ZenMate | Recenzija 2024

ZenmateVPN

Ovaj članak predstavlja ZenMate test. To je VPN koji je razvijen u Njemačkoj a koji je veoma popularan u Turskoj (sa preko 40 miliona korisnika). Počeo je izlaskom besplatnih ekstenzija za preglednike (za Chrome i Firefox), a sada nudi potpunu VPN uslugu. Ove ekstenzije su pomogle u popularizaciji usluge. Ali od tada, VPN je prešao veliki put. Hajdemo saznati više o mogućnostima Zenmate VPN.


Ažurirano: 7 travanj 2024

ZenMate test: Ovaj VPN postaje sve bolji

Isprobao sam njihove usluge jednom prošle godine, kada sam čitao o njemu, ali nisam bio impresioniran. U stvari, smatrao sam da ne nudi dovoljno mogućnosti da bi se pravila puna ZenMate recenzija.  Tako da sam odlučio da ne trošim previše vremena na njega. Ali su me mnogi od vas pitali šta mislim o njemu. Zato sam odlučio da mu pružim drugu šansu. Tako sam došao u kontakt sa timom koji stoji iza ZenMate VPN. Prije svega da bih dobio ZenMate test verziju. A zatim da bih dobio ekskluzivni popust za vas, čitatelje Privatnostonline.com.

Kako funkcionira ZenMate?

I moram reći da su oni stvarno unaprijedili njihov VPN, posebno kada se radi o performansama servera i jednostavnosti upotrebe. Sad je to već nešto drugo! Naravno, ovo nije VPN sa pregršt podešavanja. Tako da ako želite softver koji želite da podešavate ja ga neću preporučiti. Ali u kategoriji plug and play VPN (VPN odmah spreman za upotrebu), za obične korisnike, on je jedan od najboljih VPN-ova sada. I zaista, u nekoliko klikova moći ćete da enkriptujete i zaštitite konekciju svoga uređaja. I da više ne mislite o tome.

ZenMate Recenzija: Planovi i cijene

Planovi i cijene ZenMate

U vrijeme kada je nastajala ova Zenmate recenzija, ovaj VPN je nudio 3 klasična plana: mjesečni, dvogodišnji ili godišnji. Cijena njihovog godišnjeg  plana je veoma konkurentna, posebno sa 5 istovremenih konekcija. Ali njihova mjesečna pretplata je prilično skupa… Gotovo isto košta kao i ExpressVPN. Ali sa manje mogućnosti… Tako da vam definitivno preporučujem godišnji plan.  Zato što možete pronaći jeftiniji VPN sa sličnim mogućnostima na mjesečnu pretplatu. Iako više ne postoji ZenMate test verzija, možete ga isprobati  na 14 dana sa njihovom garancijom povrata novca koja to čini potpuno bezbolnim.

Nisam siguran da li trebam to spominjati ovde, ali oni su nekada imali i besplatni plan… Znate da ja obično prezirem besplatne VPN-ove, zbog sigurnosnih razloga. Ali ozbiljan VPN sa besplatnim planom je uvijek dobrodošao! Sada, ipak, jedini način da koristite ovaj VPN besplatno jeste preko njihove ekstenzije za preglednik.

Ekskluzivni popust: Uštedite nešto novca sa ovim specijalnim popustom. Uživajte! Ova ponuda važi do kraja godine.

Pregled mogućnosti

KARAKTERISTIKE VRIJEDNOST
Zapisi Nema zapisa, vaši podaci i identitet su sigurni
P2P Torrenti dopušteni
Netflix US, FE, DE, UK
Višestruke prijave 5 simultane prijave
Zemlje obuhvaćene 74+
Podržani uređaji Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Povrat novca garantovan? 30 dana
Protokoli OpenVPN (TCP, UDP), L2TP, PPTP
Promet podataka Neograničen
Enkripcija Jaka: Vojni AES 256 bita
IP adresa Neotkriveno
Serveri 3.500+

Detaljno o ZenMate VPN

Jednostavan i čist korisnički interfejs

Upozorio sam vas kada je počinjala ova ZenMate recenzija: Ne očekujte puno po pitanju prilagođavanja. I zaista, kada pokrenete klijent (poslije prijave), aplikacija vam nudi da se povežete na državu sa najbržim serverom za vašu lokaciju. Ali možete uvijek odabrati drugu državu klikom na dugme za države. Time ćete pristupiti listi od oko 30 država, uključujući Veliku Britaniju, sa serverima koje možete koristiti. Ja zaista nemam ideje o tome koliko servera ovaj VPN nudi…

Interfejs ZenMate VPN

Klikom na ikonu zvijezde, na desnoj strani klijenta, možete dodati državu u svoje favorite. Time će se ona pojavljivati na vrhu liste država koje su dostupne.

