StrongVPN | Recenzija 2020

strongvpn recenzija

StrongVPN je poseban VPN. Na tržištu se nalazi već neko vrijeme. On ima pomalo i bolju i slabiju stranu. U nekim je aspektima stvarno odličan VPN, sa dobrom pokrivenosti SAD-a i sa dobrom upotrebljivosti u Kini. Ali u nekim drugim aspektima, jednostavno zaostaje za konkurencijom, na primjer ograničen je brojem servera na koje se možete prebaciti…. Ipak, softver je dobio preobrazbu. I stvari su se možda promijenile! Dakle, ovo je moja detaljna StrongVPN recenzija.

StrongVPN pregled: ili ga volite ili ga mrzite

StrongVPN je na tržištu veće decenijama, njegova prva verzija je izbačena 2005. godine. Iza ove Virtualne privatne mreže je američka kompanija iz South Lake Tahoe, Kalifornija. Iako su započeli kao prodavnica računara 1994. Godine, sada su eksperti za informatičku sigurnost. I njihova snažna strana  (StrongVPN – ‘’SnažniVPN’’, da se malo zabavimo), je implementacija ad-hoc paketa, koji omogućavaju njihovim korisnicima da prevaziđu ograničenja mreže.

Hajdemo uzeti primjer Kine: Sa bilo kojim od njihovih paketa, možete proći kroz slavni Veliki Firewall. To znači, nema više ograničenja! Tako da ćete imati pristup Facebook-u, YouTube-u, Twitter-u i svim drugim sajtovima koji su uopšteno zabranjeni u Kini. I to je prava prednost. Zato što zbog VPN zabrane, većina servisa ne funkcioniše više u Kini.

Osim toga, sa posljednjom verzijom, izgleda da je ograničenje promjena servera ukinuto! Tako da se možete prebacivati između servera koliko puta to želite. To je stvarno dobra vijest, jer su ograničenja broja promjene servera nešto što je stvar prošlosti.

Ali, na žalost, još uvijek ne pokriva baš puno država. Samo 20 država u ovom trenutku. To se nije promijenilo od kako je osvježena moja posljednja StrongVPN recenzija… Zato, ako želite VPN koji radi u Kini, ali sa više serverskih opcija, ja vam preporučujem VyprVPN. Sa njim ćete moći otključati više geo-zaštićenih sadržaja.

Strong VPN sada nudi vlastite aplikacije za PC (samo za Windows i Mac, ali ga možete ručno podesiti na Linux-u). Kao i za mobilne uređaje: Android i iOS (iPhone i iPad). Za više podataka, pogledajte moj StrongVPN test u ovom članku.

StrongVPN: Planovi i cijene

strongvpn recenzija

Na njihovoj web stranici, StrongVPN nudi samo 2 plana: godišnju pretplatu i mjesečnu pretplatu. Kao i obično, godišnja pretplata je najpovoljnija, naravno. Zato što možete ostvariti značajan popust: možete uštediti preko 40% mjesečnog plana. Dok neki VPN servisi stalno nude nove planove i promocije, ovaj to ne radi. I zaista, iako je stranica preuređena, njihova ponuda je ostala ista.

Ipak, desila su se neka poboljšanja. Prvo, njihova garancija vraćanja novca se sa 5 dana produžila na 30 dana! I to su dobre vijesti. Ja sam prigovarao da je trajala prekratko. Sada je odlično što možete uraditi StrongVPN test u stvarnim uslovima, bez rizika. Jer ako niste zadovoljni, možete lako otkazati pretplatu i dobiti povrat novca.

Drugo, povećali su broj istovremenih konekcija na 5. Tako da možete zaštititi sve vaše uređaje. Ili možete dijeliti konekcije sa prijateljima. Prije su bile moguće samo 2. To nije bilo dovoljno.

StrongVPN pregled mogućnosti

Količina saobraćajaNeograničena
Vrsta vezePrivatna
Enkripcija256 bitni vojni standard
Promjena serveraNeograničena
Serveri650+
IP adrese56,500+
ProtokoliOpenVPN (TCP/UDP), IKEv2, L2TP, SSTP
Podržani uređajiPC (Windows, Mac), Mobiles (Android, iOS), routers
OpenVPN podrškaPodržan OpenVPN protokol zasnovan na SSL-u sa 256-bitnom enkripcijom podataka
Vrste podrške24/7/365 potpuna podrška, i oni će vam daljinski instalirati VPN ako vi niste u stanju
Garancija povrata novca?30 dana
Pokrivene države26+ država
Višestruke prijave 5

StrongVPN pregled detaljnih podataka

Klijent koji je jednostavan za upotrebu

Prije svega, preobrazba njihovog VPN klijenta je bila prijeko potrebna… Jer je njihov interfejs bio jako zastario. I nije bio lagan za korištenje. To sam shvatio i sam kada sam osvježavao ovu Strong VPN recenziju. Ali sada izgleda minimalistički. Sada pokazuje samo one informacije koje stvarno trebate, sa finim dizajnom odrađenim stilski. Možete se povezati sa najboljom dostupnom lokacijom sa samo jednim klikom, što je savršeno. Ako želite da promijenite lokaciju, jednostavno izaberite državu na koju želite da se povežete i kliknite Connect.

