5 najboljih VPN usluga za Njemačku

Njemačka je jedna od najrazvijenijih zemalja Europe i svijeta, čineći je privlačnom destinacijom za turiste i migrante. Zbog toga je populacija Njemačke vrlo raznolika, sa ljudima sa našeg govornog područja koji su tamo privremeno radili ili se čak trajno preselili sa porodicama. Ovi pojedinci često žele pratiti vijesti iz svojih matičnih zemalja. Iako je Njemačka poznata po niskom nivou cenzure, postoje određena ograničenja i zaštita autorskih prava. Da biste zaobišli ove prepreke, postoji jednostavno i potpuno legalno rješenje: VPN.
Greška: Nemogućnost obrade zahtjeva uslijed naiđenih poteškoća.

Idite na ExpressVPN
ExpressVPN: Najbolji VPN za Njemačku!

Putujete li u Njemačku? Živiš li tamo? Ne zaboravite da aktivirate svoj VPN.

Ažurirano: 17 srpanj 2024

Šta je to VPN?

VPN ili virtualna privatna mreža (eng.. Virtual Private Network) je usluga koja vam omogućava da svoju IP adresu zamijenite odgovarajućom iz neke druge države i zaobiđete prepreke. Sve se to odvija putem svojevrsnog tunela koji je zaštićen snažnom enkripcijom te tako štiti vašu privatnost i vaše podatke. To je samo jedna od mogućnosti VPN servisa, a da biste saznali šta sve VPN može, pročitajte moj članak na ovu temu.

Kome treba VPN za Njemačku?

Već smo se dotakli ovog pitanja u uvodu članka. Dakle, možda ste doseljenik koji želi da i dalje prati dešavanja i sadržaje iz svoje zemlje. Možda ste gastarbeiter koji privremeno boravi tamo. Možda ste slučajni turista koji želi da pristupi geo-blokiranim uslugama iz svoje države, a koje uredno plaća. Možda jednostavno želite da vaša privatnost bude zaštićena, jer to je vaše pravo. Ako često vršite online plaćanje dobra ideja je zaštiti svoje podatke od hakera koji bi ih zloupotrijebili.  Možda boravite izvan Njemačke a želite da gledate sadržaje iz te zemlje.

Zašto je potreban VPN za Njemačku?

Neki su sadržaji ograničeni samo na određena područja. Na primjer, online streaming servisi koji pravi premijere nekih novih filmova samo na određenom geografskom području. Ako koristite VPN u Njemačkoj, vi možete odabrati server koji je u državi gdje se trenutno premijere prikazuju, i pristupiti tim podacima.

vpn u njemačkoj

Slično je i sa avionskim kartama. Kompanije ponekad znaju praviti promocija koje su ‘’vidljive’’ samo ako boravite na području za koje su ih namijenili. Vi se tada možete prijaviti sa VPN-om na neki od servera koji vam odgovara, i kupiti karte po nižoj cijeni.

Da li je korištenje VPN u Njemačkoj legalno?

Da! Korištenje VPN za Njemačku je potpuno legalno. Ovde se u stvari radi o tzv. ‘’Sivoj zoni’’ u zakonima. Nijedan  njemački zakon ne zabranjuje korištenje VPN za Njemačku i promjenu svoje IP adrese.

Kada je dobro koristiti VPN za Njemačku?

Ja savjetujem da koristite VPN u Njemačkoj ali i u drugim država i to UVIJEK. Ne biste nikada trebali skidati torrente bez VPN-a. Trolovi zaštite autorskih prava uvijek prate dešavanja na popularnim torrent sajtovima. Ako ne koristite VPN u Njemačkoj kada skidate torrent, možete uskoro očekivati pismo upozorenja od vašeg ISP-a ili čak novčanu kaznu.

Sa VPN-om, trolovi i vlasti vide samo adresu VPN servera, a vaša je enkriptovana i za njih nevidljiva.

Gledajte Netflix iz drugih zemalja

Netflix je popularna streaming platforma za gledanje video sadržaja. Ako ste njihov pretplatnik, dosada ste i sami uvidjeli da Netflix u Njemačkoj nema iste sadržaje kao američki Netflix. To nije pošteno, jer vi ste pretplatnik. Zaslužujete da imate pristup istim sadržajima. Sa VPN-om dovoljno je da svoju IP adresu ‘’prebacite’’ u SAD, i imaćete sve sadržaje.

