Deblokiraj američki Netflix lako odakle god poželite u 2024

Američki Netflix je već godinama najpoznatija striming platforma koja konstantno proizvodi i sopstveni sadržaj vrhunskog kvaliteta. Osobenost SAD Netflixa je da postoje različite biblioteke sadržaja u različitim zemljama. To dalje znači da američki Netflix nije dostupan gledaocima koji se nalaze van SAD-a. Dakle, ukoliko želite da saznate kako gledati američki Netflix u Bosni i Hercegovini, Srbiji ili Hrvatskoj, pročitajte naš vodič do kraja.

Isprobaj ExpressVPN
Gledajte američki Netflix sa ExpressVPN uz 49% popusta

ExpressVPN može odblokirati američki Netflix sa bilo koje lokacije uz brzu vezu i različite SAD servere. Sada uz 3 mjeseca BESPLATNO i 30 dana za povrat novca.

Ažurirano: 12 travanj 2024

Dostupnost SAD Netflixa širom svijeta

Netflix je dostupan u preko 190 svjetskih zemalja i to ga čini najviše korišćenom platformom za striming sadržaja. Između ostalog Netflixov sadržaj je dostupan i u zemljama regiona – BiH, Srbiji i Hrvatskoj.

Posebna poslastica za sve filmofile je mogućnost da sadržaj gledaju na bilo kojem uređaju koji posjeduju (računar, mobilni telefon, tablet, laptop), tako da svoje omiljene filmove i serije možete gledati i kad niste kod kuće.

američki netflix

Međutim, nakon što platite pretplatu, shvatićete da svaka od tih zemalja ima svoju sopstvenu biblioteku video sadržaja. Tu već nastupa problem, jer su biblioteke nekih zemalja mnogo bogatije od nekih drugih. A ubjedljivo najviše sadržaja donosi SAD Netflix.

A loša vijest je što Amerika Netflix nije dostupan u BiH, Srbiji ili Hrvatskoj, nego samo lokalne biblioteke.

Dakle, postavlja se logično pitanje, kako gledati US Netflix sadržaj? U nastavku ćemo vam dati odgovor na ovo pitanje, sa jednostavnim uputstvom da zaobiđete geolokacijsko ograničenje koje vam je Amerika Netflix nametnuo.

Zašto se američki Netflix ne može gledati van SAD-a

Netflix Amerika, kao nosilac svih TV prava za kreiranje, distribuciju i prijenos sadržaja odlučio je da ekskluzivan sadržaj zadrži samo za teritoriju Sjedinjenih Američkih Država, jer tamo ostvaruje najveći profit. U manjim zemljama, kao što su BiH, Srbija i Hrvatska, biblioteke sadržaja su nažalost umnogome siromašnije.

SAD Netflix

Glavešine Amerika Netflixa su svoj premijum sadržaj zaštitili nametanjem takozvanog geografskog ograničenja koje korisnicima iz zemalja van SAD zabranjuje pristup.

To se radi tako što se očitavaju IP adrese uređaja putem kojih želite da pristupite sadržaju, i ukoliko IP adresa ne pripada opsegu koji se koristi na teritoriji SAD, nećete moći da gledate ono što ste naumili. IP adresa je elektronička adresa koju svaki elektronički uređaj koji se poveže na internet dobija i služi za komunikaciju sa drugim uređajima na mreži.

Srećom, pošto je jedini limitirajući faktor upravo IP adresa, postoje specijalizirani programi koji mijenjaju IP adresu korisnika i na taj način omogućuju korisnicima pristup sadržaju koji je inače zaključan za određenu zemlju. U pitanju su takozvani VPN programi koji zaobilaze geolokacijska ograničenja i na siguran i jednostavan način otključavaju američki Netflix.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja travanj 2024

Gledajte američki Netflix pomoću VPN

Da biste gledali sadržaj koji emituje SAD Netflix, neophodno je samo da pratite ovo kratko uputstvo:

