CyberGhost VPN recenzija 2024

cyberghost

CyberGhost VPN je jedan veoma moćan softver koji donosi brojne pogodnosti svojim korisnicima. Zbog toga smo uradili test njegovih značajki, te smo odlučili da rezultate podijelimo sa našim čitateljima. Više o ovom VPN programu saznajte u nastavku u kom slijedi CyberGhost recenzija u 2024.

Preuzmi odmah
Isprobajte CyberGhost VPN sada uz 82% NIŽU CIJENU!

CyberGhost ima brze servere širom svijeta i niz funkcija za vašu sigurnost na mreži. Dobijate nevjerojatnih 3 mjeseca potpuno BESPLATNO i 45 dana jamstva za povrat novca.

Ažurirano: 17 svibanj 2024

Šta je Cyber Ghost VPN?

CyberGhost VPN je relativno nov igrač na tržištu, jer postoji od 2011. godine. Ovaj VPN je jedan od rijetkih “made in EU” softvera visoke kvalitete na čijem razvoju radi preko 70 visokokvalificiranih inženjera iz Njemačke i Rumunije.

Ovaj projekat je započeo oko ideje da je poštivanje zaštite privatnosti na internetu dio osnovnih ljudskih prava. Svjesni smo da sve velike kompanije koje posluju online (Meta/Facebook, Google, Apple, Microsoft, Twitter) sakupljaju podatke svojih korisnika i prodaju ih trećim stranama koje to kasnije koriste za marketinške ili neke druge svrhe.

Mi kao pojedinci se protiv toga ne možemo samostalno boriti, ali tu u pomoć dolazi program kao što je ovaj VPN, koji svojim korisnicima omogućava potpunu anonimnost u online okruženju.

CyberGhost VPN pregled: Pretplatni planovi

CyberGhost VPN pregled nastavljamo prezentiranjem pretplatnih planova koje su njegovi kreatori pripremili za svoje korisnike.

Praćenjem linka sa našeg sajta ostvarićete nevjerojatnu 82% nižu cijenu na pretplatu, što je ponuda koju ne biste smjeli da propustite.

I inače je Cyber Ghost VPN jedan od jeftinijih programa u klasi, pa mjesečna pretplata iznosi samo 11,99 evra (pri čemu imate čak 14 dana perioda za povrat novca).

Naravno, ukoliko izaberete dulji period, dobićete mnogobrojne pogodnosti, pa tako 6-mjesečni plan košta samo 6,99 evra mjesečno.

cyber ghost vpn

Međutim, izborom dvogodišnje pretplate, dobićete već opisani popust od 82%, što je malo preko 2 evra za mjesec dana i, pazite sad, još 3 mjeseca potpuno BESPLATNO. Dobro ste pročitali, dobijate i popust na cijenu i dodatni period korištenja. A na to sve imate i 45 dana jamstva za povrat novca!

Ako ste pomislili da je to sve od promotivnih cijena koje će vam opisati ova CyberGhost recenzija, varate se. Tu je još i odličnih 78% popusta ukoliko pored VPN programa kupite pretplatu za Security Suite za Windows, koji vam nudi “sve-u-jednom” sigurnosna rješenja za zaštitu vašeg Windows uređaja. Njegove bitne značajke ćemo opisati malo kasnije, ali za traženu cijenu ćete teško naći kompletniji proizvod.

Bitno je napomenuti da Cyber Ghost VPN uz svaki svoj pretplatni plan nudi potpunu privatnost na svim uređajima uz 100% nebilježenje aktivnosti, kao i 24/7 korisničku podršku i preko 9.738 servera iz preko 91 zemalja širom svijeta.

