PrivateVPN recenzija 2024

privatevpn

PrivateVPN je švedski VPN pokrenut 2009. godine. Iako nije jedan od lidera na tržištu, on nudi sigurnu i pouzdanu anonimnu VPN konekciju sa značajnim mogućnostima. On također nudi i brze servere u najpoznatijim državama. Zato ga možete koristiti da otključate geo-blokirane sadržaje: socijalne mreže ili streaming sajtove. Osim toga, sa PrivateVPN možete skidati torrente bez ostavljanja tragova. Hajdemo sada pogledati detaljno šta sve Private VPN nudi. Uživajte i u mojem ekskluzivnom kuponu za vas!

Vidi ponudu
Private VPN kupon - ograničena ponuda 85% POPUST

Čitaoci PrivatnostOnline.com mogu dobiti 1 mjesec besplatno i 85% popusta

Ažurirano: 10 lipanj 2024

PrivateVPN, privatnost i još mnogo toga

Ova PrivateVPN recenzija je bila na mojoj listi za uraditi već dugo vremena! Zaista, ja imam toliko puno članaka za napisati za PrivatnostOnline.com da mi je potreban još jedan par ruku da sve uradim… Ali njihov tim me je kontaktirao i osjetio sam da bih napokon trebao to uraditi… Tako je ovaj PrivateVPN pregled napokon nastao.

Prije svega, riječ-dvije o Švedskoj gdje se kompanija nalazi. Bitno je spomenuti da je Švedska članica četrnaest država alijanse za obavještajne operacije koju su stvorili Sjedinjene Države i Velika Britanija. To naravno nije dobra stvar za pirateriju. Međutim, ovaj PrivateVPN test je pokazao da se u ovaj servis ipak možete pouzdati.

Kako djeluje PrivateVPN?

Ovaj VPN servis ima politiku o privatnosti koja je veoma jasna: Oni nude striktnu politiku nebilježenja pristupa. Dakle njihova usluga je napravljena da bi uvijek garantovala online anonimnost.  Znači vi stvarno možete anonimno surfati, na svim svojim uređajima. Jer Private VPN nudi vlastite aplikacije za Windows, Mac, Android i iOS. I 6 istovremenih konekcija kako biste bili sigurni da vam toga neće nedostajati.

Sa preko 80 servera u 52 države, možete bez problema pristupati najpopularnijim geo-blokiranim stranicama. Među tim državama su: Australija, Kanada, Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države. Dalje, njihovi premium serveri omogućavaju korisnicima da gledaju streaming video sadržaje u HD kvaliteti i da skidaju torrente.

PrivateVPN recenzija: Planovi i cijene

Postoji samo jedan paket koji sadrži sve mogućnosti. Vi možete odlučiti na koliko dugo se želite pretplatiti: 1 mjesec, 3 mjeseca, ili 3 godinu. Kao što možete vidjeti na fotografijama ekrana iznad na kojima je PrivateVPN pregled planova, ovaj VPN iz Švedske je veoma povoljan. Stvarno, postoji i promocija koja daje 79% popusta. Dakle, možete dobiti veoma dobru ponudu, čak i za mjesečnu pretplatu (istu kao što je ponuda za ExpressVPN za godišnju pretplatu – iako se ove dvije usluge ne mogu porediti).

privatevpn recenzija

Takođe trebate imati na umu da za ovu cijenu dobijate 10 multi-prijava. Tako da možete zaštititi sve vaše uređaje ili dijeliti konekciju sa vašom porodicom i prijateljima. A ako dijelite pristup, možete također dijeliti i cijenu!

Dalje, postoje 2 načina da uradite PrivateVPN test: Sa njihovim besplatnim testnim periodom od 1 dana, ili sa opcijom vraćanja novca u roku od 30 dana korištenja.

