Najbolje Serije Na Netflixu u 2024

Mnoge se platforme danas utrkuju koja će prikazati najgledanije serije, no većini je poznato da će naći najbolje serije na Netflixu. Netflix je streaming servis za pretplatnike, tako da su najbolje netflix serije ili filmovi dostupni isključivo za pretplatnike. Ono što je uistinu prednost gledanja najbolje serije na Netflixu je što vas tokom gledanja neće iritirati neželjene reklame.

Vidi ponudu
Otključaj ostale Netflix biblioteke sa ExpressVPN uz 49% POPUST

ExpressVPN otključava najbolje Netflix serije koje su geo blokirane. Iskoristi ekskluzivnu ponudu sa 3 MJESECA BESPLATNO i 30 garantovanog povraćaja novca.

Ažurirano: 12 srpanj 2024

Najbolje serije Netflix u 2024

Već duži niz godina dobre serije na Netflixu su potpuno nesporna činjenica. Kada sa prijateljima razmenjujete savjete za gledanje neke nove serije bar osam od deset će biti neka Netflix serija preporuka.

Vrtoglavi uspon Netflix streaming platforme otpočeo emitiranjem najbolje serije Netflix “Kuća od karata” (House of Cards) 2013. godine. Od tog trenutka više ništa nije isto.

Svakako pomenuta serija nije jedina među najbolje serije na Netflixu. Zato evo naših Netflix serija preporuka.

La casa de papel

Tijekom prošle godine niste mogli biti prisutni na društvenim mrežama a da niste bili istovremeno “uvučeni” u diskusiju o najbolje serije Netflix. Kada se pominju najgledanije serije na Netflixu. La casa de papel (Money Heist)ova je oborila sve rekorde u gledanosti. Ovaj karantenski hit, je u samo dva dana emitiranja postao traženiji od svih drugih naslova na svjetskom nivou i svrstala se među najbolje serije na Netflixu.

Krimi-serija o osam pljačkaša koji se sa taocima zatvaraju u Kraljevskoj kovnicu novca je puna zapleta, neočekivanih obrta. Zapravo šalje snažnu poruku o odnosima u kapitalističkim društvima gdje su veliki sustavi i banke gluhi i slijepi za potrebe običnih ljudi. Što je i stavlja u vrh liste koju čine najpopularnije serije na Netflixu.

Serija 2 – The Crown

The crown

Dobre serije na Netflixu ne mogu bez The Crown (Kruna) povijesnoj dramskoj TV seriji o vladavini kraljice Elizabete II. Svaka od sezona pokriva različita razdoblja vladavine kraljice Elizabete II, od njena vijenčanja sa  princom Filipom, prijeko vladavine Mragarte Tačer, do možda najintrigantijeg dijela o odnosu sa princezom Dajanom. Svakako je jedna od naših Netflix serija preporuka.

The Crown svakako spada među dobre serije na Netflixu. Sjajna gluma Džilijan Anderson u ulozi Margaret Tačer kao i Olivija Kolman koja tumači lik kraljice Elizabete. Ova serija definitivno ako ne spada u najbolje serije na Netflixu, sasvim dolazi u red među popularne serije na Netflixu.

Serija 3 – The Queen’s Gambit 

najbolje serije netflix the queen gambit

Netflix najbolje serije ne idu bez Damin gambit, serije nastale kombinacijom biografija nekoliko svjetki poznatih šahista. Ovoga puta kroz lik žene, pa usto i mlade, u svijetu kojim dominiraju muškarci.
The Queen’s Gambit definitivno pripada kategoriji najbolje serije Netflix i vrlo popularne serije Netflix. To je najpopularnijaserija na Netflixu ikada i dolazi u red najbolje serije Netflix. Ono što je izdvaja od drugih koje se računaju kao dobre serije na Netflixu jeste osjećaj da gledate realnost, a ne fikciju.

Elizabet Harmon je djevojčica koja odrasta u sirotištu. Tu se prvi puta susreće sa šahom i biva opsjednuta njime. U sirotištu postaje zavisna od pilula za “raspoloženje” koje im dijele svakodnevno. Priča je uzbudljiva i kada se pomenu najbolje serije Netflix, među prvima je The Queen’s Gambit.

Serija 4 – Emily in Paris 

Emily in Paris

Emily in Paris je ono što se može nazvati dobre serije na Netflixu. Lili Kolins tumači lik Emili Kuper. Zašto ova Netflix serija preporuka?

