Najbolji VPN Montenegro

Biser Jadrana, širom svijeta poznata po svojoj morskoj obali, planinama, jezerima, to je Montenegro odnosno Crna Gora! Budući da je turizam o ovoj zemlji u procvatu, tako je i ekonomija stabilna, što se odražava na veliki broj posjetilaca koji se povećava iz godine u godinu. Ako živite u Crnoj Gori, ako tamo raditi i boravite, ili možda idete na ljetovanje, sigurno se nećete razočarati. Međutim, ako postoji nešto što vam se možda neće svidjeti, to je Internet.

Službeno, kao i u ostalim državama Balkana, u Crnoj Gori nema cenzurisanja i sloboda govora je zagarantovana. Ipak, sve je više izvještaja koji ukazuju na to da vlasti ipak vrše nadzor nad sadržajima koji objavljuju mediji. To ipak nije razlog da se razočarate i da ne posjetite Crnu Goru. Rješenje je jednostavno, obezbijedite sebi VPN i nećete imati problema dok ste online. Ako želite da saznate koji je najbolji VPN za Crnu Goru, nastavite da čitate. 

Vidi ponudu
Probaj najbolji VPN za Crnu Goru, ExpressVPN uz 49% POPUST

ExpressVPN je najbolji VPN servis za Crnu Goru. Iskoristite ponudu za dodatna 3 MJESECA BESPLATNO i 30 dana garantovani povrat novca.

Ažurirano: 17 svibanj 2024

Koji je najbolji VPN Montenegro? Besplatni ili plaćeni VPN?

Postoje također i mnogi besplatni VPN servisi, ali zapitajte se, koliko novca košta održavanje više desetina, stotina pa i hiljada servera širom svijeta? Sigurno nije jeftino. Ako su besplatni, kako to finansiraju? Odgovor je složen. Neki se finansiraju plasiranjem velikog broja reklama koje će vam pokvariti utisak tokom surfanja. Neki čak prodaju i podatke o IP adresama i email adresama korisnika. To je jako unosan posao jer je online marketing zasnovan na spamovanju emailova reklamnim porukama. Time i vaša privatnost nije više zaštićena. Zapitajte se da li onda uopšte imate koristi od takvog VPN-? Prvo ćemo pričati o tome da li vam je u potreban VPN u Crnoj Gori a u nastavku ću vam navesti nekoliko najboljih VPN servisa od kojih svaki može biti najbolji VPN za Crnu Goru. Dalje ću razjasniti razlog zbog kojeg se svaki od njih nalazi na ovoj listi, kao i njihove glavne sličnosti i razlike.

vpn crna gora

Da li vam treba VPN u Crnoj Gori?

Kako sam već pomenuo, u Cnoj Gori zvanično cenzure nema, te je sloboda govora i sloboda medija zagarantovana. Međutim, u stvarnosti su stvari malo drugačije. Sve veći broj izvješaja pokazuje da vladine strukture utiču na medijske slobode, te da se takve aktivosti online čak i prate. Zbog toga, kao i ostale zemlje Balkana, i Crna Gora sve više dobija reputaciju države koja vrši cenzuru.

VPN odnosno punim nazivom na engleskom jeziku Virtual Private Network, jeste u stvari online alat koji služi da vas zašiti od online cenzurisanja kao i da zaštiti vašu privatnost. VPN preusmjerava vaš Internet saobraćaj kroz svojevrsni ‘’digitalni tunel’’ u kojem su vaše aktivnost enkriptovane odnosno šifrirane. To znači da niko, uključujući i vladu, ne može pratiti vaše aktivnosti na Internetu, pristupiti vašim informacijama ili na bilo koji drugi način ugroziti vašu privatnost.

Zbog svega toga VPN prestavlja logičnog saputnika na vašim putovanjima u države u kojima postoji cenzura, ili dok živite tamo. Samim time, i VPN Montenegro se postavlja kao logičan izbor ako živite u Crnoj Gori.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Da li je to sve?

Nije. Osim svega pomenutog, VPN vam takođe omogućava da zaobiđete geografski blokirane sadržaje bilo gdje u svijetu. Budući da VPN koristi svoje servere postavljene širom svijeta da preusmjeri vaš saobraćaj, on mijenja vaš IP te vas virtualno postavlja u bilo koju od država gdje server postoji, te vam tako virtualno mijenja lokaciju. Kada ste u mogućnosti da promijenite svoju IP adresu, tada ste u mogućnosti da zaobiđete bilo kakvu zabranu baziranu na geografskom položaju, te da odblokirate bilo koju stranicu koja je blokirana za određene geografske regije.

vpn u crnoj gori

Budući da vam većina najboljih VPN servisa nudi da sami birate server na koji ćete se povezati, to vam daje potpunu kontrolu nad time koju IP adresu ćete da koristite. Sve što vi treba da uradite je da odaberete IP adresu iz regije u kojoj neki od sadržaja nije blokiran, i odmah ćete imati pristup tom sadržaju. Zbog svega pomenutog, ako živite u nekoj od Balkanskih država kao što je i Crna Gora VPN je dobra ideja. Više o VPN-u uopšte pročitajte u našem članku.

Koji je najbolji VPN Montenegro?

Sada kada smo razjasnili zašto vam u stvari treba VPN Crna Gora, izvršićemo analizu nekoliko poznatih VPN-ova kako bismo otkrili koji je to najbolji VPN Montenegro.

Da biste to mogi utvrditi, prvo morate znati šta najbolji VPN Crna Gora treba da vam ponudi. Šta treba da tražite od VPN za Crnu Goru? On treba da vam ponudi velike internetske brzine, globalnu pokrivenost serverima, ali i visok nivo zaštite privatnosti i sigurnosti.

