Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024

private internet access vpn

Private Internet Access VPN je dobro poznato ime na tržištu VPN-ova. Lakoća njegova korištenja i činjenica da počiva na otvorenom kodu su privukli veliki broj korisnika da ga preuzmu i instaliraju na svoje elektroničke uređaje. Naša Private Internet Access VPN recenzija će vam detaljno pokazati koje sve značajke ovaj software nudi, te koliko resursa sustava zauzima. Pored toga smo za vas analizirali i njegove cjenovne planove, kvalitetu korisničke podrške i sačinili pregled vrijednosti koju dobivate za svoj novac.

Na kraju ovog pregleda, znat ćete da li je PIA VPN pravi izbor za zaštitu vaše online sigurnosti i privatnosti.

Preuzmite PIA VPN
Isprobajte Private Internet Access (sada 82% jeftinije)

Private Internet Access VPN nudi sigurne i brze poslužitelje širom svijeta! Osigurajte se 30-dnevnim jamstvom povrata novca. Specijalno: 2 mjeseca besplatno!

Ažurirano: 14 lipanj 2024

O tvrtki

Private Internet Access VPN je software razvijen u Sjedinjenim Američkim Državama, u zemlji koja je poznata po tome što svojim žiteljima ne dopušta visok stupanj privatnosti. Sjetite se samo Edwarda Snowdena što je otkrio o špijunskim aktivnostima vlade SAD-a.

Stoga je bilo logično za zaključiti da će se u tom okolišu neko odlučiti da napravi software koji će da donese toliko željenu zaštitu osobnih podataka. Tako je nastao PIA VPN.

Private Internet Access iskustva korisnika koji su ga isprobali (ili i dalje koriste) kazuju da on svoju osnovnu svrhu, zaštitu privatnosti, izvršava na vrhunski način. A to je bio osnovni cilj i misija tvrtke koja ga je osmislila i dizajnirala. Na sve to dodajte da je PIA VPN baziran na principu otvorenog koda i da svako može da se uvjeri da u pitanju nije malware koji tajno prikuplja i šalje osobne podatke korisnika.

PIA Private Internet Access VPN trenutno posjeduje više desetaka tisuća poslužitelja lociranih u zemlje diljem svijeta, uz neograničen bandwith koji će vam omogućiti nesmetan stream gdje god se nalazili. I sve to uz ultrabrzu vezu, koja je optimizirana do nevjerojatnih 10 Gbps. Dakle, ne samo što ćete nesmetano moći da pristupite svom inače zaključanom sadržaju, nego ćete ga moći gledati u punoj HD rezoluciji.

Više o tvrtki koja je razvila ovaj VPN i osnovnim značajkama će vam prikazati video Private Internet Access VPN recenzija:

Private Internet Access VPN recenzija: pretplatni planovi

PIA VPN spada u red jeftinijih programa koje možete naći na tržištu. Na raspolaganju vam je izbor između sljedeća tri pretplatna plana:

 1.  mjesečni, kada plaćate mjesec za mjesec korištenje VPN-a,
 2. šestomjesečni, kada kupujete pretplatu za pola godine i ostvarujete uštedu na ukupan iznos,
 3. višegodišnji, plan pretplate za korištenje na period od dvije godine (trenutačno), pri čemu dobijate sjajne popuste (i određeni period potpuno besplatno).

Zbog toga što Private Internet Access VPN nudi svojim korisnicima mogućnost povrata novca tijekom probnog perioda koji traje 30 dana, vi ga možete probati potpuno besplatno i bez obveza. Ovo jamstvo vrijedi za bilo koji pretplatni plan.

pia vpn

PIA VPN mobilnu aplikaciju možete testirati tijekom 7 dana na iOS i Android operativnim sustavima i odlučiti da li želite da nastavite da je koristite ili zatražite svoj novac natrag.

Posebna pogodnost za sve korisnike VPN PIA su dva premijum add-ona za dodatnu zaštitu. U pitanju su antivirusni software za zaštitu u stvarnom vremenu koji vam daje potpunu kontrolu nad vašim podacima. Druga bonus značajka je vaša osobna IP adresa kojoj samo vi možete pristupiti. Ona vam donosi brojne prednosti, kao što je rjeđe prikazivanje captcha-i, izbjegavanje prenapučenih poslužitelja, visok stupanj zaštite podataka i činjenica da ne možete dospjeti na crnu listu dijeljenih IP adresa.

