Kako gledati Amazon Prime Video iz inozemstva u 2024?

Amazonov servis za streaming pod nazivom Prime VDO je za vrlo kratko vrijeme prikupio veliki broj korisnika. U međuvremenu su postali dostupni u Hrvatskoj i Srbiji, ali se pojavio problem ukoliko želite da gledate Amazon Prime video iz inozemstva. U našem tekstu ćemo pokazati kako možete gledati Prime Video Hrvatska i Amazon Prime Video Srbija gdje god se nalazili, bez ograničenja.

Preuzmi odmah
Gledajte Prime Video iz inozemstva uz ExpressVPN - 49% jeftinije

Ne propustite Amazon Prime Video Hrvatska i Srbija sadržaje uz brz stream i zaobilaženje geo blokada. 30 dana jamstva za povrat novca i 3 mjeseca besplatno.

Ažurirano: 15 svibanj 2024

Dostupnost Amazon Prime VDO

Prvo dobre vijesti. Nakon što je Amazon najavio da će lokalizirati svoj sadržaj za područje Hrvatske i Srbije, bilo je jasno da ćemo moći gledati raznovrstan sadržaj uz titlove na jezicima iz regije. Tako smo dobili Prime Video Hrvatska i Amazon Prime Video Srbija gdje pretplatnici iz ovih zemalja imaju pristup skoro svom ekskluzivnom Amazon Prime sadržaju.

prime video hrvatska

Međutim, kao i svi veliki streaming servisi, tako je i Amazon Prime podijelio svoje filmove, serije, emisije i drugi sadržaj u video biblioteke i razvrstao ih po zemljama. To znači da korisnik iz Hrvatske, koji koristi Prime Video Hrvatska nalog, može da gleda samo sadržaj koji je vezan za hrvatsku biblioteku. Isto važi i za korisnika iz Srbije koji koristi Amazon Prime Video Srbija nalog. Njemu se prikazuje samo sadržaj srbijanske Prime biblioteke.

Da bi korisnik mogao da gleda sadržaj neke druge biblioteke, on mora da kreira novi Amazon Prime nalog. Međutim, ni u tom slučaju nećete moći da vidite sadržaj neke druge biblioteke van zemlje u kojoj se nalazite, niti da joj pristupite zbog Amazonovih geolokacijskih ograničenja. Šta vam onda preostaje u tom slučaju da biste gledali Prime Video iz inozemstva?

Gledajte Amazon Prime Video iz inozemstva van zone dostupnosti

Ograničenja koja Amazon Prime Hrvatska i Amazon Prime Video Srbija (kao i ostali Amazonovi podservisi iz drugh zemalja) nameću svojim gledateljima su direktno vezana za TV prava. Naime, razdvajanje po bibliotekama sadržaja po državama je usko vezano za prava emitiranja samo na određenom teritoriju.

Ova geolokacijska ograničenja Amazon (kao i bilo koji drugi streaming servis) uspostavlja na osnovu IP adrese elektroničkog uređaja koji korisnik koristi za povezivanje na njegov poslužitelj. Naime, vaš uređaj kojim želite da gledate Amazon Prime Video iz inozemstva komunicira sa Amazonovim poslužiteljem putem IP adrese i kad poslužitelj vidi da vaša IP adresa nije iz zemlje gdje je tražena usluga dostupna, on blokira pristup sadržaju. Tom prilikom vam se ispisuje poruka sustava u kojoj stoji da “traženi sadržaj nije dostupan na vašoj trenutačnoj lokaciji”.

amazon prime video srbija

Kako onda gledati Amazon Prime Video Hrvatska ili Amazon Prime Video Srbija iz inozemstva? Tako što ćete promijeniti svoju IP adresu da izgleda kao da se vi nalazite u Hrvatskoj ili Srbiji. A to možete učiniti pomoću VPN programa kojim ćete zaobići zemljopisne, geolokacijske restrikcije koje je Amazon postavio na svoj streaming servis.

Imajte na umu da uz pomoć VPN-a možete otključati većinu dostupnih Amazonovih biblioteka sadržaja, ne samo Amazon Video Hrvatska i Amazon Prime Video Srbija. Potrebno je samo da VPN koji koristite među poslužiteljima koje posjeduje ima poslužitelj iz zemlje za koju je vezan željeni Prime Video sadržaj.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Kako odblokirati željeni streaming pomoću VPN programa

Već rekosmo da VPN zaobilazi geolokacijska ograničenja tako što mijenja vašu IP adresu, a uputstvo za postavljanje ovog programa je veoma jednostavno. Predstavićemo vam način za odblokiranje sadržaja za tri različite Amazonove biblioteke, Prime Video Hrvatska, Amazon Prime Video Srbija i Amazon Prime VDO USA (glavna, američka, najcjelovitija biblioteka sadržaja).

