Giro d’Italia uživo – kako gledati kompletan prijenos svih etapa utrke?

Giro d’Italia predstavlja najvažniju utrku u svijetu biciklizma. Svi pravi ljubitelji mjesecima unaprijed razmišljaju gdje će gledati Giro d’Italia uživo, jer mnoge televizije postavljaju ograničenja kada je u pitanju prijenos pojedinih etapa, a u nekim zemljama čak nije moguće naći prijenos. Zato smo odlučili da za vas provjerimo na koji način možete gledati Giro d’Italia prijenos i kako to učiniti na najlakši mogući način.

Preuzmi odmah
Gledajte Giro d'Italia uživo uz 49% popusta i 3 mjeseca BESPLATNO

Uz ExpressVPN možete gledati Giro d'Italia na svim uređajima, gdje god se u svijetu nalazili, a dobijate brz i kvalitetan stream i 30 dana garancije za povrat novca

Ažurirano: 10 lipanj 2024

Najbolji sajtovi za gledanje Giro uživo za 2024

Za potrebe ovog pregleda testirali smo veći broj Giro prijenosa i na osnovu toga zaključili da su najbolja dva sajta za gledanje Giro prijenosa koja nude kompletnu pokrivenost utrke, zajedno sa specijaliziranim komentarima i stručnim konzultantima i koji pokrivaju svaki aspekt Giro d’Italia uživo:

 • Eurosport
 • GCN (global cycling network).

Jedan od najpoznatijih sportskih kanala na svijetu, Eurosport, već desetljećima prijenosi biciklističke utrke, a među njima i Giro uživo. Na njihovim kanalima možete pratiti sve etape u punom trajanju, pri čemu su pokrivene i komentarima na lokalnom jeziku. To znači da, ako gledate Giro d’Italia uživo iz Hrvatske, dobićete hrvatski komentar.

giro prijenos

Iako je dobra vijest da je Eurosport dostupan kod skoro svih kablovskih operatera unutar jedne zemlje, loša vijest je da stream nećete moći pratiti van toga područja. Dakle, ukoliko želite da gledate Giro prijenos na Eurosportu sa hrvatskim ili nekim drugim europskim komentarom, to nećete moći van Europe.

Pored Eurosporta, gledateljima biciklističkih utrka je na raspolaganju i specijalizirani web sajt GCN koji skoro u potpunosti prati sva najvažnija dešavanja u biciklističkom svijetu, uključujući i Giro Italija uživo. Na GCN možete gledati i sažetke i najzanimljivije momente svih etapa. Pošto je dostupna i njihova aplikacija, Giro uživo možete pratiti i na mobilnim uređajima. Nažalost, ovi prijenosi nisu dostupni u svim svjetskim zemljama.

Pored ova dva načina za praćenje Giro Italia uživo koji se naplaćuju, postoje i neki koji su besplatni.

Najbolji sajtovi za besplatan stream Giro d’Italia uživo

Pored plaćenih sajtova koje smo vam predstavili u prethodnom odjeljku, ukoliko dolazite iz Italije ili Švicarske, možete gledati Giro d’Italia i na besplatnim sajtovima.

U slučaju da se nalazite u Italiji, Giro prijenos vam omogućuje RAI Sport, a ukoliko se nalazite na teritoriju Švicarske, Giro uživo možete pratiti na RTS web sajtu.

Pored toga što su besplatni, ove stranice vam prikazuju i cijelu statistiku natjecatelja i prognoze za tekuće i buduće etape.

Međutim, zbog zaštite autorskih prava, prijenose sa ovih web stranica nećete moći pratiti izvan Italije, odnosno Švicarske.

Prijenosi uživo izvan zone dostupnosti

Da bi zaštitili pravo na prijenose, mnogi kreatori sadržaja pristupaju geolokacijskim ograničenjima koji prijenose dozvoljavaju samo ukoliko se gledatelj nalazi na točno određenom teritoriju (bilo to jedna zemlja, regija, ili kontinent). Ta zemljopisna ograničenja se postavljaju tako što poslužitelj na kojem se emitira sadržaj očituje IP adresu novog gledatelja i, ukoliko ona ne pripada opsegu koji je na “bijeloj listi”, ispisuje poruku da traženi sadržaj nije dostupan na trenutačnoj lokaciji.

IP adresa je elektronička adresa koju vaš uređaj dobija prilikom povezivanja na internet i služi za razmjenu podataka sa drugim uvezanim uređajima. Svaka svjetska država ima svoj brojčani niz za formiranje IP adrese, stoga bilo ko tko zna vašu IP adresu može da sazna u kojoj državi se u tom trenutku nalazite.

gledati giro d'italia

Stoga je logično da biste mogli gledati Giro d’Italia uživo, vi morate skriti svoju IP adresu na način da poslužitelj preko kojega želite gledati Giro prijenos “pomisli” da se vi nalazite u zemlji koja je na “bijeloj listi” dozvoljenih zemalja.

Izmijenu IP adrese najjednostavnije možete da izvršite pomoću VPN programa koji se povezuju na udaljene poslužitelje i dodijeljuju vam IP adrese zemalja koje možete da izaberete sa liste dostupnih. Što je VPN program bolji, to on nudi veći broj poslužitelja i zemalja iz kojih možete da dobijete IP adrese.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Kako gledati Giro d’Italia uživo pomoću VPN programa

Proces odblokiranja zemljopisnog geolokacijskog ograničenja pomoću VPN-a da biste gledali Giro d Italia live je veoma jednostavan i sastoji se od ovih pet koraka.

