CyberGhost VPN | Recenzija 2022

cyberghost

Vlasnik CyberGhost VPN-a je rumunska kompanija koja je 2011. godine počela sa prodajom VPN usluga. Oni posvećuju mnogo pažnje privatnosti na internetu, a njihova lokacija omogućava korisnicima da izbjegnu bilo koji zakon EU o zadržavanju podataka ili špijuniranja vlade. Iako to možda nije najbrži VPN na tržištu, kompenzuje sa niskim cijenama paketa koje nudi. U nastavku, provjerite da li tražite ovakav nisko budžetni VPN. Pogledajte naš detaljan CyberGhost pregled.

CyberGhost-privatnost na prvom mjestu

Kompanija sa sjedištima u Rumuniji i Njemačkoj poznata je širom Europe. Nedavno je Cyber Ghost počeo da nudi gotovinske kupone koje možete naći širom mnogih prodavnica. Oni stvarno podržavaju i promovišu građanska prava, slobodno društvo i necenzurisanu internetsku kulturu.

Tome doprinosi i to što je sjedište firme u Rumuniji. Rumunija je uistinu jedna od rijetkih evropskih zemalja koja je ukinula nacionalne zakone o zadržavanju podataka na osnovu Direktive o evropskim podacima o zadržavanju podataka iz 2006. godine. Dakle, Vaša privatnost je 100% sigurna, a u jednoj od naših detaljnih CyberGhost recenzija saznat ćete i zašto.

Pored toga, oni su organizatori mnogih događaja vezanih za privatnost. Nekoliko godina unazad vodili su kampanju protiv turske cenzure i dodijelili su besplatne dozvole turskom državljaninu. 2016. godine pokrenuli su program CyberFreedom. Cilj je pružiti besplatnu pomoć za novinare i nevladine organizacije koje podržavaju građanske slobode i slobodu govora.

Mogli biste reći da je to dobra marketinška strategija. Međutim, možete uživati i u njihovim besplatnim ponudama i našem CyberGhost pregledu.

Cyber Ghost VPN: Ponude i cijene

Cyberghost ponude i cijene

Kao što je to obično slučaj sa VPN provajderima, postoji samo jedan paket sa do 7 istovremenih veza – kako biste uspješno povezali sve svoje uređaje (računar, telefon i tablet). Možete birati između 1, 1 godine, 2 godine i 3 godine pretplate. Ovdje nema planova od 3 godine. Ali jednogodišnja pretplata je posebna ponuda za čitaoce PrivatnostOnline.com! I to uključuje 3 mjeseci besplatnog korištenja! Dakle, to je vrlo dobra ponuda koja čini ovaj VPN jednim od najjeftinijih VPN-a na tržištu.

Ne postoji besplatna usluga ili besplatna probna verzija, ali Cyber Ghost možete isprobati bez rizika, zahvaljujući garanciji za povrat novca koja traje 45 dana. Uprkos tome što je ova web stranica prevedena na više jezika , neki korisnici su rekli da je teško otkazati pretplatu. Kao rješenje, preporučio bih vam da pročitate pravilnik kompanije na njihovoj web stranici prije nego što se pretplatite. Ukoliko vam se sviđa naša CyberGhost recenzija, u nastavku slijedi još detalja.

Idite na CyberGhost web stranicu

Rezime za CyberGhost

KARAKTERISTIKE VRIJEDNOST
Zapisi Nema zapisa, vaši podaci i identitet su sigurni
P2P Torrenti dopušteni
Netflix US
Višestruke prijave 7 simultane prijave
Zemlje obuhvaćene 90+
Podržani uređaji Windows, macOS, iOS, Android, Amazon Fire TV, Android TV, Linux
Povrat novca garantovan? 45 dana
Protokoli OpenVPN, L2TP-IPsec and PPTP
Promet podataka Neograničen
Enkripcija Jaka: Vojni AES 256 bita
IP adresa Neotkriveno
Serveri 7.100+

VPN CyberGhost detaljna recenzija

Jednostavan interfejs

Korisnički interfejs CyberGhost 6 uvijek je bio jako jednostavan. Ali na novom klijentu, tj. verziji 7, jednostavniji je nego ikad! Sa kontrolne table povezat ćete se sa samo jednim klikom i dobit ćete najbolju lokaciju servera. Koristeći se sada već poznatom šemom boja, UI dizajn je elegantan i pruža odlično korisničko iskustvo. Čak i ako niste toliko “u tehnologiji”, naučit ćete da koristite softver kao profesionalac za nekoliko minuta.

