Private Internet Access (PIA) Pregled 2022

expressvpn christmas ponuda 2022

private internet access

Sačuvati privatnost na internetu je jedna od najvećih briga modernog doba.Također mnoge zlonamjerne osobe žele “slušati” naš internet saobraćaj kada kupujemo online ili obavljamo razne stvari vezane za elektronsko bankarstvo, jer nam žele ukrasti brojeve platnih kartica, i mnogo što šta drugo.

Riješenje za takve probleme je uvek VPN, a ja vam želim predstaviti jedan takav servis koji se bazira na otvorenom kodu, PIA private internet access. Ovaj Private Internet Access (PIA) pregled će vam pružiti uvid u prednosti ovog sistema, kao i zašto je već godinama u vrhu ponude.

Idite na PIA
Isprobajte Private Internet Access bez rizika

Private Internet Access nudi sigurne i brze servere širom svijeta! Osigurajte se 30-dnevnom garancijom povrata novca.

Ažurirano: 27 studeni 2022

Prezentacija

Private Internet Access VPN je servis za virtuelne privatne mreže koji je baziran na otvorenom kodu i podržava WireGuard i OpenVPN tehnologije, koje su također otvorenog koda. Činjenica da je otvorenog koda znači da svaki njegov korisnik može lako i besplatno pribaviti izvorni kod programa i vrlo lako videti šta PIA Private Internet Access klijent radi. Ovo čini private access VPN jednim od rijetkih VPN servisa koji su potpuno transparentni.

Private Internet Access (PIA) pregled će vam omogućiti da uz potpunu anonimnost i bezbijednost surfujete internetom ili vršite online plaćanja. Sa skoro 13.761 hiljada servera koji su locirani u 74 zemalja, možete uživati i u neometanom pristupu geo-ograničenim sadržajima jer PIA VPN pregled svoje funkcije obavlja sa jednim od najmanjih brzinskih penala.

Idite na Private Internet Access

Paketi i cene

pia vpn pregled

Private Internet Access recenzija

KARAKTERISTIKE VRIJEDNOST
Zapisi Nema zapisa, vaši podaci i identitet su sigurni
P2P Torrenti dopušteni
Netflix US, UK, FR, CA, AU, DE
Višestruke prijave 10 simultane prijave
Zemlje obuhvaćene 74+
Podržani uređaji Windows, macOS, Linux, Android, iOS, DD-WRT, Tomato, Raspberry pi, Kodi, Windows Phone
Povrat novca garantovan? 30 dana
Protokoli WireGuard, PPTP, OpenVPN and L2TP/IPSec
Promet podataka Neograničen
Enkripcija Jaka: Vojni AES 256 bita
IP adresa Neotkriveno
Serveri 13.761+

Korištenje VPN-a

Korišćenje PIA je vrlo lako i za početnike i za naprijedne korisnike. Glavno sučelje posjeduje vrlo uočljivo dugme za brzo konektovanje na najbolji server. A kada raširite opciju Location dobijate podešenja za željenu zemlju ili grad gdje se nalazi server. Također imate i vrlo korisnu snooze opciju da pauzirate VPN na odrijeđeno vrijeme, a da pri tome ne brinete o ponovnoj konekciji. Program će se sam ponovo povezati kada vrijeme istekne.

Netflix

Netflix je popularan Američki streaming servis koji u svojoj biblioteci naslova ima veliki broj vrlo popularnih serija i filmova. Private Internet Access (PIA) pregled funkcija i mogućnosti će vam pokazati da je ovaj servis dovoljno sposoban da zaobiđe ograničenja i napredne metode za blokiranje ovakvih servisa. Private Internet Access Netflix neće uspjeti da prepozna kao VPN. S toga, ovaj VPN će vam omogućiti da pristupite skoro svim lokalizovanim bibliotekama naslova.

pia vpn pregled

PIA Private Internet Access će dovesti do određenog usporenja vaše konekcije sa Netflix serverima, ali to vas ne treba previše zabrinjavati, jer ono nije pretjerano veliko i usporedivo je sa usporenjem koje trebate očekivati od njegovih konkurenata koji su u vrhu ponude po kvalitetu.