Zašto je ovo sve bitno?

Bitno je kako biste se odlučili koji je to najbolji VPN u Crnoj Gori.

Glavni posao VPN za Crnu Goru će biti da preusmjeri vaš internetski saobraćaj u ‘’sigurni tunel’’ gdje su podaci enkriptovani, te da vas preusmjeri na jedan od njegovih servera. To će naravno utjecati na vašu brzinu interneta. Međutim, ovo ne mora značiti da za sigurnost i privatost vi morate žrtvovati brzinu. Neki od najboljih VPN servisa su toliko optimizovali svoju pokrivenost serverima da vam omogućavaju nesmetanu brzinu, i to na način da nećete ni primijetiti razliku kada koristite VPN za Crnu Goru.

Dakle, globalna pokrivenost odnosno broj servera na koji se možete povezati rezultuje broj IP adresa koje možete preuzeti. Što je veća pokrivenost serverima, i brzina interneta može biti veća. To je zbog toga što vaša udaljenost od servera ima direktni uticaj na performanse, dakle na brzinu interneta.

Na kraju ono najbitnije, VPN za Crnu Goru treba da vam omogući potpunu zaštitu privatnosti i sigurnost dok ste online. VPN koji vam te ne može garantovati ne može biti najbolji VPN u Crnoj Gori. Zbog toga vam je potreban VPN koji će garantovati da ne ostavlja zabilješke o vašem pristupu i saobraćaju. To znači da se vaše aktivnosti ne bilježe i da VPN server ne ostavlja trag koji vodi prema vama, time onemogućavajući bilo koju treću stranu da pristupi vašim podacima.

Kako biste sve to uzeli u obzir dok se odlučujete koji je najbolji VPN za Crnu Goru, ja sam obavio istraživanje umjesto vas. Ovo su dakle najbolji VPN servisi od kojih će bar jedan za vas sigurno predstavljati najbolji VPN u Crnoj Gori.

EXPRESSVPN

Moj prvi izbor za najbolji VPN Crna Gora je ExpressVPN. ExpressVPN je godinama poznat kao jedan od najboljih VPN servisa zbog svoje predanosti pružanju kvalitetne usluge svojim korisnicima. Osobine koje ga krase su velike i stabilne brzine interneta, stroga politika nezadržavanja bilješki o pristupu, pokrivenost od oko 100 država. Sve ovo pokazuje da sa ExpressVPN teško možete da pogriješite. Dakle, osobine koje ga krase su:

 • Pokrivenost sa preko 2000 servera u oko 100 država svijeta
 • Opcija trenutnog gašenja koja pomaže sigurnosti
 • Enkripcija kakvu koriste vojne obavještajne službe
 • 24/7 podrška korisnicima
 • Smart DNS opcija
 • Ako niste zadovoljni u roku od 30 dana, dobijate svoj novac nazad, bez ikakvih pitanja.

Pročitajte više o ExpressVPN ovde i odlučite je li on i vaš izbor za najbolji VPN Crna Gora.

NORDVPN

Slijedeći kandidat za najbolji VPN u Crnoj Gori je NordVPN. Njega krasi jako veliki broj opcija. Najvažnije opcije koje vam NordVPN nudi su:

 • Serveri optimizovani za P2P
 • Opcija Smart DNS
 • Pokrivenost sa preko 4000 servera u preko 60 država
 • 24/7 podrška korisnicima
 • Stroga politika nebilježenja pristupa
 • Dodatna sigurnost uz Double VPN
 • Podijeljeno ‘’tuneliranje’’
 • Rok od 30 dana za vraćanje novca ako niste zadovoljni

Pročitajte više o NordVPN ovde i odlučite da li je on najbolji VPN za Crnu Goru.

IPVANISH

Poslednji kandidat za najbolji VPN Crna Gora je IPVanish. IPVanish je pokriven sa preko 750 servera u preko 60 država. Optimizovan je za P2P, vodi strogu politiku nebilježenja pristupa korisnika, i omogućava velike brzine interneta. Opcije koje IPVanish nudi su:

 • SOCKS5 proxy mogućnost
 • 24/7 podrška korisnicima
 • Do 10 istovremeno povezanih uređaja
 • Pristup mrežama prve kategorije
 • 7 dana roka za vraćanje novca

Pročitajte više o IPVanish ovde, kako biste odlučili da li je baš on vaš izbor za najbolji VPN Montenegro.

 Zaključak

Zaštita vaših ličnih podataka, privatnosti i sigurnosti je uz VPN Crna Gora moguća. Sa VPN Montenegro vi možete i još mnogo toga, kao na primjer zaobići geografski blokiran sadržaj.  Možda želite da odblokirate Spotify, da pristupite američkom Netflix-u, ili da zaobiđete cenzuru bilo koje vrste. VPN Crna Gora vam sve to omogućava. Danas postoji veliki broj VPN servisa koji su vam dosupni po prilično niskim cijenama. Zapitajte sami sebe, koliko vam vrijedi vaša sigurnost i vaša privatnost? Sigurno mnogo više od cijene korištenja kvalitetnog VPN u Crnoj Gori.

fiko

Fiko, analitičar informacijske sigurnosti, s oduševljenjem istražuje online svijet i posjeduje znanje o internet podacima zahvaljujući svojim studijima matematike na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pratiti svaki razvoj i najnovije vijesti o tehnologiji njegova je prava strast. Međutim, njegov omiljeni fokus leži u internet sigurnosti, pomažući korisnicima zaštiti svojih podataka. Za sve upite, kontaktirajte Fika na fiko@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com