Kako gledati BBC iPlayer iz inostranstva?

BBC Media Player za neke, BBC iPlayer za druge ili jednostavno iPlayer. Obožavam ovu streaming uslugu od BBC-ja. Možete dobiti sve njihove programe i gledati ih na svim vašim uređajima: PC, telefonima, tabletima i Smart TV-ima. Najbolje od svega je to što nema reklamiranja! Ipak, od 2011. godine, njihovi TV programi su dostupni samo sa britanskih IP adresa. Ali danas je vaš sretan dan. Zato što ćemo vidjeti kako gledati BBC iPlayer izvan Velike Britanije koristeći BBC iPlayer VPN.

Vidi ponudu
Koristite BBC iPlayer van UK sa ExpressVPN uz 49% POPUSTA

ExpressVPN vam omogućava da odblokirate BBC iPlayer aplikaciju van UK. Isprobajte ga uz dodatna 3 MJESECA BESPLATNO i 30 dana garantovanog povrata novca

Ažurirano: 17 svibanj 2024

Da li je moguće gledati BBC iPlayer izvan Velike Britanije?

Hajdemo započeti sa lošim vijestima. Na žalost, nije moguće gledati BBC iPlayer iz inostranstva. Ako ne živite u Britaniji, ili živite ali ste na odmoru ili poslovnom putu, recimo u Francuskoj (koja i nije tako daleko), nećete ga moći gledati. Kada posjetite web stranicu BBC iPlayer-a i pokušate gledati poslednju epizodu ‘’Doctor Who’’, dobićete ovu poruku:  BBC iPlayer radi samo u Velikoj Britaniji.

vpn bbc iplayer

Ako ništa, govore vam da se radi o problemu sa pravima emitovanja. Jer su BBC produkcije plaćene za dozvole emitovanja u Velikoj Britaniji i za dogovore po pitanju prava trećih kompanija. Ako nema dogovora, nema ni emitovanja. To je jednostavno tako.

Sada dolaze dobre vijesti: Postoji rješenje pomoću kojeg možete gledati BBC iPlayer u inostranstvu. I to je 100% legalan način. Ne govorimo o pirateriji ili nelegalnom streamovanju sa svim njihovim dobrim i lošim stranama. Ne, sa ovim rješenjem možete gledati svoje omiljene emisije direktno sa BBC web stranice ili BBC aplikacije.

Kako odblokirati BBC iPlayer u inostranstvu?

Pa, ključno je da shvatite da se ovde radi o britanskoj domeni. Jer je to veliki trag! Kako biste streamovali BBC iPlayer izvan Velike Britanije morate se pretplatiti na BBC iPlayer VPN uslugu. I ako je to vaš prvi put da ste ovde, hvala vam na posjeti! Trebeli biste i provjeriti šta je to VPN. Ili da skratimo: To je softver koji upravlja vašim cijelim online saobraćajem. Zbog toga, vaši podaci će putovati kroz VPN server, umjesto korištenja servera mreže vašeg ISP-a. Ili još jednostavnije: To je alat koji će osigurati da više ne propustite svoju omiljenu TV emisiju.

Ne razumijete kako on može odblokirati vaše sadržaje? Stvar je u tome što možete odabrati gdje će se VPN server nalaziti. Tako da ako se konektujete na Veliku Britaniju, cijeli vaš saobraćaj će biti za Veliku Britaniju. Čak i ako ste na Balkanu, na primjer. Time će i BBC iPlayer web stranica smatrati da ste korisnik koji se nalazi u Velikoj Britaniji i omogućiti vam pristup njihovim sadržajima. Misija završena! BBC VPN iPlayer je uspio!

Šta još mogu raditi sa VPN BBC iPlayer?

Prvo pravilo VPN kluba: VPN biste uvijek trebali koristiti kada ste online, i na svim vašim uređajima. Jer VPN unaprijeđuje vašu sigurnost i privatnost. Kako? On stvara enkriptovani tunel između vašeg uređaja i svoga servera. Zbog toga su vaši podaci zaštićeni od njuškala (Vaš ISP, vaše vlade, hakeri).

Zatim vam omogućava da sakrijete svoju IP adresu i zamjenjuje je da IP adresom svoga servera. Tako web stranice koje posjećujete nemaju pojma da ih posjećujete. Vi ovako surfate anonimno. Oni znaju za vaše aktivnosti naravno, ali ne mogu povezati vaše aktivnosti sa vašim uređajem.

Na kraju, možete koristiti BBC iPlayer VPN za zaobiđete cenzurisanja i pristupite svim geo-zaštićenim sadržajima. Na isti način na koji ga koristite da gledate BBC iPlayer, možete se i  prijaviti na Facebook iz Kine. Ili možete gledati američki Netflix izvan SAD-a. Većina VPN servisa nude servere na svim kontinentima, tako da se možete povezati na državu gdje je sadržaj dostupan i zaobići ograničenja.

Koliko je siguran VPN BBC iPlayer?

