Najbolji VPN za Hrvatsku u 2024

Vjerojatno ste se već susreli s situacijom gdje određeni sadržaj koji ste željeli pogledati nije bio dostupan u Hrvatskoj. Moguće je da vam je netko preporučio VPN program kako biste otključali taj sadržaj. No, postoji novo pitanje koje se javlja. Ako želite saznati više o tome, kao i koji je najbolji VPN za Hrvatsku u 2024, pročitajte tekst koji smo pripremili za vas.

Vidi ponudu
Probajte najbolji VPN za Hrvatsku, ExpressVPN sa 49% POPUSTA

ExpressVPN je najbolji VPN servis za Hrvatsku. Zgrabite ekskluzivan popust + 3 MJESECA BESPLATNO korištenje, uz 30 dana garantovanog povraćaja novca

Ažurirano: 12 srpanj 2024

Najbolji VPN za Hrvatsku u 2024

Da bismo saznali koji je najbolji VPN za Hrvatsku, testirali smo desetke programa koji trenutačno postoje na tržištu. Uspoređivali smo ih na osnovu nekoliko značajki, među kojima su ukupna kvaliteta, stabilnost konekcije, jednostavnost korištenja, korisnička podrška i cijena po kojoj hrvatski VPN može da se nabavi.

Na osnovu tih kriterija, sastavili smo listu:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Kako smo izabrali najbolji VPN za Hrvatsku?

U ovom odjeljku ćemo vam pobliže objasniti koje smo značajke posmatrali prilikom izbora za najbolji VPN Hrvatska program.

Pokrivenost serverima

Logično, osnovni kriterij da biste uopšte neki VPN uvrstili u pregled je da ima podršku sa hrvatski server, to jest da iz padajuće liste možete izabrati server sa oznakom “Croatia”. Svi VPN programi koje vidite na našoj listi su prošli ovaj test uspješno, dok smo sve ostale isključili (a među njima je bilo mnogo onih koji su besplatni).

Brzina veze

Sljedeći veoma bitan kriterijum je kvaliteta strima i brzina veze. Da biste imali najbolji VPN za Hrvatsku, konekcija bi trebalo da bude besprijekorna sa minimalnim prekidima, ili čak potpunim odsustvom istih. VPN programi koji su na vrhu naše liste su pokazali odličnu kvalitetu audio i video prikaza različitog sadržaja. Ovo je još jedan test gdje besplatni VPN programi nisu pokazali čak ni solidne rezultate.

najbolji vpn za hrvatsku

Stupanj privatnosti

Osnovna namjena VPN Hrvatska programa je zaštita vaše privatnosti u online okruženju. Programi koji su u potpunosti anonimizirali vaše online aktivnosti, bez bilježenja informacija (takozvana “no log” opcija) su dobili veće ocjene na našem testu.

Također, bilo je bitno da posjeduju i “kill switch” značajku koja spriječava curenje osobnih podataka time što ne dozvoljava nezaštićene konekcije dok surfate ili strimujete sadržaj. Kill switch u stvarnom vremenu konstantno nadgleda vašu konekciju sa serverom i štiti vaše podatke.

Korisnička podrška

Iako možda smatrate da ova značajka nije toliko bitna, vjerujte nam da kvaliteta korisničke podrške umnogome utiče na kvalitetan VPN. Počevši od toga da pravovremen odgovor štedi mnogo vremena, do toga da najbolji VPN obezbjeđuju i jamstvo za povrat novca, korisnička podrška je veoma bitna kada se ocjenjuje najbolji hrvatski VPN.

Također, bitno je i na koje sve načine možete kontaktirati proizvođače, kao i koliko informacija dobijate iz FAQ sekcije. Kod besplatnih ostvarenja ove vrste kvaliteta korisničke podrške je na niskom nivou jer je uglavnom obavljaju volonteri, bez novčane naknade.

Cijena

Da bi neki proizvod bio kvalitetan, on mora da ponudi nešto za novac koji traži od vas. Ukoliko je proizvođač siguran da je to što vam nudi dobro rješenje, on će odlučiti da vam da neko jamstvo.

Recimo, ExpressVPN daje čak 30 dana garantiranog povrata novca, što je izvanredno. Možete da isprobate sve funkcionalnosti VPN-a tokom tog perioda i onda se odlučite za kupnju.

Zašto je besplatni VPN opasan

Kao što smo već napomenuli, korištenje besplatnih VPN solucija je veoma riskantno jer postoji mnogo potencijalnih problema. Između ostalog, neki su, zbog niskog stepena zaštite privatnosti skloni da se zaraze malware-om. Zatim, mnogi unutar sebe sadrže reklame koje vode do malicioznih sajtova i instaliraju softver koji može oštetiti vaš uređaj, dok neki prosto odbijaju da rade sa željenim podešavanjima ili serverima koje ste izabrali.

vpn hrvatska

Zbog toga je naša preporuka da koristite ExpressVPN koji, pored toga što je najbolji hrvatski VPN na osnovu našeg testa, nudi i besplatan probni period od 30 dana, tijekom kojeg u svakom trenutku možete zatažiti povrat svojega novca. Povrh svega toga, ExpressVPN je potpuno siguran i možete ga koristiti za bilo koju radnju koju obavljate na internetu.

