Bosanski Kanali Uživo – Kako Gledati u 2024

Gledanje bosanski kanali uživo preko interneta može biti iskistvo sa velikim brojem prepreka. Naročito ako želite gledati u inozemstvu, gde ex YU TV kanali nisu dostupni. Ali, sa nekoliko koraka, balkanski kanali uživo vam mogu biti dostupni ma gde da se nalazite u svijetu.

Vidi ponudu
Gledaj Bosanske TV u inostranstvu sa ExpressVPN uz 49% POPUST

ExpressVPN može da odblokira blokade za BiH televizije u inostranstvu. Zgrabi ekskluzivnu ponudu sa 3 MJESECA BESPLATNO i 30 dana garantovanog povraćaja.

Ažurirano: 12 srpanj 2024

Dostupnost bosanski kanali uživo

BiH TV uživo preko interneta se ne može pratiti tako što samo odete na neki sajt i gledate. Nije razumno očekivati da su Bosna TV uživo dostupni kod kablovskih operatera u inostranstvu. Izuzev regionalnih, ali oni su u suštini ista dva ili tri koji funcioniraju na teritoriji BiH. Različite streaming platforme bosanskih kablovskih operatera imaju geografska ograničenja. Pa su balkanski kanali uživo dostupni prije svega samo u okviru ex YU regije, dok gledanje van granica nije moguće tako lako. Dalje možete pogledati listu najpopularnijih TV kanala u Bosni i Herzegovini.

 • Arena Sport bosanski kanali uživo: Arena Sport Bosna TV uživo kanali su dostupni samo na teritoriji Bosne i Hercegovine. I to putem Arena Cloud streaming platforme, m:tel TV To Go streaming platforme, i BH Telekom Moja Web TV platforme. Čak i kao pretplatnici ove tri platforme, BiH TV uživo preko interneta vam jedostupna samo na teritoriji Bosne. 

bosanski kanali uzivo

 • BHRT BiH TV uživo preko interneta: Program Bosanskohercegovačke radio-televizije Bosna TV uživo je dostupan prije svega putem zvanične internet prezentacije BHRT – a, ali i putem m:tel TV To Go streamin platforme, kao i Telemach odnosno SBB platforme EON. Iako je u pitanju program javnog servisa, ova BiH TV uživo preko interneta je dostupna samo na teritoriji Bosne. 
 • RTRS: Programi Radio Televizije Republike Srpske su balkanski kanali uživo dostupni na sličan način kao i drugi kanali u sklopu BHRT javnih servisa. Naime, ovi bosanski kanali preko interneta su dostupni na zvaničnoj internet prezentaciji Radio Televizije Republike Srpske, ali i putem tri streaming platforme kablovskih operatera u Bosni i Herzegovini. Pošto pristup aplikacijama za m:tel TV To Go, BH Telekom Moja Web TV i Telemach to jest SBB EON streaming servise nije dozvoljen.
 • Nova BH balkanski kanali uživo: Ova BiH TV uživo preko interneta je dostupna korisnicima BH Telekom Moja Web TV i Telemach odnosno SBB EON streaming servisa. I to samo na teritorije Bosne i Hercegovine. U slučaju da pokušate pratiti ovaj balkanski TV kanali uživo sa teritorije neke druge države, neće vam biti dotupan za gledanje. Kao i mnogi drugi balkanski kanali uživo se mogu pratiti preko dostupnih platformi samo i jedino ako se nalazite na teritoriji na kojoj su te platforme dostupne.

