TunnelBear VPN | Recenzija 2024

tunnelbear
Da li ste spremni nabaviti ljubimca? Zato što je sada zgodno vrijeme za nabaviti medvjeda. Da, dobro ste čuli, jeb**** medvjeda. Zaista kanadski TunnelBear je spreman da ga preuzmete. Još od 2011. godine,  poznat je po svojoj jednostavnosti i originalnosti. Također, ako vas je strah grizlija, možete započeti sa malim, slatkim medvjedom. Sada ćemo, koristeći naša dugogodišnja iskustva, analizirati šta je zapravo TunnelBear VPN. U nastavku pročitajte našu kratku recenziju za TunnelBear.

Ažurirano: 10 lipanj 2024

TunnelBear VPN, minimalistički VPN provajder za početnike

Prije par godina, dobio sam upit od jednog čitatelja da uradim recenziju za TunnelBear. TunnelBear recenzija ga je inspirisala da postane korisnik ovog VPN provajdera. To je i mene navelo da ovom VPN-u dam šansu. Od tada, trudim se svakodnevno ažurirati ovaj članak novim informacijama.

Uprkos tome što je veoma popularan na internetu, TunnelBear ne nudi nikakvu posebnu funkciju. Zaista, čini mi se da je moto kompanije “ostani jednostavan”. Možda ga je baš zbog toga CNN preporučio kao najjednostavniji VPN! Svako može početi koristiti TunnelBear VPN u nekoliko minuta. Nema potrebe da budete bradati štreber, samo pročitajte ovu kratku recenziju za TunnelBear.

Odaberite svoj server i započnite. To je to! Sada imate novu IP adresu i vaši internet podaci su šifrirani. Lagano, kao kada vežete pertle. Nije tačno naznačeno koje portove koristi, kao ni drajvere, brzinu, opcije i slično ali, što je najbitnije, radi. TunnelBear aplikaciju možete naći na skoro svakom uređaju.

Iskreno, dizajn njihovog klijenta mi se nije dopao. Zapravo, nisam fan log-in skrinova ali oni su svoj koncept doveli do maximuma. Baš su me nasmijali kada sam vidio da je mali medvjed počeo da imitira Super Marija!

Što se tiče vaše privatnosti, trebali biste znati da je Kanada članica saveza Five Eyes-a. Zbog toga dijeljenje informacija signalizira saradnju sa neprijateljima, kao naprimjer sa Velikom Britanijom i Sjedinjenim Američkim Državama… Ako prihvatite pravila korištenja TunnelBear-a, podliježete kanadskim zakonima. Zbog toga je vrlo beskoristan! I definitivno ne preporučujem ovaj VPN servis za P2P i skidanje torrenta.

TunnelBear: Paketi i cijene

tunnelbear vpn

Na početku potrebno je da  se registrujete na njihovoj web lokaciji ili preuzmete VPN klijent (a zatim se registrujte prilikom podešavanja). Odabirom najmanjeg paketa Little dobijate 500MB prometa besplatno. Ponuda je interesantna ali ne možete koristiti prilagođeni “tunneling”. Zbog toga ne možete strimovati filmove (strimovanje filma zahtjeva brzinu od 1 MBps na Netflixu). Dalje, besplatna verzija vam ne daje mogućnost multi – logina….

Za neograničeno upotrebu TunnelBear-a, morate uzeti plaćeni paket. TunelBear nudi 2 paketa: sa mjesečnom ili godišnjom pretplatom. Nema razlike između ova dva plana, oba nude 3 multi-login-a. Sa Giant paketom članarinu plaćate svakog mjeseca dok sa Grizzly paketom plaćate samo jednom godišnje. Zbog toga bih vam preporučio godišnju Grizzly pretplatu da biste dobili značajan popust na TunnelBearu i iskoristili moja dosadašnja TunnelBear iskustva.

Kao i inače, kliknite na sliku iznad da biste dobili posljednje promocije od TunnelBear-a.

Kratka recenzija za TunnelBear

KARAKTERISTIKE VRIJEDNOST
Zapisi Nema zapisa, vaši podaci i identitet su sigurni
P2P Torrenti nije dozvoljeno
Netflix Ne
Višestruke prijave 5 simultane prijave
Zemlje obuhvaćene 23+
Podržani uređaji iOS, macOS, Windows, Android, Chrome
Povrat novca garantovan? N/A
Protokoli OpenVPN, IKEv2
Promet podataka Neograničen
Enkripcija Jaka: Vojni AES 256 bita
IP adresa Neotkriveno
Serveri Neotkriveno

TunnelBear recenzija – detaljno

Kao što je već rečeno, glavna prednost ovog VPN-a je njegova jednostavnost. Zato je savršen za neiskusne korisnike koji žele da anonimno pretražuju internet, da provjeravaju svoje e-pošte i posjećuju web stranice.