CyberGhost recenzija ukratko

U tabeli ispod možete da vidite najbitnije značajke ovog VPN programa i zašto nam se toliko svidio:

KARAKTERISTIKE VRIJEDNOST
Zapisi Nema zapisa, vaši podaci i identitet su sigurni
P2P Torrenti dopušteni
Netflix US, DE, FR, UK
Višestruke prijave 7 simultane prijave
Zemlje obuhvaćene 91+
Podržani uređaji Windows, macOS, Android, iOS, Linux,Router, Smart TV, Amazon Fire TV Stick, Game console
Povrat novca garantovan? 45 dana
Protokoli WireGuard, OpenVPN, IKEv2
Promet podataka Neograničen
Enkripcija Jaka: Vojni AES 256 bita
IP adresa Neotkriveno
Serveri 9.738+

CyberGhost VPN pregled: Zašto koristiti VPN

Pored zaštite osobnih podataka i identiteta na internetu, VPN programi nude još mnogo prednosti svojim korisnicima. Između ostalog, tu je:

Gledanje striming platformi koje zaključavaju određeni dio sadržaja

Vjerojatno već znate da Netflix i ostale striming platforme ne prikazuju sav svoj sadržaj u svakoj zemlji, nego uvode geolokacijska ograničenja i neke sadržaje ne dozvoljavaju u određenim zemljama.

cyberghost vpn netflix

Srećom, tu je Cyber Ghost VPN, koji, pomoću svoje raznovrsne mreže servera, promjenom vaše IP adrese, otključava sve Netflix ili biblioteke sa drugih platformi. Najbolje od svega je što dobijate superbrzi striming, bez ikakvih prekida!

Što se tiče Disney plus platforme, CyberGhost VPN odlično radi na odblokiranju i njenog sadržaja, kao što možete vidjeti u našem Disney plus i CyberGhost VPN pregledu.

Nesmetano skidanje torenata

Vaši internet provajderi (ISP), ukoliko posumnjaju da skidate torente preko interneta, ili ukoliko primijete povećan protok podataka sa vaše adrese, mogu ograničiti brzinu vaše internet konekcije. Nažalost, tu vi ništa ne možete, jer svo poslovanje ide po “fair-to-use” principu i ta sitna slova štite vašeg ISP-a.

Testirali smo Cyber Ghost VPN na način da smo mjesec dana skidali 30-50 GB dnevno sa torent sajtova da bismo vidjeli da li će nam stići opomena. Međutim, program je odradio svoj posao i nismo ostavili nikakav digitalni otisak po kojem bismo mogli da budemo identificirani.

Igranje video igara

Mnogi serveri dalekoistočnih MMO igara su zatvoreni za evropske igrače. Naravno, postoje i druge vrste zabrana, koje developeri postavljaju zbog smanjenja troškova i problema sa lokalizacijom. Sve to se može zaobići putem VPN-a i izbora servera iz zemlje u kojoj je igra koju želite za zaigrate dostupna.

Neke od igara koje smo uspješno pokrenuli pomoću CyberGhostovog VPN-a su: Monster Hunter 3, Mercenaries 2: World in Flames, Metal Gear Online, Army of Two.

Kina

Kineske vlasti su uspjele nešto za šta se smatralo nemogućim, a to je da ograniče pristup velikom dijelu interneta unutar svoje zemlje. Srećom, VPN koji su razvili Cyber Ghostovi stručnjaci zaobilazi i ova ograničenja.

Uvjet je samo da VPN instalirate na svoj uređaj prije nego što otputujete u Kinu. Naše iskustvo kaže da je ovo u cjelosti djelotvorno, jer smo na teritoriji Kine uspjeli da pristupimo svim društvenim mrežama, kao i YouTube-u i ostalim, inače nedostupnim, internetskim stranicama.

Isprobaj CyberGhost

CyberGhost recenzija: značajke programa

CyberGhost VPN pregled nastavljamo prezentiranjem njegovih najboljih značajki koje nudi svojim korisnicima. Dakle, njegovom instalacijom, pored uobičajene izmjene IP adrese i pristupa zaključanom sadržaju uslijed geolokacijskih ograničenja, dobijate i sljedeće:

Vrhunski stupanj zaštite

Svi vaši podaci se enkriptuju najboljom danas poznatom vrstom šifriranja, koju koristi čak i američka vojska, a u pitanju je AES 256-bitna enkripcija. Stručnjaci su saglasni da bi za probijanje ove vrste šifriranja današnjim najmoćnijim računarima trebali milijuni godina da ih probiju. Dakle, što se tiče surfanja, potpuno ste zaštićeni.

