Najbolji Besplatni VPN Za Hrvatsku za 2024

Velikom broju internetskh sadržaja nemoguće je pristupiti sa teritorije Hrvatske. Zato je neophodan VPN jer tako dobivate novu IP adresu zemlje gdje su ti sadržaji deblokirani. Kod izbora VPN – a svatko će prvo poželjeti besplatni VPN za Hrvatsku. No nisu sposobni za deblokadu najgledanijih streaminga, brzine su im male, a sigurnost upitna.

Idite na ExpressVPN
Želite najbolji Besplatni VPN Za Hrvatsku?

Isprobajte ExpressVPN bez rizika, najbolji VPN za Hrvatsku koji pruža najkvalitetniju uslugu svojim korisnicima.

Besplatni ili plaćeni VPN?

Besplatni VPN za Hrvatsku imaju samo jednu prednost – besplatni su. Međutim ta prednost je ujedno i velika mana jer skoro po pravilu takvi servisi lične podatke korisnika prodaju trećim licima. Za svoje funkcioniranje trebaju pribaviti novce. Ako ne naplaćuju direktno od vas, zaradit će preko vas. Nekakav besplatni VPN Hrvatska može vam donijeti sijaset problema. Vaš e-mail inbox može biti zatrpan neželjenim porukama, reklamama, vaš telefon će primati SMS poruke od nepoznatih pošiljalaca.

Znači vaš provajder besplatnog VPN servisa vjerojatno je prodao podatke o vama trećim licima. Svaki provajder koji nudi besplatni VPN za Hrvatsku jamčit će vam sigirnost ličnih podataka na mreži. Problem je što je njihova enkripcija često nedovoljno jaka da vas zaštiti, a tu je još i problem sa nedovoljnom ili ograničenom količinom podataka koje vam omogućuju. Sve ovo ostavlja prostor da se dobro zamislite hoće li vam takav besplatni VPN Hrvatska biti dovoljan za bezbijedno surfanje internetom ili koliko će vam sati efikasnog rada obezbijediti.

besplatni vpn za hrvatsku

Čak i ako vam je vaša privatnost garantirana, besplatni VPN Hrvatska omogućit će vam jako ograničenu količinu podataka, ili će pak biti pun raznoraznih reklama koje će vam veoma loše utjecati na zadovoljstvo tijekom surfanja, pa i na efikasnost tijekom rada. Sa druge strane, VPN za koji ćete izdvojiti nešto novaca omogućit će vam puno više. Kvalitetan i pozdan VPN, nasuprot besplatni VPN za Hrvatsku, neće trgovati vašim osjetljivim podacima. Naprotiv, on štiti vašu bezbijednost, neće prodavati vaše podatke trećim licima.

U najkraćem, kada plaćate za sigurnost, to i dobivate. I sa time se nitko neće poigravati niti iznevjeriti vaše povjerenje, jer može izgubiti puno više od vaše pretplate. Naš je tim stručnjaka već testirao najpogodnije VPN servise za Hrvatsku i njima možete više pročitati ovdje.

Idi na ExpressVPN
Garantovan povraćaj novca nakon 30 dana

Najbolji besplatni VPN – ovi

Kada se želite informirati koji je najbolji besplatni VPN za Hrvatsku, naći ćete plaćene reklame sa lažnim svjedočenjima nepostojećih korisnika. Ma koliko se marketinške agencije trudile da to sve djeluje spontano i iskreno, lako je ustanoviti obrazac po kojem su pregledi pisani. No, kod odabira kvalitetnog VPN servisa uvijek možete naći riječ stručnjaka. Njihova je pomoć dragocjena jer svojim imenom i titulom, te veliki, zalaganjem i radom, stoje iza svake napisane riječi.

Naši stručnjaci imaju upravo to, profesionalno iskustvo, godine posvijećene testiranju raznih VPN servisa, metodologiju koja do najsitnijih detalja ispituju efikasnost svakog od VPN – ova. Kada smo testirali ono šta se nudi kao besplatni VPN Hrvatska bili smo nemalo iznenađeni niskom razinom kvalitete. Već dugi niz godina smo u ovoj branši, testirali smo ogroman broj skoro svega što se danas može naći na tržištu. Besplatni VPN za Hrvatsku se odlikuju toliko lošim kvalitetom da je uzaludno i trošiti riječi na njih.

