Kako gledati Disney+ u Srbija, BiH ili Hrvatskoj ili bilo gdje?

expressvpn christmas ponuda 2022

Čekanju je konačno došao kraj. Disney plus u Srbiji je konačno došao i donio fantastične sadržaje. Na jednom mjestu, sa titlovima i pratećim sadržajem možete da gledate serije i filmove iz Star Wars i Marvel franšize. Međutim, loša vijest je što je taj sadržaj zaključan samo za područje Srbije, te nije dostupan mimo njenih granica. Ako želite da saznate kako možete da gledate Disney plus Srbija gdje god da ste, nastavite sa čitanjem.

Probaj sada
Gledajte Disney plus Srbija pomoću ExpressVPN 49% jeftinije

Gledaj Disney+ uživo u inostranstvu pomoću ExpressVPN koji vam omogućava brzu i sigurnu vezu. Iskoristi 3 besplatna mjeseca i super pogodnost 30 dana za povrat novca.

Ažurirano: 25 studeni 2022

Dostupnost Disney plus servisa

Kako već rekosmo, Disney plus u Srbiji se pojavio tokom juna mjeseca, kada su aktivirane i usluge Disney Plus Bosna i Hercegovina i Disney Plus Hrvatska.

disney plus srbija

Kao što je bilo i očekivano, ovaj striming servis se naplaćuje, iako je bilo najava da bi mogao da bude besplatan. Disney + Srbija je dostupan na svim vašim omiljenim uređajima (TV, računaru, mobitelu/tabletu ili konzoli).

Dakle, dobre vijesti su dostupnost u mnogo zemalja i na svim uređajima. Ali se problem javi ako želite da pristupite sadržaju koji je ekskluzivan samo za određenu zemlju, kao što je Disney + u Srbiji.

Zašto Disney + Srbija ne možete gledati bilo gdje van Srbije?

Svaka država ima različit način licenciranja prava za emitovanje filmova, TV emisija i dokumentaraca, te je to i razlog zašto videoteke imaju različite sadržaje.

Disney + Srbija koriste geo-ograničenja da ograniče čemu možete pristupiti u državi gdje se nalazite. Oni prate vašu IP adresu kako bi doznali vašu lokaciju, i ako su IP adrese vaše države na crnoj listi, onda za vas neće biti gledanja Dizni plus Srbija.

disney plus u srbiji

Sa VPN-om, možete odblokirati Disney plus Srbija i gledati ga gdje god da ste. Da, čak i ako nemate IP adresu iz Srbije. VPN program radi tako što vam dodijeli novu IP adresu i prikrije vašu lokaciju.

VPN vam to omogućava jer zaobilazi geolokacijsku blokadu koju vlasnik sadržaja nameće korisnicima, time efektivno onemogućujući gledaoce iz drugih zemalja da gledaju ono što žele. VPN riješava ovaj problem tako što maskira elektroničku IP adresu korisnika čineći kao da korisnik pristupa sadržaju iz zemlje za koju je to dozvoljeno.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja prosinac 2022

Kako gledati Disney + Srbija pomoću VPN

Zasad ćemo se fokusirati samo na to kako gledati Disney plus u Srbiji pomoću nekog od njih. Da bismo vam pomogli u odabiru VPN-a, za početak smo uradili mali test 30 najpoznatijih VPN programa i došli do zaključka da je za gledanje Disney + u Srbiji (ali i za Disney plus u Hrvatskoj ili BiH) najsigurniji i najstabilniji ExpressVPN.

Da biste instalirali ovaj VPN i odblokirali Disney + u Srbiji (ili nekoj drugoj zemlji) slijedite ove upute:

 1.  Posjetite zvaničnu internet stranicu ExpressVPN dok traje specijalna ponuda
 2. Odaberite pretplatu (zapamtite da dobijate sjajan popust na godišnju pretplatu, čime štedite čak 49%)
 3. Download-ujte ExpressVPN na vaš elektronički uređaj (računar, tablet ili mobitel) i započnite instalaciju programa.
 4. Otvorite program ili aplikaciju, a zatim odaberite server koji želite (Srbija, Bosna i Hercegovina ili Hrvatska) sa kojeg želite da gledate Disney+
 5. Unesite sljedeći URL da biste mogli da gledate Disney + u Srbiji, BiH ili Hrvatskoj.

Probaj ExpressVPN besplatno i gledaj Disney+ u inostranstvu!

Prije nego što vam predstavimo sve VPN programe koje smo imali na testu, otkrićemo vam jedan jednostavan trik kako da dobijete VPN potpuno besplatno.

Kada preuzmete ExpressVPN, sve premijum usluge ovog VPN-a su vam dostupne. Pošto imate garancijski period za povrat novca od čak 30 dana, potpuno ste zaštićeni. Ukoliko vam se ne svidi usluga, jednostavno je otkažite i vaš novac vam se vraća, što znači da je proba besplatna i traje čak 30 dana!

I mnogi drugi VPN programi nude besplatne probne periode, međutim, kada želite da otkažete svoju pretplatu, služe se različitim trikovima da odgode isplatu ili da vas natjeraju da se predomislite. Sa druge strane, ExpressVPN vraća novac bez suvišnih pitanja.

Kao razlog možete navesti da ste se jednostavno predomislili ili da vam se ne sviđa usluga koju ste dobili, nikakvih prepreka povratu novca neće biti. Njihova korisnička podrška je vrhunac ponude na tržištu, dostupna u svakom trenutku.

