NordVPN | Maksimalna sigurnost za ovaj torrent-friendly VPN

NordVPN | Maksimalna sigurnost za ovaj torrent-friendly VPN

NordVPN je novajlija u VPN svijetu. Ali nedajte se zavarati time što je mlad. Zato što brzo raste od 2012. godine. Kompanija ima sjedište u Panami, gdje nema zakona o zadržavanju podataka, a nudi potpune usluge. NordVPN kombinira nulti zapis VPN-a s velikom brzinom i maksimalnom sigurnošću. Stoga je to jedno od najboljih rješenja protiv internetske cenzure i kontrole vlade. Pročitajte cijelu NordVPN recenziju u nastavku.

NordVPN je stručnjak za privatnost i sigurnost

Prije svega, cilj NordVPN-a je zaobići cenzuru, kontrolu sadržaja i nadzor vlasti. Stoga njihove VPN usluge pružaju sve bitne karakteristike kako bi zaštitili Vašu privatnost i Vašu sigurnost.

Ali to nije sve! Njihova široka mreža (preko 900 servera širom svijeta) je brza koliko god je to moguće. Tako da možete deblokirati streaming sadržaj i gledati American Netflix bez buffering-a. Nadalje, ako Vam se sviđa torrenting, možete se pouzdati u NordVPN kako biste zaštitili svoju anonimnost. Zaista, njihova je usluga torrent friendly i logless.

Ovo su neki od razloga zašto je NordVPN danas jedan od najboljih VPN-ova na tržištu.

Sažetak za NordVPN

KARAKTERISTIKA VRIJEDNOST
Zapisi Nema zapisa uopšte
Torrenti Torrenti dopušteni
Netflix SAD, CA, AU, NL
Višestruke prijave 6 simultanih prijava
Zemlje obuhvaćene 72+ zemalja
Podržani uređaji PC (Windows), Mac, Android, iOS
Povrat novca garantovan? 30 dana
Protokoli OpenVPN, PPTP, L2TP/IPSEC, TCP/UDP
Promet podataka Neograničen
Enkripcija Vojna 256 bit
IP adresa Neobjavljena
Serveri 1 000+

Popularne karakteristike NordVPN-a

Namjenski IP (dodatno plaćanje)

Ako Vam je potrebna statična IP adresa za pristup određenim mrežama, bazama podataka ili serverima, možete dobiti vlastitu IP adresu. No, morat ćete platiti dodatno za tu karakteristiku. Namjenske IP adrese dostupne su u SAD-u, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Nizozemskoj.

Dvostruki VPN

Dok većina ljudi treba samo standardnu VPN konekciju, Vi možete uživati i u dvostrukoj VPN konekciji. Ako Vam je potrebna viša razina enkripcije podataka, ova posebna konekcija će šifrirati Vaše podatke dva puta zahvaljujući unaprijed konfigurisanoj multi-hop mreži. Dvostruke VPN kombinacije uključuju SAD-Kanada, Velika Britanija-Nizozemska i Tajvan-Hong Kong na primjer.

Onion preko VPN-a

Sa ovom vrstom konekcije, NordVPN prvo šifrira Vaše podatke na jednom od njihovih servera i šalje paket putem TOR mreže. Kao rezultat toga, Vaš promet dosegne Internet putem jednog od TOR izlaznih čvorova. I gotovo je nemoguće pratiti ga nazad na Vaš uređaj.
Konačno, to je izvrsno rješenje za kretanje dubokim web-om!

Ultra brzi TV

Streaming usluge su vrlo popularne danas. A NordVPN Vas je pokrio svojim ultra brzim TV serverima, posebno optimiziranim za najbrži streaming. Jednostavno se povežete s jednim od tih servera kako biste deblokirali geo-ograničeni sadržaj i gledali HD videozapise.
Takođe možete uživati na ovim serverima za igranje online na Xbox-u ili PlayStation-u uz optimalnu brzinu.

Zapisi i NAT Vatrozid

Privatnost je pravo koje kompanije i vlade ponekad zaboravljaju. Dakle, trebate provjeriti je li Vaš pružatelj VPN usluga na istoj stranici kao i Vi. Srećom, NordVPN je sve o privatnosti i ne pohranjuje nijedan zapis. I ovo pravilo nulte prijave garantuje da su Vaši podaci sigurni, jer oni ne postoje na njihovim serverima!

Takođe, svi NordVPN serveri imaju NAT vatrozid koji djeluje jednostavan, ali je učinkovit i blokira sav neželjeni promet. Stoga ste zaštićeni od hakera koji koriste različite tehnike za ubacivanje zlonamjernih paketa u Vaš računar.

Gledanje US Netflix-a s NordVPN-om

Kada je u pitanju pristupanje US Netflix-u ili nekom drugom stranom sadržaju, NordVPN je Vaša VPN go-to konekcija. On će deblokirati većinu Netflix sadržaja i omogućiti Vam da gledate Netflix s najboljom kvalitetom streamova. Samo odaberite server u zemlji u kojoj želite gledati Netflix, spojite se na taj server i osvježite Netflix stranicu. To je to!

Naravno, možete dobiti pristup US Netflix-u, ali i UK Netflix-u i France Netflix-u. Nemojte zaboraviti odabrati ultra brzi TV server za najbolji streaming doživljaj! Međutim, svakako dobro pogledajte tabelu na početnoj stranici kako biste provjerili kompatibilnost ovog VPN-a s Netflix-om. Budući da se može promijeniti tokom vremena...

Pogledajte NordVPN softver

NordVPN cijena

NordVPN cijena

Idite na NordVPN web stranicu

Zaključak o NordVPN-u

NordVPN je izvrstan VPN u smislu sigurnosti i zaštite privatnosti. Ali on takođe nudi strogo no-log pravilo . I kompatibilan je s USA Netflix-om. Nadalje, nudi 6 simultanih konekcija. Tako da možete podijeliti troškove sa svojom porodicom i prijateljima.

Konačno, godišnja cijena pretplate je vrlo atraktivna. NordVPN je definitivno jedan od najboljih VPN-a na tržištu!

ZA:

  • Serveri za OnionBrowsing
  • HTTP Proxy uključen
  • NAT vatrozid uključen
  • DoubleVPN konekcija (multi-hop)
  • No-log politika i torrent friendly
  • Izvorne aplikacije za iPhone i Android
  • 6 višestrukih prijava
PROTIV:

  • Ručna konfiguracija potrebna za korištenje PPTP / L2TP

Idite na NordVPN web stranicu

Comments are closed.