Gledajte Hrvatska televizija online u inozemstvu

expressvpn christmas 2021

Hrvatske televizije imaju brojne zanimljive sadržaje poput domaćih drama, sporta i šou programa. No, ukoliko niste stacionirani u Hrvatskoj, nećete moći pristupiti sadržajima hrvatska televizija online. Jednostavno, suočavate se s geografskim blokadama. Najpouzdaniji da ih zaobiđete i gledate tv uživo hrvatska iz bilo kojeg mjesta u inozemstvu je da koristite VPN.

Idite na ExpressVPN
Želite najkvalitetniji VPN za gledanje hrvatska televizija online?

Gledajte Hrvatska televizija online u inozemstvu sa ExpressVPN bez rizika, uz garantovani povraćaj novca u prvih 30 dana korištenja.

Dostupnost

Iz inozemstva moguće je pristupiti limitiranim sadržajima Hrvatska Televizija online, a zapravo nijednom u potpunosti. Razlog leži u sporazumima vaših pružatelja internet usluga i zaštiti autorskih prava, mada ponekad, razlog može biti i geografska ograničenja za TV uživo Hrvatska.

hrvatska televizija uzivo

Ali krenimo redom, jedna po jedan hrvatski tv kanali preko interneta popularni među gledateljima.

 • HRT – gledanje ove hrvatska televizija uživo omogućeno je putem njihove aplikacije HRTi. Problem je što će vam veliki dio sadržaja biti onemogućen ako želite gledati sve programe hrvatska televizija online iz inozemstva.
 • Nova TV – za ovu hrvatska televizija online potrebno je biti pretplatnik EON streaming servisa koji se nalaze u Hrvatskoj, omogućen je jedino gledateljima sa teritorija Hrvatske a za vani je potrebno korištenje VPN-a.
 • RTL – Ako ste se usudili pomisliti da uz pomoć RTLplay možete pratiti RTL vani moramo vam reći da RTL potpada pod hrvatski tv kanali preko interneta koji nisu dostupni van Hrvatske, te je VPN neophodan za deblokiranje pristupa.
 • Doma TV – Doma TV uzivo hrvatska prikazuje televizijske premijere. Okosnica programske šeme su zabavni program, serije i filmovi te vlastita produkcija. Emitira se jedino za područje Hrvatske ali se može gledati korištenjem VPN-a.
 • SPTV – Ovo je nacionalni specijalizirani televizijski sportski kanal. Može sebesplatno pratiti na području cijele Hrvatske ali ne i van. Ova televizija poput ostalih, nije zgodna gledanje hrvatske televizije preko interneta van Hrvatske ako to činite bez VPN-a.
 • CMC – CMC je muzička hrvatska televizija online koju možete u Sloveniji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Srbiji, Njemačkoj i Australiji, a također putem satelita, kablovskih i IPTV sistema. Nje dostupna u inozemstvu, ali se može odblokirati korištenjem VPN-a.
 • Arena Sport – Arena Sport mreža ima svoju streaming platformu Arena Cloud, četrnaest kanala ove hrvatska televizija uživo nisu dostupni ni na jednoj streaming platformi i možete ih gledati uz korištenje VPN – a, kao na primjer ExpressVPN.
 • N1 – ovaj kanal je iz korpusa hrvatski tv kanali preko interneta, a koja je dostupna jedino korisnicima EON streaming servisa koji se nalaze u Hrvatskoj, ili ako koriste VPN.

Streaming izvan zone dostupnosti

Kao što ste vidjeli, hrvatski kanali preko interneta su uglavnom dostupni u Hrvatskoj, ima nekih opskurnih sajtova koji nude hrvatski kanali preko interneta. Ukoliko imate ikakve sumnje u ovo što kažemo, posjetite bilo koji online forum sa temom hrvatska televizija online ili hrvatska televizija uživo, i uvjerit ćete se sami.

Svaki je streaming ograničen zbog TV prava ili autorskih prava. Nećete pronaći niti jednog ozbiljnog emitera na svijetu koji nije implementirao geografska ograničenja. Iza takve odluke stoje odredbe ugovora koji je emiter potpisao sa vlasnicima sadržaja koji emitira. Tako je i kada je u pitanju hrvatska televizija uzivo preko interneta. To važi za svaki hrvatski kanali uživo.