Cyberghost windows

Naravno, i dalje možete ići na listu svih njihovih lokacija servera, na kojima se možete odlučiti o određenoj aktivnosti, kao što su torrenting i streaming. Možete birati i između različitih zemalja, tako da vam ništa neće faliti. Filtriranje je veoma efikasno i imate opciju dodavanja omiljenih servera radi još bržeg pristupa. Dalje, dobit ćete detalje svakog servera kako bi vam omogućili da izaberete onaj koji je najbolji za vašu aktivnost. To je zapravo vrsta serverske liste koju volim, gdje sve možete lahko promijeniti u bilo koje vrijeme.

i dalje možete ići na listu svih njihovih lokacija servera

Fokusiraj se na određene aktivnosti

Na početku, VPN je kreiran radi zaštite na internetu i privatnosti. Korisnici bi se povezali samo na jedan server i pretraživali web anonimno. Od tada su se potrebe VPN-a povećale i kompanije su se prilagodile. Ovaj dio moje Cyber Ghost recenzije posvećen je najpopularnijim aktivnostima u koje se možete upustiti sa ovim VPN-om.

Surfaj anonimno i zaobiđi sve cenzure

Ako jednostavno želite da zaštitite svoju privatnost na internetu, možete samo izabrati neki server i povezati se. Što je server bliži vama tako je i teret manji. Cyber Ghost će šifrovati sav vaš saobraća,j ali neće pokrenuti vaš pretraživač u tajnom modu (incognito)! Nakon toga jednostavno koristite svoj uređaj kao što biste i inače radili.

Šta ako vam je potreban pristup ograničenoj web lokaciji kao što je Facebook u Kini? Nema problema, CyberGhost vas pokriva. Samo izaberite server izvan Kine, spojite se i uživajte u internetu bez cenzure!

Otključaj striming

Druga korisnička funkcija vam nudi profile koji zaobilaze geo-restrikcije. Uz CyberGhost VPN možete pristupiti preko 40 streaming usluga iz cijelog svijeta. Zbog toga možete lako gledati BBC iPlayer, Hulu i slične streaming servise.

Veoma značajna u ovom slučaju je njihova 100% garancija funkcionalnosti. Poznato je da streaming servisi pokušavaju blokirati IP adrese VPN servera kako bi kontrolisali pristup svom sadržaju. Tokom ovog rata između streaming servisa i VPN-ova, korisnici mogu izgubiti pristup geo-ograničenom sadržaju. Ali Cyber Ghost se stvarno trudi da njihovi serveri uistinu deblokiraju web stranice koje želite.

CyberGhost i Netflix – Radi sa US Netflix-om!

Tokom mog prethodnog pregleda kompanije CyberGhost, pokušao sam da gledam Američki Netflix. Tada nisam mogao da nađem server koji deblokira američki Netflix. Nakon mnogo truda ove kompanije i to je moguće. Sada mogu da potvrdim da možete koristiti ovaj provajder da biste gledali američki Netflix. Međutim, i dalje ne radi sa UK bibliotekom. Nadam se da će ih uskoro dodati. Obavještavat ću vas na vrijeme kao i obično. I napomena, moji članci poput CyberGhost recenzija se ažuriraju svaki mjesec sa novim informacijama.[/alert_box]

P2P i torrent samo na određenim serverima

Živjeli! P2P politika Cyber Ghost -a je odgovarajuća za torrent. Dakle, P2P aktivnosti kao što je skidanje torrent-a, su dozvoljene. Ali samo na odabranim serverima. No servera je mnogo.

Pored toga, poštujući njihovu politiku privatnosti, ne postoje evidencije o vašoj upotrebi VPN-a  ni o tipu vašeg saobraćaja. Kao rezultat toga, uopšte ne ostavljate tragove dok surfate. Naravno kao i kod drugih VPN provajdera, zabranjeno je da se uključujete u bilo kakve nezakonite aktivnosti putem njihove veze.

Bez politike čuvanja podataka i posvećenost transparentnosti

CyberGhost VPN pruža strogu politiku bez registracije što znači da oni ne bilježe nikakve tragove vaše aktivnosti  (saobraćaja) ili vaše veze (vremenske oznake, IP adresa i sl.).

Svake godine Cyberghost objavljuje izveštaj o transparentnosti. Njegov cilj je da istakne uvide različitih zahtjeva za otkrivanjem identiteta korisnika CyberGhost-a. Uprkos raznim zahtjevima kompanija ne vodi dnevnike.

