StrongVPN | Recenzija 2024

strongvpn

StrongVPN je poseban VPN. Na tržištu se nalazi već neko vrijeme. On ima pomalo i bolju i slabiju stranu. U nekim je aspektima stvarno odličan VPN, sa dobrom pokrivenosti SAD-a i sa dobrom upotrebljivosti u Kini. Ali u nekim drugim aspektima, jednostavno zaostaje za konkurencijom, na primjer ograničen je brojem servera na koje se možete prebaciti…. Ipak, softver je dobio preobrazbu. I stvari su se možda promijenile! Dakle, ovo je moja detaljna StrongVPN recenzija.

StrongVPN pregled: ili ga volite ili ga mrzite

StrongVPN je na tržištu veće decenijama, njegova prva verzija je izbačena 2005. godine. Iza ove Virtualne privatne mreže je američka kompanija iz South Lake Tahoe, Kalifornija. Iako su započeli kao prodavnica računara 1994. Godine, sada su eksperti za informatičku sigurnost. I njihova snažna strana  (StrongVPN – ‘’SnažniVPN’’, da se malo zabavimo), je implementacija ad-hoc paketa, koji omogućavaju njihovim korisnicima da prevaziđu ograničenja mreže.

Hajdemo uzeti primjer Kine: Sa bilo kojim od njihovih paketa, možete proći kroz slavni Veliki Firewall. To znači, nema više ograničenja! Tako da ćete imati pristup Facebook-u, YouTube-u, Twitter-u i svim drugim sajtovima koji su uopšteno zabranjeni u Kini. I to je prava prednost. Zato što zbog VPN zabrane, većina servisa ne funkcioniše više u Kini.

Osim toga, sa posljednjom verzijom, izgleda da je ograničenje promjena servera ukinuto! Tako da se možete prebacivati između servera koliko puta to želite. To je stvarno dobra vijest, jer su ograničenja broja promjene servera nešto što je stvar prošlosti.

Ali, na žalost, još uvijek ne pokriva baš puno država. Samo 20 država u ovom trenutku. To se nije promijenilo od kako je osvježena moja posljednja StrongVPN recenzija… Zato, ako želite VPN koji radi u Kini, ali sa više serverskih opcija, ja vam preporučujem VyprVPN. Sa njim ćete moći otključati više geo-zaštićenih sadržaja.

Strong VPN sada nudi vlastite aplikacije za PC (samo za Windows i Mac, ali ga možete ručno podesiti na Linux-u). Kao i za mobilne uređaje: Android i iOS (iPhone i iPad). Za više podataka, pogledajte moj StrongVPN test u ovom članku.

StrongVPN: Planovi i cijene

strongvpn recenzija

Na njihovoj web stranici, StrongVPN nudi samo 2 plana: godišnju pretplatu i mjesečnu pretplatu. Kao i obično, godišnja pretplata je najpovoljnija, naravno. Zato što možete ostvariti značajan popust: možete uštediti preko 40% mjesečnog plana. Dok neki VPN servisi stalno nude nove planove i promocije, ovaj to ne radi. I zaista, iako je stranica preuređena, njihova ponuda je ostala ista.

Ipak, desila su se neka poboljšanja. Prvo, njihova garancija vraćanja novca se sa 5 dana produžila na 30 dana! I to su dobre vijesti. Ja sam prigovarao da je trajala prekratko. Sada je odlično što možete uraditi StrongVPN test u stvarnim uslovima, bez rizika. Jer ako niste zadovoljni, možete lako otkazati pretplatu i dobiti povrat novca.

Drugo, povećali su broj istovremenih konekcija na 5. Tako da možete zaštititi sve vaše uređaje. Ili možete dijeliti konekcije sa prijateljima. Prije su bile moguće samo 2. To nije bilo dovoljno.

StrongVPN pregled mogućnosti

KARAKTERISTIKE VRIJEDNOST
Zapisi Nema zapisa, vaši podaci i identitet su sigurni
P2P Torrenti dopušteni
Netflix US, UK, FR, CA, AU, DE
Višestruke prijave 12 simultane prijave
Zemlje obuhvaćene 35+
Podržani uređaji Android, iOS, Windows, MacOs, Router, Fire TV
Povrat novca garantovan? 30 dana
Protokoli WireGuard, L2TP, SSTP, OpenVPN, IPSec, IKEv2
Promet podataka Neograničen
Enkripcija Jaka: Vojni AES 256 bita
IP adresa 59.500+
Serveri 950+

StrongVPN pregled detaljnih podataka

Klijent koji je jednostavan za upotrebu

Prije svega, preobrazba njihovog VPN klijenta je bila prijeko potrebna… Jer je njihov interfejs bio jako zastario. I nije bio lagan za korištenje. To sam shvatio i sam kada sam osvježavao ovu Strong VPN recenziju. Ali sada izgleda minimalistički. Sada pokazuje samo one informacije koje stvarno trebate, sa finim dizajnom odrađenim stilski. Možete se povezati sa najboljom dostupnom lokacijom sa samo jednim klikom, što je savršeno. Ako želite da promijenite lokaciju, jednostavno izaberite državu na koju želite da se povežete i kliknite Connect.