Surfanje bez bilježenja aktivnosti (no-log)

Kao što i sam naziv kaže, no-log opcija znači da Cyber Ghost VPN ne prikuplja (to jest, ne bilježi) nikakve informacije koje uređaj pomoću kojeg ste se povezali na internet šalje putem svjetske mreže. Pored toga što ne bilježi, VPN ne čuva informacije o vašoj online aktivnosti, koje stranice ste posjetili, šta se igrali, skinuli ili pretraživali. Na taj način je vaša online anonimnost zajamčena.

Besplatno praćenje osobnih lozinki i podataka

ID guard tehnologija implementirana u Cyber Ghost VPN aktivno pretražuje “obični” i dark web u potrazi za lozinkama ili osobnim podacima korisnika. Ukoliko otkrije sumnjive aktivnosti na mreži koje ukazuju na curenje vaših podataka, odmah šalje upozorenje na mejl sa prijedlozima daljih koraka.

Zaštitu od curenja podataka putem IP ili DNS-a

Dodatni stupanj zaštite koji dobijate sa Cyber Ghost VPN-om se odnosi na dobijanje posebnih DNS servera koji blokiraju IPv6 zathjeve, zbog čega nijedna stranica neće moći da otkrije vašu stvarnu IP adresu. Dobra stvar je što je ova zaštita uključena nakon početnog pokretanja programa.

Automatski “kill switch”

“Kill switch” ili sigurnosni prekidač obezbjeđuje zaštitu podataka ukoliko dođe do kvara ili prekida na mreži koju koristite. To zapravo znači, ukoliko se desi neki problem sa VPN mrežom, curenje podataka se spriječava tako što se internetska veza automatski prekida. I ova veoma korisna značajka je stalno uključena unutar VPN programa, tako da možete bezbrižno da surfate ili obavljate neke druge aktivnosti, po svojoj želji.

Security Suite (cijeli paket sa antivirusom i Security Updater-om)

Uz veoma malu nadoplatu možete da se pretplatite na potpunu zaštitu vašeg uređaja. U Security Suite paketu, pored VPN-a, dobijate i izvrstan Integov antivirusni softver koji vas u stvarnom vremenu štiti od:

 1. malware-a
 2. trojanaca
 3. spyware-a
 4. adware-a
 5. ransomware-a
 6. crva i ostalih vrsta virusa.

Integov antivirus se koristi na milijunima uređaja širom svijeta i jedan je od najpouzdanijih alata u klasi, tako da mu bez bojazni možete pokloniti svoje povjerenje.

Pored antivirusa, u paketu dobijate i Security Updater, softver koji održava sve vaše programe i aplikacije u top formi, osvježavajući ih redovnim ažuriranjima i prateći njihove slabe točke.

Bitno je napomenuti da je Security Suite trenutačno Windows ekskluziva i samo se na ovom OS-u može koristiti.

Privatno pregledanje interneta

Nakon što ste instalirali antivirus od Security Suite, možete da zaokružite set alata instalacijom i internet preglednika. Cyber Ghost privatni pregledač nudi brojne opcije za zaštitu osobnih podataka, među kojima su i:

 1. anonimno surfanje (nešto što bi incognito mod poznatih browsera trebao da ponudi, ali to nije slučaj, jer uvijek ostaje digitalni trag vaše aktivnosti, što ovdje nije slučaj),
 2. blokiranje dosadnih reklama,
 3. blokiranje Google integracije (svi Google servisi koji prikupljaju vaše podatke će biti osujećeni).

S obzirom da je surfanje očišćeno od reklama i tracker-a, bićete oduševljeni brzinom pretrage.

CyberGhost VPN pregled: Windows klijent

Nakon instalacije programa, svi korisnici će moći primijetiti sjajno koncipirano sučelje koje pruža korisničko iskustvo na vrhunskom nivou. Već prilikom prvog pokretanja možete da izaberete najbolji dostupni server za svoju lokaciju (pritiskom na gumb “best server location”). Veza će biti uspostavljena za samo nekoliko sekundi.

cyber ghost vpn

Ukoliko želite ručno da izaberete server koji vam je potreban, to možete učinite sa neke od dostupnih lista koje uključuju sve servere, samo one za torente, listu servera za striming ili “NoSpy servers”. Liste možete pretraživati putem integrirane tražilice. Da biste dobili maksimalno korisničko iskustvo, uvijek birajte servere koje imaju manji broj korisnika, jer time imate veći protok podataka na raspolaganju.