Hrvatska televizija uživo preko interneta mora imati ugovorno odobrenje za emitiranje nekog sadržaja na nekoj teritoriji. Krajnje jednostavnom implementacijom geoblokova koji prepoznaju IP adresu sa koje se posjetitelj pokušava ulogovati.  No, ova je situacija upravo takva gdje vam savjet stručnjaka pomaže. Naša misija je da vas posavjetujemo kako da sebi omogućite pristup do hrvatska tv uzivo. Evo kako da to uradite i uživate u hrvatski tv kanali preko interneta.

Idi na ExpressVPN
Garantovan povraćaj novca nakon 30 dana

Kako deblokirati streaming

Da biste sebi omogućili gledanje hrvatska televizija internet iz inozemstva prije svega morate utvrditi na kojim streaming platformama su dostupni. Slijedeći korak je da pribavite VPN servis i pravilno podesite njegovu aplikaciju. Što je VPN? To je  je servis koji vam omogućuje da promijenite vašu IP adresu. Što dobivate time? Tako zaobilazite geografske restrikcije streaming servisa. Tako funkcioniraju VPN – ovi koje ćete koristiti za gledanje TV uživo Hrvatska.

tv uživo hrvatska

Zahvaljući aplikaciji koju instalirate na svom uređaju, VPN će vaš internetski saobraćaj preusmeriti ka nekom udaljenom serveru. Taj server će se u daljnjoj internetskoj komunikaciji vidjeti kao da ste se njega ulogovali. Serveri streaming servisa prepoznavat će tu IP adresu, a ne vašu pravu. Iznimno važna karakteristika VPN servisa je da vrše enkripciju vašeg kompletnog saobraćaja na internetu. Znači, nije bitno da li gledate hrvatska televizija uživo ili plaćate račune online, vaša privatnost i bezbijednost će biti potpuno zaštićeni.

Aktiviranje VPN servisa za gledanje TV uživo Hrvatska je krajnje jednostavno. 

 1. Kada dobavite ovakav ali pouzdan i kvalitetan servis trebate instalirati njegovu aplikaciju za uređaj na kom želite koristiti. VPN dobavljajte isključivo sa njihovih zvaničnih sajtova ili ovlaštenih dobavljača, kao i zvaničnih marketa platformi na kojima ih želite koristiti.
 2. Sljedeći korak je pokretanje i podešavanje postavke za zemlju i server za gledanje hrvatska televizija uživo, tu morate izabrati neki server koji se nalazi na teritoriji Hrvatske.
 3. Treći i poslednji korak je dobavljanje i pokretanje aplikacije streaming platforme koju želite koristiti za gledanje hrvatski TV kanali preko interneta. Sve lokacije gdje ih možete pronaći imate na zvaničnim stranicama samih platformi. HRT, Nova TV, RTL , Doma TV, CMC, SPTV, Arena Sport i N1

Idi na ExpressVPN
Garantovan povraćaj novca nakon 30 dana

Najbolji VPN – ovi za stream

Hrvatski tv kanali preko interneta nisu lako dostupni i imaju brojne geoblokade, zato vam je i neophodan VPN. Kad želitet gledati TV uživo Hrvatska potreban vam je VPN sa serverom u Hrvatskoj, a to nema svaki. Čak i među onima koji imaju postoje stanovite razlike. Testirali smo brojne VPN provajdere, uporedili servise i ovi na našoj listi su najbolji prema našoj metodologiji.

Besplatni VPN – ovi su opasni

Besplatni VPN servisi, iako primamljivi, prečesto nose opasne rizike. Umjesto njih, preporučujemo ExpressVPN, sa kojim možete dosta uštedeti zbog garantiranog povrata novca tjekom prvih 30 dana korištenja.

Rizici

Provajderi besplatnih servisa mogu bijeležiti vaš saobraćaj, te podatke prodati trećim licima. Ako dospiju u ruke zlonamjernika možete biti ugroženi. Također, njihove su enkripcije toliko slabe da ih i talentirano dijete može razbiti. Usto, bave se i preprodajom saobraćaja. To znači da mogu mogu učiniti da vaš uređaj bude korišten kao preusmerivač nekom trećem licu. I kao dodatak, možete biti zatrpavani reklamama. Neke mogu voditi do sajtova prepunih malware – a.

