Gledajte Hrvatska televizija online u inozemstvu

Hrvatske televizije imaju brojne zanimljive sadržaje poput domaćih drama, sporta i šou programa. No, ukoliko niste stacionirani u Hrvatskoj, nećete moći pristupiti sadržajima hrvatska televizija online. Jednostavno, suočavate se s geografskim blokadama. Najpouzdaniji da ih zaobiđete i gledate tv uživo hrvatska iz bilo kojeg mjesta u inozemstvu je da koristite VPN.

Vidi ponudu
Gledaj Hrvatske TV u inostranstvu sa ExpressVPN uz 49% POPUST!

ExpressVPN može da ukloni blokade za Hrvatske televizije u inostranstvu. Zgrabi ekskluzivnu ponudu sa 3 MJESECA BESPLATNO i 30 dana garantovanog povraćaja.

Ažurirano: 17 svibanj 2024

Dostupnost

Iz inozemstva moguće je pristupiti limitiranim sadržajima Hrvatska Televizija online, a zapravo nijednom u potpunosti. Razlog leži u sporazumima vaših pružatelja internet usluga i zaštiti autorskih prava, mada ponekad, razlog može biti i geografska ograničenja za TV uživo Hrvatska.

hrvatska televizija uživo

Ali krenimo redom, jedna po jedan hrvatski tv kanali preko interneta popularni među gledateljima.

 • HRT – gledanje ove hrvatska televizija uživo omogućeno je putem njihove aplikacije HRTi. Problem je što će vam veliki dio sadržaja biti onemogućen ako želite gledati sve programe hrvatska televizija online iz inozemstva.
 • Nova TV – za ovu hrvatska televizija online potrebno je biti pretplatnik EON streaming servisa koji se nalaze u Hrvatskoj, omogućen je jedino gledateljima sa teritorija Hrvatske a za vani je potrebno korištenje VPN-a.
 • RTL – Ako ste se usudili pomisliti da uz pomoć RTLplay možete pratiti RTL vani moramo vam reći da RTL potpada pod hrvatski tv kanali preko interneta koji nisu dostupni van Hrvatske, te je VPN neophodan za deblokiranje pristupa.
 • Doma TV – Doma TV uzivo hrvatska prikazuje televizijske premijere. Okosnica programske šeme su zabavni program, serije i filmovi te vlastita produkcija. Emitira se jedino za područje Hrvatske ali se može gledati korištenjem VPN-a.
 • SPTV – Ovo je nacionalni specijalizirani televizijski sportski kanal. Može sebesplatno pratiti na području cijele Hrvatske ali ne i van. Ova televizija poput ostalih, nije zgodna gledanje hrvatske televizije preko interneta van Hrvatske ako to činite bez VPN-a.
 • CMC – CMC je muzička hrvatska televizija online koju možete u Sloveniji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Srbiji, Njemačkoj i Australiji, a također putem satelita, kablovskih i IPTV sistema. Nje dostupna u inozemstvu, ali se može odblokirati korištenjem VPN-a.
 • Arena Sport – Arena Sport mreža ima svoju streaming platformu Arena Cloud, četrnaest kanala ove hrvatska televizija uživo nisu dostupni ni na jednoj streaming platformi.
 • N1 – ovaj kanal je iz korpusa hrvatski tv kanali preko interneta, a koja je dostupna jedino korisnicima EON streaming servisa koji se nalaze u Hrvatskoj, ili ako koriste VPN.