Idite na PIA VPN

Private Internet Access VPN recenzija: kratki pregled

Neke od najbitnijih značajki svakog VPN programa su broj poslužitelja, zatim na koji način se štite osobni podaci korisnika, na kojim uređajima ga možete koristiti, koje protokole podržava, itd.

U sljedećoj tabeli smo dali kratak pregled svih tih značajki. Naša Private Internet Access VPN recenzija će se njima podrobnije pozabaviti u nastavku, a pritom će vam prezentirati i Private Internet Access iskustva.

KARAKTERISTIKE VRIJEDNOST
Zapisi Nema zapisa, vaši podaci i identitet su sigurni
P2P Torrenti dopušteni
Netflix
Višestruke prijave ∞ simultane prijave
Zemlje obuhvaćene 84+
Podržani uređaji Windows, macOS, Linux, Android, Android TV, iOS, gaming consoles, smart TVs, and routers
Povrat novca garantovan? 30 dana
Protokoli WireGuard, OpenVPN, IKEv2/IPSec
Promet podataka Neograničen
Enkripcija Jaka: Vojni AES 256 bita
IP adresa Neotkriveno
Serveri 35.000+

Kako se PIA VPN ponaša u svakodnevnom korištenju?

Dvije osnovne namjene svakog VPN programa su zaobilaženje geolokacijskih zabrana glede emitiranja sadržaja i zaštita osobnih podataka. Naša Private Internet Access VPN recenzija će prikazati kako se ovaj program nosi sa zadatcima koje korisnike najviše zanimaju.

Netflix

Netflix je jedan od najpopularnijih streaming servisa na svijetu, te kao takav privlači veliki broj korisnika na svoju platformu. Kao i ostali streaming servisi, i Netflix zaključava svoje biblioteke za gledanje u određenim zemljama.

Private Internet Access iskustva kazuju da će ovaj VPN uspješno zaobići sva geolokacijska ograničenja koja je Netflix uspostavio i da ćete bez problema moći pristupiti skoro svim lokaliziranim bibliotekama sadržaja.

private internet access iskustva

Manji problem koji smo primijetili kod korišćenja PIA VPN za gledanje Netflixa su određena usporenja prilikom povezivanja sa Netflixovim poslužiteljima. Iako su bila relativno učestala, ipak nisu u tolikoj mjeri utjecala na kvalitetu streama, tako da je gledanje Netflix sadržaja bilo ugodno.

Nažalost, desilo se par puta da, preko nekih poslužitelja, Netflix otkrije da koristimo VPN, te da nas blokira. Zbog toga je možda bolja ideja koristiti za gledanje Netflixa.

Treba napomenuti da su naša Private Internet Access iskustva slična i kada pričamo o drugim streaming servisima, u koje spadaju Hulu, Disney+, Amazon Prime i HBO, između ostalih. PIA je uspio da odblokira sav njihov sadržaja i omogući nam gledanje na našim uređajima.

Torrent

Ako često koristite torente, već znate koliko vaši ISP-ovi mogu biti podozrivi prema tome. Neki korisnici su čak prijavili i da im ISP namjerno obori brzinu veze ukoliko primijeti da korisnik koristi više bandwitha za skidanje torenata no što su oni zamislili. Vaši internet provajderi mogu da vas prate preko vaše IP adrese i na osnovu nje limitiraju protok podataka.

Private Internet Access iskustva pokazuju da će vam ovaj VPN u tom slučaju biti od velike pomoći (čak i u odnosu na najbližu konkurenciju). PIA VPN vam omogućuje veoma velike brzine kod skidanja torenata tako što poboljšava brzinu prilikom P2P dijeljenja.

To se dobiva time što ovaj VPN nudi prosljeđivanje portova i time zaobilazi NAT vatrozid, čime možete da se povežete s više peerova prilikom skidanja torenata.

A sve to uz maskiranje svoje IP adrese koje vršite čim pokrenete VPN program. Dodatne značajke koje čine Private Internet Access sjajnim izborom za torrenting su zaštita od curenja podataka (leak protection) i no-log politika bez bilježenja vašeg online ponašanja.

