Za Netflix ExpressVPN Je Rješenje?

Netflix je najpopularniji servis za streamovanje serijskog i filmskog programa, ali mnogi od njih su ograničeni na određeno geografsko područje. Najpopularnije serije su na primjer dostupne samo u SAD, film Aida je dostupan samo u BiH, i tako dalje. Pa je za gledanje geoblokiranog sadržaja na Netflix ExpressVPN jedino rješenje.

Proveri ponudu
Otključaj Netflix sa ExpressVPN, 30 dana povraćaj novca

Zaobiđite sve geo restrikcije na Netflix sa ExpressVPN - ovim ultra brzim konekcijama ka serverima u celom svijetu. Zgrabi EKSKLUZIVNIH 49% popusta + 3 MJESECA BESPLATNO.

Ažurirano: 14 lipanj 2024

Tutorijal: Kako ExpressVPN koristiti za Netflix

Što je to što vrijedi gledati na ovom streamin servisu možete pročitati u posebnom članku. A mi se moramo posvetiti pitanju kako ExpressVPN Netflix rade zajedno. Prvo moramo rjeći da je Netflix najefikasniji streaming servis što se tiče detekcije korištenja VPN servisa i drugih metoda za zaobilaženje geografskih restrikcija. Te je neophodno da koristite najkvalitetniji servis ove vrste kako bi uspešno zaobišli detekciju.

Tamo gdje drugi servisi pokleknu ExpresssVPN Netflix nije problem. Trenutno postoji jedna internacionalna biblioteka Netflix naslova i čak 18 regionalnih, koje posjeduju dodatne naslove koji su geografski blokirani samo za to područje. Za Netflix ExpressVPN je servis koji vam može omogućiti pristup svim ovim naslovima. Pa krenimo sa uputama kako da ga koristite da uživate u svojim omiljenim serijama i filmovima.

Za Netflix ExpressVPN je veoma lako koristiti, u suštini je potrebno samo izabrati server koji se nalazi u zemlji čiji katalog naslova želite da gledate. Ali za svaki slučaj, krenimo sa detaljnim uputstvom kako da gledate geografski blokirane sadržaje.

ExpressVPN Netflix streaming

Za gledanje Bosanskog, Hrvatskog, i Srpskog Netflix

Ako želite gledati sadržaje ograničene na teritorije Bosne i Hercegovine, Hrvatske, ili Srbije na Netflix ExpressVPN vam to omogućuje u tri jednostavna koraka. Pa krenimo redom:

  1. Dobavite ExpressVPN aplikaciju za vaš uređaj i kupite pretplatu. Mi vam preporučujemo da izaberete najduži period pretplate, jer time dobivate najveći popust. Uz njega dobivate i 30 dana garantovanog povraćaja novca, pa ga možete isprobati bez rizika.
  2. Drugi korak je da instalirate i pokrenete aplikaciju na vašem uređaju, a ovaj servis podržava veliki broj uređaja, kako desktop, prenosnika, ali ima i dodatke za Chrome, Firefox, i Edge; a takođe postoji i aplikacija za router koju možete koristiti ako ne želite da instalirate aplikaciju na vaš uređaj.
  3. Poslednje što trebate uraditi je da izaberete na koji server se želite pivezati. Ako želite gledati naslove koji su ograničeni na BiH, izaberite server u Bosni, za Hrvatsku u Hrvatskoj, i isto tako za slučaj Srbije. I ostalo je samo da pokrenete aplikaciju ili odete na Netflix i uživate u svojim omiljenim naslovima.

Za gledanje Američkog Netflix

Ako koristite ExpressVPN Netflix sadržaje koji su ograničeni na samo područje Sjedinjenih Američkih Država, i njih možete vrlo jednostavno odblokirati. Sam postupak je skoro identičan kao kada želite gledati sadržaj ograničen na Bosnu, Hrvatsku, ili Srbiju. Ali postoji jedna razlika u trećem koraku. Tu je potrebno izabrati neki server koji se nalazi u SAD. Kada ste to učinili jedino je preostalo da pokrenete aplikaciju ili odete na Netflix.com.

Zašto koristiti za Netflix ExpressVPN servis?

