intego Recenzija za 2024

intego

Antivirusni program je neophodan dio softvera svakog računara. Kao i korisnici Windowsa, tako se i Mac korisnici susreću sa konstantnim prijetnjama po njihove operativne sustave. Nakon testiranja većeg broja antivirusnih programa, došli smo do zaključka da je Integov antivirus najbolji program koji možete da koristite za zaštitu svog Mac-a. Ova Intego recenzija će vam reći i zašto.

Pogledaj ponudu
Isprobajte Intego: Najbolji antivirus za Mac - 50% POPUST

Intego - najbolji program koji možete da koristite za zaštitu svog Mac-a. Dobivate kompletnu zaštitu svog Mac-a na jednom mjestu.

Ažurirano: 12 srpanj 2024

Istorijat kompanije

Intego recenzija kaže da je u pitanju kompanija koja se bavi softverskom zaštitom, a osnovana je 1997.

Iste godine su tržištu ponudili svoj prvi antivirusni program pod nazivom “Rival” koji je bio namijenjen Mac OS 8. Za isti OS su dvije godine kasnije razvili i NetBarrier, kolekciju zaštitnog softvera koja, pored antivirusa, uključuje i antimalware, firewall i ostale sigurnosne programe. Već 2000. su razvili prvu verziju svog najpoznatijeg programa VirusBarrier-a koji je podržavao i Mac OS 8 i Mac OS 9.

U julu 2020, Intego je svoj antivirusni softver ponudio i Windows korisnicima, dok je u junu 2021. na tržište došao i najnoviji njihov uradak, VPN servis.

Tokom 25 godina koliko postoje na tržištu, profilisali su se kao jedna od najpouzdanijih kuća pri izradi antivirusnog softvera, čije proizvode ljudi koriste širom svijeta.

Intego recenzija: cijene i pretplatni planovi

Vaš Mac možete zaštititi birajući neki od sljedećih paketa usluga:

intego cijene i pretplatni planovi

1. Mac Premium Bundle X9 – sadrži skup od 5 alata

 • VirusBarrier X9 – antivirusni softver,
 • Mac Washing Machine X9 – čistač sustava,
 • NetBarrier X9 – zaštita mreže,
 • Mac Parental Control Software | ContentBarrier X9 – softver za roditeljsku kontrolu i
 • Personal Backup 10.9 – softver za pravljenje sigurnosne kopije.

U pitanju je sjajna akcija gdje na jednom mjestu dobivate kompletnu zaštitu svog Mac-a. Možete odmah da izaberete dvogodišnju pretplatu, te paket koji uključuje 1, 3 ili 5 uređaja.

2. Mac Internet Security X9 (sadrži antivirusni softver i zaštitu mreže), dostupan i u verziji za Windows, a moguće je kupiti licencu za 1, 3 ili 5 Mac uređaja.

Svi paketi su trenutno na akcijskom sniženju, stoga požurite da iskoristite ovu nevjerovatnu ponudu.

Biranjem Premium Bundle paketa ostvarujete značajne uštede posebice ako se odlučite na pretplatu od 2 godine. Ovaj paket vam pruža sveobuhvatnu zaštitu na duži vremenski period.

Najbolja stvar u svemu je što imate garancijski period od 30 dana za povraćaj novca ukoliko vam iz nekog razloga zaštitni softver ne odgovara.

Pregled funkcionalnosti

KARAKTERISTIKE VRIJEDNOST
Dostupna izdanja N/A
Višestruka prijava
Podržani uređaji
Garancija povrata novca N/A
Cijena počinje od N/A N/A
Besplatan plan

Intego iskustva: Stepen sigurnosti

Iskustva zadovoljnih korisnika pokazuju da je stepen zaštite koje pruža njihov antivirusni softver za Mac uređaje na vrhunskom nivou. Pored klasične zaštite sustava, prednosti Mac Premium Bundle X9 se odnose i na:

Temeljno izvršavanje skeniranja datoteka na viruse

ovaj proces je veoma brz i potpun, pri čemu lista virusa biva osvježavana u realnom vremenu, tako da je korisnik u svakom trenutku zaštićen.

intego iskustva

Zaštitu u realnom vremenu

Antivirusni softver u svakom trenutku nadgleda aktivnosti korisnika i upozorava ga na malware koji nesvjesno može da instalira na svoj Mac, putem rizičnih downloada ili zaraženih USB drajvova.

Uticaju na performanse Mac sustava

Antivirusni softver djeluje u pozadini i ne usporava druge procese koje korisnik koristi; Mac Premium Bundle X9 je veoma lagan i praktično neprimjetan pri pokretanju procesa sustava.