Streaming izvan zone dostupnosti

Kao što ste vidjeli, hrvatski kanali preko interneta su uglavnom dostupni u Hrvatskoj, ima nekih opskurnih sajtova koji nude hrvatski kanali preko interneta. Ukoliko imate ikakve sumnje u ovo što kažemo, posjetite bilo koji online forum sa temom hrvatska televizija online ili hrvatska televizija uživo, i uvjerit ćete se sami.

hrvatska televizija uzivo

Svaki je streaming ograničen zbog TV prava ili autorskih prava. Nećete pronaći niti jednog ozbiljnog emitera na svijetu koji nije implementirao geografska ograničenja. Iza takve odluke stoje odredbe ugovora koji je emiter potpisao sa vlasnicima sadržaja koji emitira. Tako je i kada je u pitanju hrvatska televizija uzivo preko interneta. To važi za svaki hrvatski kanali uživo.

Hrvatska televizija uživo preko interneta mora imati ugovorno odobrenje za emitiranje nekog sadržaja na nekoj teritoriji. Krajnje jednostavnom implementacijom geoblokova koji prepoznaju IP adresu sa koje se posjetitelj pokušava ulogovati.  No, ova je situacija upravo takva gdje vam savjet stručnjaka pomaže. Naša misija je da vas posavjetujemo kako da sebi omogućite pristup do hrvatska tv uzivo. Evo kako da to uradite i uživate u hrvatski tv kanali preko interneta.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Kako deblokirati streaming

Da biste sebi omogućili gledanje hrvatska televizija internet iz inozemstva prije svega morate utvrditi na kojim streaming platformama su dostupni. Slijedeći korak je da pribavite VPN servis i pravilno podesite njegovu aplikaciju. Što je VPN? To je  je servis koji vam omogućuje da promijenite vašu IP adresu. Što dobivate time? Tako zaobilazite geografske restrikcije streaming servisa. Tako funkcioniraju VPN – ovi koje ćete koristiti za gledanje TV uživo Hrvatska.

Zahvaljući aplikaciji koju instalirate na svom uređaju, VPN će vaš internetski saobraćaj preusmeriti ka nekom udaljenom serveru. Taj server će se u daljnjoj internetskoj komunikaciji vidjeti kao da ste se njega ulogovali. Serveri streaming servisa prepoznavat će tu IP adresu, a ne vašu pravu. Iznimno važna karakteristika VPN servisa je da vrše enkripciju vašeg kompletnog saobraćaja na internetu. Znači, nije bitno da li gledate hrvatska televizija uživo ili plaćate račune online, vaša privatnost i bezbijednost će biti potpuno zaštićeni.

Aktiviranje VPN servisa za gledanje TV uživo Hrvatska je krajnje jednostavno. 

 1. Kada dobavite ovakav ali pouzdan i kvalitetan servis trebate instalirati njegovu aplikaciju za uređaj na kom želite koristiti. VPN dobavljajte isključivo sa njihovih zvaničnih sajtova ili ovlaštenih dobavljača, kao i zvaničnih marketa platformi na kojima ih želite koristiti.
 2. Sljedeći korak je pokretanje i podešavanje postavke za zemlju i server za gledanje hrvatska televizija uživo, tu morate izabrati neki server koji se nalazi na teritoriji Hrvatske.
 3. Treći i poslednji korak je dobavljanje i pokretanje aplikacije streaming platforme koju želite koristiti za gledanje hrvatski TV kanali preko interneta. Sve lokacije gdje ih možete pronaći imate na zvaničnim stranicama samih platformi. HRT, Nova TV, RTL , Doma TV, CMC, SPTV, Arena Sport i N1

Isprobajte VPN sa ExpressVPN besplatnom probom

Besplatni VPN servisi, iako primamljivi, prečesto nose opasne rizike. Veoma često proizvođači ovakvih servisa bijeleže ponašanje svojih korisnika i te podatke prodaju trećim licima. Među tim podacima mogu biti i brojevivaših bankovnih računa, platnih kartica, ali i kredencijali za sve servise koje koristite. Često vrše i prodaju trećim licima protoka vaše internetske veze, pa vam mogu izazvati usporenja iste. Umjesto njih, preporučujemo ExpressVPN, sa kojim možete dosta uštedeti zbog garantiranog povrata novca tjekom prvih 30 dana korištenja.