bih tv uzivo preko interneta

 • Hayat: Kanali Hayat BiH TV uživo preko interneta se mogu gledati jedino korišćenjem aplikacija streaming platformi provajdera kod kojih su dostupni u ponudi TV kanala. Drugim riječima, u okviru putem BH Telekom Moja Web TV, m:tel TV To Go i Telemach/SBB EON streaming servisa. Pošto se ovi servisi Bosna TV uživo mogu koristiti bez oraničenja samo na teritoriji Bosne i Hercegovine.
 • OBN: OBN je televizija koja je osnovana uz pomoć međunarodne zajednice, ali je ovaj balkanski kanali uživo dostupan samo unutar granica teritorije Bosne i Hercegovine. Osim što je dostupna putem usluga kablovskih operatera, OBN bosanski kanali uživo se mogu pratiti i putem interneta, korišćenjem BH Telekom Moja Web TV, m:tel TV To Go i Telemach/SBB EON streaming servisa. Ako želite pratiti program OBN televizije u nekoj od zemalja inostranstva, to nećete biti u mogućnosti da učinite.
 • BN: BN je Bosna TV uživo koju možete pratiti ako ste pretplatnik bilo kog streaming servisa bosanskih kablovskih i IPTV operatera. BN bosanski kanali uživo su dostupni kroz sve tri dostupne aplikacije za prenosne uređaju, kao i odgovarajuće web lokacije operatera koji ih imaju. Program ove BiH TV uživo preko interneta možete pratiti i putem zvanične web lokacije ove televizije. Na žalost mnogih gledaoca, program je dostupan samo na teritoriji Bosne i Hercegovine.
 • N1: N1 balkanski kanali uživo su dostupni samo korisnicima Telemach/SBB usluga i EON servisa, kao i posjetioci zvanične internet lokacije iz Bosne i Hercegovine. Ako želite pratiti program ove BiH TV uživo preko interneta biće vam neophodan kvalitetan VPN servis. Poslužitelji EON servisa, kao i zvanične web lokacije vrlo jednostavno prepoznaju vašu lokaciju putem vaše IP adrese. Pa ju je neophodno sakriti korišćenjem jednog ovakvog servisa.

Gledaj bosanski kanali uživo van BiH

Ako imate namjeru da neki od ovih kanala gledate u nekoj zemlji u inostranstvu čeka vas neprijatno iznenađenje. Nisu dostupni. Prije svega jer inostrani kablovski i IPTV operateri nemaju interesa da u svoje ponude televizijskih kanala uvrste i  naše regionalne televizije. Može činiti da bi vam trebale biti dostupne ponude regionalnih streaming platformi IPTV provajdera. Ali, ni to nije baš tako jednostavno.

U inostranstvu bi trebalo da možete lako koristiti sve tri bosanske streamin platforme. BH Telekom – ovu Moja Web TV, m:tel – ov TV To Go i Telemach/SBB EON streaming servise. Ali, najpopularniji bosanski TV kanali u svojoj ponudi imaju dosta programa za koji imaju pravo emitovatiga jedino na teritoriji Bosne i Hercegovine. Zbog toga, za gore pobrojane kanale ne možete tek tako koristiti ove streaming servise u inostranstvu.

Ako želite da gledate bosna TV uživo, riješenje ipak postoji. A to je korištenje VPN servisa. I to ne bilo kojega, nego nekog kvalitetnijeg, koji posjeduje ervere u Bosni i Hercegovini. Geografsko blokiranje sadržaja se bazira na prepoznavanju vaše IP adrese. A one su podijeljenje po geografskim oblastima i državama. Kada koristite VPN servis, serveri streaming platforme vide IP adresu VPN servera, pa im se čini kao da ste u BiH. I to je jedini način da gledate bosanski TV kanali preko interneta u inostranstvu.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Kako gledati bosanski kanali uživo

Bosna TV uživo van granica Bosne i Hercegovine je dostupna jedino uz korišćenje VPN servisa zbog geografskih ograničenja streaming platformi na kojima su dostupne. VPN servisi su bezbijednosne alatke koje povećavaju bezbijednost i privatnost korisnika tako što sav njihov internet saobraćaj enkriptuju.

Osim toga, poslužitelji ovih servisa predstavljaju svoju IP adresu poslužiteljima web lokacija koje posjećujete, pa vaša IP adresa i geografska lokacija ostaju sakrivene. Tako možete uživati u sadržaju koji je ograničen na neku geografsku teritoriju.