Povrat svojega novca ostvarujete jednostavnim kontaktiranjem korisničke podrške putem mejla, live chat-a ili telefonskim putem i oni vam u roku od par radnih dana novac vraćaju na račun. I sve to bez ikakvih suvišnih pitanja!

Ako želite koristiti besplatni VPN, saznajte više o najbolji besplatni VPN za Hrvatsku. Sigurni su za upotrebu.

Kako dobiti IP adresu određene zemlje?

Glavna značajka VPN programa je da mijenja vašu IP adresu na način da vam dodijeli IP adresu zemlje iz koje je sadržaj koji je zaključan na vašoj trenutnoj lokaciji.

Da biste promijenili svoju IP adresu pomoću VPN Hrvatska IP adresa i mogli gledati sadržaj iz Hrvatske dovoljno je da uradite sljedeće:

  1. Odaberite VPN program za koji smo već utvrdili da je najbolji hrvatski VPN, putem ovog linka – ExpressVPN
  2. Izaberite neki od pretplatnih planova (praćenjem linka iz prethodnog koraka dobijate masivne bonuse na pretplatu)
  3. Instalirajte i pokrenite program
  4. Nakon pokretanja izaberite server pod nazivom “Croatia”

Na taj način će vaš uređaj dobiti IP adresu koja potiče iz Hrvatske, a vi ćete moći da pristupite željenom sadržaju.

Prednosti VPN programa

Brojne su pogodnosti koje VPN donosi svojim korisnicima, pa tako i hrvatski VPN korisnicima omogućava veliki broj online aktivnosti koje inače ne bi mogli da gledaju ili rade, ukoliko se ne nalaze na teritoriji Hrvatske. Između ostalog, možete da gledate audio i video sadržaj zaključan samo za određenu teritoriju, skidate torente, kladite se online u hrvatskim kladionicama i slično.

Borba protiv cenzure

Mnogi striming servisi (kao što su Disney plus, Netflix, HBO, Hulu, itd.) i vlasnici TV prava i drugog sadržaja su ograničili gledanje svojih prenosa samo za određene zemlje, tako da ni Hrvatska nije izuzeta od toga. Instalacijom VPN Hrvatska dobijate pristup svom ovom sadržaju makar se nalazili i u inozemstvu.

Listu kanala hrvatske televizije online koje možete pratiti iz inostranstva kada otključate sav sadržaj možete naći na linku koji smo vam dali. Dakle, hrvatski VPN sa kojeg izaberete server “Croatia” će zaobići geolokacijsku blokadu tako što će vam dodijeliti IP iz opsega karakterističnog za Hrvatsku i na taj način će vam biti dostupan sav inače zaključan sadržaj.

Povećana sajber zaštita

Najbolji VPN za Hrvatsku će vašem svakodnevnom surfanju dodati neophodan sloj zaštite čime će svi vaši osobni podaci biti sigurni od zlonamjernih upada trećih strana. Svi vaši postupci u online okruženju se enkriptuju i kao takvi su praktički neprobojni. Ovo je posebice bitno ukoliko koristite javne WiFi mreže koje su na lošem glasu zbog svojeg niskog stupnja sigurnosti. VPN Hrvatska vam riješava taj problem.

hrvatski vpn

Sa druge strane, veoma je bitno da dobijate i anonimnost koju obični pregledači ne garantiraju. Sva vaša historija pregledanja se ne bilježi i vaš identitet je u potpunosti skriven, kako od hakera, tako i od vašeg ISP-a koji ne može da vam ograniči brzinu interneta ili da vam prekine skidanje torenata.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Najbolji VPN za Hrvatsku: zaključak

Kao što ste vidjeli, instalacijom VPN programa riješavate mnoge probleme vezane za sigurnost u sajber okruženju ili pristup geolokacijski zaključanom sadržaju. U konkretnom slučaju, pristup sadržaju koji je dostupan samo u Hrvatskoj imaćete instalacijom nekog od VPN Hrvatska koji podržava servere iz te zemlje.

Naš prijedlog i izbor za najbolji VPN za Hrvatsku je ExpressVPN jer vam pruža najbolje značajke među programima u klasi. Pod tim podrazumijevamo stabilan i brz strim, jednostavna podešavanja, kvalitetnu korisničku podršku, vrhunsku zaštitu osobnih podataka, kao i jamstveni period od 30 dana za povrat novca.

Sve to dobijate u zaokruženom paketu čija cijena je veoma povoljna, pogotovo ukoliko iskoristite promo bonuse koje ostvarujete ukoliko pratite link koji smo vam dali na našoj stranici.

fiko

Fiko, analitičar informacijske sigurnosti, s oduševljenjem istražuje online svijet i posjeduje znanje o internet podacima zahvaljujući svojim studijima matematike na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pratiti svaki razvoj i najnovije vijesti o tehnologiji njegova je prava strast. Međutim, njegov omiljeni fokus leži u internet sigurnosti, pomažući korisnicima zaštiti svojih podataka. Za sve upite, kontaktirajte Fika na fiko@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com