 1. Izaberite najbolji VPN – ExpressVPN. Ovaj program vam omogućava nesmetan striming velike brzine kada strimujete SAD Netflix, a uz to dobijate pristup većem broju SAD (US) servera preko kojih zaobilazite geolokacijska ograničenja
 2. Otiđite na zvaničnu internetsku stranicu ExpressVPN programa i iskoristite specijalno sniženje od 49% koje ostvarujete prateći naš link
 3. Izaberite pretplatni plan koji vam najviše odgovara (imajte na umu da dulji periodi donose posebne pogodnosti)
 4. Nakon što ste platili za VPN, skinite ga na svoj uređaj i pokrenite
 5. Izaberite neki od 23 dostupna američka (USA) servera. ExpressVPN ih toliko ima u svojoj bazi, što ga čini najboljim VPN programom u svojoj klasi
 6. Nakon toga, unesite sljedeći URL: Netflix, i ulogirajte se pomoću svog Netflix naloga (BiH, Srbija ili Hrvatska nalog, u zavisnosti iz koje zemlje želite da pristupite Amerika Netflix-u)

Imajte na umu da nije potrebno da kreirate ili posjedujete američki nalog na Netflixu, nego je dovoljan bilo koji, jer sada koristite program koji maskira vašu IP adresu i američka biblioteka “misli” da njoj pristupate upravo iz Sjedinjenih Država. Nakon što ste prošli sve korake, gledajte američki Netflix odakle god i sa kojeg god uređaja želite.

Isprobajte ExpressVPN potpuno besplatno

Već smo naveli da je, po našem mišljenju, ExpressVPN najbolji VPN program pomoću kojeg možete gledati Amerika Netflix. Taj zaključak je izveden na osnovu njegovih značajki koje uključuju stabilnost prenosa, sigurnost osobnih podataka, povoljnu cijenu, sjajnu korisničku podršku, a između ostalog i fantastičnih 30 dana jemstva za povrat novca.

To praktički znači da možete da isprobate sve značajke koje ovaj VPN pruža tokom 30 dana i da tokom tog perioda u bilo kojem trenutku otkažete pretplatu. Što je još bolje, kreatori ExpressVPN su proceduru povraćaja novca pojednostavili do maksimuma. Ukoliko zatražite svoj novac nazad, zahtjev vam se odobrava bez ikakvih suvišnih pitanja i to samo u roku od par radnih dana.

U prethodnom odjeljku smo vam dali uputstvo kako da otključate SAD Netflix za gledanje ukoliko se ne nalazite na teritoriji SAD. Međutim, ExpressVPN vam može otključati biblioteku iz bilo koje zemlje. Ako se pitate kako ExpressVPN i Netflix rade zajedno, pročitajte naš vodič, gdje smo vam sve potanko objasnili.

Dakle, gledajte američki Netflix, britanski, ili neki drugi Netflix sadržaj bilo gdje u svijetu bez muke.

Najbolji VPN za američki Netflix strim

Kako smo već naveli, da bismo vam olakšali izbor VPN programa za gledanje SAD Netflix, napravili smo usporedni test većine dostupnih programa na tržištu.

Na kraju naša lista izgleda ovako:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

U naš pregled smo uključili rangiranje po najbitnijim značajkama koje svaki VPN gledajte američki Netflix mora da posjeduje, a to su:

 • audio i video strim Netflix bez prekida i pada protoka,
 • potpuna sigurnost surfanja i zaštita osobnih podataka korisnika,
 • lakoća korištenja i jednostavno korisničko sučelje,
 • kvalitetna korisnička podrška,
 • cijena.

Kao što vidite, cijena je jedan od bitnih faktora za ocjenu programa, jer smo uvidjeli da skoro sva besplatna rješenja nude veoma nekvalitetnu uslugu, a pritom plasiraju reklame koje kvare ugođaj i usporavaju, kako strim, tako i rad cijelog uređaja. Gledajte američki Netflix samo uz pomoć kompletnih rješenja, jer samo tako ćete biti sigurni da dobijate ono što želite.

Ukoliko želite da vidite više detalja o našem testu, to možete da uradite na sljedećem linku – najbolji VPN za Netflix.