Torrent

Mnogi internet servis provajderi podozrivo gledaju prema korištenju torrent i sličnih servisa, ne zbog sadržaja kojima se tako pristupa koliko zbog protoka podataka koji njihovi korisnici tako ostvaruju. PIA VPN pregled će vam pomoći u ovoj situaciji, često mnogo bolje od svojih konkurenata. Za ugodno skidanje fajlova preko torrenta neophodna je što veća brzina konekcije, private access VPN će vam to i omogućiti.

VPN PIA je jedan od najboljih servisa za takvo nešto i stalno se takmiči sa konkurentima u unaprijeđenju svojih usluga kako bi PIA VPN pregled pružili najmanje moguće smanjenje brzine njihove internet konekcije. Ako i kada vam je neophodna brza i zaštićena internet konekcija private access VPN je tu da vam pomogne.

Idite na Private Internet Access

VPN značajke

PIA Private Internet Access ima skoro 35 hiljada proxy servera koji se nalaze u 76 zemalja širom sveta. Za kreiranje bezbjednih i enkriptovanih konekcija sa private access VPN proxy serverima koristi OpenVPN i WireGuard protokole. OpenVPN je mrežni protokol otvorenog koda koji je najpopularniji među Linux entuzijastima zbog korištenja AES-128 i AES-256 enkripcije, koje su praktično neprobojne. Svaka enkripcija može biti razbijena, samo je pitanje koliko vremena je za to potrebno.

Za AES enkripciju se procenjuje da je sa današnjim superkompjuterima potrebno između 6 i 20 milijardi godina.

WireGuard je protokol novije generacije je isto otvorenog koda, ali koji koristi ChaCha20 metod enkripcije koji nudi veću brzinu i bezbijednost. Ova velika brzina enkripcije omogućava da Private Internet Access (PIA) pregled imaju jedan od najmanjih smanjenja brzine vaše internet veze, pa ga to čini jednim od najboljih VPN-ova za streamovanje i torrentovanje. Osim velike brzine, PIA VPN pregled omogućava konektovanje čak 10 uređaja u istom trenutku, za razliku od konkurenata koji uglavnom dozvoljavaju jedan, dva, a vrlo rijetko do 5 uređaja.

Windows klijent

Osim PIA VPN Android klijenta, PIA Private Internet Access pre svega ima klijentski program za kompjuterske sisteme bazirane na Windows operativnom sistemu. Klijent aplikaciju je neophodno svući sa zvaničnog sajta, ili ako želite pronaći Private Internet Access (PIA) pregled na Microsoft Store to nećete biti u mogućnosti. Dostupan je samo sa zvaničnog sajta, što vas čini sigurnim da ćete dobiti posljednju verziju koja nije od strane neke zlonamjerne strane izmijenjena.

pia private internet access

Klijentska aplikacija private access VPN se vrlo brzo i jednostavno instalira, i po pokretanju smješta u status bar pa vam ne zauzima prostor na radnoj površini. Što se tiče resursa sistema, PIA VPN pregled zauzima vrlo malo memorije i ne napreže procesor. 

Sučelje

Glavno sučelje PIA Private Internet Access vam odmah pruža sve neophodne funkcije, ali i dosta informacija o funkcionisanju private access VPN. Vrlo veliko i odmah uočljivo dugme za konektovanje. Ako kliknete na njega, PIA VPN pregled će se odmah konektovati na najbolji server koji je trenutno dostupan. Ova mogućnost je vrlo ugodna za prosječnog korisnika Private Internet Access (PIA) pregled jer sa jednim klikom odmah može uživati pogodnosti anonimnog i bezbijednog interneta.

