Kako gledati Disney plus iz inozemstva u 2024?

Disney plus je jedan od najvećih streaming servisa na svijetu. Na jednom mjestu, sa podnapisima i pratećim sadržajem, možete da gledate serije kao što su Grey Anatomy, The Simpsons, The Mandalorian, Obi Wan Kenobi i mnoge druge. Međutim, neki sadržaji su zaključani izvan granica određenih zemalja. Da biste saznali kako da gledate Disney plus iz inozemstva (između ostalog, Disney plus Hrvatska, Disney + Srbija i Disney plus Bosna i Hercegovina), pročitajte naš vodič

Probaj sada
Gledajte Disney plus iz inozemstva pomoću ExpressVPN 49% jeftinije

Gledaj Disney+ uživo u inostranstvu pomoću ExpressVPN koji vam omogućava brzu i sigurnu vezu. Iskoristi 3 besplatna mjeseca i super pogodnost 30 dana za povrat novca.

Ažurirano: 17 svibanj 2024

Dostupnost Disney plus servisa

Disney plus je dostupan u desecima zemalja diljem svijeta, a posebno raduje činjenica da ga je lokaliziranog moguće gledati i u našem regionu. Tako da sad imamo i Disney plus Hrvatska, Disney + Srbija i Disney plus Bosna i Hercegovina, što raduje tisuće korisnika u ovim zemljama.

Kao što je bilo i očekivano, ovaj streaming servis se naplaćuje, iako je bilo najava da bi mogao da bude besplatan. Međutim, trenutačno za godišnju pretplatu uopće nije potrebno potrošiti mnogo novca. Disney plus je dostupan na svim vašim omiljenim uređajima (pametnom TV-u, računalu, mobitelu/tabletu ili konzoli).

Iako je dostupan u mnogim zemljama, postoje određene razlike između video biblioteka ovog streaming servisa. Primjerice, streaming platforma koja se u Europi naziva Disney+, u Aziji je imenovana kao Disney+ Hot star.

disney plus hrvatska

Ali se problem javi ako želite da pristupite Disney plus iz inozemstva. Kako onda odblokirati sadržaj koji je ekskluzivan samo za određenu zemlju?

Zašto ne možete gledati Disney plus iz inozemstva bez ograničenja?

Svaka država ima različit način licenciranja prava za emitiranje filmova, TV emisija i dokumentaraca, te je to i razlog zašto videoteke imaju različite sadržaje. Također, ukoliko određeni sadržaj koji se emitira putem Disney plus platforme, a podliježe lokalnim zakonima u svezi TV prava, taj sadržaj neće biti moguće emitirati na nekom drugom teriroriju. Dakle, moći će da ga prate samo gledatelji iz zemlje u kojoj su originalna prava otkupljena.

To praktički znači da je gledanje Disney plus iz inozemstva uskraćeno za mnoge zanimljive emisije, serije i fimove.

Disney plus Hrvatska, Disney + Srbija i Disney plus Bosna i Hercegovina koriste geolokacijske blokade da ograniče čemu možete pristupiti iz inozemstva. Oni prate vašu IP adresu kako bi doznali vašu lokaciju, i ako su IP adrese vaše države na crnoj listi, onda za vas neće biti gledanja svih emisija Disney plus iz inozemstva.

disney + srbija

Sa VPN-om, možete odblokirati Disney plus Hrvatska, Disney + Srbija i Disney plus Bosna i Hercegovina ili bilo koju drugu Disney+ biblioteku i gledati željeni sadržaj gdje god da ste. Da, čak i ako nemate IP adresu iz Srbije, Hrvatske ili BiH. VPN program radi tako što vam dodijeli novu IP adresu i prikrije vašu lokaciju.

VPN vam to omogućava jer zaobilazi geolokacijsku blokadu koju vlasnik sadržaja nameće korisnicima, time efektivno onemogućujući gledatelje iz drugih zemalja da gledaju ono što žele. VPN riješava ovaj problem tako što maskira elektroničku IP adresu korisnika čineći kao da korisnik pristupa sadržaju iz zemlje za koju je to dozvoljeno.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Kako gledati Disney plus iz inozemstva pomoću VPN

Zasad ćemo se fokusirati samo na to kako gledati Disney plus u inostranstvu pomoću nekog od VPN programa. Da bismo vam pomogli u odabiru VPN-a, za početak smo uradili mali test 50 najpoznatijih VPN programa i došli do zaključka da je za gledanje Disney plus Hrvatska, Disney + Srbija i Disney plus Bosna i Hercegovina najsigurniji i najstabilniji ExpressVPN.

