Surfshark VPN recenzija 2024

surfshark

VPN Surfshark je jeftin VPN sa atraktivnim premium karakteristikama. Zaista, može se pohvaliti serverima velike brzine, neograničenim istovremenim vezama, bez logova, i sa mogućnošću pristupa, prenosa ili preuzimanja bilo čega na Internetu. Stoga je vrijedno razmotriti da li su te tvrdnje o Surfshark VPN potkrijepljene. Ili ih opovrgnuti ako nisu. Upravo je to naša misija: mi smo tu da vam pomognemo da pronađete najbolji VPN za vaše potrebe. Za sada je sigurna samo jedna stvar: ako ovaj provider radi ono kako se predstavlja, svakako biste trebali razmisliti o kupovini! Počnimo našu VPN Surfshark recenziju i hajmo pogledati da li se može nositi s našim najvišim VPN-ovima.

Vidi ponudu
Budi bezbijedan sa SurfShark, jeftini VPN uz 82% POPUST

SurfShark ti pruža bezbijednost sa najpovoljnijom cijenom na tržištu. Zgrabi ekskluzivni popust od 82% dok traje akcija, plus 2 MJESECA BESPLATNO sa 30 povraćaj novca.

Ažurirano: 13 lipanj 2024

Surfshark VPN. Jesmo li dobili novi najbolji VPN dostupan na tržištu?

U ovom prvom dijelu moje VPN Surfshark recenzije 2019. godine, saznaćete više o samoj kompaniji, zato što je bitno znati s kim imate posla kada prenesete sve svoje podatke na njihovu mrežu. Ne biste htlei doći u situaciju da nekada kasnije shvatite da je vaša privatnost u opasnosti kada ste bili ubijeđeni da je ona zaštićena, a naročito kada plaćate za to.

VPN Surfshark d.o.o. svoje usluge pruža sa Britanskih Djevičanskih Otoka još od 2018. godine, isto kao naš omiljeni ExpressVPN, o kojem smo već govorili. Lokacija sjedišta kompanije je veoma važna za zaštitu vaše privatnosti. To je iz razloga što ovo teritorijalno područje nije implementiralo nikakav zakon o obaveznom zadržavanju podataka. Ovo omogućava da ponude Surfshark VPN bez dnevnika – što znači da ne čuvaju podatke o korisnicima i svim njihovim aktivnostima na mreži. Dakle, možete biti i ostati anonimni online.

 

Nema mnogo detalja o timu iza Surfshark VPN -a, u suštini, sve informacije koje sam mogao da dođem u sklopu ove recenzije sa njihovog sajta je bilo ime njihovog šefa tehnologije (CTO): Magnus Steinberg. I od Googlea, otkrio sam da je kompanija dio RIPE Centra za koordinaciju mreže. Vrijeme će pokazati koliko je pouzdan ovaj provajder.

Njihova rastuća mreža servera broji preko 500 servera distribuiranih u 50 zemalja Evrope, Amerike, Bliskog Istoka, Afrike i Azije. Između ostalih, pokriva i najpopularnije lokacije: Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Kanadu.

Što radi surfshark?

Sigurno se pitate, kako se povezujete na ovu virtuelnu privatnu mrežu? Veoma je jednostavno: postoji aplikacija na računarima iOS, Android, macOS, Windows, Linux, Chrome, Firefox, FireTV, Apple TV, smart TVs, Xbox, Playstation . I uvijek možete da podesite svoju VPN vezu ručno ako vaš uređaj nije na listi – ali sumnjamo u to. Također, preporučljivo je da koristite njihove aplikacije ako želite da uživate u onome što većina VPN stručnjaka smatra najboljim protokolom: OpenVPN.

VPN Surfshark: Planiranje i cijena

Postoje tri različita plana koji uključuju sve mogućnosti koje VPN može ponuditi. Možete se pretplatiti na jedan mjesec, jednu godinu ili dvije godine i dobit ćete iste pogodnosti, što je lijepo. Ali ne možete dobiti nikakav popust na vaš mjesečni plan. I moram priznati da je ovo malo previse jer, ko može priuštiti VPN po ovoj cijeni koja se nudi u posljednje vrijeme? Niko. Rekao sam da je to jeftin VPN i to jeste: morate se pretplatiti na 2 godine i dobiti 81% popusta.

surfshark VPN

Jedna od najvažnijih karakteristika ovoga VPN-a je činjenica da nudi neograničene simultane veze! To znači da možete zaštititi sve svoje uređaje, ali i sve uređaje vaše obitelji za istu cijenu. Nisam vidio mnogo VPN-ova koji pružaju više od za svoje korisnike, do ove recenzije … Čak možete uštedjeti i više od onoga što je prikazano ovdje ako planirate dijeliti svoju vezu kod kuće.