strongvpn pregled

Ograničene mogućnosti

Ako kliknete na zupčanik, pronaći ćete mogućnosti. Ako ste koristili ovaj VPN prije, vidjećete da su one sada dosta pojednostavljene. Zaista, ne možete više mijenjati DNS ili portove. Ali možete uključiti Kill Switch (momentalno isključivanje). Još uvijek možete izabrati VPN protokol. Kao i obično, ja preporučujem OpenVPN. Možete uključiti i šifriranje kako biste zaobišli VPN cenzuru. Ali ako možete pristupiti svim svojim sadržajima bez toga, nemojte to ni uključivati. Zato što će vam usporiti konekciju.StrongVPN podešavanja i opcije

Lista kompatibilnosti američkih i britanskih TV kanala

Ja preporučujem Strong VPN za gledanje američkih streaming TV sadržaja. Za to je specijalista, sa preko 200 servera samo u SAD-u.  Ispod se nalazi lista sajtova koji garantovano rade dobro:

CBS http://www.cbs.com
Hulu http://www.hulu.com Potrebna plaćena pretplata
Netflix http://www.netflix.com Potrebna plaćena pretplata
Amazon http://www.amazon.com/vod Potrebna plaćena pretplata
ABC http://www.abc.com
FOX http://www.fox.com
NBC http://www.nbc.com
NBC Sports http://nbcsports.msnbc.com
theWB http://www.thewb.com/
MTV http://www.mtv.com
South Park Studios http://www.southparkstudios.com/
adultswim.com http://www.adultswim.com Potrebna plaćena kablovska pretplata
tbs.com http://www.tbs.com Potrebna plaćena kablovska pretplata
TNT http://www.tnt.tv Potrebna plaćena kablovska pretplata
trutv.com http://www.trutv.com Potrebna plaćena kablovska pretplata
Rhapsody http://www.rhapsody.com
Crackle http://www.crackle.com
Rdio http://www.rdio.com/
vevo http://www.vevo.com
CinemaNow http://www.cinemanow.com
Spotify http://www.spotify.com
HGTV http://www.hgtv.com Potrebna plaćena kablovska pretplata
FoodNetwork http://www.foodnetwork.com Potrebna plaćena kablovska pretplata
USA Network http://www.usanetwork.com Potrebna plaćena kablovska pretplata
PBS Video http://video.pbs.org
BBC http://www.bbc.co.uk
Channel 4 http://www.channel4.com
Yahoo Sport UK & Ireland http://uk.eurosport.yahoo.com
msn Video http://video.uk.msn.com/
ITV http://www.itv.com
Pandora http://www.pandora.com
ABC Family http://abcfamily.go.com/ Potrebna plaćena kablovska pretplata
ABC News http://abcnews.go.com
TV.com http://www.tv.com
ESPN http://espn.go.com Potrebna plaćena kablovska pretplata
Sky.com http://www.sky.com
NBC Olympics http://www.nbcolympics.com
PBS KIDS http://pbskids.org
LOVEFiLM http://www.lovefilm.com Potrebna plaćena kablovska pretplata
WWE.COM http://www.wwe.com

Vlasnik DNS-a

Dobra stvar za pomenuti u ovoj Strong VPN recenziji je da oni koriste svoje vlastite posebno podešene DNS servere. Zahvaljujući ovim promjenama na njihovim serverima, trenutno je nemoguće da vas blokiraju u nekim državama u kojima je rizik cenzure visok (Kina, Rusija, Turska, Iran, Sjeverna Koreja).

strongdns

Također, možete koristiti StrongDNS kako biste dobili siguran otvoreni Internet širom svijeta. Sa StrongDNS, možete koristiti njihov DNS da biste pristupili sadržaju koji želite. Na ovaj način, vaš uređaj će izgledati kao da je povezan iz SAD-a.

Ali imajte u vidu da ova konekcija nije enkriptovana ili zaštićena. Ostajete sa svojom IP adresom. Ovo nije VPN usluga.

Glavna prednost StrongDNS je da koristite svoju punu brzinu internetske veze. Ovaj DNS je savršen za gledanje Američkih TV kanala izvan SAD-a. Ako je vaš cilj da gledate Netflix, ovo je upravo za vas!

6.8 Ukupna ocjena
StrongVPN: Veoma dobar!

Strong VPN je veoma dobar VPN ako želite da surfate iz Sjedinjenih Država i da gledate američke TV streaming sadržaje. Možete ga koristiti iz država sa Internet cenzurom bez ikakvih problema. Nemojte miješati StrongVPN sa StrongDNS.

Privatnost i sigurnost
7
Privatnost i sigurnost
6
Brzina i performanse
7
Vrijednost za novac
7
Jednostavnost korištenja
7
Prednosti
  • Savršen za povezivanje sa SAD-om
  • Funkcioniše u državama sa visokim nivoom cenzure
  • Vlastiti DNS
  • Paket pogodnosti za SAD, Veliku Britaniju, Kanadu i Holandij
Mane
  • Ograničene ili naplaćene promjene servera
  • Malo pokrivenih država
  • Pretplate samo za 1 mjesec ili 1 godinu
fiko

Fiko, analitičar informacijske sigurnosti, s oduševljenjem istražuje online svijet i posjeduje znanje o internet podacima zahvaljujući svojim studijima matematike na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pratiti svaki razvoj i najnovije vijesti o tehnologiji njegova je prava strast. Međutim, njegov omiljeni fokus leži u internet sigurnosti, pomažući korisnicima zaštiti svojih podataka. Za sve upite, kontaktirajte Fika na fiko@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com