Kako gledati hrvatski i srbijanski Prime Video iz inozemstva

Da biste uspješno odblokirali gledanje srbijanske ili hrvatske Amazon VDO biblioteke uradite sljedeće:

 1. otiđite na zvaničnu stranicu nekog od VPN programa (u ovom slučaju možete iskoristiti ExpressVPN) i izaberite neki od pretplatnih planova,
 2. preuzmite VPN na svoj uređaj i instalirajte ga,
 3. pokrenite VPN i izaberite željeni poslužitelj:
  1. poslužitelj “Croatia” za gledanje Prime Video Hrvatska sadržaja (ovdje su vam na raspolaganju i Amazon Prime Video hrvatski titlovi), ili
  2. poslužitelj “Serbia” da biste mogli da pristupite sadržaju Amazon Prime Video Srbija,
 4. U polje za URL je potrebno unijeti ovaj link, neovisno da li želite srbijansku ili hrvatsku biblioteku.

Kako gledati USA Amazon Prime Video iz inozemstva

Iako vam USA biblioteka ne dopušta mogućnost lokalizacije na domaće jezike, niti titlove, njena prednost je što sadrži najviše sadržaja. Većini gledatelja engleski jezik ne predstavlja problem, stoga je odblokiranje USA Amazon biblioteke nešto što će ih veoma interesirati. To može da se uradi na sljedeći način:

 1. Potrebno je preuzeti VPN. Kao što smo već naveli, ExpressVPN zaslužuje vašu pažnju zbog svojih vrhunskih značajki (a praćenjem našeg linka ostvarujete dodatne uštede).
 2. Izaberite pretplatni plan koji odgovara vašim potrebama (pogledajte koje benefite dobijate ukoliko izaberete dulje periode).
 3. Downloadujte i instalirajte program.
 4. Pokrenite VPN i u polje za poslužitelj izaberite onaj sa oznakom “USA”.
 5. U polje za URL unesite ovaj link da biste pokrenuli Amazon aplikaciju.

Time ste uspješno odblokirali USA Amazon za gledanje iz inozemstva. Sve to uz puni HD prikaz i bez neugodnih usporenja, jer vas VPN uvijek povezuje preko najbržeg poslužitelja dostupnog u izabranoj zemlji.

Isprobajte ExpressVPN potpuno besplatno

Pored toga što vam omogućuje nesmetan i visokokvalitetan streaming sadržaja, ExpressVPN se po jednoj značajki izdvaja od svoje konkurencije. Naime, zbog garantiranog 30-dnevnog perioda za povraćaj novca, njegove funkcije možete isprobati potpuno besplatno.

Ukoliko vam se, iz bilo kojeg razloga, ovaj program ne svidi, možete zatražiti povraćaj svojeg novca dok traje period od 30 dana i on će vam biti refundiran u roku od nekoliko radnih dana. I to sve bez postavljanja dodatnih pitanja ili ispunjavanja formulara.

Tijekom 20 dana koliko smo imali ovaj program na našem testu, isprobali smo sve glavne funkcionalnosti bitne za rad VPN-a. Nakon završetka testa, kontaktirali smo njihovu korisničku podršku i samo naveli da nam program više nije potreban jer smo završili šta smo imali i novac je na našemu računu bio nakon pet radnih dana. Ova značajka jasno pokazuje koliko developer poštiva svoje korisnike, kao i koliko povjerenja ima u svoj proizvod.

Veoma smo zadovoljni i kvalitetom korisničke podrške, koja je više puta bila od pomoći tijekom testiranja. Kontaktirali smo ih putem emaila i live chata i u oba slučaja smo dobili iscrpne odgovore na postavljena pitanja glede korištenja njihovog proizvoda.

Najbolji VPN za gledanje Prime Video iz inozemstva

Nakon što smo testirali desetke VPN programa koje smo našli na tržištu, došli smo do zaključka da ExpressVPN pruža najbolji odnos cijene i kvalitete. Prilikom ocjenjivanja VPN-ova, u obzir smo uzimali preko 10 značajki, od kojih su neke: brzina i kvaliteta streama, broj dostupnih poslužitelja, lakoća korištenja i preglednost sučelja, kvaliteta korisničke podrške i brzina odziva, kao i cijena.

Faktor cijene smo uzeli u obzir jer smo imali veoma loša iskustva sa takozvanim besplatnim VPN-ovima. Svi oni su se pokazali besplatni do točke kada treba da rade ono za što su namijenjeni, a tada prestaju da budu besplatni.

Ili je sučelje zakrčeno ogromnim brojem reklama i ne možete pristupiti bitnim funkcijama ili su neke funkcije zaključane dok ne platite za njih. Najgore što se dešavalo su slučajevi kada je dolazilo da pucanja programa, iznenadnih latencija veze i odbijanja da program reagira na zadate postavke. Uštedite sebi vrijeme i ovakve programe zaobiđite u širokom luku.