Kina

Kao i većina visokokvalitetnih VPN programa, i Private Internet Access VPN je označen “opasnim” i blokiran na teritoriju Kine. Ovu informaciju možete dobiti direktno od PIA korisničke podrške, s tim što vam oni odmah ponude i rješenje kako da zaobiđete ovo ograničenje.

Naime, možete pokušati da se prvo povežete pomoću WireGuard protokola, a ukoliko to ne pomogne, onda je potrebno pokušati s izvornom aplikacijom OpenVPN protokola.

Obratite pažnju da je ilegalno u Kini koristiti VPN koji nije odobren od strane kineskih vlasti. Međutim sva Private Internet Access iskustva koja smo dosad čuli nisu prijavili problem sa vlastima zbog korištenja ovog VPN-a.

Igranje video igara

Već smo ustvrdili da su Private Internet Access iskustva pokazala velike brzine prilikom skidanja torenata. A njegovi proizvođači se diče neograničenim bandwidth-om za gaming, stoga smo odlučili da i to istestiramo.

Prvi utisci su odlični! Vrijednosti pinga su bile veoma niske sa osnovnim postavkama poslužitelja. Istovremeno smo ostvarivali velike brzine, bez obzira na nivo detalja koje smo birali u podešavanjima (od high do ultra, s obzirom na snagu testne konfiguracije). Među igrama koje smo isprobali su Dota 2, Destiny, Rocket League, Call of Duty i Splitgate. Kao što vidite, u pitanju su igre u kojima je ping od presudnog značaja za uspjeh, posebice u kompetitivnim mečevima. Ni u jednom slučaju nismo imali problem i VPN veza je besprijekorno funkcionirala.

Private Internet Access VPN je kompatibilan sa svim gaming uređajima. Između ostalih, možete ga koristiti na Xbox, PS4, PS5 i Nintendo Switch konzolama.

Private Internet Access VPN recenzija: pregled značajki

PIA VPN je veoma popularan kod Linux korisnika zbog toga što je baziran na otvorenom kodu, a pritom podržava i OpenVPN i WireGuard protokole, koji su, također, tehnologije otvorenog koda. Od ostalih značajki vrijedi izdvojiti:

No-log

PIA VPN iskustva pokazuju da se ova tvrtka strogo drži no-log politike. To znači da ništa što budete radili tijekom surfanja neće biti bilježeno ili poslato trećim stranama. Svo vaše online ponašanje je potpuno skriveno od znatiželjnih očiju.

Privatni DNS

Instalacijom ovog VPN-a dobivate i privatni DNS. On vam omogućava povećanu sigurnost, privatnost, a uz to i ubrzava pristup online servisima. Privatni DNS štiti korisnikovu sigurnost tako što spriječava pristup malicioznim sajtovima i unaprijeđuje autentifikacijske metode. Također, pristup web stranicama je brži jer se podaci pohranjuju na privatni DNS poslužitelj, a ne na javni.

Kill Switch

Kill switch je automatizirana metoda zaštite korisnika koja, ukoliko primijeti neko odstupanje, odmah gasi uređaj na kome je pokrenuta. U slučaju VPN-a, ukoliko software primijeti sumnjivo ponašanje, kill switch služi da se prekine internet konekcija dok korisnik ne provjeri šta se desilo.

SOCKS5 proxy

Da bi ova Private Internet Access VPN recenzija bila potpuna dužni smo da vam kažemo da ovaj VPN ne nudi sakrivene poslužitelje, ali da ipak ima mogućnost skrivanja identiteta korisnika iza proxy-a. Unutar postavki možete aktivirati multi-hop opciju i koristiti SOCKS5 proxy poslužitelj da zaobiđete vatrozid. SOCKS5 proxy je obično brži i sigurniji za korištenje u odnosu na ostale tipove proxy-a, jer koristi enkriptiranu vezu.

VPN enkripcija

Zaštita osobnih podataka je vrhunska, ali ništa manje nismo ni očekivali. PIA koristi AES-256 enkripciju koju koriste i mnoge javne američke kompanije, bitne za nacionalnu bezbjednost. AES-256 zaštita je toliko sigurna da današnja superračunala bi morala da rade nekoliko milijuna godina da bi otkrila samo jednu lozinku.