PROVERI PONUDU

PrivateVPN pregled informacija

KARAKTERISTIKE VRIJEDNOST
Zapisi Nema zapisa, vaši podaci i identitet su sigurni
P2P Torrenti dopušteni
Netflix US, UK, BR, MX, AU, ES, SE
Višestruke prijave 10 simultane prijave
Zemlje obuhvaćene 63+
Podržani uređaji
Povrat novca garantovan? 30 dana
Protokoli OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2, IPSec
Promet podataka Neograničen
Enkripcija Jaka: Vojni AES 256 bita
IP adresa Neotkriveno
Serveri 200+

Detaljni PrivateVPN test

2 korisnička interfejsa: jednostavni ili napredni

Recenzirao sam mnogo VPN-ova. Ovo je nešto što nisam već viđao. Zaista, u većini slučajeva možete dobiti minimalistički ili potpuni interfejs. Ali Private VPN nudi 2 potpuna interfejsa. Prvi je za obične korisnike sa izborom servera i tasterom za povezivanje. Jednostavno ali efikasno. Imate i osjećaj da je to pravi softver, a ne neka mala aplikacija.privatevpn test

Ali ako kliknete na taster Napredno u donjem desnom uglu klijenta, možete pristupiti drugom interfejsu. Na Upravljačkoj ploči, možete birati lokaciju servera i protokol. Iako ovaj VPN nudi nekoliko protokola, ja uvijek preporučujem OpenVPN koji nudi najbolju brzinu i zaštitu.

privatevpn pregled

U ovom interfejsu možete pristupiti kartici Podešavanja, kako biste prilagodili klijent prema svojim željama. Kao što možete vidjeti na fotografiji ekrana ispod, podešavanja su ograničena. Zaista, postoje 3 opcije koje možete uključiti/isključiti: Pokretanje klijenta sa pokretanjem računara, povezivanje pri pokretanju i automatska rekonekcija. Bio sam znatiželjan i kliknuo sam na padajući meni za jezike… I samo je engleski jezik dostupan! Pretpostavljam da je planirano proširenje u budućim nadogradnjama.

Najzad, na posljednjoj kartici po imenu Zaštita veze, pronaći ćete mogućnosti koje se odnose na zaštitu vaše konekcije. Za najbolju zaštitu privatnosti, ove tri mogućnosti su uključene u početnim podešavanjima. IPv6 leak zaštita DNS leak zaštita i Trenutni prekid (kill switch).

Da li Private VPN funkcioniše sa Netflix-om?

Da! Ako tražite VPN da biste gledali američki Netflix dok ste kod kuće ili da biste streamovali domaći Neftlix kada ste u inostranstvu, ovaj bi mogao biti pravi za vas! Zaista, Private VPN predstavlja VPN napravljen posebno za Netflix. I to je istina! Posjetite njihovu stranicu da saznate koji VPN serveri  mogu deblokirati Netflix i uživajte u svojim omiljenim programima.

U vrijeme kada je pravljena ova PrivateVPN recenzija,  svi ovi serveri su bili dostupni:

 • SAD– Buffalo
 • SAD– Njujork
 • SAD– Los Anđeles
 • Kanada – Toronto
 • Velika Britanija– London 1
 • Velika Britanija– London 2
 • Francuska – Paris
 • Danska – Kopenhagen
 • Finska – Helsinki
 • Njemačka – Frankfurt 1
 • Norveška – Oslo
 • Poljska – Varšava
 • Švedska – Kista
 • Švedska – Štokholm
 • Švicarska – Cirih
 • Holandija – Amsterdam 1

PROVERI PONUDU

Da li Private VPN radi i sa BBC iPlayer-om?

Ne. Isprobao sam oba njihova servera u Britaniji i nijedan od njih mi nije omogućio pristup BBC sadržaju… Zato, ako želite da gledate BBC iPlayer izvan Britanije, potražite drugi VPN u mojim člancima.

Skidanje torrenta

Ovaj VPN servis je pogodan za torrente! Štaviše, možete koristiti bilo koji od njihovih servera, za razliku od drugih servisa. Ipak, Ja vam preporučujem da se konektujete na države koje poštuju privatnost korisnika, kao što je Švedska.