No, da se vratimo na naš test. Na našoj listi su se našli samo oni VPN-ovi koji mogu da zaobiđu Amazonovu geolokacijsku blokadu. Naime, Amazon Prime Video može da identificira VPN i da mu onemogući pristup, tako da su neki programi koje smo testirali pali na toj provjeri. Dakle, ovo su naši izbori za gledanje Amazon Prime Video iz inozemstva:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti VPN-a

Pored toga što pomoću VPN-a možete gledati Amazon Prime Video iz inozemstva, kao i Prime Video Hrvatska i Amazon Prime Video Srbija, ovi programi vam pružaju još mnogo prednosti koje će vam itekako značiti ukoliko ste čest korisnik interneta. Možda i dvije najvažnije značajke su zaobilaženje geolokacijskih zabrana i zaštita vašeg online prisustva. Sada ćemo vam ukratko prezentirati što to točno znači.

amazon prime hrvatska

Borba protiv cenzure

Instalacijom VPN programa na svoj elektronički uređaj (tablet, mobitel, laptop, osobno računalo, pametni TV) dobivate mogućnost otključavanja inače nedostupnog sadržaja. Zbog zaštite TV prava, svi veliki streaming servisi (Disney plus, HBO, Hulu, Netflix) su uveli geolokacijska ograničenja na temelju IP adresa korisnika.

Ovakva zaštita sadržaja ide i dalje, tako da imamo situaciju da lokalni i globalni TV kanali ne emitiraju svoj sadržaj van određenih zemalja. Ili da nije mogućno igrati MMO igre na poslužiteljima u USA, EU ili Aziji. Sve ove cenzurirane sadržaje ćete odblokirati tako što unesete odgovarajući poslužitelj u VPN program koji koristite.

Uvećanje online zaštite

Svaki put kada se povežete na internet, vaši osobni podatci pohranjeni na uređaju koji koristite, postaju izloženi potencijalnoj krađi. VPN vam omogućuju da se zaštitite od toga. Pored toga što skriva vašu IP adresu (preko koje se određuje vaša lokacija, između ostalog), vrhunski VPN-ovi koriste 256-bitnu enkripciju podataka, tako da niko bez šifre ne može da vidi vaš internet saobraćaj.

A oni najbolji VPN-ovi još sprovode i no-log politiku koja znači da ne bilježe vaše aktivnosti nakon završetka trenutačne sesije, što znači da se niko ne može dočepati historije vašeg pregledanja. VPN dodatno pridonosi sigurnosti ukoliko koristite javne WiFi mreže koje su poznate po sigurnosnim propustima, te im je potrebna pomoć softwarskih rješenja.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Često postavljana pitanja (FAQ)

Šta je Prime Video?

Prime Video je Amazonov streaming servis za serije, filmove i sportski sadržaj. Možete se pretplatiti u okviru Amazon Prime paketa, pri čemu, pored streaming sadržaja dobijate pristup i ostalim benefitima, koji se tiču dostave sa Amazona i slično. Ukoliko se pretplatite samo na Prime Video, ostajete bez popusta za članove, pristupa novim gaming i književnim izdanjima, kao i Amazon photos skladištu za knjige.

Kako gledati Amazon Prime Video?

Da biste gledali Amazon Prime Video, dovoljno je samo da se pretplatite na ovaj servis putem njihove zvanične internetske stranice. Pretplata košta svega nekoliko eura. Nakon toga možete skinuti aplikaciju na neki od elektroničkih uređaja koje posjedujete i izabrati sadržaj koji želite da gledate. Prime Video podržava preko 100 različitih uređaja, tako da ćete sigurno moći da gledate njegov sadržaj.

Prime Video iz inozemstva: zaključak

Ukoliko želite da gledate najbolje ocijenjenu seriju o superherojima, “The Boys” ili seriju sa najvećim budžetom u historiji “The Lord of The Rings: The Rings of Power”, to možete pomoću Amazonovog Prime Video servisa. Za naš region je posebna pogodnost što postoje Prime Video Hrvatska i Amazon Prime Video Srbija koji ovaj, ali i mnogi drugi sadržaj, emitiraju uz domaće titlove.

Međutim, javlja se problem ukoliko želite da gledate Prime Video iz inozemstva, kada je taj sadržaj blokiran, zbog zaštite TV prava. U tom slučaju vam preostaje samo jedno rješenje – instalacija VPN programa putem kojeg ćete odblokirati cenzurirani sadržaj.

U tome će vam najbolje pomoći ExpressVPN, software čije jednostavno sučelje i kvaliteta streama ispunjavaju sve zahtjeve korisnika. I sve to uz posebne pogodnosti, koje uključuju i 30 dana jamstva za povrat novca.

Ono što posebice raduje sve korisnike je da Amazon Prime Video bilježi sve veći rast glede broja gledatelja, što znači da će u budućnosti imati sve bogatiji i kvalitetniji sadržaj.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com