Zaštitu od raznih drugih malicioznih programa

Kao što su trojanci, rootkit, spyware, keylogger-i i slično.

Kako zaštititi svoj Mac?

Proces dobavljanja antivirusnog softvera je veoma jednostavan, samo pratite ova četiri koraka:

 1. Otiđite na službenu stranicu Integovog antivirusa,
 2. Izaberite opciju da kupite antivirusni softver  – klikom na link na našem sajtu dobijate specijalnu ponudu koja važi samo za vas,
 3. Registrirajte se (unesite svoju e-mail adresu, a kada dobijete verifikacioni mejl, potvrdite svoje podatke),
 4. Skinite antivirusni softver na svoj računar i instalirajte ga.

Naša preporuka je da izaberete Mac Premium Bundle X9 paket koji sadrži sve programe jer time dobijate potpunu zaštitu svojih Mac uređaja. Zapamtite da je danas apsolutno neophodno posjedovati antivirusni softver na svom Mac-u jer je sajber kriminal u stalnom porastu.

Šta sve antivirusni softver sadrži?

Mac Premium Bundle sadrži sveobuhvatnu antivirusnu zaštitu za vaš Mac.

Između ostalog, to podrazumijeva:

 • Zaštitu u realnom vremenu 24/7,
 • Anti-phishing zaštitu
 • Automatsko skeniranje i skidanje update-a
 • Anti-malware zaštitu
 • Zaštitu od virusa iz elektronske pošte i e-mail klijenata
 • Zaštitu od trojanaca, spyware-a i keyloggers-a
 • Automatsku zaštitu eksternih USB drajvova

Otkrij ponudu!

Intego iskustva: Lakoća korištenja

Intego iskustva korisnika u prvi plan stavljaju jednostavnost korištenja ovog antivirusnog softvera. Inženjeri koji su razvijali Mac Premium Bundle X9 su kreirali korisnički interfejs koji je podjednako razumljiv novim korisnicima, ali i dovoljno bogat opcijama da zainteresuje napredne korisnike.

Svim potrebnim opcijama se dostupa putem glavnog prozora, te su vam opcije za skeniranje, manipulaciju otkrivenim malicioznim sadržajem, osvježavanje liste antivirusa, kao i sve ostale dostupne na samo dva klika miša.

Možete uključiti i opciju za sigurno surfanje nazvanu “safe browsing on” koja vas štiti od zlonamjernih internetskih stranica i sumnjivih mejlova.

intego recenzija

Izuzetne rezultate ovaj antivirusni softver je ostvario prilikom skeniranja sustava. Prvi prolaz kroz cijeli sustav neće trajati duže od nekoliko minuta, a svaki naredni taj period dodatno skraćuje.

Zauzeće procesorske jedinica Mac-a tokom rada se kreće oko 50%, ukoliko izaberete opciju za maksimalnu zaštitu. Međutim, ukoliko želite  da poboljšate performanse svog računara, možete da izaberete opciju “Skeniranje s malim prioritetom”, koja ostale Mac programe stavlja na listu prioriteta ispred skeniranja za virusima. Ovo znači da će proces skeniranja trajati duže, ali će vaše Intego iskustva biti takvo da ćete moći da radite sve zahtjevnije operacije na svom Mac-u bez kočenja sustava.

Kompatibilnost

Kao što je već rečeno na početku Intego recenzija, njihov antivirusni softver je dostupan u verzijama za Mac, a odnedavno i za Windows.

Nažalost, zasad nisu razvili mobilnu aplikaciju, tako da ga ne možete koristiti direktno na svom mobilnom uređaju. Međutim, postoji način da se to zaobiđe. Ako želite da skenirate viruse na svom iOS uređaju, možete to da uradite tako što ćete ga spojiti na svoj Mac i skenirati kao eksterni USB drajv, čime ćete imati potpuna Intego iskustva i na mobilnim uređajima.

Intego iskustva: Korisnička podrška

Intego iskustva sa korisničkom podrškom kazuju da na upite odgovaraju brzo i u velikoj većini slučajeva riješavaju nastali problem.

Nude email podršku, chat uživo, podršku putem telefona (za određene regione), a odgovore na svoja pitanja možete pronaći u FAQ sekciji pod nazivom “Baza znanja”.