Također, kao što sam već pomenuo, ova Virtualna privatna mreža provodi striktnu politiku nebilježenja pristupa. Tako da možete stvarno skidati torrente anonimno.

Kill Switch (momentalni prekid)

Ne biste trebali skidati torrente bez Kill Switch opcije. Zbog toga ova mogućnost postoji u klijentu te je čak i uključena u početnim podešavanjima.

Ako ne znate šta je to Kill Switch, evo kratkog objašnjenja: To je podešavanje koje će blokirati vaš internetski saobraćaj ako konekcija vašeg VPN padne. Ovo je skoro pa obavezno na današnjim Windowsima. Zaista, vaš OS bi se mogao ponovo konektovati ali izvan sigurnosti VPN tunela. Tada biste skidali sadržaje sa svojom IP adresom na otvorenom… Kao naručeno da vas trolovi autorskih prava identifikuju.

DNS leak zaštita

Ovaj VPN klijent nudi  efikasnu zaštitu protiv DNS leaks (propuštanja DNS-a), za IPv4 i IPv6 protokole. Tako da možete biti sigurni da sve vaše radnje prolaze kroz sigurni VPN tunel. I vaša privatnost je zagarantovana.

Proslijeđivanje Port-a (Port forwarding)

U slučaju da vam zatreba, proslijeđivanje porta je podržano. Ipak, trebate provjeriti njihovu listu servera ili ih kontaktirati da biste saznali koji su serveri dostupni i kako ih podesiti.

Usluga instalacije VPN-a

Iako to nije mogućnost samog softvera, bitno je spomenuti njihovu uslugu daljinske instalacije. I stvarno, to je prvi VPN servis za koji znam koji nudi ovakvu uslugu. Dakle, ako se mučite sa instalacijom, jedan od njihovih tehničara može instalirati VPN klijent za vas! Ako podijelite vašu konekciju sa ljudima koji su manje informatički spretni, recimo vašim djedom, to može biti stvarno korisno.

PROVERI PONUDU

Ostale Private VPN aplikacije

Osim Windows softvera, ovaj VPN sa podešavanjem jednim klikom nudi i aplikacije za druge najpopularnije platforme: Mac, Android i iOS. Sam dizajn je veoma sličan, tako da ćete se lako prebacivati sa jedne na drugu.

Private VPN za Mac OSprivatevpn recenzija

Private VPN za Androidprivatevpn test

Private VPN za iOSprivatevpn recenzija

8.5 Ukupna ocjena
PrivateVPN recenzija: Vrlo dobar

Private VPN je definitivno ozbiljan VPN servis sa veoma dobrom uslugom. Pogodan je za sve korisnike koji žele da zaštite svoju privatnost, gledaju online video sadržaje i skidaju torrente. Planovi su veoma povoljni te možete dobiti 6 istovremenih konekcija, što je bolje od većine drugih servisa.

Privatnost i sigurnost
8.5
Karakteristike
8.7
Brzina i performanse
8.5
Vrijednost za novac
8.5
Jednostavnost korištenja
8.3
Prednosti
 • Brza konekcija
 • Vlastite aplikacije za iOS i za Android
 • P2P i BitTorrent je dozvoljen, bez bilježenja pristupa
 • Jednostavan korisnički interfejs
 • Priuštivost
 • Usluga daljinske instalacije
Mane
 • Malo opcija za podešavanja
 • Nema ugrađeni firewall (NAT firewall)
 • Nema uvezivanja IP adresa
fiko

Fiko, analitičar informacijske sigurnosti, s oduševljenjem istražuje online svijet i posjeduje znanje o internet podacima zahvaljujući svojim studijima matematike na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pratiti svaki razvoj i najnovije vijesti o tehnologiji njegova je prava strast. Međutim, njegov omiljeni fokus leži u internet sigurnosti, pomažući korisnicima zaštiti svojih podataka. Za sve upite, kontaktirajte Fika na fiko@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com