Streaming servisi uvek pokušavaju da spreče gledanje geo blokiranog sadržaja sa teritorija na kojima on nije dostupan. Netflix ExpressVPNNetflix je poznat kao najefikasniji u ovome, i da bi ste odblokirali neki sadržaj neophodan vam je apsolutno najbolji VPN servis. Mi smo testirali mnoge servise ove vrste i međusobno i poredili. I naš zaključak je da je za Netflix ExpressVPN najbolji.

On pruža neograničeni protok saobraćaja. Serveri su apsolutni brzinski šampioni, iako svi VPN servisi usporavaju brzinu konekcije, ovaj servis ima najmanji negativan uticaj na vašu konekciju. A ti serveri se nalaze u 94 različite zemlje, u koje spada svih 19 zemalja koje imaju ekskluzivan sadržaja. Zato ovaj VPN servis može otključati sav ovaj sadržaj.

Najbolji Netflix ExpressVPN serveri

Iz raznih razloga nisu svu svi VPN serveri najbolji za otključavanje geo blokiranog sadržaja. Našim iscrpnim testiranjem smo utvrdili da za neke zemlje u njima postoje serveri koji su manje ili više pouzdani. Pa evo lista servera koje mi preporučujemo kao najbolje:

  • SAD – Los Anđeles 5, Dalas 2, Nju Džerzi 3, Miami 2;
  • VB – London, Vembli;

Bosna, Hrvatska, i Srbija; imaju po jedan server, pa su oni ujedno i najbolji za korištenje.

Idite na ExpressVPN

Prednosti korištenja ExpressVPN

ExpressVPN Netflix slobodno streamovanje naslova koji su ograničeni na neku određenu teritoriju je samo jedna od prednosti. Ovakvi servisi imaju još puno prednosti, ali kad je u pitanju trenutno najbolji na tržištu one su zagarantovane. Ono što treba imati na umu kada se govori o prednostima korištenja VPN servisa je način na koji oni funkcionišu.

Netflix ExpressVPN IP

Kada koristitite internet, bilo da nešto gledate ili posjećujete neku stranicu, vaš pretraživač udaljenom serveru šalje komandu “dostavi datoteku na ovu IP adresu”. Kada koristite VPN servis, vaš pretraživač u neku ruku šalje komandu VPN serveru da to učini umesto vašeg uređaja. Zbog toga udaljeni server dobija IP adresu tog VPN servera, a ne vašeg uređaja.

Opširnije možete pročitati u detaljnoj recenziji.

Uklanjanje geo blokada i cenzura

Geografsko ograničavanje sadržaja se bazira na činjenici da su sve IP adrese geografski raspoređene. Na osnovu nje se može odrijediti ne samo zemlja nego i grad u kom se neko nalazi. Za ExpressVPN Netflix je samo jedan od servisa koji imaju geo blokirane sadržaje koje on može odblokirati. Trenutno ne postoji streaming servis kog ne može.

A kao što sakriva vašu IP adresu, ovaj servis na isti način krije i web lokaciju koju posjećujete od ISP – a, što je prednost u zemljama gdje postoji jaka cenzura interneta. Kao na primjer u Kini.

Povećanje bezbijednosti i privatnosti

ExpressVPN Netflix streamovanje nije nešto što vas treba preterano brinuti da neko sazna da to činite. Ali, mnoge kompanije i slični entiteti žele da prate vaše ponašanje na internetu, vrlo često iz čisto zlonamjernih razloga. Ovaj VPN servis vrši vrlo jaku enkripciju svog vašeg internetskog saobraćaja. Zato je njega nemoguće špijunirati, a time se dosta povjećava nivo vaše digitalne bezbijednosti i privatnosti.

ExpressVPN Netflix koristi vrlo jaku AES-256 enkripciju, koju je praktično nemoguće razbiti.

Idite na ExpressVPN

Isprobajte ExpressVPN 30 dana besplatno sa garantovanim povraćajem novca.

Za Netflix ExpressVPN je najbolji servis ovakve vrste koji je trenutno dostupan na tržištu. Iako za njega ne postoji besplatna verzija, ipak postoji način kako da ga isprobate besplatno. Ovaj VPN servis nudi 30 dana garantovani povraćaj novca. I to bez ikakvih ograničenja. Tako da koji god da je razlog zašto ne želite da nastavite da koristite ovaj servis, sav novac koji ste platili će vam biti vraćen, bez ikakvih pitanja ili ograničenja.