MACE (ugrađeni blokator reklama)

Private Internet Access iskustva nam govore da je ovo jedan od najomiljenih dodataka za korisnike. Ugrađeni ad-block spriječava prikazivanje svih reklama, kao i pop-upe sa malicioznih sajtova i instalaciju trackera na DNS nivou. Ova značajka je dostupna i na osobnim računalima, kao i na Androidu.

Vrhunski protokoli

Značajka koja dodatno doprinosi popularnosti ovog programa i bitnosti koju dobija naša Private Internet Access recenzija su dva protokola koje PIA podržava. Za kreiranje šifriranih konekcija se koriste WireGuard i OpenVPN protokoli.

OpenVPN kreira sigurne point-to-point ili site-to-site konekcije time što koristi prilagođene SSL/TLS za razmjenu enkripcijskih ključeva. Sa druge strane, WireGuard je moderan i superbrz VPN protokol koji se pokreće preko UDP-a i trenutačno je najsigurnija opcija jer koristi širok obujam enkripcijskih protokola.

Napredni Split tunneling

Napredni korisnici će znati da cijene ovu značajku. Split tunneling vam omogućava da dio svog saobraćaja preusmjerite putem VPN-a, dok ostatak može da ide putem “otvorenog” interneta. Na taj način možete napraviti potpuno sigurne mreže za svoje tvrtke.

Idite na PIA VPN

Private Internet Access: dodatne opcije

Pored toga što vam PIA VPN može sakriti IP adresu i odblokirati inače nedostupan sadržaj, uz zaštitu vaših podataka, njegovi autori su kreirali još dva bezbjednosna parčeta software-a. U pitanju su antivirusni program i osobni IP. Sada ćemo vidjeti što vam oni donose.

PIA antivirus

Svi smo svjesni da je najveća opasnost po curenje podataka sam korisnik. Bez obzira na tehničku pismenost, svakome se može desiti trenutak nepažnje i onda je kasno. Zbog toga, da bi se spriječila krađa ili curenje podataka, neophodno je svoj uređaj zaštititi svim dostupnim programima koji služe toj svrsi.

PIA antivirus vam, na jednom mjestu, nudi web zaštitu od reklama, zlonamjernih sajtova i trackera, uz to nudeći vrhunsku preventivnu zaštitu od prijetnji “nultog dana”. Pored toga, baza definicija virusa se nalazi uskladištena u oblaku i svakodnevno se osvježava.

Svi potencijalno maliciozni file-ovi se smještaju u karantenu gdje su potpuno neutralizirani i ne utječu na vaš sustav. Za kraj vam je obezbijeđena historija skeniranja kojoj vrlo lako pristupate. Ovo su više no dostatni razlozi da, uz PIA VPN, instalirate i njihov antivirus.

Osobna (dedicated) IP adresa

Prilikom biranja pretplatnog plana za VPN, za samo malo dodatnog novca možete da kupite i osobnu IP adresu koja vam donosi brojne pogodnosti. Osobna IP adresa je jedinstvena statička IP adresa kojoj samo vi možete da pristupite.

Pomoću nje smanjujete sve distrakcije koje ometaju surfanje webom, kao što su CAPTCHA-e i sigurnosna upozorenja. Osobna IP adresa vas povezuje sa VPN poslužiteljem koji skriva podatke vašeg surfanja, štiti vašu digitalnu privatnost i zaobilazi mrežne blokade.

Private Internet Access VPN recenzija: Windows klijent

PIA VPN ima klijente za dvije vrste sustava, Android i one bazirane na Windows-u. Klijent aplikaciju je potrebno preuzeti sa zvaničnog PIA site-a. Ne pokušavajte je preuzimati sa nekog drugog mjesta, jer ste ovako sigurni da dobijate posljednju i update-ovanu verziju.

Aplikacija je veoma jednostavna za instaliranje, dovoljno je samo pratiti korake sa zaslona vašeg uređaja. Nakon završetka instalacije, primijetićete da se klijent smjestio u status bar i da vam je zaslon slobodan. Dobra vijest za sve korisnike sa starijim hardware-om je da klijent ne zauzima previše resursa sustava.

Sučelje

Nakon što pokrenete PIA klijent, prikazaće vam se glavno sučelje. Private Internet Access iskustva nam govore da su korisnici procijenili da su sve neophodne opcije odmah dostupne. Pregledom dominira gumb za povezivanje.

