Panda VPN | Recenzija i cijena 2024

pandavpn

Panda Dome VPN je nova VPN usluga koju pruža Panda Security, kompanija koja je najpoznatija po Panda antivirusu, svom vodećem proizvodu. Dakle, to je još jedan teškaš iz kategorije sigurnosti koji je lansirao svoje 2 u 1 rješenje. Antivirus i Virtualnu privatnu mrežu (eng. Virtual Private Network – VPN). Hajdemo pogledati ovaj intuitivni VPN koji nudi integrisanu zaštitu bez previše tehničkih opcija. U tu svrhu sam načinio ovaj Panda VPN test.

NABAVITE VPN PANDA
Panda antivirus i VPN: 25% popusta

Ekskluzivan popust za sve naše pretplatnike na Panda antivirus sa integrisanim VPN-om.

Ažurirano: 18 srpanj 2024

Panda Dome VPN, ozbiljno antivirusno rješenje sa integrisanim VPN-om

Neka ova Panda VPN recenzija započne sa jednom činjenicom: Sve se češće proizvođači antivirusa odlučuju da ponude Virtualnu Privatnu Mrežu kao dodatak njihovim osnovim uslugama, npr. Avast ili Avira. Neki od njih se odlučuju da rade u partnerstvu sa specijalistima iz ovog područja. Drugi radije interno razvijaju svoja vlastita rješenja. To je zbog toga jer antivirus i VPN nadopunjuju jedan drugoga. Prvi štiti vaš uređaj, drugi štiti vašu internetsku konekciju. A oba štite vašu privatnost!

S jedne strane, ima smisla integrisati obje sigurnosne opcije u jedan softver. Na primjer, može se dogoditi da neki VPN-ovi nisu kompatibilni sa nekim antivirusima ili firewall-ima. Ovakva vrsta rješenja može eliminisati ovaj problem i pri tome olakšati posao korisnicima.

Ali sa druge strane, sve-u-jednom rješenje možda nije dovoljno vještijim korisnicima. To je zbog toga što svaka kompanija ima jake i slabe strane. Ponekad dodatna mogućnost može ponuditi ograničenu korist, u poređenju sa pravim rješenjima.

Dakle, šta je sa Panda Security VPN-om? Kako bi izbjegli greške, u kompaniji su odlučili da rade u partnerstvu sa HotSpot Shield-om. Da vas podsjetim, to je jedan od vodećih VPN-om na tržištu. Dakle, Panda Antivirus, vođa na tržištu antivirusa već duže vrijeme, sada uključuje i VPN sa veoma konkurentnom cijenom.

Panda Antivirus VPN: Planovi i cijene

Cijena je slična cijenama vrhunskih VPN-ova, ali godišnja pretplata za ovaj VPN je veoma konkurentna. Zato što ne samo da možete uživati u veoma dobroj VPN usluzi. Pored toga, dobijate i antivirusnu zaštitu u isto vrijeme! Kao i sve proizvode softvera, koji na primjer uključuju kontrolu perifernih USB uređaja ili paket za vraćanje izgubljenih podataka.

Da ne zaboravimo spomenuti da možete povezati 5 uređaja u isto vrijeme te tako zaštititi sve vaše uređaje.

Nakon dugih pregovora sa Panda Security VPN, uspio sam da dobijem specijalnu ponudu za čitaoce Privatnostonline.com. Korištenjem ovog linka, dobićete 25 % popusta! Besplatno je!