Intego iskustva: Korisnička podrška

Telefonska podrška je dostupna u tri regiona:

 • Sjeverna i Južna Amerika i Australija (uključuje SAD, Kanadu, Latinsku Ameriku i Australiju)
 • Evropa i Afrika (uključuje cijelu EU, zajedno sa Velikom Britanijom, Bliskim Istokom i Afrikom)
 • Japan

Korisnička podrška za klijente sa područja Evrope je dostupna samo na engleskom i francuskom jeziku.

Podrška putem live chata je dostupna od 8:30 do 17:30 od ponedjeljka do petka po Centralnom standardnom vremenu (CDT). Naše iskustvo sa live chatom kazuje da ne prođe dulje od 1-2 minuta prije nego što se agent podrške uključi u chat i počne da odgovara na vaša pitanja. Na sva postavljena pitanja koja se tiču instalacije, rada programa, povrata novca smo dobili zadovoljavajuće odgovore.

Svi korisnici se slažu da je najbolji dio korisničke podške FAQ sekcija jer u njoj praktično možete da nađete odgovor na svako pitanje koje može da vam padne na pamet. Sve je pregledno, čitljivo i razvrstano po svakom proizvodu. Najbolje od svega je što je svako uputstvo ilustrovano slikama iz programa, tako da vam u potpunosti olakšava snalaženje.

Kompanija vam garantuje povrat novca unutar 30 dana ukoliko iz nekog razloga niste zadovoljni antivirusnim programom. Korisnička podrška vam instantno odobrava taj zahtjev, tako da ne morate da brinete da vas očekuje dugotrajna procedura. Sve ovo predstavlja veliki plus kada se posmatra Integova korisnička podrška u cjelini.

Intego recenzija: Poređenje sa konkurencijom

U direktnom testu sa antivirusnim softverom konkurentskih firmi, stanje stoji ovako:

Intego recenzija vs Malwarebytes

Između ova dva antivirusna programa je najteže bilo izabrati bolji. Sa jedne strane Integov antivirus nudi brže skeniranje i sveobuhvatniju zaštitu Mac uređaja, dok sa druge Malwarebytes nudi bolju zaštitu Windows uređaja, uz povoljniju cijenu. Stoga je izbor na vama koju opciju izabrati.

Intego recenzija vs McAfee

McAfee moramo pohvaliti zbog izuzetne zaštite u realnom vremenu, sjajnog firewall-a i opcije za permanentno brisanje datoteka sa računara. Međutim, iskustva govore da McAfee brzina odziva i kvalitet korisničke podrške nije ni blizu nivoa Intego iskustva. Takođe, McAfee antivirusni softver je mnogo jednostavniji i pregledniji za korišćenje.

Intego recenzija vs Norton 360

Treći antivirusni program koji smo imali na uporednom testu je Norton 360. U odnosu na Mac Premium Bundle X9 može da se pohvali boljom zaštitom od malware-a i podrškom za Android i iOS aplikacije. Nasuprot tome, Norton 360 je bolji kada se posmatraju cijena i opcije koje pruža za privatnost.

Zaključak

Intego recenzija se završava kao što je i započela, našom tvrdnjom da je Mac Premium Bundle X9 najbolji antivirusni softver koji možete instalirati na svoj Mac. Bez obzira koji Apple uređaj koristite, dobićete vrhunsku zaštitu svog sustava. Ukoliko se odlučite da kupite i ostale programe iz njihovog paketa, zaštitit ćete sve slabe tačke svog sustava, kao što su email klijent, maliciozni sajtovi, instalacija problematičnih programa ili aplikacija, te uključivanje zaraženih USB drajvova.

Najbolja stvar u cijeloj ponudi je što  se omogućuje instalacija programa na više iOS uređaja istovremeno, čime jednom licencom efektivno štitite sve elektroničke uređaje koje posjedujete.

Uz sve to dobijate povrat novca unutar perioda od 30 dana, čime izbjegavate bilo kakav rizik.

Međutim, ukoliko želite da pored Mac zaštite, zaštitite i svoje Windows uređaje, Malwarebytes predstavlja bolji izbor za vas.

9.4 Ukupna ocjena
Intego

Privatnost i bezbjednost
10
Značajke
9.5
Korisnička podrška
10
Cijena
8.5
Lakoća korištenja
9
Prednosti
 • Potpuna antivirusna zaštita
 • 30 dana za povrat novca
 • Sjajna korisnička podrška
 • Mogućnost korištenja na do 5 uređaja
 • Ne utiče na brzinu uređaja
Mane
 • Cijena
 • Besplatna verzija siromašna opcijama
 • Windows zaštita je mogla biti bolja
Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com