Ako ste uživali u našem CyberGhost pregledu možete nastaviti čitati našu sljedeću recenziju OVDJE.

CyberGhost opcije

Za početak, na tabu Opšte, možete pronaći osnovne postavke. Ovih dana one uglavnom uključuju samo selekciju jezika. Zaista su u najnovijoj verziji podešavanja smanjena na minimum.

I dalje možete naći većinu opcija u “Pametnim” pravilima poput: Pravilo za pokretanje, Wi-Fi zaštitu i Izuzetke. Neću trošiti vaše vrijeme na najosnovnije postavke jer se podrazumjeva da ih zna svaki korisnik VPN softwera.

Možda par riječi o Wi-Fi zaštiti… Ova opcija vam omogućava da automatski pokrenete VPN vezu na svakoj novoj WiFi mreži. Ako ste često u pokretu, to je neophodno jer nema bolje zaštite od javnog Wi-Fi rizika i zlonamjernih web lokacija.

Također, CyberGhost preglednik nudi neku vrstu split tuneliranja na tabu pod nazivom “Izuzeci”. Ako vam je potreban pristup web stranicama iz vaše lokalne veze, čak i kada ste povezani na VPN server, to je moguće. Zaista, jedino što morate uraditi je dodati ove stranice na listu izuzetaka i spremni ste za polijetanje !

Budite pažljivi sa ovom funkcijom! Zaista, kreirate izuzetke za koje promet neće proći kroz VPN tunel. Zapamtite da bi svi vaši osjetljivi podaci ili preuzimanja trebalo da koriste vašu VPN vezu u svako doba![/alert_box]

Pored toga, na kartici Konekcija moguće je slučajno odabrati priključak. Dodatno možete promjeniti i protokol između UDP-a i TCP-a. Podsjećam vas da je UDP brži od TCP-a.

na kartici Konekcija moguće je slučajno odabrati priključak

Kill Switch

Po default opcijama, CyberGhost automatski uključuje Kill Switch na Windows-u i Mac-u. Ova funkcija štiti vašu privatnost ako vaša VPN veza pada. Zaista će klijent blokirati sav saobraćaj vašeg uređaja sve dok se VPN opet ne poveže. A vaša prava IP adresa nikada neće biti prikazana.

Gotovo je obavezno imati prekidač za ubijanje kada torrentujete!

Korisnički DNS

Kada ste na mreži, vaš ISP vam pruža svoje DNS servere. Dakle, ima pristup svim vašim zahtjevima … To nije dobro za privatnost. Ovaj problem lahko možete riješiti i smanjiti cenzuru tako što ćete promijeniti isti taj DNS. Cyber Ghost takođe ima svoj DNS koji možete koristiti.

CyberGhost Android aplikacija

CyberGhost Android aplikacija

CyberGhost za IOS

CyberGhost za iOS

CyberGhost recenzija: Dobra

CyberGhost je pouzdano VPN rješenje fokusirano na vašu privatnost. Pogodan je za sve one kojima je potreban VPN koji je jednostavan za korištenje, za anonimno surfovanje torrentom i za gledanje TV-a bez ograničenja. Multi-login paket je malo skup, a korisnička služba bi stvarno trebala uvesti live chat.

9.3 Ukupna ocjena
CyberGhost recenzija

Privatnost i sigurnost
9
Karakteristike
10
Brzina i performanse
9
Vrijednost za novac
10
Jednostavnost korištenja
10
Prednosti
  • Visoke brzine prenosa
  • Orginalni VPN klijenti za iPhone i Android
  • P2P i BitTorrent dozvoljeni, bez evidencije
  • Pristupačan za korisnike
Mane
  • Bez IPv6 zaštite
  • Nema ugrađenog zaštitnog zida (NAT zaštitni zid)
  • Nema vezivanja IP-a

Ja sam živući, dišući, hodajući internetski hobista. Uvijek sam bio zaljubljen u tehnologiju i u to kako ona čini živote ljudi boljima. Sada, biti pisac u toj oblasti je nešto za što sam veoma zahvalan. Biti u mogućnosti raditi na svojem najvećem hobiju i zarađivati za život od toga je nešto što je uspjelo samo šačici ljudi. Kao čin zahvalnosti, odabrao sam pisati samo najbolje članke za svoje čitaoce.

Privatnostonline.com