Kako gledati Disney + Srbija iz inozemstva

Postupak je vrlo jednostavan, dovoljno je da pratite naše upute:

 1.  Posjetite zvaničnu internetsku stranicu ExpressVPN dok traje specijalna ponuda,
 2. Odaberite pretplatu (zapamtite da dobijate sjajan popust na godišnju pretplatu, čime štedite čak 49%),
 3. Download-ujte ExpressVPN na vaš elektronički uređaj (računalo, tablet ili mobitel) i započnite instalaciju programa,
 4. Otvorite program ili aplikaciju, a zatim odaberite poslužitelj pod nazivom “Serbia”,
 5. Unesite sljedeći URL da biste mogli da gledate Disney plus Srbija iz inozemstva.

Kako gledati Disney plus Hrvatska iz inozemstva

Kao i u prethodnom primjeru, odblokiranje gledanja streama ćemo pojasniti kroz korak po korak uputstvo:

 1. Pretplatite se na ExpressVPN i preuzmite ga na svoj uređaj,
 2. Pokrenite instalaciju, a nakon njenog dovršetka pokrenite VPN,
 3. Ovaj put birate poslužitelj “Croatia”,
 4. U polje za URL unosite ovaj link, čime odblokirate gledanje Disney + Hrvatska iz inozemstva.

Kako gledati Disney plus Bosna i Hercegovina iz inozemstva

I sadržaj koji nudi Disney+ BiH je moguće odblokirati za gledanje iz inozemstva. I sve to pomoću VPN-a. To ćete uraditi na sljedeći način:

 1. Otiđite na zvaničnu stranicu ExpressVPN i odaberite pretplatni plan koji odgovara vašim potrebama,
 2. Preuzmite VPN na svoj uređaj i pokrenite instalaciju,
 3. Pokrenite VPN i izaberite poslužitelj “Bosnia” da biste dobili IP adresu iz BiH,
 4. Otvoriće vam se polje za URL u koji je potrebno unijeti ovaj link i time ste otključali sav inače nedostupan sadržaj.

Probaj ExpressVPN besplatno i gledaj Disney plus iz inozemstva!

Prije no što vam predstavimo sve VPN programe koje smo imali na testu, otkrićemo vam jedan jednostavan trik kako da dobijete VPN potpuno besplatno.

Kada preuzmete ExpressVPN, sve premijum usluge ovog VPN-a su vam odmah dostupne. Pošto imate jamstveni period za povraćaj novca od čak 30 dana, potpuno ste zaštićeni. Ukoliko vam se ne svidi usluga, jednostavno je otkažite i vaš novac vam se vraća, što znači da je proba besplatna i traje čak 30 dana!

I mnogi drugi VPN programi nude besplatne probne periode, međutim, kada želite da otkažete svoju pretplatu, služe se različitim trikovima da odgode isplatu ili da vas natjeraju da se predomislite. Sa druge strane, ExpressVPN vraća novac bez suvišnih pitanja.

Kao razlog možete navesti da ste se jednostavno predomislili ili da vam se ne sviđa usluga koju ste dobili, nikakvih prepreka povraćaju novca neće biti. Njihova korisnička podrška je vrhunac ponude na tržištu, dostupna u svakom trenutku.

Najbolji VPN za gledanje Disney plus iz inozemstva u 2024.

Svi VPN programi koje smo imali na našem testu su ocjenjivani na osnovu sljedećih značajki:

 1. Globalna pokrivenost – koliko svjetskih zemalja pokriva i koliko poslužitelja imaju (da bi mogli odblokirati Disney+ biblioteke sadržaja u tim zemljama)
 2. Brzina konekcije – postoje li usporenja prilikom streaminga sadržaja Disney plus biblioteka i kvaliteta same slike
 3. Zaštita privatnosti i bezbijednost – koliko su vaši osobni podaci sigurni tokom gledanja sadržaja ili surfanja internetom
 4. Korisnička podrška – brzina odziva i jednostavnost komunikacije
 5. Funkcionalnost – preglednost sučelja i koje opcije posjeduje
 6. Ukupna vrijednost koju dobivate za svoj novac – dodatne mogućnosti programa i kvaliteta isporučenog sadržaja

Na koncu, naša lista izgleda ovako:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Preporučamo vam da pročitate i naš drugi članak da biste saznali kako smo izabrali najbolji Disney plus VPN. U njemu su do detalja pojašnjene sve značajke koje VPN programi pružaju, stoga će vam biti jasnije zašto smo ExpressVPN rangirali kao najbolji za gledanje Disney plus iz inozemstva.

