranja, možemo vam predstaviti pregled rezultata testova.

Brzina

Svi VPN servisi usporavaju internetsku konekciju. Ali dok smo testirali za ovu ExpressVPN recenzija, bili smo prijatno iznenađeni rezultatima brzine koje smo zabilježili. U zavisnosti od jednog do drugog ponavljanja testova, razlika u brzini između uključenog i isključenog servisa je varirala između 5% i 10%. Na prvi pogled možda dosta, ali ovo je jedno od najmanjih usporenja koje smo ikada vidjeli.

DNS curenje i torrenting

Jedan od najvažnijih testova u ExpressVPN recenzija je stvarna sakrivenost vaše prave adrese, odnosno testiranje DNS curenja, WebRTC curenja, i torrenting anonimnosti. Mi se uvijek trudimo da to činimo vrlo temeljito. I nismo pronašli nikakvo curenje IP adrese kada smo konektovani na bilo koji Express VPN server.

Idite na ExpressVPN

Korisnička podrška

ExpressVPN pregled ne može proći bez testiranja korisničke podrške. Do nje vrlo lako dolazite na posebnoj stranici Korisničke podrške gdje možete naći ogromnu i kvalitetnu bazu članaka koji su prilagođeni korisnicima sa malo iskustva. U slučaju da ne umete da nađete riješenje za vaš problem, dostupni su vam Live Chat i kontakt putem elektronske pošte. Više puta smo kontaktirali i jednim i drugim putem, i na email smo dobijali odgovor najkasnije u roku od 30 minuta. Dok smo na chat čekali uvek samo minut ili dva.

Poređenj s našim vrhunskim VPN – ovima

Nijedna ExpressVPN recenzija ne znači puno dok ga ne uporedimo sa glavnom konkurencijom.

ExpressVPN vs NordVPN

NordVPN je kvalitetan servis, ali Express VPN postiže dosta veće brzine i torrenting nije blokiran kroz njega. Jedina prednost NordVPN – a je postojanje blokera reklama na webu, ali to nije značajka koja mnogo utiče na kvalitet VPN servisa. Takođe moramo uputiti i kritiku na račun NordVPN procesa povraćaja novca, koji je kod Express VPN mnogo jednostavniji.

Detaljno poređenje ova dva VPN servisa možete pročitati u posebnom članku.

Express VPN vs Surfshark

Još jedan konkurent kojeg ćemo spomenuti u ovom ExpressVPN pregled je Surfshark. Osim značajno nižih brzina, Surfshark pokušava da se nadmeće nižom cijenom. Ako pazarite dvogodišnju pretplatu, ona će izgledati jeftinija ako ne pročitate šta piše sitnim slovima. Ako pročitate, vidjet ćete da je to u stvari jednogodišnja pretplata. Iako sitan detalj, nama u potpunosti urušava povjerenje u ovog dobavljača. Sa Express VPN sve je jasno napisano, bez sitnog teksta.

Zaključak

On je potpuno VPN rješenje koje može ispuniti mnoge različite potrebe. Stoga je potpuno prikladan za svakoga tko treba jednostavan-za-korištenje VPN i želi pristup Netflix-u. Nadalje, možete zaobići cenzuru u svim zemljama (čak i u Kini). A svoj VPN client možete instalirati na ipad, Android ili iPhone. U konačnici, prikladan je korisnicima koji žele gledati streaming televiziju i preuzimati torrente bez ograničenja.

Ako požurite, sada ga možete dobaviti uz neverovatan popust od čak 49%. Njegove značajke koje vam pružaju bezbijednost i privatnost su bez premca. A mi se nadamo da ste uživali čitajući naš detaljni ExpressVPN pregled.

9.8 Ukupna ocjena
ExpressVPN recenzija

Privatnost i sigurnost
10
Karakteristike
9
Brzina i performanse
10
Vrijednost za novac
10
Jednostavnost korištenja
10
Prednosti
  • Visoka brzina
  • Pokrivenost zemalja
  • Izvorne aplikacije za iPhone i Android
  • Nema zapisa (osim potrošnje)
  • P2P i BitTorrent dopušteni
  • User-friendly
Mane
  • Nije najjeftiniji VPN
  • Malo opcija konfiguracije

Neki kažu da sam ja personifikacija Interneta - iako nisam siguran da je to kompliment. Volim se zaroniti u dubine online svijeta. I imam mnogo godina iskustva u internet marketingu. Praćenje svakog pojedinačnog razvoja, praćenje najnovijih vijesti iz oblasti tehnologije je istinska strast. Ali moj omiljeni dio je fokusiranje na Internet sigurnost i kako korisnici Interneta mogu najbolje zaštititi sebe i svoje podatke.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com