Kada raširite prozor glavnog sučelja dobijate pregršt informacija o funkcionisanju PIA Private Internet Access. Tu odmah možete izabrati zemlju i grad private access VPN servera na koji se želite konektovati, umjesto da ostavite Private Internet Access (PIA) pregled da vam sam izabere. Dobićete i najbitnije mjere performansi PIA VPN pregled, kao što su brzina konekcije i utrošeni protok podataka PIA Private Internet Access.

Podešenja

U odjeljku za podešenja private access VPN naći ćete mnoge stavke koje se ne pronalaze tako često među Private Internet Access (PIA) pregled konkurentima. Možete podjesiti forward-ovanje portova, ali i Split Tunnel opciju koja omogućava da određeni sadržaj PIA VPN pregled ne preusmjerava kroz svoje proxy servere. Svaki VPN, pa i PIA Private Internet Access, smanjuju brzinu vaše internet konekcije i povećavaju ping.

private access VPN

Ova opcija koja je unikatna za private access VPN vam omogućava da aplikacije koje su osjetljive na ping a nemate potrebu da ih zaštitite na ovaj način, kao na primer Skype, budu zanemarene od strane Private Internet Access (PIA) pregled.

Druge aplikacije

Osim osnovne funkcije PIA VPN pregled ima još neke napredne. Među njima se izdvaja bloker reklama i praćenja koje PIA Private Internet Access naziva MACE. Ovo je vrlo dobra alatka, koja spada u sam vrh ponude. PIA Android na žalost sa Google Play Store dolazi bez MACE zbog Googleove borbe protiv blokiranja reklama. Ali lako možete pribaviti ga sa zvaničnog sajta i sideloadovati ga na vaš Android uređaj.

Korisnička podrška

Korisnička podrška koju dobijate uz Private Internet Access (PIA) pregled je na vrlo dobrom nivou. Dvadeset četiri časa dnevno vam je dostupan chat uživo, i u svakom trenutku ima dostupnih agenata podrške koji će vam pomoći ako imate kakvih problema ili nejasnoća. Ovo je vrlo korisna opcija naročito za osobe koje nemaju previše iskustva sa naprednim podešavanjima private access VPN.

Osim ove opcije dostupna je i standardna opcija ticket-a. Sa njom kao i kod drugih kompanija možete očekivati da odgovor na vaš upit dobijete nešto kasnije. PIA VPN pregled agent će vam odgovoriti u 2-3 dana, što je za ovakav sistem podrške dosta bolje od većine konkurencije.

Zaključak

U današnjem vrijemenu je neophodno zaštiti svoju privatnost na internetu. Mnogi zlonamjerni činioci nam žele nauditi krađom privatnih podataka ili praćenjem naših aktivnosti. PIA Private Internet Access je VPN servis koji se odlikuje vrlo jakom emkripcijom koja će učiniti vašu komunikacijom izuzetno bezbijednom. Iako svi VPN servisi dovode do smanjenja brzine kojom pristupate nekoj web lokaciji, PIA to čini manje nego mnogi izvikani konkurenti, te s toga on zaslužuje sve preporuke.

Private Internet Access (PIA)
7.9 Ukupna ocjena

Privatnost i sigurnost
8
Karakteristike
8
Brzina i performanse
8
Vrijednost za novac
7.5
Jednostavnost korištenja
8
Prednosti
  • Velika brzina
  • Lak za korištenje
  • Dozvoljava do 10 uređaja u istom trenutku
  • Natprosečan broj servera
  • Pogodan za Netflix
  • Mogućnost korištenja P2P protokola kao što je torrent
  • MACE bloker neželjenih reklama
  • Dostupan na Android i iOS uređajima
Mane
  • Nema besplatnu verziju
  • Korisnička podrška dostupna samo na Engleskom

Svojom ekspetizom o temama vezanim za Internet pokušavam dati istinski doprinos na ovoj stranici kako bih doprinela zajednici. Volim pisati podrobno istražene članke i prikaze o svim internetskim temama, od sigurnih veza do zaštite podataka. Zbog toga, moram se često baviti pravnim pitanjima, i pravilima koja se često mijenjaju i koja uvijek treba ažurirati.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com