VyprVPN | Recenzija 2024

vyprvpn

VyprVPN je jedan od najboljih VPN-ova za zaobilaženje cenzura. On pruža vlastiti DNS i, najvažnije, vlastiti patentirani protokol za povezivanje pod nazivom Chameleon™. Zato je savršen kada putujete u Kinu, Rusiju, Sjevernu Koreju ili Tursku. Nadalje, Vypr VPN se sada fokusira na igrače da poboljšaju svoje iskustvo igranja online. Pročitajte jednu od najčitanijih VyprVPN recenzija u nastavku i saznajte zašto je tako.


Ažurirano: 13 travanj 2024

VyprVPN za Vašu privatnost i online slobodu

Glavni fokus Vypr VPN-a je povećati Vašu privatnost i sigurnost. I zaobići restriktivne mreže i cenzuru. Stoga su radili na potpunom rješenju koje uključuje najbolje dostupne karakteristike.

Zaista, njihova mreža od preko 700 servera pruža najbrže brzine korisnicima širom svijeta. Tako možete deblokirati većinu geo-ograničenih sadržaja i uživati u gledanju US Netflix-a.

Konačno je Vypr VPN dostupan na većini platformi zahvaljujući domaćim aplikacijama!

VyprVPN cijene i paketi

VyprVPN cijene i paketi

Dok većina VPN-a nudi iste pakete s različitim trajanjem pretplate, VyprVPN nudi 2 paketa s različitim karakteristikama. Standardni paket uključuje samo 3 simultane veze. A premium paket uključuje Chameleon protokol uz 5 višestrukih prijava.

Nakon odabira Vašeg paketa, možete odabrati trajanje pretplate: mjesečno ili godišnje. Uz godišnju pretplatu možete uštedjeti gotovo 50% na mjesečnu cijenu.

Uprkos tome što je 30% jeftiniji, standardni paket je besmislen. Ima samo 3 višestruke prijave i nema Chameleon ™ protokol. Stoga, ako ste zainteresovani za Vypr VPN zbog sigurnosnih problema ili da zaobiđete cenzuru, trebat će Vam njihov ekskluzivni patentirani protokol. Znači njihov premium paket!

Sažeta VyprVPN recenzija

KARAKTERISTIKE VRIJEDNOST
Zapisi Nema zapisa, vaši podaci i identitet su sigurni
P2P Torrenti dopušteni
Netflix US, UK, FR, CA, AU, DE
Višestruke prijave 5 simultane prijave
Zemlje obuhvaćene 73+
Podržani uređaji Android, iOS, Windows, MacOs
Povrat novca garantovan? 30 dana
Protokoli WireGuard, robust VPN,IPsec, OpenVPN, Chameleon
Promet podataka Neograničen
Enkripcija Jaka: Vojni AES 256 bita
IP adresa 200.000+
Serveri 700+

VyprVPN pregled najvažnijih karakteristika

Chameleon™ Protokol

U teško cenzurisanim zemljama (kao što su Kina, Iran, Turska, Sjeverna Koreja ili Rusija), možda ćete imati poteškoća s povezivanjem na Internet. Čak i kada koristite VPN. Budući da vlade tih zemalja vode rat s VPN-ovima. Stoga uvijek rade na najboljim načinima da korisnicima ograniče pristup Internetu.

Dok otvoreni VPN protokol uveliko smanjuje vladinu cenzuru, on Vas ne štiti od dubinskog nadzora paketa (DPI).

Kao rezultat toga, Vypr VPN je odlučio razviti i patentirati svoj vlastiti protokol. Koristi se otvoreni VPN, ali s dodatnom razinom zaštite koja se povezuje s paketnim metapodacima. A ovaj novi Cameleon protokol onemogućuje DPI, VPN blokiranje i ograničavanje.

VyprDNS, DNS pomoću VyrpVPN

Kad god se povežete s internetom, potreban Vam je DNS server za prevođenje naziva domena (kako bi se dobile adrese koje su user friendly poput privatnostonline.com). Najvjerovatnije koristite DNS server Vašeg pružatelja internetskih usluga. Stoga Vaš ISP (Internet Service Provider) zna sve Vaše online aktivnosti.

Dok DNS servere možete promijeniti s Google DNS-om ili nekim otvorenim DNS-ovima, VyprDNS nudi više prednosti. Prije svega, nema DNS zapisa. Vaša online aktivnost isključivo je Vaša. Takođe, možete zaobići sve DNS cenzure. Konačno, možete pristupiti otvorenom Internetu. Google DNS i drugi ograničavaju pristup web stranicama koje ocjenjuju opasnim ili ilegalnim. Ali ne VyprDNS, koja provodi politiku nulte cenzure.