Nekoliko standardnih podešavanja

Pripremajući ovaj ZenMate test, zaključio sam sledeće: Ako tražite VPN gdje trebate samo da kliknete tipku kako biste pokrenuli enkriptovanu konekciju, ovaj VPN je za vas. Ali ako želite da ga podesite za ruter, prilagođavate protokole ili portove, ili da mijenjate podešavanja, tražite neki drugi. Zaista, savjetujem vam da tražite drugi jer vam ovaj ne dozvoljava da uradite ništa od toga.

Standardna podešavanja VPN ZenMate

Samo je moguće izabrati da li se VPN pokreće pri pokretanju računara, ili ne, kao i aktivirati Kill Switch mogućnost (ovde se zove EverSecure). Podsjećam vas da ova opcija omogućava VPN-u da blokira potpuno vaš saobraćaj u slučaju iznenadnog prekida konekcije.

Dalje, postoji još nešto što vam može zasmetati. Nije dostupna lista servera. Zbog toga se ne možete ručno konektovati na njih. Morate koristiti njihovu aplikaciju na svim uređajima.

P2P, torrenti i bilješke o pristupu

Ovaj VPN je napravljen u Njemačkoj, te ćete zbog toga dobiti slavni Deutsche Qualität. Osim toga, Njemačka je jedna od nekoliko evropskih država gdje se primjenjuju stroge politike privatnosti. Ovi zakoni ponekad čak zabranjuju pohranjivanje zapisa o pristupima korisnika na njihovim serverima. Za više informacija, dozvolite mi da citiram zvaničnu izjavu ZenMate-a:  “Mi ne zadržavamo nikakve bilješke Njemački zakoni nas ne obavezuju da čuvamo podatke iz sigurnosnih razloga ili da šaljemo podatke bilo koje vrste trećim licima i institucijama.” To znači da ste po tom pitanju sigurni.

Ipak, Njemačke vlasti su među najstrožijima kada su u pitanju torrenti i P2P. Da li to utiče na politiku ZenMate-a? Ova ZenMate recenzija vam na to pitanje ne može odgovoriti… Jer ovaj VPN nigdje ne spominje da li možete ili ne možete skidati torrente, pretpostavljam iz marketinških razloga. Probao sam, i ono što vam mogu reći jeste da torrenti nisu blokirani. Dakle samo se osigurajte da skidate anonimno i trebali biste biti u redu!

Ekstenzije za preglednike

Kao i drugi vpn-ovi (ExpressVPN, PureVPN itd.), i ovaj VPN vam nudi ekstenzije za Chrome, Firefox i Operu. One štite samo podatke koji se razmjenjuju preko vašeg preglednika. Da biste skinuli ekstenziju za preglednik, idite na karticu ekstenzija u pregledniku.

ZenMate Ekstenzije za preglednike

Iako vam one mogu pomoći da pristupite geo-zaštićenim web stranicama, ja baš i ne volim ekstenzije za preglednike. U stvari, one samo štite saobraćaj vašeg preglednika. Zbog toga ja radije preporučujem njihov VPN klijent, koji je sigurniji i štiti vas od IP leaks (IP propusta). Većina propusta se dešava zbog neefikasnosti preglednika, ne zbog same ekstenzije. Ali rezultat je da vaša IP adresa može postati nezaštićena.

Video streaming

Kvalitet i brzina ZenMate VPN je dovoljno dobra da biste gledali online video streaming sadržaje u HD kvaliteti. Zbog toga ga možete koristiti da biste gledali TV sadržaje iz inostranstva. A ako želite da gledate američki Netflix, bez brige. ZenMate je tu za vas!

9 Ukupna ocjena
ZenMate recenzija: Dobar!

ZenMate VPN je jednostavan za upotrebu, i ja ga preporučujem svima koji ne žele da se muče sa podešavanjima. Pogodan je za sve one koji žele da zaštite svoju konekciju i da gledaju video streaming sadržaje.

Privatnost i sigurnost
10
Karakteristike
10
Brzina i performanse
8
Vrijednost za novac
9
Jednostavnost korištenja
10
Prednosti
  • Konekcija velike brzine
  • Širok izbog pokrivenih država
  • Vlastita aplikacija za iPhone i Android
  • P2P i BitTorrent dozvoljeni, bez zapisa
  • Jednostavan za korisnike
Mane
  • Nije baš najjeftiniji VPN
  • Malo opcija za podešavanja
fiko

Fiko, analitičar informacijske sigurnosti, s oduševljenjem istražuje online svijet i posjeduje znanje o internet podacima zahvaljujući svojim studijima matematike na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pratiti svaki razvoj i najnovije vijesti o tehnologiji njegova je prava strast. Međutim, njegov omiljeni fokus leži u internet sigurnosti, pomažući korisnicima zaštiti svojih podataka. Za sve upite, kontaktirajte Fika na fiko@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com