Gledajte Srpska Televizija u Inostranstvu

Ako želite da gledate srpska televizija u inostranstvu, taj užitak je nešto što je dostupno ali ne na baš najjednostavniji način. Srpska televizija preko interneta je uglavnom dostupna ali ne svi kanali, i ne bez određenih ograničenja za koja morate pronaći odgovarajuće riješenje. No pođimo redom.

Vidi ponudu
Gledaj Srbijanske TV us ExpressVPN sa 49% POPUSTA

ExpressVPN može da odblokira sve Srbijanske televizije bilo gdje. Zgrabi EKSKLUZIVNI POPUST sa 3 mjeseca besplatnog korištenja i 30 dana povraćaja novca.

Ažurirano: 13 svibanj 2022

Dostupnost srpska televizija u inostranstvu u 2022

Za gledanje srpska televizija preko interneta, može se reći da postoje čak pet servisa koje možete koristiti. Najpopularnije su svakako televizije informativnog sadržaja kao Radio Televizija Srbije, Radio Televizija Vojvodine, N1; televizije kolažnog tipa B92, Happy TV, Pink, Prva, Nova S; i sportski kanali Sport Klub i Arena Sport mreža. Ali gledanje ovih srpski kanali u inostranstvu nije bez određenih ograničenja.

srpska televizija preko interneta

Gledanje TV preko interneta Srbija vam je dostupno preko pet streaming platformi na koje se možete pretplatiti, TV uživo Srbija podjednako nije dostupna van granica Srbije, niti je svaka srpska televizija preko interneta dostupna svuda. Streaming servisi koji su vam dostupni su RTS Planeta, iris TV (nekadašnja MTS TV Go), Orion TV, EON, i Arena Cloud.

Streaming izvan zone dostupnosti

Iz inostranstva je moguće gledati putem ovih servisa neke TV uživo Srbija koje su dostupne u njihovoj ponudi, ali operateri za mnoge najpopularnije blokiraju pristup na osnovu vaše IP adrese, pa vam je za gledanje takvih kanala neophodan kakav kvalitetan VPN kao na primjer ExpressVPN.

Probajte ExpressVPN sad
Garantovan povraćaj novca nakon 30 dana

Kako da gledate srpska televizija u inostranstvu u 2022

Da bi ste gledali srpski kanali u inostranstvu prije svega je potrebno da utvrdite na kojim streaming platformama su dostupni. Ovo vrlo lako možete učinit prijegledom gore pobrojanih kanala. Slijedeće je da pribavite i pravilno podesite VPN servis i njegovu aplikaciju. VPN odnosno Virtualna Privatna Mreža je servis koji vam omogućuje da promijenite vašu IP adresu, i time zaobiđete geografske restrikcije streaming servisa.

srpska televizija u inostranstvu

VPN – ovi funkcioniraju tako što se njihovom aplikacijom vaš internetski saobraćaj preusmerava ka udaljenom serveru, koji se onda pretvara da je vaš računar a serveri streaming servisa vide njegovu IP adresu. Ovi servisi takođe vrše vrlo jaku enkripciju cijelog vašeg saobraćaja, pa dok gledate TV uživo Srbija ili obavljate elektronsko bankarstvo, vaši privatnost i bezbijednost su zaštićeni.

Njihovo korištenje za gledanje srpska televizija preko interneta je jednostavno u tri koraka:

 1. Prvo trebate dobaviti jedan ovakav servis i instalirati njegovu aplikaciju za uređaj na kom želite koristiti. Mi vam preporučujemo da to činite samo sa zvaničnih sajtova dobavljača ili zvaničnih marketa platformi na kojima ih želite koristiti.
 2. Sledeći korak je pokretanje i podešavanje najbitnije postavke koju imaju, zemlje i servera, za gledanje srpska televizija u inostranstvu, morate izabrati neki server koji se nalazi na teritoriji Srbije.
 3. Poslijednji korak je dobavljanje i pokretanje aplikacije streaming platforme koju želite koristiti za gledanje srpski kanali u inostranstvu. Sve lokacije gde ih možete pronaći imate na zvaničnim stranicama ovih platformi, RTS Planeta, iris TV, Orion TV, Arena Cloud, EON.

Pa krenimo redom po najpopularnijim srpski kanali u inostranstvu:

 • RTS – državna televizija Srbije uživo je dostupna prije svega na njihovoj platformi RTS Planeta, gde možete gledati svih 12 TV kanala i 8 radijskih stanica, ali ni jedan drugi srpski TV kanali uživo. Na ostalim servisima možete očekivati makar RTS1, RTS2, i RTS3 u osnovnoj ponudi.
 • B92 – ovaj kolažni kanal možete pronaći u okviru svih streaming servisa osim RTS Planete.
 • Happy TV – kao i prethodna TV uživo Srbija, i ova je dostupna u okviru svih servisa osim RTS Planete.
 • Pink – Pink je još jedna vrlo popularna srpska televizija preko interneta sa sadržajem prvenstveno zabavnog karaktera koja je dostupna na svim servisima osim RTS – ovog.
 • Prva – što se može reći za prethodnu važi i za Prva koja spada među srpski kanali u inostranstvu koji su dostupni na skoro svim streaming platformama.
 • N1 – ovaj kanal je TV Srbija preko interneta koja je dostupna jedino korisnicima EON streaming servisa koji se nalaze u Srbiji, ili koriste VPN
 • Nova S – ova TV uživo Srbija je dostupna kao i većina prethodno pobrojanih, odnosno nije dostupna jedino na RTS Planeta servisu.
 • Sport Klub – sa trinaest kanala SK srpska televizija preko interneta dostupnost je kao i kod N1, samo korisnicima EON servisa.
 • Arena Sport – iako Arena Sport mreža ima svoju streaming platformu Arena Cloud, četrnaest kanala ove srpska televizija u inostranstvu nisu dostupni ni na jednoj streaming platformi, ali ako ste pretplaćeni na Arena Cloud, Orion TV, ili iris TV mogu se gledati uz korištenje VPN – a, kao na primjer ExpressVPN.