Pritiskom na njega, PIA VPN se automatski povezuje na najbrži poslužitelj dostupan u tom trenutku. Ova funkcija je odlična za sve nove korisnike, jer praktički odmah mogu pristupiti surfanju online uz obezbijeđenu zaštitu.

private internet access vpn recenzija

Naravno, napredni korisnici mogu samostalno izabrati poslužitelj iz liste dostupnih zemalja, a pritom će vam se izlistati brzina konekcije i utrošeni protok podataka.

Podešavanja

Ova Private Internet Access VPN recenzija će vam prikazati i podešavanja Windows klijenta. Naime, svim podešavanjima pristupate sa lijeve strane zaslona, kao što možete da vidite na slici. Ono što će pozdraviti mnogi napredni korisnici je mogućnost forwardiranja portova i već pomenuta split tunneling opcija. Ovo su značajke koje se ne sreću često kod VPN-ova.

pia vpn iskustva

S obzirom da pokretanje VPN-a povećava latenciju (ping) i time smanjuje vašu internetsku brzinu, imate mogućnost da neke programe isključite iz opsega djelovanja PIA VPN-a. To se posebice odnosi na programe i aplikacije veoma osjetljive na latenciju, poput Skype-a.

PIA VPN recenzija: ostale podržane platforme

Pored već pomenutih klijenata za Android i Windows, Private Internet Access VPN možete koristiti i na MacOS-u, Linux-u, iOS-u, konzolama, ruterima i “pametnim” televizorima. Također imate mogućnost da ga kao add-on koristite na sljedećim pregledačima: Chrome, Firefox i Opera.

vpn pia

Private Internet Access VPN recenzija: rezultati testova

Brzina VPN-a

Naša Private Internet Access VPN iskustva glede brzine su podijeljena. Naime prilikom povezivanja na lokalni poslužitelj “Croatia”, prosječna brzina (uz veoma nisku latenciju) je bila bolja uz OpenVPN u odnosu na WireGuard, što je čudno. Međutim, bez obzira na tu nelogičnost, ostvarene brzine su bile i više no dostatne za gledanje 4K streamova.

pia vpn recenzija

Sa druge strane, povezivanje na udaljene poslužitelje je, očekivano, donijelo određena smanjenja brzine. Na slici možete pogledati brzinu ostvarenu nakon povezivanja na poslužitelj lociran u SAD. Iako je ta brzina manja u odnosu na lokalni poslužitelj i dalje vam omogućava nesmetano gledanje HD streamova, bez dosadnog baferinga.

private internet access

Curenje DNS-a i torenti

Private Internet Access VPN iskustva u svezi sa DNS curenjima i torentima su potpuno pozitivna. Naime, prilikom našeg testa, nije otkriveno nikakvo DNS curenje, što znači da je enkripcija koju PIA VPN koristi uspješno sakrila stvarnu lokaciju test mašine.

Što se tiče torenata, primijetili smo da Private Internet Access VPN ne smanjuje previše brzinu skidanja. Zašto je to tako, vrlo je lako zaključiti.

PIA VPN vam donosi sve što je neophodno za skidanje torenata, neograničen bandwidth, prosljeđivanje portova i automatsko povezivanje na poslužitelj sa najnižim pingom. Kada na sve to dodate software-ski kill switch, možete biti potpuno bezbrižni što se tiče torentiranja.

Private Internet Access VPN recenzija: korisnička podrška

Private Internet Access iskustva sa korisničkom podrškom su izvrsna. Posebice nam se svidjela live chat podrška 24/7 koju smo u svakom trenutku mogli da kontaktiramo. Nijednom nismo čekali duže od nekoliko trenutaka prije no što nam se obratio agent podrške.

Također, dobili smo precizne odgovore na sva tehnička pitanja koja smo im postavljali, u svezi sa tim što dobijamo ako promijenimo neko od podešavanja. Jedina negativna strana ovdje je što je korisnička podrška dostupna samo na engleskom jeziku.

Korisničku podršku možete kontaktirati i putem elektronske pošte. U tom slučaju, na odgovor čekate između 24 i 72 sata, što i nije mnogo, a dobićete mnogo detaljnija uputstva, nego putem live chata.

