Gledajte Televizija u inostranstvu

Kada putuju iz zemlje, većina će se ljudi morati nositi s geo-blokiranjem. I to je naročito tako na televizijskim web stranicama. Ove stranice ograničavaju pristup njihovom sadržaju na temelju lokacije korisnika. Stoga, ako napustite domovinu, šanse su da nema kako gledati tv preko interneta. Međutim, ovaj članak daje rješenje o tome kako gledati TV preko interneta. Na taj način možete zadržati TV streaming s bilo kojeg mjesta. U slučaju da ste tražili “gledanje tv preko interneta u inostranstvu” na pravom ste mjestu.

Vidi ponudu
Gledajte TV u inozemstvu sa ExpressVPN. 3 MJESECA BESPLATNO

ExpressVPN vam omogućava da zaobiđete geo restrikcije i gledate TV bilo gdje. Iskoristite POPUST OD 49% uz 30 dana garantovanog povrata novca.

Ažurirano: 17 svibanj 2024

Dostupnost streamovanja televizija u inostranstvu

Ako želite gledanje TV preko interneta, trebate znati da postoji veliki broj kanala koje to možete činiti putem streaming platformi svih vodećih kablovskih i IPTV operatera. Platforme za gledanje tv preko interneta kao što su Moja Web TV, TV To Go, MAXtv, Arena Cloud, i EON aplikacija su lako dostupne. Ali, TV kanali putem ovih platformi nisu dostupni gledanje TV preko interneta.

Dostupni su samo u zemlji iz koje potiču. Sa izuzetkom EON aplikacije gdje je televizija u inostranstvu dostupna samo u zemljama regiona, ali i Arena Sport kanala, koji iako je Arena Cloud platforma dostupna u celoj regiji, kanali od 3 do 8 i svi Premium kanali dostupni su samo u Srbiji.

Pa se postavlja pitanje kako gledati TV preko interneta? Odnosno naše regionalne televzije, kao što su HRT, RTL, BHRT, RTRS, Sport Klub, Arena Sport, ali i još puno drugih. Jer su dostupne samo na teritorijama svojih zemalja, i ove tv uživo preko interneta u inostranstvu nisu dostupne, a ni na satelitu. Ni jedna od ovih televizija u inostranstvu nije dostupna.

Zašto regionalna televizija u inostranstvu nije dostupna?

Fale vam regionalni tv kanali u inostranstvu ne znate kako gledati TV preko interneta? Pitate se zašto? Zbog autorskih i licencnih razloga. Doista, pružatelji sadržaja licencirali su ekskluzivna prava za različite emitere. Kao rezultat toga, oni mogu ponuditi slične usluge specifične za njihovu regiju. I donijeti sadržaj svojim klijentima. To je dobro rješenje jer je sadržaj lakše dostupan.

Međutim, to znači da ne možete pristupiti Vašem sadržaju kada se nalazite na terenu drugih emitera. Čak i ako ste platili za to. Stoga, ako je Vaša omiljena TV emisija licencirana za TV1 u BiH, nećete je moći gledati izvan zemalja regiona. Budući da je drugi kanal emitira na Vašoj trenutnoj lokaciji, u Hrvatskoj, Srbiji, ili nekoj trećoj zemlji.

kako gledati tv preko interneta

Vjerojatno nijednom sadržaju ne možete pristupiti. Zato što Vaš pružatelj TV usluga ima sporazume o licenciranju sa stotinama snabdjevača sadržaja. I svi oni nude slične uslove. Stoga je logično jednostavno ograničiti pristup kanalu televizija u inostranstvu. Ako posjetite TV web stranicu ili koristite njihovu aplikaciju, dobit ćete poruku poput: “Naše usluge nisu dostupne u ovoj zemlji”. Ili nećete moći ni pristupiti njihovoj početnoj stranici.

Ograničenja zavise o Vašem geografskom položaju. Dakle vaš pružatelj usluga mora odrediti gdje je svaki korisnik. Da bi se to učinilo, uobičajena je praksa koristiti geolokacijske tehnike. Najpopularnije je provjeriti IP adresu korisnika na popisu dopuštenih (ili crnoj listi). Rezultat ove provjere određuje hoće li sustav odobriti ili uskratiti pristup sadržaju.