Navigacija kroz menije je veoma jednostavna, jer su pregledni i dovoljno deskriptivni. Sve postavke možete da obavite pritiskom na ikonicu sa slikom zupčanika koja se nalazi u gornjem desnom uglu aplikacije.

Što se tiče podrške, Windows aplikacija podržava sve verzije Windowsa od Win 7 (sa SP2), pa nadalje.

CyberGhost VPN pregled: Podrška za ostale OS i uređaje

Pored mogućnosti da ga instalirate na svom Windows-u, Cyber Ghost VPN podržava i rad sa MacOS Sierra (10.12) i novijim verzijama, kao i sa Linux operativnim sustavima u koje spadaju Ubuntu, PopOS, Kali, Mint 20, Fedora, CentOS.

Zatim, tu je podrška za Android i iOS mobilne uređaje, pri čemu nećete imati izbor servera za torente ili igranje, što i nije veliki problem, jer će vam sa mobitela najbitniji biti sigurnost surfanja i zaštita osobnih podataka, a na tom polju ćete dobiti vrhunsku enkripciju.

cyberghost vpn pregled

Cyber Ghost možete preuzeti i u obliku proširenja za svoje omiljene pregledače, kao što su Firefox ili Chrome. Međutim, ova proširenja, iako besplatna i jednostavna za podešavanje, imaju svoje ograničenja koja se odnose na samo 4 serverske lokacije i nedostatak napredne IP zaštite koju dobijate sa kompletnim paketom VPN-a.

I za kraj, Cyber Ghost VPN radi sa Xbox i Playstation konzolama, zatim sa Apple TV, Android TV (Lollipop 5.0 ili noviji) i pametnim televizorima. Pošto nudi mogućmnost smart DNS-a možete ga instalirati na većini uređaja koji nemaju defaultnu podršku za VPN čime ćete skriti svoju IP adresu.

Ova CyberGhost recenzija ne bi bila potpuna da ne kažemo i da sva podešavanja vezana za instalaciju programa na ovim uređajima možete naći na zvaničnoj stranici u okviru FAQ sekcije u kojoj je korak po korak objašnjeno sve što je potrebno da znate.

CyberGhost recenzija: Rezultati testa

Već smo rekli da Cyber Ghost VPN u svojoj bazi posjeduje nekoliko tisuća servera iz preko 90 zemalja. Odlučili smo testirati njegovu brzinu na dva koja nas najviše interesiraju – serverima u Bosni i Sjedinjenim Američkim Državama. Test je obavljen na osobnom računalu baziranom na 8-jezgarnom AMD Ryzen 7 5800X na kojem je instaliran Windows 10.

Server: Bosnia

Povezali smo se na server u Bosni da bismo gledali lokalno fudbalsko prvenstvo. Za svo vrijeme trajanja strima (nekih 120 minuta). To znači da strim ni u jednom trenutku nije bio prekinut, niti je dolazilo do neprijatnih kočenja prenosa.

cyberghost recenzija

Server: US

Pošto postoji veći broj američkih servera, odlučili smo se za onaj iz Los Anđelesa i skidanje torenta. Praktički ste potpuno zaštićeni i anonimni, a skidate torente po istoj brzini.

cyberghost vpn pregled

CyberGhost recenzija: “Curenje” DNS-a i skidanje torenata

Kada skidate torent, njegov fajl sadrži tracker-e povezane sa nazivom domene. Vaš torent klijent mora povezati domenu sa IP adresom, što dalje znači da se preko torenta koji skidate može očitati vaša IP adresa.

Cyber Ghost VPN je ubacio opciju zaštite od “curenja” podataka preko DNS-a, tako da je sasvim dovoljno da je označite i vaša IP adresa će ostati skrivena i dok skidate torente.

Imajte u vidu da ne možete skidati torente preko svih dostupnih servera, što ipak ne pravi neki problem, jer ih u bazi ima nekoliko tisuća.

CyberGhost recenzija: Korisnička podrška

Korisnička podrška ovog VPN-a je veoma dobra, usudimo se čak reći i bolja nego kod nekih mnogo skupljih programa iz klase. Posebno impresionira činjenica da su agenti podrške veoma informirani o radu programa sa striming servisima, zakonima država iz koje koriste servere, kao i neophodnim podešavanjima.