Ne može lakše od ovog!

Kada instalirate klijent nalog za TunnelBear VPN, veoma je lako podesiti opcije. Jednostavno izaberite državu, a zatim kliknite na ikonicu i spremni ste za pokretanje.

Ovaj softver je savršen za slanje email poruka tokom putovanja. Korištenjem VPN-a možete šifrovati zaglavlje i sadržaj pomoću VPN-a. Na taj način štitite vaše lične podatke i ostale osjetljive informacije.

Ograničene opcije, ali puno bolje nego prije – TunnelBear-a iskustva korisnika

OK, u nastavku vam pišem o nekoliko dobrih opcija! Međutim, kao što sam rekao, ne očekujte previše. Zaista, ovaj VPN nije nešto najbolje na tržištu. Neće učiniti nikakvo čudo! tunnelbear intellibear

Dostupne opcije su desktop obavještenja i automatsko pokretanje kada upalite računar. Zatim, Vigilant (samo za premium korisnike) je ubojiti sigurnosni prekidač da biste se izbjegli krađu IP i DNS adresa. Također, možete izabrati TCP override funkciju da koristite nešto sporiji, ali pouzdaniji protokol (TCP umjesto UDP).

I opcija zaštite nezaštićene WiFi je zanimljiva. Zato što automatski možete dobiti zaštitu na mrežama koje su potpuno otvorene i nemaju lozinke, kao što je slučaj u kafiću ili biblioteci.

Konačno, GhostBear opcija (samo za plaćene korisnike) čini vaše šifrovane podatke manje prepoznatljivim prisluškivačima. Ustvari, ona šifrira vašu VPN komunikaciju tako što znatno otežava procese detektovanja i blokiranja.

IntelliBear je također zanimljiva opcija koja vam omogućava da izaberete na kojim web lokacijama želite da koristite VPN. Međutim, ona je dostupna samo za plaćene korisnike TunnelBear-a. Zanima vas još opcija koje TunnelBear nudi i TunnelBear iskustva? Nastavite čitati, ovo je naša detaljna  TunnelBear recenzija.

Maul trakeri

Ako aktivirate Tunnel Bear Maul trakere, klijent će blokirati sve kolačiće. Kolačići su obično aktivni kada surfate na Facebook-u, standardnim web lokacijama ili web lokacijama koje koriste Google analitike.

To je dobra opcija, ali ne može zaštititi vaš računar od malvera i virusa jer je jednostavna opcija za upravljanje kolačićima. Zapravo, nije ni neophodna ako dobro konfigurišete vaš web pretraživač. Dosadašnja TunnelBear iskustva označila su ovu opciju kao najbeskorisniju.

Prijava i korištenje torrenta

TunnelBear nije torrent-friendly! Zbog toga NIJE preporučljivo da ga koristite za P2P. Ako tražite VPN za torrent, pročitajte naš članak: Najbolji VPN za Torrent.

Aplikacije

Aplikacija TunnelBear je dostupna i za Android i za iOS. Međutim, u mobilnoj verziji nećete naći nikakve opcije. Zaista, jedina opcija je odabir države i povezivanje na internet.

Ovo je bila naša TunnelBear recenzija, nadamo se da ste uživali i naučili nešto novo iz našeg TunnelBear iskustva. Ne zaboravite iskoristiti naše SPECIJALNE promo kodove.

Ocjena TunnelBear-a: Dobar

TunnelBear VPN je savršeno rješenje za prosječnog korisnika. Pogodan je za sve one koji trebaju jednostavan VPN za pregledanje web stranica anonimno, provjeravanje e-naloga i streaming TV-a na svim uređajima bez ograničenja.

8.7 Ukupna ocjena
TunnelBear recenzija

Privatnost i sigurnost
9
Karakteristike
8.5
Brzina i performanse
8
Vrijednost za novac
8.5
Jednostavnost korištenja
9.5
Prednosti
  • Pokrivenost država
  • Originalne aplikacije za iPhone i Android
  • Pogodan za korisnike
Mane
  • Preuzimanje torrent-a nije dopušteno
  • Ograničena opcija konfiguracije
omar

Omar, analitičar odgovora na prijetnje, entuzijastični je zaljubljenik u internet koji s oduševljenjem prati tehnologiju i cyber sigurnost. Pisanje u ovom području izvor je velike zahvalnosti za njega jer ima priliku raditi na svojem najvećem hobiju i zarađivati od toga. Sa diplomom iz Elektronike i Računarstva sa Sveučilište u Splitu, Omar se trudi podijeliti svoje znanje pružajući svojim čitateljima najbolje članke. Za sve upite, kontaktirajte ga na omar@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com