Besplatne WiFi mreže

Spajanje na otvorene WiFi mreže je veoma rizično ako ne koristite VPN u Njemačkoj. Vi nikada ne možete biti sigurni ko je zaista tu mrežu dopustio. Možda se radi o hakeru koji samo čeka da ukrade vaše podatke.

Koji je najbolji VPN u Njemačkoj?

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Da bismo uspješno odgovorili na pitanje koji je to najbolji VPN za Njemačku, testirao sam najbolje i najpoznatije VPN usluge za vas. Lista od 5 najboljih VPN u Njemačkoj napravljena je prema nekim bitnim karakteristikama kao što su:

  • Pokrivenost država
  • Pokrivenost serverima i broj IP adresa
  • Brzina veze
  • Pouzdanost enkripcije i sigurnosni protokoli
  • Politika nebilježenja pristupa
  • Kvalitet podrške korisnicima
  • Lakoća korištenja
  • Podrška za razne PC i mobilne platforme
  • Mogućnost testiranja i garancija vraćanja novca
  • Planovi i cijene

Osim ovih značajki postoje i mnoge druge koje su bitne da bismo neki servis nazvali Najbolji njemački VPN.

Najbolji njemački VPN – Lista Top 5 usluga za 2024. Godinu

Najbolji njemački VPN se sigurno nalazi u ovoj listi, a da li bi i vaša lista imala ovaj poredak zavisi od vaših potreba i razloga zbog čega koristite VPN u Njemačkoj. Kako biste bili sigurni koji je za vas najbolji, pročitajte njihove detaljne recenzije, od kojih se linkovi nalaze u opisima ispod.

1. ExpressVPN

ExpressVPN je neprikosnoveni lider na ovoj listi i definitivno je prvi izbor za najbolji njemački VPN.

Detaljna recenzija

2. NordVPN

Jedan od mlađih VPN servisa čiji je kvalitet usluga konstantno u porastu je i NordVPN.

Detaljna recenzija

3. CyberGhost

Treći na ovoj listi, što ne znači da upravo ovaj nije vaš najbolji njemački VPN je CyberGhost.

Detaljna recenzija

4. SurfShark

Odlična usluga i kvalitet natjerali su me da i ovaj servis uvrstim u listu za najbolji njemački VPN.

Detaljna recenzija

5. IP Vanish

Posljednji na ovoj listi, što ne mora da znači da za vas upravo ovaj VPN nije najbolji njemački VPN, je IP Vanish.

Detaljna recenzija

Besplatni VPN u Njemačkoj?

Postoji mnogo VPN servisa koji se nude besplatno na tržištu. Ja lično vam ne preporučujem korištenje ovih usluga. Trebate se zapitati, koliko košta održavanje svih tih servera? Može li takva usluga biti stvarno besplatna? Naravno da ne. Umjesto da plaćate novcema platićete svojim podacima, koji se preprodaju marketinškim kompanijama koje će vas zasuti reklamama i spam mailovima. Ako vam ovo nije dovoljno loše, onda znajte da vrlo lako možete postati žrtva ‘’rudarenja’’ kriptovaluta koje će utjecati na rad vašeg uređaja (eng. Cryptocurrency mining).

Zaključak

Uvijek koristite VPN u Njemačkoj, ali i drugdje. Vaša privatnost i zaštita ličnih podataka su vaše pravo a ne luksuz. VPN usluge su postale povoljne sa čestim popustima i promocijama, Besplatni VPN vam čini više štete nego koristi, jer sve ono što želite da vam VPN u Njemačkoj zaštiti, završi na tržištu podataka.

fiko

Fiko, analitičar informacijske sigurnosti, s oduševljenjem istražuje online svijet i posjeduje znanje o internet podacima zahvaljujući svojim studijima matematike na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pratiti svaki razvoj i najnovije vijesti o tehnologiji njegova je prava strast. Međutim, njegov omiljeni fokus leži u internet sigurnosti, pomažući korisnicima zaštiti svojih podataka. Za sve upite, kontaktirajte Fika na fiko@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com