Gledajte Srpska Televizija u Inostranstvu

Ako želite da gledate srpska televizija u inostranstvu, taj užitak je nešto što je dostupno ali ne na baš najjednostavniji način. Srpska televizija preko interneta je uglavnom dostupna ali ne svi kanali, i ne bez određenih ograničenja za koja morate pronaći odgovarajuće riješenje. No pođimo redom.

Vidi ponudu
Gledaj Srbijanske TV uz ExpressVPN sa 49% POPUSTA

ExpressVPN može da odblokira sve Srbijanske televizije bilo gdje. Zgrabi EKSKLUZIVNI POPUST sa 3 mjeseca besplatnog korištenja i 30 dana povraćaja novca.

Ažurirano: 12 travanj 2024

Dostupnost srpska televizija u inostranstvu u 2024

Za gledanje srpska televizija preko interneta je dostupno više njih. Radio Televizija Srbije, Radio Televizija Vojvodine, N1, B92, Happy TV, Pink, Prva, Nova S, Sport Klub i Arena Sport kanali. Ali gledanje ovih srpski kanali u inostranstvu nije moguće putem interneta, jer su dostupni samo na teritoriji Srbije.

TV uživo Srbija

Gledanje TV preko interneta Srbija vam je dostupno preko pet streaming platformi na koje se možete pretplatiti, TV uživo Srbija podjednako nije dostupna van granica Srbije, niti je svaka srpska televizija preko interneta dostupna svuda. Streaming servisi koji su vam dostupni su RTS Planeta, iris TV (nekadašnja MTS TV Go), Orion TV, EON, i Arena Cloud.

Streaming izvan zone dostupnosti

Svi emiteri moraju kupiti prava za emitovanje svojih sadržaja, i zbog ekonomske računice to čine samo za teritoriju na kojoj emituju. Svaka IP adresa je karakteristična za odrijeđenu zemlju ili regiju, pa tako prepoznaju da li se nalazite na dozvoljenom području ili ne. Ali, mi imamo riješenje za ove geo blokade.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja travanj 2024

Kako da gledate srpska televizija u inostranstvu u 2024

Da bi ste gledali srpski kanali u inostranstvu prije svega je potrebno da utvrdite na kojim streaming platformama su dostupni. Ovo vrlo lako možete učinit prijegledom gore pobrojanih kanala. Slijedeće je da pribavite i pravilno podesite VPN servis i njegovu aplikaciju. VPN odnosno Virtualna Privatna Mreža je servis koji vam omogućuje da promijenite vašu IP adresu, i time zaobiđete geografske restrikcije streaming servisa.

srpska televizija u inostranstvu

VPN – ovi funkcioniraju tako što se njihovom aplikacijom vaš internetski saobraćaj preusmerava ka udaljenom serveru, koji se onda pretvara da je vaš računar a serveri streaming servisa vide njegovu IP adresu. Ovi servisi takođe vrše vrlo jaku enkripciju cijelog vašeg saobraćaja, pa dok gledate TV uživo Srbija ili obavljate elektronsko bankarstvo, vaši privatnost i bezbijednost su zaštićeni.

Njihovo korištenje za gledanje srpska televizija preko interneta je jednostavno u tri koraka:

 1. Prvo trebate dobaviti jedan ovakav servis i instalirati njegovu aplikaciju za uređaj na kom želite koristiti. Mi vam preporučujemo da to činite samo sa zvaničnih sajtova dobavljača ili zvaničnih marketa platformi na kojima ih želite koristiti.
 2. Sledeći korak je pokretanje i podešavanje najbitnije postavke koju imaju, zemlje i servera, za gledanje srpska televizija u inostranstvu, morate izabrati neki server koji se nalazi na teritoriji Srbije.
 3. Poslijednji korak je dobavljanje i pokretanje aplikacije streaming platforme koju želite koristiti za gledanje srpski kanali u inostranstvu. Sve lokacije gde ih možete pronaći imate na zvaničnim stranicama ovih platformi, RTS Planeta, iris TV, Orion TV, Arena Cloud, EON.

Pa krenimo redom po najpopularnijim srpski kanali u inostranstvu:

 • RTS – državna televizija Srbije uživo je dostupna prije svega na njihovoj platformi RTS Planeta, gde možete gledati svih 12 TV kanala i 8 radijskih stanica, ali ni jedan drugi srpski TV kanali uživo. Na ostalim servisima možete očekivati makar RTS1, RTS2, i RTS3 u osnovnoj ponudi.
 • B92 – ovaj kolažni kanal možete pronaći u okviru svih streaming servisa osim RTS Planete.
 • Happy TV – kao i prethodna TV uživo Srbija, i ova je dostupna u okviru svih servisa osim RTS Planete.
 • Pink – Pink je još jedna vrlo popularna srpska televizija preko interneta sa sadržajem prvenstveno zabavnog karaktera koja je dostupna na svim servisima osim RTS – ovog.
 • Prva – što se može reći za prethodnu važi i za Prva koja spada među srpski kanali u inostranstvu koji su dostupni na skoro svim streaming platformama.
 • N1 – ovaj kanal je TV Srbija preko interneta koja je dostupna jedino korisnicima EON streaming servisa koji se nalaze u Srbiji, ili koriste VPN
 • Nova S – ova TV uživo Srbija je dostupna kao i većina prethodno pobrojanih, odnosno nije dostupna jedino na RTS Planeta servisu.
 • Sport Klub – sa trinaest kanala SK srpska televizija preko interneta dostupnost je kao i kod N1, samo korisnicima EON servisa.
 • Arena Sport – iako Arena Sport mreža ima svoju streaming platformu Arena Cloud, četrnaest kanala ove srpska televizija u inostranstvu nisu dostupni ni na jednoj streaming platformi, ali ako ste pretplaćeni na Arena Cloud, Orion TV, ili iris TV mogu se gledati uz korištenje VPN – a, kao na primjer ExpressVPN.