Podrška u realnom vremenu je izvrsna jer vas spaja sa agentom podrške za manje od minut. Također ih možete kontaktirati i putem e-maila. Jedina zamjerka se odnosi na nedostatak telefonske podrške, ali pitanje je koliko je to i bitno u današnje vrijeme.

Posebno moramo istaći sjajnu FAQ sekciju, koja je podijeljena po odjeljcima (Windows, Android, iOS, MacOS, Linux, Smart DNS, itd) u kojoj možete naći detaljna uputstva i odgovore na sva potencijalna pitanja.

Isprobaj CyberGhost

CyberGhost recenzija: usporedba sa konkurencijom

Nakon što smo vam predstavili Cyber VPN Ghost i njegove značajke, pozabavićemo se usporedbom sa najpoznatijim konkurentima na tržištu, te vam objasniti šta ovaj program izdvaja od ostalih.

CyberGhost VPN pregled vs. ExpressVPN

ExpressVPN je najbolji VPN program koji možete naći na tržištu. Na linku koji smo vam dali možete pročitati njegovu recenziju.

Međutim, to ne znači da CyberGhost nema svojih aduta kada se odlučujete između ova dva proizvoda. U prvom redu, tu je niža cijena koju dobijate putem specijalne ponude koju ostvarujete, kao i više opcija za podešavanje, u odnosu na ExpressVPN. Mnogima će to biti sasvim dovoljno.

CyberGhost VPN pregled vs. Private Internet Access (PIA)

Private Internet Access (PIA) je nešto malo skuplji od Cyber Ghost VPN-a, ali je to zanemarljivo. To nije jedina značajka po kojoj je  Private Internet Access (PIA) iza CyberGhostovog VPN-a. Pored toga, njegovo sučelje je malo kompliciranije, a i izbor servera i zemalja je nešto siromašniji.

Male prednosti Private Internet Access (PIA) su što dozvoljava do 10 uređaja u istom trenutku i što blokira neželjene reklame.

CyberGhost VPN pregled vs. IPVanish

Još jedan konkurent sa kojim ćemo usporediti temu naše recenzije je IPVanish. IPVanish odlikuje velika brzina i veoma jednostavno sučelje. Međutim, sa druge strane, nedostaju mu mnoge naprednije opcije za podešavanje.

Također, kada posmatrate CyberGhost VPN pregled vidjećete da oni daju čak 7 dana jamstva na povrat novca na periode pretplate dulje od 6 mjeseci, dok je kod IPVanish taj period 30 dana.

CyberGhost recenzija: zaključak

Ova CyberGhost recenzija se završava jedinim logičnim zaključkom – ovaj VPN vam po veoma niskoj cijeni pruža sve što vam je potrebno za nesmetan striming, pregledanje internetskih stranica i skidanje torenata.

Ako se na sve to doda čak 45 dana jamstva za povrat novca, ovo je jedan poprilično zaokružen proizvod. Međutim, ukoliko želite nešto što je još bolje, tu vam je uvijek i ExpressVPN.

Odluka je na vama.

9.6 Ukupna ocjena
CyberGhost recenzija

Privatnost i sigurnost
9.7
Karakteristike
9.5
Brzina i performanse
9.7
Vrijednost za novac
9.7
Jednostavnost korištenja
9.5
Prednosti
 • Visoke brzine prenosa
 • Niska cijena
 • Bogat značajkama
 • Pristupačan za korisnike
 • P2P i BitTorrent dozvoljeni, bez evidencije
 • Podrška za veliki broj uređaja
Mane
 • Bez IPv6 zaštite
 • Nema ugrađenog zaštitnog zida (NAT zaštitni zid)
omar

Omar, analitičar odgovora na prijetnje, entuzijastični je zaljubljenik u internet koji s oduševljenjem prati tehnologiju i cyber sigurnost. Pisanje u ovom području izvor je velike zahvalnosti za njega jer ima priliku raditi na svojem najvećem hobiju i zarađivati od toga. Sa diplomom iz Elektronike i Računarstva sa Sveučilište u Splitu, Omar se trudi podijeliti svoje znanje pružajući svojim čitateljima najbolje članke. Za sve upite, kontaktirajte ga na omar@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com