 1. Posjetite web stranicu VPN programa (recimo, možete da iskoristite ExpressVPN),
 2. Iskoristite specijalne popuste, te kupite pretplatu za VPN i instalirajte program,
 3. Nakon dovršetka instalacije, pokrenite program,
 4. Iz glavnog sučelja izaberite neki od sljedećih servera, u ovisnosti koju web stranicu želite da gledate:
  • poslužitelj Croatia (za Eurosport i GCN web sajtove)
  • poslužitelj Italy (za RAI sport)
  • poslužitelj Switzerland (za RTS)
 5. Preostaje vam još samo da unesete neki od sljedećih linkova u za to predviđeno polje, u ovisnosti koji stream želite da gledate:

Bitno je napomenuti da ovaj postupak za gledanje Giro prijenosa vrijedi za bilo koju zemlju u svijetu. Tako, gdje god se u datom trenutku nalazili, možete da dobijete prijenos Giro uživo na svom elektroničkom uređaju, prateći naše uputstvo.

Isprobajte ExpressVPN potpuno besplatno

U prethodnom koraku smo vam preporučili ExpressVPN kao jedno od najboljih VPN rješenja koje postoji na tržištu. Ovo smo uradili iz razloga što je ovaj VPN dobio izvrsne ocjene na našem testu. Pored stabilnosti i brzine streama, značajka koja posebno upada u oči je mogućnost da besplatno isprobate ovaj VPN.

giro uživo

Ovo je omogućeno kroz jamstveni period od 30 dana tijekom kojih su vam na raspolaganju sve njegove funkcionalnosti, a vi u tom periodu možete da zatražite povrat svojega novca u bilo kojem trenutku.

Ova besplatna verzija ExpressVPN-a dostupna vam je odmah, uz stalnu 24/7 korisničku podršku od koje možete dobiti povrat svojega novca u svakom trenutku tijekom trajanja probnog perioda. Čini se da je to ponuda koja se ne propušta.

Najbolji VPN za Giro uživo stream za 2024

Kada smo testirali najbolje VPN programe za Giro d’Italia uživo, u obzir smo uzimali mnoge značajke, među kojima su najbitnije

 • kvaliteta streama
 • broj dostupnih poslužitelja (i zemalja)
 • lakoća korištenja
 • dostupnost korisničke podrške
 • cijena

Napominjemo da skoro sva besplatna rješenja imaju velikih problema sa enkripcijom, kao i posluživanjem neumjerenog broja reklama. Stoga, da biste dobili ono što želite, bolje je da izdvojite malu sumu novca i šifrujete svoje podatke, a uz to budete pošteđeni reklama.

Na koncu, naša lista najboljih VPN programa za Giro prijenos izgleda ovako:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti VPN programa

Pokazali smo vam da uz pomoć VPN-a možete da gledate Giro d’Italia uživo, međutim, to je samo djelić mogućnosti koje ovi programi pružaju. Možda dvije najbitnije značajke koje dobivate instalacijom VPN-a su zaobilaženje geolokacijskih blokada i zaštita osobnih podataka.

Zaobilaženje geolokacijskih blokada i borba protiv cenzure

Veliki broj svjetskih streaming platformi (Netflix, Hulu, Amazon, HBO, Disney), kao i vlasnici prava na sportske i međunarodne događaje (izbor za miss, Eurovizija…) ograničava svoje prijenose samo za određene zemlje. Instaliranjem VPN programa i odabirom pravog poslužitelja, vi zaobilazite ova zemljopisna ograničenja i otključavate sav sadržaj koji bi inače bio nedostupan sa vaše trenutačne lokacije.

Zaštita osobnih podataka

Kada god se povežete na internet, vaši osobni podaci postaju izloženi napadima spolja. VPN vas štiti na dva načina. Prvo, skriva vašu IP adresu i vašu lokaciju, a drugo, enkriptira sve podatke koje vaš uređaj razmjenjuje na svjetskoj mreži. Praktički je nemoguće probiti tu zaštitu, te su svi vaši važni osobni podaci (brojevi kartica, PINovi, zaporke…) potpuno sigurni. Ovo je naročito bitno ukoliko često koristite javne Wi-Fi mreže čiji sigurnosni protokoli su veoma ranjivi i neotporni na hakerske napade.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Giro d’Italia uživo: zaključak

Giro d’Italia je najbitnija utrka u životu svakog bicikliste, a Giro uživo je neopisivi užitak za svakog ljubitelja utrka. Giro prijenos možete pratiti na više različitih kanala, od kojih se neki plaćaju, kao što su Eurosport i GCN a neki su besplatni (italijanski RAI Sport i Švicarski RTS), međutim svi imaju isti problem – nisu dostupni u svim zemljama.

Stoga, da biste mogli gledati Giro d’Italia prijenos sa bilo koje svjetske lokacije, neophodno je da instalirate ExpressVPN i iskoristite njegove značajke koje zaobilaze geolokacijsku blokadu i obezbjeđuju vam brz i nesmetan stream.

VPN programi su rješenje za sve vaše probleme koji se tiču dostupnosti streamova širom svijeta, a pritom vam obezbjeđuju vrhunsku zaštitu osobnih podataka. ExpressVPN čak posjeduje i “no-log” mogućnost, čime svo vaše online ponašanje ostaje nepraćeno.

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com