Ako koristite VPN BBC iPlayer koji ja preporučujem, vaši su podaci sigurni. Ja vam to garantujem. Ove kompanije neće prikupljati vaše podatke. Oni nude politiku nebilježenja zapisa o pristupu. I većina njih su napravljeni kao sredstvo za borbu protiv špijuniranja i online cenzure. Oni cijene vašu privatnost i sigurnost. BBC VPN iPlayer će stati između vas i radoznalih očiju.

Ali ako koristite besplatni VPN kao svoj BBC VPN iPlayer, onda rizik postoji. Znate za izreku: Ako je besplatno vjerovatno i ne valja. Podaci o vašim pretragama su vrijedni za raznorazne reklamne kompanije i oglašivače. Neke beskrupulozne kompanije bi mogle koristiti vaše podatke u komercijalne svrhe… A to je samo u najboljem slučaju. Ali ako koristite kvalitetan BBC VPN iPlayer, onda ste sigurni!

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Koliko košta VPN BBC iPlayer?

Znate već šta mislim o besplatnim VPN-ovima… Mogu i dodati da besplatni BBC iPlayer VPN vjerovatno neće ni moći odblokirati BBC iPlayer. Ili će njegova brzina biti prespora za kvalitetan streaming. Dobar VPN BBC iPlayer nije besplatan, ali nije ni skup. Kupite sebi poklon i investirajte u kvalitetan BBC iPlayer VPN kako biste uživali u HD kvaliteti video streaminga. Osim toga, već ste platili za TV licencu. A ako ne želite da se obavezujete, možete se pretplatiti na samo jedan mjesec. Lako je i nećete imate neugodnih iznenađenja.

Većina VPN usluga će vas koštati između €5 i €10 mjesečno. Ali ako se pretplatite na period od 6 mjeseci do 2 godine, dobićete puno bolje ponude, sa preko 50% popusta.

Koji je najbolji VPN BBC iPlayer izvan Velike Britanije?

Kako bih načinio ovu listu, fokusirao sam se na tri kriterija: Prvi kriterij je jednostavnost. Znam da želite jednostavan softver, možda niste zaljubljenik u informatiku. Hoćemo softver koji se jednom pokreće i kasnije ne mislite o njemu.

Drugi kriterij jeste važan kao i prvi: Brzina VPN konekcije. Zaista, vi ste ovdje kako biste ostvarili pristup na web stranicu za video streaming. Da biste gledali video, trebali biste imati savršenu konekciju i veliku brzinu. Inače, previše ćete gledati u ekran koji zastajkuje.

Treći kriterij je isto važan, ali ne toliko ako ste na odmoru: Odnos uloženog naspram dobijenog. Ovde govorimo o razlici od €5… Sve dok je zadatak obavljen, dobro ste uložili svoj novac.

Primijetićete da neki VPN servisi, kao što su VyprVPN ili ExpressVPN nude veoma specijalizovane usluge. Neki se fokusiraju na testne verzije i garancije povrata novca kako biste se osjećali sigurno sa svojim izborom. Drugi su fokusirani da naprave odličnu podršku za korisnike, bilo da je preko telefona, chata uživo ili razmjene mailova.

Lista najboljih iPlayer BBC VPN usluga

Ovo je lista u kojoj svaki od VPN servisa predstavlja kvalitetno rješenje za BBC VPN iPlayer. Da biste se odlučili koji ćete VPN BBC iPlayer vi odabrati, pročitajte detaljne recenzije ovih VPN servisa.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Kako odblokirati sadržaje sa VPN BBC iPlayer? Početak rada sa BBC iPlayer VPN

Hajde da vidimo kako ćemo streamovati BBC iPlayer. Ovo je veoma jednostavan vodič. Trebao bi raditi sa većinom VPN usluga. Kontaktirajte me ako ste na nečemu zapeli.

  1. Izaberite VPN softver iz moje liste iznad (Iskreno svaki od njih će opravdati povjerenje)
  2. Kliknite na dugme ‘’WEB STRANICA?’ kako biste pristupili službenom sajtu VPN-a
  3. Kreirajte nalog i pretplatite se na uslugu
  4. Skinite, instalirajte i pokrenite softver
  5. U softveru odaberite server u Velikoj Britaniji.
  6. Kliknite da dugme ‘’Connect’’ (Spajanje)
  7. Vratite se na web stranicu ili aplikaciju BBC-ja.

I to je to! Sada znate kako podesiti VPN BBC iPlayer i pristupiti iPlayer streaming usluzi od bilo gdje. I radiće svaki put.

bbc vpn

To je bio moj vodič: Kako podesiti VPN BBC iPlayer i gledati ovaj sadržaj izvan Britanije?  Uskoro još novih članaka.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

fiko

Fiko, analitičar informacijske sigurnosti, s oduševljenjem istražuje online svijet i posjeduje znanje o internet podacima zahvaljujući svojim studijima matematike na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pratiti svaki razvoj i najnovije vijesti o tehnologiji njegova je prava strast. Međutim, njegov omiljeni fokus leži u internet sigurnosti, pomažući korisnicima zaštiti svojih podataka. Za sve upite, kontaktirajte Fika na fiko@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com