Probajte besplatno VPN sad sa ExpressVPN besplatnim probnim periodom

Korištenje besplatnih VPN servisa skoro uvjeke dolazi sa velikim rizikom, čak i ako ih u suštini koristite samo za gledanje TV uživo Srbija. Dobavljači besplatnih servisa, i ako oni vas ne koštaju novca, moraju svoje operacije finansirati na neki način. I ti načini su ono što vas treba da zabrine prilikom korištenja ovakvih servisa za gledanje srpski kanali u inostranstvu.

Dok vi gledate srpska televizija preko interneta, besplatni servisi često prikupljaju dosta podataka o vama, uključujući i vaše privatne podatke. Brojevi bankovnih računa, platnih kartica, ali i vaša fizička lokacija kada gledate TV uživo Srbija. Te podatke oni zatim prodaju trećim licima.

Gledanje srpski kanali u inostranstvu može biti i vrlo neugodno sa besplatnim servisima, jer isto često prodaju kapacitete vaše internetske veze za preusmeravanje nečijeg drugog saobraćaja. Ako želite napraviti uštedu, najbezbednije da isprobate ExpressVPN, koji nudi 30 dana garantovanog povraćaja novca, bez ikakvih pitanja.

Najbolji VPN – ovi za gledanje srpska televizija u inostranstvu

Gledanje srpskih kanala preko interneta nije dostupno tek onako, već je neophodno korištenje VPN servisa. Ali oni nisu svi jednaki za gledanje TV uživo Srbija. Prije svega jer nemaju svi poslužitelji servere u Srbiji, što je neophodna karakteristika. Ali i među onima koji imaju, postoje velike razlike.

Mi smo tokom godina testiranja i provjere raznih VPN servisa razvili vrlo detaljnu metodoligiju koja odgovara realnim potrebama korisnika ovih servisa. Odnosno testiramo ih onako kako biste ih vi koristili. Na osnovu rezultata naših istraživanja, ovo su najbolji VPN servisi za gledanje srpska televizija u inostranstvu.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti korištenja VPN – ova

Osim gledanja TV uživo Srbija van granica Srbije, odnosno gledanje srpska televizija preko interneta, korištenje VPN – ova ima još prednosti po vašu bezbednost, privatnost, i ugođaj.

srpska televizija preko interneta

Zaobilaženje geo restrikcija i cenzure

Dosta srpska televizija u inostranstvu nisu dostupne, pa čak ni na streaming platformama koje ih nude na teritoriji Srbije. Kvalitetan VPN vam tu može pomoći, te vam srpski kanali u inostranstvu mogu biti dostupni. Osim ovih servisa, možete zaobići i geo restrikcije za druge, kao Netflix, Hulu, Amazon Prime, i druge. Ali njihova funkcija prevazilazi samo ovakvo odblokiranje, pa se može i zaobići cenzura kakva je iza Velikog Kineskog Firewall – a.

Povećanje bezbijednosti i zaštita privatnosti

Gledati film ili seriju na srpski kanali preko interneta je bezazleno, ali obavljati bankarske transakcije ili kupovati preko interneta može imati rizik od presretanja saobraćaja. Naročito na javnim mjestima korištenjem javnih WiFi mreža. VPN vrši enkripciju vašeg saobraćaja, pa kad ne gledate samo TV uživo Srbija, vi ste vrlo bezbijedni a vaši lični podaci i privatnost su zaštićeni.

srpski kanali u inostranstvu

Često Postavljana Pitanja (FAQ)

Kako gledati televiziju u instranstvu

Za detaljno uputstvo kako gledati televiziju u inostranstvu imamo poseban članak koji vam preporučujemo da pročitate.

Kako gledati srpska televizija u inostranstvu?

Srpska televizija preko interneta možete gledati u tri jednostavna koraka. Prvo je potrijebno da dobavite VPN servis i pokrijenete njegovu aplikaciju na svom uređaju. Onda je potrebno da izaberete u postavkama da koristi server lociran u Srbiji, što je neophodno za gledanje srpska televizija u inostranstvu. Posljednji korak je da dobavite aplikaciju za korištenje željenog streaming servisa.

Srpski kanali u Nemačkoj?

Ako želite gledati TV uživo Srbija u Nemačkoj, trebate imati na umu da uz korištenje VPN popularni srpski kanali u inostranstvu su dostupni. To uključuje i cijelu EU, kao i sve druge zemlje svijeta.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja travanj 2024

Zaključak

Srpska televizija u inostranstvu se može gledati na više načina, odnosno putem više streaming platformi. Ali one dolaze sa nekim ograničenjima odnosno mnogi srpski kanali u inostranstvu su blokirani pa je neophodno korištenje VPN servisa. Naša preporuka je korištenje ExpressVPN koji ima servere u Srbije, neophodne za odblokiranje srpska televizija preko interneta, izuzetno jaku enkripciju, ali i povraćaj novca u prvih 30 dana korištenja.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com