Sviđa vam se naša detaljna VyperVPN recenzija? Bacite nam lajk i nastavite sa čitanjem.

VyprVPN NAT Vatrozid

Kada se pretplatite na VyprVPN, NAT vatrozid je uračunat. Bez obzira na to imate li vatrozid ili ne na Vašem računaru, NAT vatrozid je dobra zaštita od neželjenog prometa. Zaista, VPN client će blokirati bilo koju vezu koja bi pokušala pristupiti Vašem uređaju bez Vašeg odobrenja.

Nadalje, to je bezbolno: ne morate konfigurisati ništa na Vašem uređaju. Budući da je NAT vatrozid izravno instaliran i konfigurisan na serverima Vypr VPN.

VyprVPN pregled: Kill Switch opcija

Kada se bavite IT-om, bilo šta se može dogoditi. Doista, VPN konekcija može momentalno pasti, čak i uz najbolji VPN. A kada se to dogodi, većinu vremena Vaš se operativni sistem ponovno povezuje s Vašom standardnom konekcijom. Zato ste opet u čistom. Dakle, ako ste preuzimali torrente, moguće je dobiti Vašu stvarnu IP adresu.

Ali s Kill Switch, Vi ste pokriveni. Zapravo to sprječava sve aplikacije da šalju i primaju bilo koje podatke dok je Vaša VPN konekcija spuštena. Stoga nema DNS ili IP propuštanja. Zaštićeni ste dok se VPN konekcija ne vrati.

Pravila prijavljivanja i torrenting

Dok VyprVPN ne bilježi Vašu aktivnost, bilježi metapodatke o Vašoj VPN konekciji (vremenske oznake, propusnost, IP adresu). Stoga bi bilo moguće povezati IP adresu servera s pravom IP adresom iz njihovih prijava …

Nadalje, VyprVPN je očito jasno P2P dijeljenja datoteka i torrenting-a. Zato biste trebali odabrati još jedan VPN ako planirate preuzimanje ilegalnih torrenta …

Gledanje US Netflixa s VyprVPN

S takvim karakteristikama, Vypr VPN će deblokirati US Netflix naravno. Ali ne samo to: dostupne su i druge verzije na engleskom jeziku, kao što su kanadski, australski ili nizozemski Netflix. Ukratko, bilo gdje možete pronaći VPN server!

Samo odaberite server u zemlji iz koje želite gledati, povežite se i gledajte Netflix. To je to! I pogledajte tabelu na početnoj stranici kako biste provjerili kompatibilnost VPN-a s Netflix-om. Doista, Netflix se bavi i ratuje s VPN-om, to bi se moglo promijeniti s vremenom.

Pored deblokiranja streaming sadržaja, Vypr VPN može povećati streaming performanse i postići brže streaming brzine. Tako možete uživati u Netflix-u u najvišoj rezoluciji.

VyprVPN recenzija softvera

Zaključak o Vypr VPN

Kroz naš VyprVPN pregled zaključili smo da je definitivno jedan od najboljih VPN-a za zaštitu Vaše online aktivnosti i za zaobilaženje cenzura. Njegova široka mreža servera omogućuje Vam pristup većini geo-ograničenih sadržaja. A brzi serveri garantuju izvrsno streaming iskustvo u svakom trenutku.

Cijena VyprVPN je u prosjeku tržišta. Ali nudi premium (doslovno) karakteristike. Jedina slaba tačka za većinu korisnika: nema ilegalnih torrenta na svojim uslugama.

8.9 Ukupna ocjena
Vyprvpn recenzija

Privatnost i sigurnost
9.5
Karakteristike
9.5
Brzina i performanse
9.5
Vrijednost za novac
9
Jednostavnost korištenja
9
Prednosti
  • Chameleon ™ protokol (Premium paket)
  • Šifrirani oblak (Premium paket)
  • NAT Vatrozid (Premium paket)
  • Vlasnički VyprDNS
  • Vrlo brz
Mane
  • Standardni paket
  • Nema ilegalnih torrenta
omar

Omar, analitičar odgovora na prijetnje, entuzijastični je zaljubljenik u internet koji s oduševljenjem prati tehnologiju i cyber sigurnost. Pisanje u ovom području izvor je velike zahvalnosti za njega jer ima priliku raditi na svojem najvećem hobiju i zarađivati od toga. Sa diplomom iz Elektronike i Računarstva sa Sveučilište u Splitu, Omar se trudi podijeliti svoje znanje pružajući svojim čitateljima najbolje članke. Za sve upite, kontaktirajte ga na omar@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com