U smislu načina plaćanja, možete koristiti PayPal, kreditnu karticu i kripto valute. Dakle, ako zaista želite da ostanete anonimni, to je moguće!

Iako nema besplatne probne verzije, možete je isprobati 30 dana bez rizika. I preporučujem vam da to učinite. Zato što samo kroz čitanje moje VPN Surfshark recenzija nije dovoljno da donesete odluku. Morate ga isprobati na svim vašim uređajima da biste ga zaista cijenili i odlučili se.

Surfshark VPN u detaljima

KARAKTERISTIKE VRIJEDNOST
Zapisi Nema zapisa, vaši podaci i identitet su sigurni
P2P Torrenti dopušteni
Netflix US, UK, IN, IT, NO, DE, AU, JP, KR, PL, FR, CA, TR, SE, SG, NL
Višestruke prijave ∞ simultane prijave
Zemlje obuhvaćene 100+
Podržani uređaji iOS, Android, macOS, Windows, Linux, Chrome, Firefox, FireTV, Apple TV, smart TVs, Xbox, Playstation
Povrat novca garantovan? 30 dana
Protokoli WireGuard, IKEv2, OpenVPN
Promet podataka Neograničen
Enkripcija Jaka: Vojni AES 256 bita
IP adresa Neotkriveno
Serveri 3.200+

Početak rada i korištenje

Postavke

Svi mi volimo kada je postavljanje VPN jednostavno (meni je to posebno drago, obzirom, uglavnom zato što moram instalirati i pregledati mnoge od njih). Iako možda nemate moje iskustvo, imate ista očekivanja: Plug and play. Surfshark VPN će vam se svidjeti zbog toga što ćete tijekom postupka imati samo dva dugmeta: Instaliraj i pokreni.

Gledanje Netflix

Da li imate pretplatu? I želite li biti u mogućnosti gledati Netflix u inozemstvu? Tada mogu preporučiti korištenje ovog VPN-a, upravo zato što je deblokirala američki Netflix. Doista, spojio sam se na nekoliko slučajnih poslužitelja u SAD-u i pokrenuo platformu za streaming. I svaki put sam mogao gledati filmove besprijekorno. Trebalo je nekoliko sekundi da se prvo pohrani, ali video je bio odličan. Nadajmo se da će Surfshark VPN održavati tu razinu usluge kada se hiljade korisnika počne povezivati. Jer to može biti problem s malim pružateljima usluga. Ostaje nam da vidimo šta će se desiti.

Koristite Surfshark da gledate Netflix

Preuzimanje torrenta

Već smo govorili o torrentima, ali ovaj VPN je logless, što je dobar početak ako planirate preuzeti torrent datoteke. Zato što ćete moći obavljati bilo koju aktivnost na mreži anonimno. A znamo i rizike “torrentovanja”, zar ne? To je u nekim zemljama potpuno zabranjeno i možete se suočiti s velikim novčanim kaznama ako vas uhvate dijeljenjem datoteka ili korištenjem P2P protokola.

No, je li Surfshark VPN torrent prijateljski? DA! Itekako prijateljski prema torrent, tako da nećete prekršiti njihove uslove i odredbe ako preuzimate torrente. Jednostavno se spojite na bilo koji poslužitelj i pokrenite svoj torrent klijent da biste započeli. Također je dobro znati da su brzine bile dobre u vrijeme kad sam napisao ovu recenziju.

VPN Surfshark svojstva

Prekidač za isključivanje

Dok VPN klijenti nude svojstvo prekidača za isključivanje, to je prema zadanim postavkama onemogućena. Dakle, jedna od prvih stvari koju trebate učiniti jest omogućiti ga, pogotovo ako preuzimate torrente. Ovo svojstvo može biti spasonosno, doslovno, budući da onemogućuje pristup internetu kada se VPN veza smanji. Kao rezultat toga, nećete preuzimati s IP adresom na jasan način, i vaša privatnost je zaštićena čak i kada je vaš VPN isključen.