Tehničko rješenje je VPN. Šta je VPN? Da pojednostavimo, virtuelna privatna mreža (VPN) je softver koji može oponašati Vašu lokaciju bilo gdje u svijetu. Možda ne bilo gdje, ali svugdje gdje Vaš VPN nudi server. Kada se povežete s VPN serverom, on djeluje kao posrednik između Vašeg uređaja i web stranice koju želite posjetiti za gledanje tv preko interneta. Vaš sav promet ide preko ovog servera koji posjećuje web stranicu u Vaše ime.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Kako deblokirati online televizija u inostranstvu?

Sada znate gotovo sve o gledanje TV preko interneta u inostranstvu. Ali s ovim vrlo jednostavnim korak-po-korak vodičem moći ćete početi koristiti VPN. To je generički vodič koji treba raditi s većinom VPN servisa.

 1. Izaberite VPN provajdera s dole navedenog popisa
 2. Kliknite gumb da pristupite oficijelnoj stranici VPN-a
 3. Napravite račun i pretplatite se na VPN uslugu
 4. Preuzmite, instalirajte i pokrenite VPN klijent
 5. U softveru odaberite server koji se nalazi u Vašoj domovini
 6. Pritisnite gumb “Connect”
 7. Vratite se na televizijsku web stranicu ili pokrijenite aplikaciju za streaming, i počnite gledati TV uživo preko internet

To bi bio odgovor na pitanje kako da gledam TV preko interneta u inostranstvu, ali i dalje ostaje pitanje koje to televizije možete na ovaj ili onaj način gledati. Bilo da je to putem neke od streaming platformi lokalnih provajdera kablovske ili IPTV, ili pak na stranicama tih televizijskih kanala. Pa krenimo rijedom neke od najpopularnijih regionalnih TV kanala i gde su dostupni.

Bosna i Hercegovina

Hrvatska

Srbija

 • RTS – putem RTS Planeta servisa, Supernova servisa, mts irisGO i Telemach/SBB EON aplikacija
 • B92, Happy TV i Pink – putem Supernova servisa, mts irisGO i Telemach/SBB EON aplikacija
 • N1 i Sport Klub – putem Telemach/SBB EON aplikacija
 • Arena Sport – putem Arena Cloud aplikacije,  Supernova servisa, i mts irisGO aplikacije

Kanali dostupni na Telemach/SBB EON platformi su dostupni podjenako svim korisnicima njihovih usluga u regionu, bez obzira iz koje su zemlje. Slično važi i za korisnike Supernova, irisGo, Moja Web TV, i TV To Go; iako su vlasnici različite kompanije, imaju iste programske šeme, i ste dostupne televizije.

Ono što je  bitno naglasiti je da je gledanje TV preko interneta uz sve ove servise dozvoljeno samo u zemljama iz kojih su oni. A da su Arena Sport kanali, 3-8 i Premium, dostupni samo u Srbiji, i ova televizija u inostranstvu nije dostupna bez korištenja VPN.

Isprobajte VPN sa ExpressVPN besplatnom probom

Besplatne VPN servise trebate izbegavati, čak i za nešto bezopasno kao kako gledati TV preko interneta u inostranstvu. Ovakvi servisi su veoma opasni jer često bjeleževaše postupke na internetu i prodaju trećim licima. Ali neki su i zlonamjerni, pa vam gledanje regionalnih televizija u inostranstvu može presesti zbog krađe brojeva platnih kartica, ili lozinki za eBanking, ili društvene mreže.

Najčešća praksa je preprodaja internetskog protoka, pa vašu konekciju mogu koristiti razni zlonamjerni hakeri i slični prevaranti. U najmanju ruku vam usporava brzinu tokom gledanje TV preko interneta u inostranstvu.