Bosanski kanali uživo vam mogu postati dostupni u tri jednostavna koraka:

 1. Pokrenite aplikaciju VPN servisa na željenom uređaju.
 2. U izboru zemlje i lokacije poslužitelja izaberite Bosnu i Hercegovinu.
 3. Slijedeći korak zavisi od televizije koju želite gledati:
 • Arena Sport – Pokrenite Arena Cloud ili m:tel TV To Go aplikaciju
 • BHRT – Pokrenite m:tel TV To Go ili Telemach EON aplikaciju, ili otidite na zvaničnu web lokaciju.
 • RTRS – Pokrenite m:tel TV To Go, BH Telekom Moja Web TV ili Telemach EON aplikaciju, ili otidite na zvaničnu web prezentaciju.
 • Nova BH – Za gledanje va Bosna TV uživo pokrenite BH Telekom Moja Web TV ili Telemach EON aplikaciju
 • Hayat – Da bi gledali bosanski kanali uživo pokrenite BH Telekom Moja Web TV, m:tel TV To Go ili Telemach EON aplikaciju
 • OBN – Za praćenje ove BiH TV uživo preko interneta pokrenite BH Telekom Moja Web TV, m:tel TV To Go ili Telemach EON aplikaciju
 • BN – Da bi ste gledali ovaj balkanski kanali uživo pokrenite BH Telekom Moja Web TV, m:tel TV To Go ili Telemach EON aplikaciju ili posjetite zvaničnu web lokaciju.
 • N1 – Za gledanje N1 Bosna TV uživo, pokrenite Telemach EON aplikaciju, ili posjetite zvaničnu web lokaciju.

Isprobajte VPN sa ExpressVPN besplatnom probom

Mnogi korisnici koji žele gledati Bosna TV uživo putem interneta mogu pasti u iskušenje da korišće besplatne VPN servise. Ali, oni nisu tako benigni kako se može na prvi pogled učiniti.

 • Rizici: Najčešći problem sa besplatnim riješenjima je čuvanje podataka o korisnicima, odnosno njihovog ponašanja na internetu, pa čak i fizičkih lokacija. Često se dešava da i same aplikacije sadrže vrlo opasni zlonamjerni kod. A za finansiranje svog servisa neke kompanije čak i prodaju kapacitete internetske veze svojih korisnika trećim licima. Na kraju krajeva, možete imati veliku štetu.
 • Ograničenja: Besplatni servisi dolaze i sa mnogim ograničenjima kada želite da gledate bosanski kanali uživo. Mnogi imaju poslužitelje čije su IP adrese na crnim listama, ili pružaju vrlo mali mjesečni saobraćaj. Ali uvijek pate od vrlo malih brzina internetskih konekcija.

Ako tražite finansijski povoljan VPN servis, naša preporuka je ExpressVPN koji nudi povraćaj novca u prvih 30 dana korišćenja.

Najbolji VPN za streaming bosanski kanali uživo

Tokom godina ispitivanja i testiranja raznih VPN servisa, mi smo razvili našu metodologiju koja se bazira prije svega na potrebama stvarnih korisnika. To nam je omogućilo da možemo jednostavno rankirati razne servise po tome koliko su dobri za gledanje balkanski kanali uživo. Te rezultate našeg višegodišnjeg iskustva možete vidjeti u slijedećoj tabeli.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti korišćenja VPN – ova

Osim za gledanje BiH TV uživo preko interneta, VPN servisi vam mogu pružiti još mnog drugih prednosti.

Zaobilaženje geo restrikcija i cenzure

Prije svega balkanski kanali uživo su vam dostupni bez obzira na vašu lokaciju. Ali ovo zaobilaženje geo restrikcija se odnosi i na druge servise, kao što su Netflix, Hulu, Amazon Prime, i mnogi drugi. Vpn servisi vam pomažu i da zaobiđete sisteme za cenzuru, a ne samo za gledanje Bosna TV uživo. Kako gledati Hrvatske, Srbijanske, i uopšte televizuju preko interneta u inostranstvu, možete pročitati na našim stranicama.

bosna tv uživo

Povećanje bezbijednosti i zaštita privatnosti

Da gledate bosanski kanali uživo je nešto što ne morate baš kriti. Ali VPN servisi vrše enkripciju vaše internetske veze i krije vašu pravu IP adresu. Time su vaši podaci zaštićeni od krađe, naročito na javnim Wi-Fi mrežama, ali i vaša stvarna lokacija.

Zaključak

Gledati BiH TV uživo preko interneta nije jednostavno ako se nalazite van granica Bosne. Postoje geografska ograničenja. Njih možete zaobići korišćenjem VPN servisa, a mi vam toplo preporučujemo ExpressVPN, koji nudi povraćaj novca u prvih 30 dana korišćenja, i nudi najviši kvalitet usluge, i velike brzine konekcije za gledanje balkanski kanali uživo.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com