Mnogo se kontroverzi razvilo oko serije koja je prijemčiva za gledanje, nepretenciozna, a ono šta je posebice izdvaja su prelijepi kostimi. Serija bi se mogla svrstati u najbolje serije na Netflixu. Amerikanka Emili dolazi u Pariz i u deset epizoda možete vidjeti sve stereotipe i zablude koje Amerikanci imaju o Francuzima i obratno.

U ovoj našoj Netflix serija preporuka, Emili će ih osjetiti i na sopstvenoj koži, ali će i doživjeti i sjajnu romansu. Serija je zabavna, duhovita, te neočekivanih situacija i obrta. Tvorac serije je Daren Star, poznat po ranijim ostvarenjima Sex and the City, Melrose Place,Beverly Hills.

Serija 5 – Sex Education 

Sex education

Džilija Anderson tumači lik seksualne terapeutkinje koja u jednom trenuku kaže svom sinu: “Dušo, primetila sam da imaš problem sa masturbacijom“. Ovom rečenicom počinje trejler za ovu iz korpusa dobre serije na Netflixu.

Serija prati srednjoškolca Otisa (tumači ga Asa Butterfield), sina seksualne terapeutkinje, koji je još uvek bez seksualnog iskustva. Ovo je jedna od naših Netflix serija preporuka, jer se na lagan i prijemčiv način, jezikom tinejdžera obraća baš njima.

Bavi se ozbiljnim i delikatnim temama mladih poput seksa uz sve što on u tom uzrastu može donijeti, kao primjerice abortus. Obrađene su i teme vršnjačkog nasilja, kao i upotrebe droge. Prava prelijepa tinejdžerska serija koja spada u najbolje serije Netflix.

Serija 6 – Ozark

najbolje serije na netflixu ozark

Najbolje serije na Netflixu nemaju cijelovitu listu bez serije Ozark. Sve u ovoj seriji je fantastično. Sjajna priča za ljubitelje krimi trilera, pokazuje značaj obitelji da ostane skupa i u delikatnim i najtežim trenucima, kada se dotadašnji život ruši kao kula od karata.

Ova Netflix serija preporuka dolazi s toga što nas upućuje na to koliko je daleko obitelj spremna ići da ostane zajedno i preživi i to uprkos ogromnim izazovima i preprekama. Gluma je vrhunska. Ako još niste vidjeli Ozarka, počnite odmah, to je naša najtoplija Netflix serija preporuka.

Serija 7 – Unorthodox

๊Unorthodox

Kada se pomenu dobre serije na Netflixu tu je mini serija „Unrothodox“. Serija govori o mladoj ženi, njenom bijegu od rigidnosti ekstremne religioznosti. Izraelska glumica Shira Haas, sjajno je odigrala ulogu patrijarhalno vaspitane djevojke Etsi, koja raskida sa tradicijom i porodicom. Ona bježi iz zatvorene religijske zajednice i otpočinje novi život u nepoznatom svijetu.

Želi život u slobodi, želi da bude vidljiva, ne želi da bude identificirana kao nečija supruga, već kao neovisna ličnost. Nećemo dalje spoilovati, pogledajte ovu seriju svrstanu među najbolje serije na Netflixu.

Serija 8 – Little Fires Everywhere 

Little Fires Everywhere je bez ikakve sumnje na listi dobre serije na Netflixu. Serija počinje zapravo posljednjom scenom u kojoj u plamenu nestaje sve što je Elena stvorila. Dalje, kreće početak i otkriva se tko je kriv za sve, ali ne do samog kraja serije.

Priča serije prati isprepletane sudbine, na prvi pogled savršene porodice iz Ričmonda u Ohaju. U život Elene ulaze enigmatična majka i njena kćerka kojima ona ustupa kuću na korištenje i koje u trenu uzburkaju živote cijele Elenine porodice.

U naizgled obitelji koja je primjer uzornosti, isplivaće stvari koje više ništa neće promijeniti i koje će dovesti do potpunog tvista na samom kraju. Ova naša Netflix serija preporuka je ekranizacija bestselera Selest Ing nastalog prije samo tri godine.

najbolje serije na netflixu legacies

Serija Legacies je na prvi pogled dosta slična Harryju Potteru. Ali je opet i drugačija. Ona ne dolazi među najbolje serije Netflix, međutim svakako je potpada pod ono što možemo nazvati dobre serije na Netflixu.