Ako želite isprobati ovakav servis za malo novca, bilo za kako gledati TV preko interneta u inostranstvu ili uopše, najbolji izbor vam je ExpressVPN. Iako nemaju besplatnu verziju, ovaj servis dolazi sa opcijom povrata svog novca u prvih 30 dana korištenja. Koju možete iskoristiti da praktično ostvarite 29 dana besplatne probe.

Koji su najbolji VPN-ovi za emitovanje televizije u inostranstvu?

Iako nije tako jednostavno uspoređivati VPN-ove , postoje neki kriteriji za fokusiranje na emitovanje televizije u inostranstvu:

 • VPN je user-friendly: Neki VPN-ovi nude bolje sučelje od drugih …
 • Brzina VPN-a: Želite gledati streaming TV, pa je to nužno.
 • VPN deblokira sadržaj: Uvijek, redovno, s vremena na vrijeme …

Ovih Top 5 VPN-ova se redovno razvija. Ustvari, neki VPN-ovi mogu dobiti ili izgubiti svoje mjesto. Ali svi VPN servisi na ovom popisu su preporučeni u ovom članku o tome kako gledati televiziju preko interneta.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti korištenja VPN osim za gledanje TV preko interneta u inostranstvu

VPN servisi imaju još neke prednosti osim za gledanje regionalnih televizija u inostranstvu. Osim kao rješenje za kako gledati TV preko interneta u inostranstvu, oni vam povjećavaju bezijednost, ali i nivo privatnosti.

gledanje tv preko interneta

Zaobilaženje geo restrikcija: VPN servisi vam omogućuju da zaobiđete geo restrikcije, bilo za regionalnih televizija u inostranstvu ili za korištenje popularnih streaming platformi kao što su Netflix, Hulu, i druge. U susštini za bilo koje platforme, uključujući i one koje možete koristiti za gledanje TV preko interneta u inostranstvu. Ali i da zaobiđete razne vrste političke cenzure, i pristupite web lokacijama koje su zabranjene, kao npr u Kini.

Povjećanje bezbijednosti i privatnosti: Njihovo sakrivanje IP adresa za kako gledati TV preko interneta u inostranstvu, takođe vam daje prednost da niko ne može doznati vašu pravu geografsku lokaciju, pa ni pratiti vas i voditi evidenciju o vašem kretanju ili aktivnostima na internetu. To neke kompanije rade zarad plasiranja relama, ali u zlonamjernim rukama može biti opasno. VPN osim što vam omogućava gledanje TV preko interneta u inostranstvu, takođe vrši enkripciju vaše internetske veze. Pa su vaši osjetljivi podaci, kao brojevi platnih kartica i bankovnih računa bezbijedni čak i ako vršite plaćanja na javnim WiFi mrežama.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Zaključak

Nikada nije prekasno zaobići ograničenja gledanja televizija preko interneta u inostranstvu. Postoji 100% zakonsko rješenje da dobijete TV u inostranstvu. A možete i deblokirati online televizija u inostranstvu u roku od nekoliko minuta s bilo kojeg mjesta. Tehničko rješenje je VPN poput ExpressVPN.

Sada možete gledati svoje omiljene TV emisije online. Bosanska televizija na svim Vašim uređajima, kako gledati tv preko interneta besplatno kao i tv u inostranstvu kako gledati tv preko interneta! Zvuči fantastično,zar ne?

Ako želite pročitati detaljnije prikaze kako gledati TV preko interneta u inostranstvu, za TV kanale iz pojedinih zemalja, možete to učiniti na stranicama posvećenim opisu kako gledati Bosanske, Hrvatske, i Srbijanske televizija u inostranstvu.

omar

Omar, analitičar odgovora na prijetnje, entuzijastični je zaljubljenik u internet koji s oduševljenjem prati tehnologiju i cyber sigurnost. Pisanje u ovom području izvor je velike zahvalnosti za njega jer ima priliku raditi na svojem najvećem hobiju i zarađivati od toga. Sa diplomom iz Elektronike i Računarstva sa Sveučilište u Splitu, Omar se trudi podijeliti svoje znanje pružajući svojim čitateljima najbolje članke. Za sve upite, kontaktirajte ga na omar@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com