CleanWeb

To je svojstvo koje je prisutno u sve većem broju VPN softvera, ali ne s istim nazivom (to je ipak trademark). Što je onda? To je blokator oglasa, blokator trackera i blokator zlonamjernih programa. A kada je omogućen, osigurava vam sigurno i anonimno pregledavanje weba. Oglasi mogu biti vrlo nametljivi i to je savršeno rješenje da biste ih se riješili.

Whitelister

Ovo je još jedno zaštićeno svojstvo koje omogućuje dijeljenje tunela. Možete ga koristiti da biste aplikacijama i web-stranicama omogućili da zaobiđu vašu VPN vezu. Preporučujem da zaštitite sav svoj promet pomoću VPN-a. Ali ponekad može biti kontraproduktivno, ako trebate stalno mijenjati poslužitelje.

Recimo da ste povezani s poslužiteljem u Velikoj Britaniji da biste deblokirali neki britanski sadržaj na BBC-u. I morate istovremeno pregledavati lokalnu web-lokaciju. Možda to nije moguće jer je ta lokalna web lokacija ograničena geografski. Rješenje je da uključite svojstvo i dodate web-lokaciju na popis dopuštenih. Ali budite oprezni: nikada nećete posjetiti ovu web-lokaciju s VPN vezom. Dakle, vi ste jasni i snooperi mogu vidjeti što radite. Provjerite koristite li HTTPS u ovom slučaju – bolje išta nego ništa.

Wi-Fi zaštita

Ovo je još jedna zgodno svojstvo VPN Surfshark koje omogućuje da uređaj ostane zaštićen kada se spojite na novu Wi-Fi mrežu. Uvijek postoji rizik povezivanja s besplatnom WiFi mrežom, zato što je gotovo nemoguće znati tko je s druge strane. Je li to pouzdan ruter? Je li ga postavio haker da bi pokrenuo napad? Kako ne biste plakali nad prolivenim mlijekom, uključite tu značajku i cijenit ćete je. Itekako.

MultiHop

Ovdje ime odaje dosta toga. Ovo svojstvo omogućuje vam spajanje na dva VPN poslužitelja radi veće zaštite privatnosti. Iako je dvostruki VPN super da biste sakrili aktivnost na mreži, sporije je od uobičajne VPN veze. Stoga je trebate koristiti samo ako vam je prijeko potrebna.

Mode bez granica

Ljudi u njihovom timu imaju tendenciju zaštititi gotovo sva svoja svojstva! A ovaj vam omogućuje zamagljivanje VPN prometa. To je vrlo korisno ako ste u zemlji u kojoj je upotreba VPN-a ograničena, kao na primjer u Kini. Kada ga uključite, možete izbjeći VPN zabranu i možete pristupiti neograničenom internetu. Ali možete očekivati sporiju vezu nego obično – to je jedini nedostatak ovog načina rada.

Surfshark One

Surfshark One – vrhunski paket neophodnih alata za kibernetičku sigurnost – sada je dostupan. 

Ovaj paket uključuje:

 • VPN: Pametan alat koji funkcionira kao mehanizam za otkrivanje neželjenih prodora dok ste na mreži i upozorava vas na svaki pokušaj curenje vaših ličnih podataka na vrijeme.
 • Antivirus za Windows i Android: Ovaj novi antivirusni alat u potpunosti štiti vaše uređaje od zlonamjernih datoteka, dokumenata ili aplikacija, tako da u potpumosti obezbijeđujete svoje urađeje tjekom korištenja.
 • Upozorenje – alert (alat za otkrivanje curenja podataka): Funkcija alert detektuje curenje podataka širom svijeta i obavještava vas ako se bilo koji od vaših privatnih podataka pojavi u bazama podataka koje su javno procurile.
 • Pretraživanje (privatni alat za pretraživanje bez oglasa): Potpuno privatna, lagana pretraga bez oglasa, koja prikazuje organske rezultate i ne bilježi vaše podatke.