Besplatni VPN – ovi su opasni

Korištenje besplatnih servisa, iako ta najniža moguća cijena u valutnim jedinicam zvuči primamljivo, suviše često ima opasne rizike i ograničenja. Umjesto njih, mi vam preporučujemo ExpressVPN, sa kojim možete dosta uštedeti zbog garantovanog povrata novca tokom prvih 30 dana korištenja.

Rizici

Dobavljači besplatnih servisa vrlo često vrše bijeleženje vašeg saobraćaja, te takve zabilješke prodaju trećim licima. Iako ovo ne mora biti opasno samo po sebi, ako dospe u ruke zlonamjernih aktera može vas ugroziti. Veoma često također, koriste vrlo slabe enkripcije, koje se vrlo lako mogu razbiti, pa vaš saobraćaj nije zaštićen a veoma često se i bave preprodajom saobraćaja, odnosno mogu dozvoliti da vaš uređaj bude korišten kao preusmerivač nekom trećem licu.

Svoje funkcionisanje uglavnom finansiraju reklamama, koje nisu samo dosadne, već mogu voditi do zlonamjernih sajtova prepunih malware – a.

Ograničenja

Osim što mogu biti nebezbjedni, besplatni servisi mogu bit slabo upotrebljivi za gledanje srpski kanali u inostranstvu. Mali broj servera, ili serveri kojima su IP adrese banovane čine gledanje TV uživo Srbija nemogućim. Vrlo niski limit dostupnog sobraćaja čini da srpska televizija preko interneta možete gledati samo mali broj sati u mjesecu. Mala brzina veze sa njihovim serverima takođe čini gledanje srpski kanali u inostranstvu vrlo neugodnim.

Najbolji VPN – ovi za gledanje srpska televizija u inostranstvu

Gledanje srpskih kanala preko interneta nije dostupno tek onako, već je neophodno korištenje VPN servisa. Ali oni nisu svi jednaki za gledanje TV uživo Srbija. Prije svega jer nemaju svi poslužitelji servere u Srbiji, što je neophodna karakteristika. Ali i među onima koji imaju, postoje velike razlike.

Mi smo tokom godina testiranja i provjere raznih VPN servisa razvili vrlo detaljnu metodoligiju koja odgovara realnim potrebama korisnika ovih servisa. Odnosno testiramo ih onako kako biste ih vi koristili. Na osnovu rezultata naših istraživanja, ovo su najbolji VPN servisi za gledanje srpska televizija u inostranstvu.

Prednosti korištenja VPN – ova

Osim gledanja TV uživo Srbija van granica Srbije, odnosno gledanje srpska televizija preko interneta, korištenje VPN – ova ima još prednosti po vašu bezbednost, privatnost, i ugođaj.

srpski kanali u inostranstvu

Zaobilaženje geo restrikcija i cenzure

Dosta srpska televizija u inostranstvu nisu dostupne, pa čak ni na streaming platformama koje ih nude na teritoriji Srbije. Kvalitetan VPN vam tu može pomoći, te vam srpski kanali u inostranstvu mogu biti dostupni. Osim ovih servisa, možete zaobići i geo restrikcije za druge, kao Netflix, Hulu, Amazon Prime, i druge. Ali njihova funkcija prevazilazi samo ovakvo odblokiranje, pa se može i zaobići cenzura kakva je iza Velikog Kineskog Firewall – a.

Povećanje bezbijednosti i zaštita privatnosti

Gledati film ili seriju na srpski kanali preko interneta je bezazleno, ali obavljati bankarske transakcije ili kupovati preko interneta može imati rizik od presretanja saobraćaja. Naročito na javnim mjestima korištenjem javnih WiFi mreža. VPN vrši enkripciju vašeg saobraćaja, pa kad ne gledate samo TV uživo Srbija, vi ste vrlo bezbijedni a vaši lični podaci i privatnost su zaštićeni.

srpski tv kanali uzivo

Često Postavljana Pitanja (FAQ)

Kako gledati srpska televizija u inostranstvu?

Srpska televizija preko interneta možete gledati u tri jednostavna koraka. Prvo je potrijebno da dobavite VPN servis i pokrijenete njegovu aplikaciju na svom uređaju. Onda je potrebno da izaberete u postavkama da koristi server lociran u Srbiji, što je neophodno za gledanje srpska televizija u inostranstvu. Posljednji korak je da dobavite aplikaciju za korištenje željenog streaming servisa.

Srpski kanali u Nemačkoj?

Ako želite gledati TV uživo Srbija u Nemačkoj, trebate imati na umu da uz korištenje VPN popularni srpski kanali u inostranstvu su dostupni. To uključuje i cijelu EU, kao i sve druge zemlje svijeta.

Probajte ExpressVPN sad
Garantovan povraćaj novca nakon 30 dana

Zaključak

Srpska televizija u inostranstvu se može gledati na više načina, odnosno putem više streaming platformi. Ali one dolaze sa nekim ograničenjima odnosno mnogi srpski kanali u inostranstvu su blokirani pa je neophodno korištenje VPN servisa. Naša preporuka je korištenje ExpressVPN koji ima servere u Srbije, neophodne za odblokiranje srpska televizija preko interneta, izuzetno jaku enkripciju, ali i povraćaj novca u prvih 30 dana korištenja.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Privatnostonline.com