Imate mogućnost slanja upita i preko Twittera, gdje je vrijeme za odaziv nekoliko sati. Za kraj, na stranici korisničke podrške PIA VPN-a naći ćete tehničku bazu znanja za rješavanje vaših problema gdje možete naći video zapise i korak-po-korak uputstva.

Idite na PIA VPN

Private Internet Access VPN recenzija: usporedba sa konkurencijom

Private Internet Access iskustva vs. ExpressVPN

Kada PIA VPN posmatramo u odnosu na najbolji VPN na tržitšu ExpressVPN, zaključujemo da mu Private Internet Access VPN može parirati u mnogim parametrima, kao što je broj poslužitelja i opća sigurnost korisnika. Ono gdje je ExpressVPN sigurno bolji je streamovanje Netflixa i brzina u globalu.

Private Internet Access iskustva vs. CyberGhost

Private Internet Access VPN i CyberGhost su poprilično izjednačeni kada su u pitanju najbitnije značajke koje svaki VPN mora da posjeduje. Možemo reći da je prednost PIA VPN-a malo niža cijena, a CyberGhost veći broj zemalja koje možete izabrati i napredniji kill switch, pa mu dajemo blagu prednost u ovoj usporedbi.

Private Internet Access iskustva vs. IPVanish

Kada uspoređujemo PIA VPN i IPVanish, naša Private Internet Access VPN iskustva kazuju da je, ukupno gledajući on bolji VPN od IPVanish. I to iz razloga veće brzine kod torenata i ugrađenog blokatora reklama, između ostalog.

Najčešće postavljana pitanja (FAQ)

Koliko košta PIA VPN?

U ovisnosti od izbora pretplatnog plana, PIA VPN košta manje od konkurencije. Imate mogućnost izbora između tri različita pretplatna plana: mjesečnog, šestomjesečnog i višegodišnjeg. Svi oni nude 30-dnevni jamstveni period za povraćaj novca.

Koliko uređaja istovremeno podržava PIA VPN?

PIA VPN podržava do 10 uređaja istovremeno. Povezivanje tolikog broja uređaja je iznad prosjeka konkurencije, a posebno raduje činjenica što smo, na osnovu našeg Private Internet Access iskustva, zaključili da uključenje većeg broja uređaja ne utječe na brzinu i stabilnost veze.

Private Internet Access VPN recenzija: zaključak

Važnost online sigurnosti je odavno prepoznata među svim korisnicima interneta. Krađa osobnih podataka je sve učestalija posljednjih godina i tek će predstavljati problem. Zbog toga je potrebno da iskoristite sve resurse koji su vam dostupni.

Jedan od programa koji vam nude vrhunsku zaštitu je i Private Internet Access VPN. Njegovom instalacijom ćete dobiti vrhunsko šifriranje podataka i no-log opciju čime ste osigurani da vaše online aktivnosti nisu praćene.

Možete čak iznajmiti i osobnu IP adresu i surfanje učiniti mnogo udobnijim iskustvom. Od ostalih značajki, vrijedi pomenuti i ugrađenu ad-block zaštitu i add-on koji vam donosi antivirus.

Sve u svemu, ovaj program otvorenog koda je veoma moćan alat za zaštitu vaših osobnih podataka i naša Private Internet Access VPN recenzija se završava toplom preporukom.

Međutim, naša Private Internet Access iskustva kazuju da postoje i određene manjkavosti, od kojih je možda najveća samo solidna podrška za Netflix. Ukoliko ste ljubitelji streaming sadržaja, bolje je izabrati sa kojim riješavate i taj problem.

9.5 Ukupna ocjena

Privatnost i sigurnost
9.5
Karakteristike
9.3
Brzina i performanse
9.5
Vrijednost za novac
9.5
Jednostavnost korištenja
9.7
Prednosti
 • Velika brzina
 • Lak za korištenje
 • Dozvoljava do 10 uređaja u istom trenutku
 • Natprosečan broj servera
 • Pogodan za Netflix
 • Mogućnost korištenja P2P protokola kao što je torrent
 • MACE bloker neželjenih reklama
 • Dostupan na Android i iOS uređajima
Mane
 • Nema besplatnu verziju
 • Korisnička podrška dostupna samo na Engleskom
martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com