Najbolji VPN – ovi za stream

Hrvatski tv kanali preko interneta nisu lako dostupni i imaju brojne geoblokade, zato vam je i neophodan VPN. Kad želitet gledati TV uživo Hrvatska potreban vam je VPN sa serverom u Hrvatskoj, a to nema svaki. Čak i među onima koji imaju postoje stanovite razlike. Testirali smo brojne VPN provajdere, uporedili servise i ovi na našoj listi su najbolji prema našoj metodologiji.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti korištenja VPN – ova

Osim što možete gledati TV uživo Hrvatska u inozemstvu, odnosno gledati hrvatski TV kanali preko interneta, VPN ima dodatnih prednosti po vašu bezbednost, privatnost, i ugođaj.

tv uživo hrvatska

Zaobilaženje geo restrikcija i cenzure

Hrvatska televizija online nije potpuno dostupna čak ni na streaming platformama koje ih nude. Kvalitetan VPN tu je od pomoći, te vam hrvatska televizija uživo može biti dostupna. Dodatna pogodnost je što sa VPN – om možete zaobiće geoblokade i za Netflix, Hulu, Amazon Prime, i ostale servise. Uz to može se zaobići i cenzura pa je i Veliki kineski Firewall je nemoćan. A kako možete gledati i druge regionalne televizije u inostranstvu pročitajte ovde.

Povećanje bezbijednosti i zaštita privatnosti

Gledati hrvatska televizija uživo nije opasno,  ali  bankarske transakcije ili kupovina preko interneta može nositi rizik od presretanja saobraćaja. Ovo je posebice moguće ukoliko koristite javne WiFi mreže za gledanje TV uživo Hrvatska, pa ostanete raditi i neki delikatniji posao. VPN uvijek vrši enkripciju vašeg saobraćaja, stoga ste bezbijedni, a vaši lični podaci i privatnost zaštićeni.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Često Postavljana Pitanja (FAQ)

Kako gledati N1?

N1 hrvatska televizija online, regionalne informativne mreže je najjednostavnije gledati putem EON aplikacije na vašim pametnim uređajima.

Kako gledati Arena Sport?

Svi Arena Sport kanali su dostupni putem Arena Cloud aplikacije, ali je njihova dostupnost ograničena na teritoriju Srbije te je neophodno da koristite VPN.

Kako gledati HRT?

Iako je program državne radio-televizijske mreže dostupan kod svih hrvatskih TV i kablovskih operatera, ovi hrvatska televizija uživo kanali nisu dostupni van granica Hrvatske, naročito ako koristite zvaničnu HRTi aplikaciju.

Ovaj problem se lako zaobilazi korištenjem kvalitetnog VPN servisa.

Kako gledati RTL?

RTL hrvatski kanali uzivo su takođe prisutni u ponudi skoro svih operatera u Hrvatskoj, ali zbog odrijeđenih geografki ograničenih prava nisu dostupni van teritorije republike pa je neophodno koristiti VPN.

Kako gledati Nova TV?

Najstarija privatna televizija u Hrvatskoj je danas u vlasništvu United Group, pa je u inozemstvu dostupna jedino putem EON servisa za koji je neophodno koristiti VPN servise.

Zaključak

TV uživo Hrvatska može gledati u inozemstvu na više streaming platformi. Problem je što one sve imaju neka ograničenja, odnosno hrvatski TV kanali preko interneta nisu u potpunosti dostupni. Za pristup kompletnom sadržaju hrvatska televizija online, potreban je VPN. Mi preporučujemo ExpressVPN koji ima servere u Hrvatskoj, a koji su neophodni da odblokirate tv uživo hrvatska. Ovaj VPN ima izuzetno jaku enkripciju, ali i garantira povraćaj novca u prvih 30 dana korištenja ukoliko niste zadovoljni kvalitetom streaming hrvatski TV kanali preko interneta.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com