Pregled mogućnosti VPN Panda

KARAKTERISTIKE VRIJEDNOST
Zapisi Nema zapisa, vaši podaci i identitet su sigurni
P2P Torrenti dopušteni
Netflix
Višestruke prijave 3 simultane prijave
Zemlje obuhvaćene 15+
Podržani uređaji Android, iOS, Windows, MacOs, Linux
Povrat novca garantovan? 7 dana
Protokoli OpenVPN
Promet podataka Neograničen
Enkripcija Jaka: Vojni AES 256 bita
IP adresa Neotkriveno
Serveri 500+

Detaljno o Panda Dome VPN

Panda Dome VPN i Netflix

O Bože! Kada je ova Panda VPN recenzija bila u izradi, mogao sam gledati američki Netflix i streamovati britanski Netflix takođe. I bio sam uvjeren da je ovo dobro rješenje. Ali sam ponovno provjerio jutro prije nego je ova Panda VPN recenzija objavljena, I to više ne funkcioniše… Tako da ne mogu preporučiti ovaj VPN ako ste pretplatnik Netflix-a, naravno… Bolje je da pogledate neki od mojih Netflix VPN-ova kako biste se uvjerili da dobijate ono što vam je potrebno.

Panda Dome VPN i britanska TV

Osim što ne možete gledati Netflix, ne možete ni gledati BBC iPlayer. Ali sam uspio da gledam ITV bez ikakvih problema. I kvalitet streaminga je bio dobar, bez zastajkivanja. Stvarno je velika šteta što su ovi serveri zabranjeni Možda će to uskoro popraviti Ipak, ako želite da gledate britansku TV, bolje odaberite drugi servis…

Panda Dome VPN, torrenti i P2P

Panda VPN ne bilježi pristupe i ne zabranjuje skidanje torenta. Dakle, možete stabilno skidati torrente, i kako opisuje ova Panda VPN recenzija, softver vam omogućava da zaobiđete P2P filtere koje integriše vaš pružalac usluga (eng. Internet Service Provider) – ISP.

VPN Panda mogućnosti

Kill Switch

Iako Hotspot Shield ima kill switch opciju, nisam pronašao nikakvu informaciju o tome kod VPN Panda. Tako da pretpostavljam da je i nema. Ovo nije dobra stvar, posebno ako želite koristiti ovaj VPN da skidate torrente. Podsjetiću vas da je kill switch zaštita za vas u slučaju pada vaše VPN konekcije.

Antivirus

Govorim o Panda Antivirusu kao da je opcija. Ali je upravo suprotno of toga. U stvari, VPN je opcija Panda Dome aplikacije. To je istina, te ćete morati instalirati Panda Dome prije instalacije VPN-a…

panda dome vpn

Ključni adut ovog softvera jeste Panda antivirus, koji je uključen u cijenu.

 

Klijent uključuje sve mogućnosti cjelokupnog antivirusnog paketa. Ali i druge specifične mogućnosti, kao što su aktivna USB zaštita, ili kontrola procesa i alat za vraćanje izgubljenih podataka.

Panda VPN recenzija klijenta za Windows

Korisnički interfejs jednostavan za korisnike

Morate instalirati Panda softver, koji uključuje sve antivirusne i VPN opcije, kako biste koristili Panda VPN. Korisnički interfejs klijenta je veoma prijatan i jednostavan za korištenje. Samo ne razumijem zašto je dizajner odlučio da koristi klizač za upravljačku ploču… Početna stranica prikazuje status antivirusa i rezultate aktivne analize vaših datoteka. U dnu prozora se nalaze ikone pomoću kojih pristupate svim mogućnostima. Možete vidjeti koje su usluge aktivirane za tren oka zahvaljujući značkama ‘’ON’’ (uključeno) na ikonama.

vpn panda

 

Korisnički interfejs ovog VPN-a je potpuno standardizovan, sa indikatorima statusa, listom servera organizovanih prema državama i dugmetom ‘’Connect’’ (Spajanje). Zahvaljujući opciji Automatic možete izabrati server koji najbolje odgovora vašoj lokaciji. Najbolje performanse zavise od vaše lokacije. Ako ipak imate neke posebne želje, možete izabrati državu u padajućem meniju. Veoma lako.

