Sve okolo

ExpressVPN | Recenzija 2022

expressvpn

ExpressVPN je jedan od najstarijih i najpoznatijih servisa za privatni net na tržištu. Nije ni čudo! Doista nudi mnoge prednosti: kompatibilnost s nekoliko lokalnih verzija Netflix-a, velike brzine i širok spektar zemalja za povezivanje. Osim toga, svi njegovi različiti izvorni softveri omogućavaju jednostavno povezivanje na bilo koju platformu, čak i na Android i iOS. Pogledajte cijeli ExpressVPN pregled u nastavku.

Kompanija koja nudi široku mrežu koja je brza i pouzdana

Express je na tržištu već dugi niz godina. Korisnici su ga počeli hvaliti od samog početka. Zaista je to solidan softwer koji pruža brzu i pouzdanu privatnu mrežu. Stoga možete gledati BBC iz inostranstva ili dobiti American Netflix u Velikoj Britaniji. Da ne spominjemo da njihovi serveri pokrivaju većinu planete: 145 zemalja, među kojima su Francuska, Quebec, Belgija, Švicarska.

Nadalje, ovaj VPN je dostupan na svim platformama zahvaljujući izvornim aplikacijama. Iako je uvijek moguće konfigurirati VPN konekciju ručno na mobilnom telefonu, mnogo je prikladnije na spomenuti način.
Na kraju, ExpressVPN je torrent friendly: možete raditi P2P i skidati torrente anonimno.

Cijene i Paketi

expressvpn ponude i cijene

Možda nije najjeftiniji VPN, ali dolazi s premium uslugom. Možete odabrati između tri paketa: 1 mjesec, 6 mjeseci ili 15 mjeseci. Naravno, najzanimljiviji paket je godišnji s 49% popusta. A to nije tako skupo kada razmišljate o vašoj online privatnosti. Zaista, oko 12,95 USD za mjesec, što je cijena piva …

Nadalje, ako niste zadovoljni, možete otkazati pretplatu tokom prvog mjeseca. I nećete imati ništa platiti za taj mjesec. To je njihova garancija za povrat novca. Za najnoviju cijenu, kliknite ovde.

ExpressVPN recenzija

KARAKTERISTIKE VRIJEDNOST
Zapisi Nema zapisa, vaši podaci i identitet su sigurni
P2P Torrenti dopušteni
Netflix US, UK, CA, AU, DE, FR,
Višestruke prijave 5 simultane prijave
Zemlje obuhvaćene 94+
Podržani uređaji Windows, Android, iOS, macOS, Chrome, Firefox, Router, Console, Apple TV, PlayStation, Xbox, Amazon Fire TV, Roku, Kindle
Povrat novca garantovan? 30 dana
Protokoli Lightway, OpenVPN (UDP/TCP), L2TP-IPsec, SSTP, PPTP
Promet podataka Neograničen
Enkripcija Jaka: Vojni AES 256 bita
IP adresa Neotkriveno
Serveri 3.000+

Gledanje US Netflix-a

expressvpn

Netflix je najpopularnija video-streaming stranica. A ovo je jedan od najboljih VPN-ova za gledanje Netflix-a zbog velike brzine koja omogućuje HD streaming. Također pruža pristup ne samo biblioteci SAD Netflix-a, već i UK, kanadskoj, australskoj, njemačkoj ili talijanskoj Netflix biblioteci. Uglavnom sve biblioteke gdje postoji server! Budite pažljivi, pogledajte dolje navedenu tabelu kako biste provjerili kompatibilnost VPN-a sa Netflix-om, što bi se moglo promijeniti tokom vremena. Još jedna činjenica vrijedna spomena je da je Netflix  napisao jednu od najčitanijih ExpressVPN recenzija.

ExpressVPN pregled najvažnijih karakteristika

Kill Switch

Prije svega, karakteristika za torrent korisnike. Glavni cilj Kill Switch-a je zaštititi vašu privatnost tokom preuzimanja. Zato što ste uvijek u opasnosti od neočekivanog isključivanja vašeg VPN-a, čak i najboljeg. I vaša prava IP adresa mogla bi mogla biti sigurna. Ali ako omogućite uslugu Kill Switch, blokirat će promet podataka sve dok se Express VPN ponovno ne poveže. Na taj način Vaša IP adresa neće procuriti na internet.

Svidja vam se naša detaljna Express VPN recenzija? Nastavite čitati.

Pravila prijavljivanja

Express VPN nudi strogo no-log pravilo na vašu aktivnost. Stoga, torrenting nije problem. Dok vaša prava IP adresa nije spremljena, bilježe se neke informacije o vašim konekcijskim podacima: vremenske oznake i propusnost. Ali to je samo u statističke svrhe kako bi kompanija znala trebaju li dodati nove servere ili mijenjati njihovu mrežu.

Novo iskustvo sa Lightway-om

Upoznajte unapređeno iskustvo povezivanja uz Lightway, ExpressVPN-ov VPN protokol nove generacije. Lightway je potpuno novi VPN protokol razvijen od strane ExpressVPN-a, koji nudi bržu, stabilniju, i sigurniju internet vezu. Osmišljen da pruži bolje iskustvo korišćenja VPN-a, Lightway će vam omogućiti da se povežete brže i lakše, uz manju potrošnju baterije. Bez obzira da li vaš uređaj prelazi sa Wi-Fi na 4G mrežu, Lightway veoma lako izlazi na kraj sa promenom ili gubitkom signala i održava vašu vezu.

Korisnički interfejs

Windows

expressvpn-windows

iOS

Expressvpn iOS

 

Zaključak

On je potpuno VPN rješenje koje može ispuniti mnoge različite potrebe. Stoga je potpuno prikladan za svakoga tko treba jednostavan-za-korištenje VPN i želi pristup Netflix-u.

Nadalje, možete zaobići cenzuru u svim zemljama (čak i u Kini). A svoj VPN client možete instalirati na ipad, Android ili iPhone. U konačnici, prikladan je korisnicima koji žele gledati streaming televiziju i preuzimati torrente bez ograničenja.

Iako ovaj VPN nije savršen, nema većih nedostataka za korištenje. Ako tražite slabe tačke, cijena, koja je nešto iznad prosječne cijene, je jedna. Također nema integriranog NAT vatrozida i bez IP vezivanja. I uprkos no-log pravilima, neki podaci još uvijek su pohranjeni (vrlo ograničeno). A i vani je mnogo “skupih” ExpressVPN recenzija.

Nadamo se da ste uživali čitajući naš detaljni ExpressVPN pregled.

9.8 Total Score
ExpressVPN recenzija

Privatnost i sigurnost
9
Karakteristike
9
Brzina i performanse
9
Vrijednost za novac
9
Jednostavnost korištenja
9
PROS
  • Visoka brzina
  • Pokrivenost zemalja
  • Izvorne aplikacije za iPhone i Android
  • Nema zapisa (osim potrošnje
  • P2P i BitTorrent dopušteni
  • User-friendly
CONS
  • Nije najjeftiniji VPN
  • Malo opcija konfiguracije
Privatnostonline.com