No, ipak ćemo objasniti ovaj svoj za pojedine čitaoce, radikalan stav.  Prvo uspjeli smo pronaći neke u ponudi besplatni VPN Hrvatska koji garantiraju zaštitu vaših ličnih podataka, ali je njihova je enkripcija preslaba da bi to zaista i učinila. Te njihove kodove može razbiti i malo talentiranje dijete. Nadalje, maltene istoga dana kada smo se prijavili za besplatni VPN za Hrvatsku, naš inbox je bio prepun kojekakvog promo materijala i reklama.

besplatni vpn za hrvatsku

Brzina konekcije je bila krajnje nezadovoljavajuća, a količina podataka koju smo dobili uz besplatni VPN Hrvatska, nije mogla zadovoljiti ni najosnovnije potrebe ispod prosječnog korisnika. Znamo da je naša metodologija rigorozna, takva je i neophodna jer želimo isključiti svaku mogućnost pogreške prilikom testiranja. Naš vam je savjet da ipak potrošite nešto novca za pouzdan i kvalitetan VPN. To neće biti besplatan VPN Hrvatska, ali ćete dobiti vrhunski kvalitet za malo para.

Ovi VPN servisi koje vam preporučuju odlikuju se vrhunskim preformancama. Među najbolje rangiranima postoje male nijasmse u pogledu kvalitete dodatnih funkcija, kod osnovnih skoro da su identični. Ovo je lista VPN servisa koje odlikuje vrhunski kvalitet, bilo koji da odaberete nećete pogriješiti. Malu smo prednost dali prvorangiranom jer nudi garantirani povrat novca u prvih 30 dana korištenja.

Kako odabrati najbolji VPN?

Kod odabira najboljeg VPN servisa mora se voditi računa o nekoliko faktora kako biste ustanovili koliko su uspješni u obavljanju svojih funkcija. Posebno trebate obratiti pažnju na one koje su usko povezane sa vašim profesionalnim i ličnim potrebama. Evo ipak nekoliko karakteristika na koje morate obratiti pažnju, pa čak i kada je u pitanju besplatni VPN Hrvatska, mada vam tvrdimo da nijedan besplatni neće odgovoriti ovakvim zahtijevima.

Globalna pokrivenost

Vama je VPN potreban da zaobiđete geo blokade. Zato vam je potrebno da vaša originalna IP adresa ne bude prepoznata već da izgleda kao da pristupate iz neke druge zemlje a ne iz Hrvatske. Najbolji su VPN servisi koji imaju servere na partikularnom području. Zavisno od vaših potreba najvažnije je identificirati onaj koji ima jedan ili više servera u željenoj regiji. Uvijek vodite računa da server postoji u matičnoj zemlji streaming platforme ili u zemljama gdje je streaming dozvoljen za cjelokupan sadržaj.

Ništa vam neće značiti ako VPN ima servere u zemlji koja vam ne odgovara, ako ne postoji niti jedan na teritoriju gdje vam je neophodan. Sve ostalo može biti dovedeno do savršenstva, ali ova funkcija nije zadovoljavajuća, takav VPN vam je bezvrijedan.

Brzina konekcije

Većina korisnika VPN usluga favorizuje brzinu konekcije. Internet je koncipiran tako da podaci putuju kroz velike prostorne razdaljine, od vašeg uređaja do krajnje destinacije. Nema tog VPN – a koji neće barem malo smanjiti brzinu kojom vaš uređaj prima ili šalje podatke. Zato ne nasedajte na reklame za ubrzivače konekcije, to su prevare. Brzina konekcije svakog VPN – a je izražena kao procenat usporenja konekcije u odnosu na onu koju biste imali bez VPN-a.

Kod najboljih VPN servisa ovo usporenje je najmanje, a do njega mora doći jer se u komunikaciji koristi proxy server pa je put koji podaci prolaze nešto duži. Nadalje, VPN vrši enkripciju i dekripciju podataka i to mora da traje neko vrijeme. Najbolji će to učinit vrlo brzo, ali određeno usporavanje se ne može izbjeći, već samo umanjiti kod kvalitetnih VPN – ova.

Zaštita privatnosti

Najbolji VPN – ovi onemogućuju da vas bilo ko identifikuje kao korisnika. Oni vrše enkripciju svih podataka koji se razmijenjuju između vašeg uređaja i njihovog proxy servera. Čak ni vaše internet poslužitelja ne može imati uvid u to koje sajtove posjećujete. Za izbjeći cenzuru, a obezbijediti anonimnost i imati zaštitu na mreži, uvijek je pametno izabrati VPN sa najboljom enkripcijom. Takvi programi koriste protokole za enkripciju kao što AES-256 ili RSA, takve, na primjer koristi Američka vojska za korištenje algoritama za enkripciju strogo povjerljivih podataka.