Ograničenja

Besplatni servisi mogu biti slabo upotrebljivi za gledanje TV uživo Hrvatska. Mali broj servera, ili oni kojima su IP adrese banovane učiniće gledanje hrvatski TV kanali preko interneta nemogućim. Limiti su im niski, pa će vam hrvatska televizija uživo biti dostupna mali broj sati u mjesecu. Druga neugodnost dolazi od male brzine veze sa njihovim serverima, te će hrvatska televizija online biti neugodno iskustvo.

Prednosti korištenja VPN – ova

Osim što možete gledati TV uživo Hrvatska u inozemstvu, odnosno gledati hrvatski TV kanali preko interneta, VPN ima dodatnih prednosti po vašu bezbednost, privatnost, i ugođaj.

hrvatski tv kanali preko interneta

Zaobilaženje geo restrikcija i cenzure

Hrvatska televizija online nije potpuno dostupna čak ni na streaming platformama koje ih nude. Kvalitetan VPN tu je od pomoći, te vam hrvatska televizija uživo može biti dostupna. Dodatna pogodnost je što sa VPN – om možete zaobiće geoblokade i za Netflix, Hulu, Amazon Prime, i ostale servise. Uz to može se zaobići i cenzura pa je i Veliki kineski Firewall je nemoćan.

Povećanje bezbijednosti i zaštita privatnosti

Gledati hrvatska televizija uživo nije opasno,  ali  bankarske transakcije ili kupovina preko interneta može nositi rizik od presretanja saobraćaja. Ovo je posebice moguće ukoliko koristite javne WiFi mreže za gledanje TV uživo Hrvatska, pa ostanete raditi i neki delikatniji posao. VPN uvijek vrši enkripciju vašeg saobraćaja, stoga ste bezbijedni, a vaši lični podaci i privatnost zaštićeni.

Idi na ExpressVPN
Garantovan povraćaj novca nakon 30 dana

Često Postavljana Pitanja (FAQ)

Kako gledati N1?

N1 hrvatska televizija online, regionalne informativne mreže je najjednostavnije gledati putem EON aplikacije na vašim pametnim uređajima.

Kako gledati Arena Sport?

Svi Arena Sport kanali su dostupni putem Arena Cloud aplikacije, ali je njihova dostupnost ograničena na teritoriju Srbije te je neophodno da koristite VPN.

Kako gledati HRT?

Iako je program državne radio-televizijske mreže dostupan kod svih hrvatskih TV i kablovskih operatera, ovi hrvatska televizija uživo kanali nisu dostupni van granica Hrvatske, naročito ako koristite zvaničnu HRTi aplikaciju.

Ovaj problem se lako zaobilazi korištenjem kvalitetnog VPN servisa.

Kako gledati RTL?

RTL hrvatski kanali uzivo su takođe prisutni u ponudi skoro svih operatera u Hrvatskoj, ali zbog odrijeđenih geografki ograničenih prava nisu dostupni van teritorije republike pa je neophodno koristiti VPN.

Kako gledati Nova TV?

Najstarija privatna televizija u Hrvatskoj je danas u vlasništvu United Group, pa je u inozemstvu dostupna jedino putem EON servisa za koji je neophodno koristiti VPN servise.

Zaključak

TV uživo Hrvatska može gledati u inozemstvu na više streaming platformi. Problem je što one sve imaju neka ograničenja, odnosno hrvatski TV kanali preko interneta nisu u potpunosti dostupni. Za pristup kompletnom sadržaju hrvatska televizija online, potreban je VPN. Mi preporučujemo ExpressVPN koji ima servere u Hrvatskoj, a koji su neophodni da odblokirate tv uživo hrvatska. Ovaj VPN ima izuzetno jaku enkripciju, ali i garantira povraćaj novca u prvih 30 dana korištenja ukoliko niste zadovoljni kvalitetom streaming hrvatski TV kanali preko interneta.

Svojom ekspetizom o temama vezanim za Internet pokušavam dati istinski doprinos na ovoj stranici kako bih doprinela zajednici. Volim pisati podrobno istražene članke i prikaze o svim internetskim temama, od sigurnih veza do zaštite podataka. Zbog toga, moram se često baviti pravnim pitanjima, i pravilima koja se često mijenjaju i koja uvijek treba ažurirati.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Privatnostonline.com