Prednosti korištenja VPN-a

Već smo naveli da pomoću VPN-a možete da gledate Amerika Netflix. Međutim, to je samo dio pogodnosti koje ovi programi omogućuju svojim korisnicima. Između ostalog, tu su zaobilaženje geolokacijskih zabrana i povećanje sigurnosti korisnika. Sada ćemo vam pobliže objasniti na šta se to odnosi.

Borba protiv cenzure

Geolokacijske zabrane koje vlasnici TV prava nameću korisnicima su suvremeni oblik cenzure. To znači da mnogi sadržaji nisu dostupni u određenim zemljama, regijama, ili čak na čitavim kontinentima. Većina striming servisa pribjegava ovoj mjeri, ne samo Netflix.

To isto rade i Disney plus, HBO, Amazon Prime, Hulu i ostali. Osim njih i emiteri drugih vrsta sadržaja, kao što su sportska natjecanja ili rijaliti emisije, blokiraju svoj sadržaj na osnovu IP adresa korisnika.

gledajte američki netflix

Sve to se jednostavno zaobilazi korištenjem VPN programa koji maskiraju IP adresu i otključavaju sav inače nedostupan sadržaj. Na taj način možete gledati Netflix iz inostranstva (potpuno uputstvo možete naći na linku koji smo vam dali).

Obezbjeđenje sigurnosti osobnih podataka u online svijetu

Čim se povežete na internet putem nekog elektroničkog uređaja, vaša IP adresa odaje određene podatke o vama (vašu lokaciju, tip uređaja koji koristite, vašeg internet provajdera, itd.). Također, ukoliko posjećujete sumnjive stranice ili stranice zaražene određenim malware-om, hakeri mogu da dođu do vaših osjetljivih podataka, kao što su šifre za pristup, PIN kodovi, brojevi platnih kartica i slično.

Da biste to spriječili, instalirajte VPN program jer on ima dvojaku ulogu – maskira IP adresu tako da treća strana ne može da zna odakle pristupate internetu, a pri tome i enkriptuje vaše podatke čime su zaštićeni od krađe, jer nijedan danas dostupan računar ne može da probije taj stepen sigurnosne zaštite.

Ovo posebice dolazi do izražaja ukoliko učestalo koristite javne WiFi mreže koje su često meta hakerskih napada, jer ne posjeduju svoje mehanizme zaštite. Tu zaštitu u cjelosti dobijate pomoću VPN-a.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja travanj 2024

Gledajte američki Netflix: Zaključak

Dakle, ukoliko želite da gledate najpotpuniju biblioteku sadržaja koju jedino posjeduje Amerika Netflix, neophodno je da instalirate VPN. Neovisno od toga iz koje zemlje pristupate sadržaju, bila to Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina ili neka četvrta svjetska zemlja, VPN program radi u svakom slučaju.

Naveli smo da ExpressVPN smatramo za najbolji izbor u tom slučaju jer donosi brojne prednosti svojim korisnicima, a jedna od najvećih je 30 dana jamstva za povrat novca, čime proizvođači svima jasno daju do znanja koliko povjerenja imaju u svoj program i koliko cijene svoje korisnike.

Nakon što otključate sav sadržaj, gledajte američki Netflix, a mi vam preporučujemo neke od najboljih Netflix serija koje možete naći na ovoj striming platformi.

U komentarima možete da nam pišete kako su se vama svidjele. Uživajte u gledanju!

benisa

Od malih nogu, Benisina znatiželja za tehnološkim stvarima je nezasitna. Nakon što je studirala Informacijske i komunikacijske tehnologije na Sveučilište u Zagrebu i radila kao analitičarka procjene sigurnosne kontrole, stekla je obimno znanje o tehnologiji i digitalnom svijetu. Danas, Benisa piše i vodi ljude o VPN-ovima i tehničkim pitanjima kako bi poboljšala njihova online iskustva, osiguravajući sreću i sigurnost. Za sve upite, slobodno je kontaktirajte na benisa@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com