strongvpn pregled

Ograničene mogućnosti

Ako kliknete na zupčanik, pronaći ćete mogućnosti. Ako ste koristili ovaj VPN prije, vidjećete da su one sada dosta pojednostavljene. Zaista, ne možete više mijenjati DNS ili portove. Ali možete uključiti Kill Switch (momentalno isključivanje). Još uvijek možete izabrati VPN protokol. Kao i obično, ja preporučujem OpenVPN. Možete uključiti i šifriranje kako biste zaobišli VPN cenzuru. Ali ako možete pristupiti svim svojim sadržajima bez toga, nemojte to ni uključivati. Zato što će vam usporiti konekciju.StrongVPN podešavanja i opcije

Lista kompatibilnosti američkih i britanskih TV kanala

Ja preporučujem Strong VPN za gledanje američkih streaming TV sadržaja. Za to je specijalista, sa preko 200 servera samo u SAD-u.  Ispod se nalazi lista sajtova koji garantovano rade dobro:

CBShttp://www.cbs.com
Huluhttp://www.hulu.comPotrebna plaćena pretplata
Netflixhttp://www.netflix.comPotrebna plaćena pretplata
Amazonhttp://www.amazon.com/vodPotrebna plaćena pretplata
ABChttp://www.abc.com
FOXhttp://www.fox.com
NBChttp://www.nbc.com
NBC Sportshttp://nbcsports.msnbc.com
theWBhttp://www.thewb.com/
MTVhttp://www.mtv.com
South Park Studioshttp://www.southparkstudios.com/
adultswim.comhttp://www.adultswim.comPotrebna plaćena kablovska pretplata
tbs.comhttp://www.tbs.comPotrebna plaćena kablovska pretplata
TNThttp://www.tnt.tvPotrebna plaćena kablovska pretplata
trutv.comhttp://www.trutv.comPotrebna plaćena kablovska pretplata
Rhapsodyhttp://www.rhapsody.com
Cracklehttp://www.crackle.com
Rdiohttp://www.rdio.com/
vevohttp://www.vevo.com
CinemaNowhttp://www.cinemanow.com
Spotifyhttp://www.spotify.com
HGTVhttp://www.hgtv.comPotrebna plaćena kablovska pretplata
FoodNetworkhttp://www.foodnetwork.comPotrebna plaćena kablovska pretplata
USA Networkhttp://www.usanetwork.comPotrebna plaćena kablovska pretplata
PBS Videohttp://video.pbs.org
BBChttp://www.bbc.co.uk
Channel 4http://www.channel4.com
Yahoo Sport UK & Irelandhttp://uk.eurosport.yahoo.com
msn Videohttp://video.uk.msn.com/
ITVhttp://www.itv.com
Pandorahttp://www.pandora.com
ABC Familyhttp://abcfamily.go.com/Potrebna plaćena kablovska pretplata
ABC Newshttp://abcnews.go.com
TV.comhttp://www.tv.com
ESPNhttp://espn.go.comPotrebna plaćena kablovska pretplata
Sky.comhttp://www.sky.com
NBC Olympicshttp://www.nbcolympics.com
PBS KIDShttp://pbskids.org
LOVEFiLMhttp://www.lovefilm.comPotrebna plaćena kablovska pretplata
WWE.COMhttp://www.wwe.com

Vlasnik DNS-a

Dobra stvar za pomenuti u ovoj Strong VPN recenziji je da oni koriste svoje vlastite posebno podešene DNS servere. Zahvaljujući ovim promjenama na njihovim serverima, trenutno je nemoguće da vas blokiraju u nekim državama u kojima je rizik cenzure visok (Kina, Rusija, Turska, Iran, Sjeverna Koreja).

strongdns

Također, možete koristiti StrongDNS kako biste dobili siguran otvoreni Internet širom svijeta. Sa StrongDNS, možete koristiti njihov DNS da biste pristupili sadržaju koji želite. Na ovaj način, vaš uređaj će izgledati kao da je povezan iz SAD-a.

Ali imajte u vidu da ova konekcija nije enkriptovana ili zaštićena. Ostajete sa svojom IP adresom. Ovo nije VPN usluga.

Glavna prednost StrongDNS je da koristite svoju punu brzinu internetske veze. Ovaj DNS je savršen za gledanje Američkih TV kanala izvan SAD-a. Ako je vaš cilj da gledate Netflix, ovo je upravo za vas!

6.8 Total Score
StrongVPN: Veoma dobar!

Strong VPN je veoma dobar VPN ako želite da surfate iz Sjedinjenih Država i da gledate američke TV streaming sadržaje. Možete ga koristiti iz država sa Internet cenzurom bez ikakvih problema. Nemojte miješati StrongVPN sa StrongDNS.

Privatnost i sigurnost
7
Privatnost i sigurnost
6
Brzina i performanse
7
Vrijednost za novac
7
Jednostavnost korištenja
7
PROS
  • Savršen za povezivanje sa SAD-om
  • Funkcioniše u državama sa visokim nivoom cenzure
  • Vlastiti DNS
  • Paket pogodnosti za SAD, Veliku Britaniju, Kanadu i Holandij
CONS
  • Ograničene ili naplaćene promjene servera
  • Malo pokrivenih država
  • Pretplate samo za 1 mjesec ili 1 godinu
      Privatnostonline.com