Vidi ponudu

Windows klijent

VPN surfshark

Minimalistički interfejs

Još jednom, pomoću Surfshark VPN -a, poslužit će vam ako želite jednostavan UI. Dizajn je sam po sebi elegantan i kompaktan. Možete se povezati jednim klikom do najboljeg mjesta. Da budem iskren, malo me podsjeća na ExpressVPN, što je kompliment. Kao i obično, možete odabrati određeni VPN poslužitelj s popisa koji se može pretraživati. Ali nema pojedinosti o svakom poslužitelju, samo ime zemlje i grada. Ne možete sortirati poslužitelje prema udaljenosti, ali odatle možete odabrati i svoj MultiHop klikom na vezu.

Iako nisam pronašao mogućnost dodavanja omiljenih poslužitelja, poslužitelji koje ste nedavno koristili prikazani su na dnu dashboard-a. I na vrhu popisa svih lokacija. To je prilično zgodno ako se prebacujete između omiljenih poslužitelja.

Osnovne postavke

Kada kliknete na zupčanik, doći ćete do postavki. U ovom pregledu VPN Surfshark fokusirat ću se samo na povezivost, sigurnost i napredne postavke, zato što su ostali elementi standardni i sami možete saznati kada kliknete na njih.

Moje omiljene postavke su dostupne! Aplikaciju možete pokrenuti i kada se Windows pokrene i automatski se poveže s odabranim poslužiteljem. Također, možete omogućiti sva svojstva koje sam spomenuo gore i postaviti ih prema vašim željama. Konačno, možete odabrati svoj protokol. Prema zadanim postavkama, klijent automatski prepoznaje najbolji protokol. Ali ako želite biti sigurni da koristite OpenVPN, moguće je.

Ostale aplikacije

surfshark recenziju

Ne samo da je ovaj VPN dostupan za Windows, već možete zaštititi i sve uređaje koji rade s Androidom (pametne telefone, tablete i TV box), ali i sa iOS-om (iPhone i iPad) i MacOS-om. I bez obzira na uređaj, pronaći ćete isto poznato sučelje svog klijenta.

Vidi ponudu

Podrška

Budući da trebate koristiti VPN u svako doba, važno je imati pouzdanu korisničku uslugu. Ne želite biti u zaglavlju, ne možete zaštititi vašu privatnost ili deblokirati tu ili onu web-lokaciju. Stoga je dobro da Surfshark VPN nudi određenu web-lokaciju za pomoć, osim podrške za e-poštu i live chat koji su dostupni 24/7. Postoji nekoliko načina za pronalaženje odgovora na vaša pitanja!

Zaključak

Završio sam s ovim pregledom VPN Surfshark. Nadam se da sam odgovorio na sva vaša pitanja o kompaniji, njihovim uslugama koje vam pružaju i njihovim VPN klijentima koji su vam dostupni nadohvat ruke. Kao što možete vidjeti, ovo je vrlo obećavajući pružatelj VPN-a i smiješno je jeftin kada uzmete više od mjesečne pretplate, zato što vam omogućava neograničen broj simultanih veza koje možete ostvariti sa ovim VPN-om.

Ako vam je neophodna zaštita online, ili da gledajte videozapise i preuzimte torrente, preporučujem vam da se odlučite za ovaj VPN. Ne samo da ga možete koristiti za sve vaše online aktivnosti, već je i za korisnika jednostavna. Čak i ako niste tehnološki na svome terenu, moći ćete svladati ovog klijenta za nekoliko minuta.

Možda ste u mogućnosti, imate vremena, ili jednostavno želite podijeliti svoje mišljenje o ovom VPN-u i dopustiti drugim korisnicima da znaju za vaše vlastito iskustvo? Što više recenzija to bolje!

Hvala na čitanju. Do neke druge prilike!

8.9 Ukupna ocjena
Surfshark recenzija: Veoma dobra!

Privatnost i sigurnost
9
Karakteristike
8.9
Brzina i performanse
8.7
Vrijednost za novac
9
Jednostavnost korištenja
9
Prednosti
 • Velike brzine
 • User-friendly
 • Nema dnevnika
 • Torrent-friendly
 • Kompatibilan je s američkim Netflixom
 • Pristupačan
Mane
 • Pridošlica
 • Nema postavki zaštite od propuštanja IP-a
martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com