Čim se konektujete na novi server, obavijest se pojavljuje iznad upravljačke trake. Na ovaj način je osigurano da sve ispravno funkcioniše!

panda security vpn

Opcije koje čudnovato nedostaju

Naravno, postoje i dodatne opcije unutra Panda Dome softvera. Ali je dio koji je posvećen VPN-u skoro nepostojeći… Možete samo odabrati da pokrenete VPN zajedno sa Windowsom. I možete se automatski povezati na omiljeni server. To je sve. Prilično malo, to je moje iskreno mišljenje.

panda security

VPN Panda: Ostale aplikacije

Ovaj dio će biti prilično kratak jer je ovaj VPN dostupan samo za Windows za sada… Nadam se da Panda Security tim razvija vlastite aplikacije za svaki OS. Zato što je teško preporučiti njihovu uslugu u ovim uslovima… Stvarno, čak i ako koristite Windows, nećete moći zaštititi svoj telefon ili tablet.

Dalje, tražio sam podešavanja konekcije, koja bi vam objasnila kako se ručno konektovati na VPN. Ali nisam ništa mogao pronaći na njihovoj stranici za podršku.

Panda Safe Web: Ekstenzija za preglednik

Samo nekoliko riječi o Panda Safe Web ekstenziji koja se automatski instalira zajedno sa klijentom. Ekstenzija je dostupna za Internet Explorer, Firefox, i Chrome. Ona vam omogućava da blokirate praćenje oglasa kao i same oglase i štiti vaš računar od Phishing-a (krađe podataka) i zlonamjernih softvera. Ja lično ne volim ekstenzije koje se automatski instaliraju. Ako se odlučite da je deinstalirate, i dalje ćete moći uživati u punim uslugama Panda Security antivirusa i VPN-a.  To je samo dodatna usluga!1

Zaključak

Moja Panda VPN recenzija je pri samom kraju. Preporučujem Panda VPN i antivirus svim korisnicima koji žele uslugu koja dobro funkcioniše i ispunjava uobičajene potrebe. U osnovi, ako vam je potrebna dobra antivirusna zaštita i anonimno surfanje, ovo je savršeno za vas. Ali ovaj je softver dostupan samo za Windows. Tako da, ako vam je potrebno mobilno rješenje, produžite dalje…

Ovo je interesantna opcija za zaštićeno surfanje i višestruke prijave. Ali će biti manje korisna za one koji traže VPN bez antivirusa ili drugih ‘’spravica’’, ali sa više opcija za podešavanje.

A ako je vaša primarna upotreba VPN-a da odblokirate stranice za online streaming, ovaj VPN definitivno nije za vas!

6.2 Ukupna ocjena
Panda VPN recenzija

VPN Panda je jednostavno VPN rješenje integrisano u Panda antivirus. Pogodno je za sve one koji trebaju VPN lak za korištenje da bi anonimno surfali i skidali torrente. Ali nije za gledanje online streaming sadržaja, jer su većina servera zabranjeni.

Privatost i sigurnost
6
Mogućnosti
6
Brzina i performanse
7
Odnos uloženo - dobiveno
6
Lakoća upotrebe
6
Prednosti
  • Konekcija velike brzine
  • Integrisani antivirus
  • Streaming je moguć
  • Nema bilježenje pristupa, P2P i Bittorrent su prihvaćeni
  • Jednostavan za korisnike
Mane
  • Komplikovan za instalaciju (prvo antivirus pa onda VPN)
  • Malo opcija za podešavanje
  • Nema ugrađeni firewall (NAT firewall)
  • Nema IP binding opciju
fiko

Fiko, analitičar informacijske sigurnosti, s oduševljenjem istražuje online svijet i posjeduje znanje o internet podacima zahvaljujući svojim studijima matematike na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pratiti svaki razvoj i najnovije vijesti o tehnologiji njegova je prava strast. Međutim, njegov omiljeni fokus leži u internet sigurnosti, pomažući korisnicima zaštiti svojih podataka. Za sve upite, kontaktirajte Fika na fiko@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com