Idi na ExpressVPN
Garantovan povraćaj novca nakon 30 dana

Korisnička podrška

Čak i oni koji misle da su ovladali u potpunosti novim tehnologijama i novim alatima, povremeno zatrebaju pomoć većih stručnjaka. Najbolji besplatni VPN Hrvatska će u ponudu uključiti korisničku podršku, nerijetko dostupnu 24/7. Kod odabira servisa besplatni VPN za Hrvatsku pametno je provjeriti da li je ova usluga obezbijeđena i na vašem maternjem jeziku. Povedite i računa da li je omogućen veći broj načina na koji možete stupiti u kontakt sa korisničkom podrškom.

Kada na raspolaganju imate email, čet, komunikacije putem društvenih mreža, to se ne smatra nečim velikim. Zapravo predstavlja minimum vidova komunikacije sa ovim servisima. Kada želite probati neki besplatni VPN Hrvatska dobro proučite njihov web sajt. Najbolja korisnička podrška je ona koja je proaktivna, to jest, ona koja je sposobna predvidjeti moguće probleme korisnika i već je odgovore i savjete inkorporirala na web sajt i to na lako vidljivom mjestu.

Na primjer, odgovori na pitanja o dostupnosti pojedinih streaming platformi poput Netfilxa, Amazon Prime, Hulu moraju biti vrlo vidljivi iz prve. Također, sve o tome koju enkripciju koriste, kako da izabrete proxy server u nekoj određenoj zemlji, i slično, mora već postojati na njihovoj web strainici čak i kada je u pitanju besplatni VPN za Hrvatsku. Korisnička podrška za besplatan VPN Hrvatska koji se reklamira kao najbolji besplatni VPN, neće vam samo poslati link ka adekvatnom odgovoru, već će vam dati i odgovor stručnjaka pored linka.

besplatni vpn hrvatska

Eto, u tom jednom malenom detalju možete vidjeti koliko i kako se razlikuju dobra i besprijekorna korisnička podrška za kakav besplatni VPN Hrvatska.

Ograničenja

Besplatni VPN Hrvatska ima i svoja ograničenja. Prije svega ovdje mislimo na brzinu kao i na broj i pokrivenost serverima. Bezmalo svaki besplatni VPN za Hrvatsku neće imati brzinu koju želite. Drugo, količina podata koja vam je na raspolaganju je limitirana i vrlo se lako može desiti da ostanete na cjedilu tjekom neke pretrage ili gledanja omiljene serije, i konekcija vam bude prekinuta i onemogućena do, na primjer, sljedećeg mjeseca. 

Dalje, bilo koji besplatni VPN Hrvatska ima nedovoljan broj servera i neravnomjerno raspoređenih po svijetu. To predstavlja ogroman problem kada želite promjeniti IP adresu i trebate povremeno baš dugo tragati sa kojeg mjesta imate deblokiran prolaz do željene web stranice.

Prednosti VPN-ova

Ovo je zapravo odgovor na pitanje zašto trebate koristiti VPN. Na prvom mjestu je vaše bezbijednost. Zaštićeni ste od zlonamjernih činilaca koji bi mogli ukrasti osjetljive podatke ili vam ograničiti pristup informacijama.

Drugo, zaštićeni ste od kompanija koje prate i analiziraju naše ponašanje na internetu. Malo nas ima šta za sakriti, ali ako takva kompanija proda naše podatke nekome nedobronamjernom možemo se naći u velikoj neprilici. Kvalitetan VPN servis će nas uvijek zaštiti od ovakvih problema, dok besplatni VPN za Hrvatsku nije u potpunosti u stanju učiniti isto.

Idi na ExpressVPN
Garantovan povraćaj novca nakon 30 dana

Kako dobiti IP adresu određene zemlje

Naša je preporuka da instalirate aplikaciju koja bi vam omogućila korištenje OpenVPN protokola. Kada pokrenete neki VPN već na glavnom sučelju vidjet ćete opciju da se povežite sa poslužiteljem u zemlji u kojoj želite IP adresu. Tako ćete imati IP adresu karakterističnu za zemlju koju ste odabrali te možete pristupiti geografski blokiranom sadržaju te zemlje.

Zaključak

Naša preporuka nije da koristite kakav besplatni VPN za Hrvatsku iz jednostavnog razloga jer nisu bezbijedni. Naše finansije su često limitirane i može nam se učiniti da su kvalitetni VPN servisi preskupi. Zato, ukoliko ste kratki sa novcem a neophodan vam je VPN mi vam i preporučujemo ExpressVPN jer garantira povraćaj novca u prvih 30 dana korištenja. To je znatno bolja varijanta nego kakav besplatni VPN Hrvatska.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com