Ispravljanje problema ako Netflix ExpressVPN ne radi

Za Netflix ExpressVPN je najbolji servis ove vrste jer veoma efikasno otključava geo blokirane sadržaje. Ali ovaj streaming servis posjeduje najsofisticiranije metode za detektovanje VPN servisa, pa ponekad može doći do problema. Problemi nastaju i iz drugih razloga, pa idu uputstva kako da rješite najčešće, kao i zbog čega do njih dolazi.

Provjerite svoju IP adresu

Ako ExpressVPN Netflix ne funkcioniše, prvo što treba je da provjerite vašu IP adresu. Imate veliki broj web lokacija na kojima to možete učiniti. Ako ustanovite da je vaš IP adresa prepoznata kao vaša stvarna lokacija, nema potrebe za brigu, jer je problem što niste uopšte povezani na neki VPN server. Rješenje je jednostavno, samo se trebate povezati na odgovarajući VPN server.

Morate imati na umu da VPN servisi ne funkcionišu ako niste povezani na neki VPN servis. I tada je vaša prava IP adresa vidljiva, zbog čega je moguće prepoznati u kojoj zemlji se nalazite, i čak u kom gradu.

Provjerite internet konekciju

Ako vam ExpressVPN Netflix uopšte ne radi, niti uspevate da se povežete na bilo koji server, prvo što trebate uraditi je da provjerite vašu internet konekciju. Najčešći razlog za nemogućnost povezivanja na VPN server je neki problem sa internet konekcijom. Pokušajte da posetite neku web lokaciju sa isključenim VPN servisom, pogledajte vaš modem da li su sve lampice zelene, itd.

Ako imate problema sa internetskom konekcijom onda ne možete koristiti ni bilo kakve internetske servise, VPN ili streaming. Ovakvi problemi mogu nastati iz raznih razloga, i dok oni postoje za Netflix ExpressVPN ne može da funkcioniše.

Ponovo se povežite

ExpressVPN Netflix ponekad, ali vrlo rijetko, nije uspešan u odblokiravanju sadržaja. To je jer ovaj streaming servis aktivno pokušava da spriječi korištenje VPN servisa, i to čine vrlo sofisticiranim metodama. Ponekad vam se može desiti da od VPN servera dobijete IP adresu koja se nalazi na crnoj listi. Što se rešava jednostavnim ponovnim povezivanjem na taj server, čime se menja IP adresa.

Netflix ExpressVPN USA

Očistite keš memoriju

Kolačići i privremene datoteke mogu stvoriti probleme sa bilo kojom aplikacijom na bilo kom uređaju. To je realnost sa kojom se susreću svi korisnici. Rješenje je jednostavno ako je ovo uzrok zašto vam ExpressVPN Netflix možda ne radi. Trebate samo očistiti keš memoriju i privremene internetske datoteke, i onda će on proraditi.

Promijenite server

Greške se dešavaju, tako se može i desiti greška zbog koje je potrebno da jednostavno promijenite server koji za Netflix ExpressVPN koristi. Najčešća greška je slučajan izbor pogrešnog VPN servera, na primjer želite se povezati na Američki server a izabrali ste server u Američkoj Samoi. Da bi ste gledali neki sadržaj koji je ograničen na samo neku teritoriju, neophodno je da koristite VPN server koji se nalazi na baš toj teritoriji gdje je taj sadržaj dostupan.

Kontaktirajte korisničku podršku

Naravno, trebate imati u vidu da su aplikacije za VPN servise prilično kompleksne, te se mogu desiti problemi koje nije tako lako predvideti. U tom slučaju vam jedino rješenje da kontaktirate korisničku podršku, i da striktno pratite upute koje vam daju. Rješenje za svoj problem možete i probati naći u velikoj bazi članaka sa uputima koje ExpressVPN Netflix servis ima.

Idite na ExpressVPN

Zaključak

Ako želite da gledate geo blokirani saobraćaj na Netflix ExpressVPN je jedini servis ove vrste koji treba da vas interesuje. Pruža izvrsno iskustvo bez ikakvih problema, a njegove značajke prevazilaze potrebe samo otključavanja sadržaja. Ako želite uštedeti, na raspolaganju vam je garantovani povraćaj novca u prvih 30 dana korištenja, čime efektivno dobivate 30 dana probni period.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com