U njoj možete vidjeti puno humora, fantastične muzičke i zvučnih i vizuelnih efekata. Svakako sve obojeno sa znatno više emocija nego što bi se očekivalo od serije o internatu za učenike sa super-moćima. Serija nije u ponudi za gledatelje van područja Amerike. Ova serija dostupna je samo na Netflix USA.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Serija 10 – Zac and Mia

najbolje serije na netflixu zac-and-mia

Zac i Mia je jedna od 10 naših Netflix serija preporuka. Zac i Mia je je reprezent onoga što kažemo da su dobre serije na Netflixu. To je dirljiva priča o dvoje mladih oboljelih od kancera. Tjeko prve sezone čini se da nemaju puno toga zajedničkog, da bi se njihov odnos gradio kroz vrijeme i situacije te postali vrlo bliski prijatelji. Okolnosti u kojima se razvija ovo prijateljstvo su potresne, dok oni komuniciraju kroz bolničko staklo. Serija je definitivno naša Netflix serija preporuka.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Zašto koristiti VPN?

Recimo da ste otputovali na ljetovanje a vaša se omiljena serija koju svrstavate u najbolje serije na Netflixu emitira, a vi ćete je propustiti. Ne, naravno da ne morate ukoliko ste se pretplatili na kvalitetan i pozdan VPN.

Geo-ograničenja za IP

Korištenjem VPN-a prije svega izbjegavate geografska ograničenja za vašu IP adresu. Recimo da ste otputovali na ljetovanje u Grčku gdje vam vaš IP neće funkcionirati, jednostavno novi IP sa kojeg se logujete da biste pogledali dobre serije na Netflixu nema odobrenje da pristupi sadržaju platforme.

Tu VPN stupa na scenu i vrši enkripciju vašeg internetskog saobraćaja, te omogućuje da pristupite željenom sadržaju.

netflix serija preporuka

Pri tome, vaša konekcija i sve što radite na mreži biće u potpunosti zaštićeno bilo da se konektujete iz svoje zemlje ili inozemstve. Što više, dobit ćete pristup i ka najbolje serije na Netflixu, a koje su često rezervirane za američko područje.

VPN: zaobiđi s novim IP-om

Kad vam je uključen VPN možete pratiti najbolje serije Netflix bez bojazni da će neko presresti vaš internetski saobraćaj ili ukrasti vam podatke o platnoj kartici. Također, VPN će osigurati da vaš internetski saobraćaj bude bezbijedan i zaštićen od bilo kog zlonamjerne aktivnosti. Sve moguće restrikcije možete zaobići i izbjegnuti manualnim odabirom novog IP-a.
Zato je bitno obavjestiti se na vrijeme oko toga, anša je preporuka da odaberete SAD jer tako dobivate pristup kompletnom sadržaju te možete gledati sve najbolje serije na Netflixu bez
ograničenja.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Preporučeni VPN

Tjekom dugog niza godina testirali smo i provjerili nebrojeno puno raznih VPN servisa. Svi su se glamurozno reklamirali ali naše detalje provjere prošlo je njih nekoliko. Naša metodologija je izuetno precizna i ne ostavlja prostora da se potkrade kakva greška. Ispitivanjem rukovodi tim iskusnih stručnjaka velikog znanja, te je mogućnost pogreške skoro nemoguća. Evo naših predloga najboljih VPN servisa koje trenutno možete naći na tržištu.

Detaljniji pregled najboljih VPN-ova za Netflix momožete pročitati na posebnoj stranici. Naša preporuka je uvek ExpressVPN, jer osim izvrsnih performansi dobijate i mogućnost povraćaja novca u prvih 30 dana korištenja, bez ikakvog rizika.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Možete provjeriti radi li naš ExpressVPN s Netflixom. Nećete se razočarati.

Zaključak

Da biste mogli da uživate neometano u najbolje serije Netflix bilo kod kuće ili u inozemstvu na putovanju, preporučujemo da koristite kvalitetan VPN. Mi vam predstavljamo listu više njih koji svojim funkcioniranjem i performancama garantiraju da vas neće ometati u gledanju najbolje serije na Netflixu i mogu gledati Netflix hrvatski iz inozemstva.

Istovremeno će vam omogućiti pristup do najbolje serije Netflix bez potrebe da se negdje dodatno pretplatite na kakve streaming servise kako ne biste propustili emitiranje dobre serije na Netflixu.

VPN će vam dodatno i povjećati razinu bezbijednosti na internetu. Niko ne može da prati šta radite na mreži, nećete biti prepoznati kao neovlašteni korisnik, te će vam s toga i pristup biti omogućen gdje god da se nalazite, u svome domu ili inozemstvu. Kada koristite kvalitetan VPN geografska ograničenja ne postoje. Vama ostaje još samo da uživate dok gledate neku od naših Netflix serija preporuka.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com