Kako smo rangirali VPN programe

Svi VPN programi koje smo imali na našem testu su ocjenjivani na osnovu sljedećih parametara:

 1. Globalna pokrivenost – koliko svjetskih zemalja pokriva
 2. Brzina konekcije – postoje li usporenja prilikom striminga sadržaja
 3. Zaštita privatnosti i bezbijednost – koliko su vaši podaci sigurni tokom gledanja sadržaja ili surfanja internetom
 4. Korisnička podrška – brzina odziva i jednostavnost komunikacije
 5. Funkcionalnost – preglednost sučelja i koje opcije posjeduje
 6. Ukupna vrijednost koju dobijate za svoj novac – dodatne mogućnosti programa i kvalitet isporučenog sadržaja

Na kraju, naša lista izgleda ovako:

Da biste saznali kako smo rangirali VPN-ove, pročitajte naš članak OVDJE. U njemu su do detalja raščlanjene sve značajke koje VPN programi pružaju, stoga će vam biti jasnije zašto smo ExpressVPN rangirali kao najbolji za gledanje Disney plus Srbija.

Najbolji VPN za Disney + Srbija

VPN ne služi samo da odblokira striming servis kao što je Disney plus u Srbiji, HBO ili Hulu. Ne, on je mnogo više od toga. Između ostalog uz VPN dobijate i sljedeće:

Privatnost i sigurnost

Nikome nije prijatno znati da se sve naše aktivnosti koje sprovodimo online prate. Nebitno da li je to gledanje video sadržaja, slušanje muzike ili samo pretraživanje interneta. Ti podaci se čak i zloupotrebljavaju i prodaju oglašivačima. Zbog toga vam se prikazuju reklame koje su vezane za vaše navike.

Međutim, pored toga što ste na meti nesnosnih reklama, vaši nalozi mogu da budu i hakovani. Tu na scenu stupaju VPN programi koji vam vraćaju pravo na privatnost i štite vaše aktivnosti na internetu. On vam omogućava i bezbjedno korištenje javnih WiFi mreža koje su veoma podložne zloupotrebama.

Takođe, ako koristite mobilni telefon za plaćanje ili čuvanje novca i/ili kriptovaluta, vaša imovina će biti sigurnija kada koristite VPN.

disney + srbija

Online anonimnost

Kako već rekosmo, vaš internet provajder (ISP) u svakom trenutku bilježi vaše aktivnosti na internetu i, na osnovu njih, može čak i da ograniči brzinu kojom pristupate online sadržaju, ukoliko koristite internet za striming sadržaja ili skidanje torenata. Naravno da to nije zakonito, ali veoma teško je dokazati da je ISP napravio ovakvo ograničenje.

Zbog toga, ukoliko želite gledati Disney + u Srbiji, najbolja opcija vam je da nabavite neki od VPN programa. VPN će zamaskirati IP adresu vašeg uređaja tako da niko drugi ne može vidjeti vaše online aktivnosti, dajući vam anonimnost u online svijetu. Na taj način dobijate uslugu koju ste platili, bez potrebe da se žalite svom provajderu ukoliko vam namjerno obori brzinu interneta.

Zaobilaženje cenzure

Već neko vrijeme velike svjetske kompanije za distribuciju zabavnog sadržaja ograničavaju emitiranje samo na pojedine zemlje ili regione. Pored video sadržaja, ovo se odnosi i za pristup nekim igrama, ali i uživo prenosima sportskih natjecanja.

U doba kada je slobodan protok informacija osnovno ljudsko pravo, ovakvo ponašanje korporacija, koje se vode samo sopstvenim profitom, je drsko i bezobrazno. Srećom, ovaj poprilično nefer pristup prema korisnicima se takođe može zaobići korištenjem VPN-a.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja prosinac 2022

Zaključak

Sadržaj koji pruža Disney plus u Srbiji će zadovoljiti svakog gledaoca koji želi da se razonodi nakon napornog dana. Imajte na umu da će se uskoro pojaviti i dodatni Disney plus Srbija sadržaji, među kojima su Star Wars: Tales of the Jedi, Marvelovi Secret Invasion i druga sezona serije Loki, kao i Save our squad sa Dejvidom Bekamom.

Sve to će vam biti dostupno na Disney plus u Srbiji, ali samo u toj zemlji. Sav sadržaj koji bude pripremljen za Disney plus u Srbiji moći da se gleda samo ako se nalazite u toj zemlji.

Kako smo već objasnili u ranijim odjeljcima, da biste zaobišli geolokacijska ograničenja, dovoljno je da instalirate VPN i sav Disney plus Srbija sadržaj vam je dostupan gdje god da se nalazite.

Dakle, počastite sebe sa ExpressVPN i uživajte u Disney + Srbija doživljaju.

Neki kažu da sam ja personifikacija Interneta - iako nisam siguran da je to kompliment. Volim se zaroniti u dubine online svijeta. I imam mnogo godina iskustva u internet marketingu. Praćenje svakog pojedinačnog razvoja, praćenje najnovijih vijesti iz oblasti tehnologije je istinska strast. Ali moj omiljeni dio je fokusiranje na Internet sigurnost i kako korisnici Interneta mogu najbolje zaštititi sebe i svoje podatke.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com