Prednosti korištenja VPN-a

VPN ne služi samo da odblokira streaming servis kao što je Disney plus Hrvatska, Disney + Srbija i Disney plus Bosna i Hercegovina, HBO, Amazon ili Hulu. Ne, on je mnogo više od toga. Između ostalog uz VPN dobijate i sljedeće:

Privatnost i sigurnost

Nikome nije prijatno znati da se sve naše aktivnosti koje sprovodimo online prate. Nebitno da li je to gledanje video sadržaja, slušanje glazbe ili samo pretraživanje interneta. Ti podaci se čak i zloupotrebljavaju i prodaju oglašivačima. Zbog toga vam se prikazuju reklame koje su vezane za vaše navike.

Međutim, pored toga što ste na meti nesnosnih reklama, vaši nalozi mogu da budu i hakirani. Tu na scenu stupaju VPN programi koji vam vraćaju pravo na privatnost i štite vaše aktivnosti na internetu. On vam omogućava i bezbjedno korištenje javnih WiFi mreža koje su veoma podložne zloupotrebama.

Također, ako koristite mobitel za plaćanje ili čuvanje novca i/ili kriptovaluta, vaša imovina će biti sigurnija kada koristite VPN.

Online anonimnost

Kako već rekosmo, vaš internet provajder (ISP) u svakom trenutku bilježi vaše aktivnosti na internetu i, na osnovu njih, može čak i da ograniči brzinu kojom pristupate online sadržaju, ukoliko koristite internet za streaming sadržaja ili skidanje torenata. Naravno da to nije zakonito, ali veoma teško je dokazati da je ISP napravio ovakvo ograničenje.

Zbog toga, ukoliko želite gledati Disney plus na hrvatskom, srpskom ili bosanskom najbolje vam je da nabavite neki od VPN programa. VPN će zamaskirati IP adresu vašeg uređaja tako da nitko drugi ne može vidjeti vaše online aktivnosti, dajući vam anonimnost u online svijetu. Na taj način dobivate uslugu koju ste platili, bez potrebe da se žalite svom provajderu ukoliko vam namjerno obori brzinu interneta.

Zaobilaženje cenzure

Već neko vrijeme velike svjetske kompanije za distribuciju zabavnog sadržaja ograničavaju emitiranje samo na pojedine zemlje ili regione. Pored video sadržaja, ovo se odnosi i za pristup nekim igrama, ali i uživo prijenosima sportskih natjecanja.

disney plus bosna i hercegovina

U doba kada je slobodan protok informacija osnovno ljudsko pravo, ovakvo ponašanje velikih tvrtki, koje se vode samo sopstvenim profitom, je drsko i bezobrazno. Srećom, ovaj poprilično nefer pristup prema korisnicima se također može zaobići korištenjem VPN-a.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Najčešće postavljena pitanja (FAQ)

Kada Disney plus dolazi u Hrvatsku

Dobra vijest za sve one koji su se pitali kada Disney plus dolazi u Hrvatsku je da je ovaj streaming servis već dostupan u Hrvatskoj. Naime, on se na teritoriju Hrvatske pojavio sredinom 2022. i moguće mu je pristupiti putem zvanične Disney plus stranice.

Kako gledati Disney plus u Hrvatskoj

Ukoliko ne znate kako gledati Disney plus u Hrvatskoj, pozitivno je što vam je za to potrebna samo aktivna pretplata na Disney+ i uređaj na kojem ćete gledati sadržaj. Pretplatiti se možete na zvaničnoj internetskoj stranici Disney+ i nakon toga streamovati sadržaj na bilo kojem uređaju koji posjedujete. Uz sve to dobivate i hrvatske titlove.

Zaključak

Bogatstvo i raznolikost sadržaja koje pružaju Disney plus Hrvatska, Disney + Srbija i Disney plus Bosna i Hercegovina konačno je dostupno za gledanje gdje god se nalazili. Geolokacijske zabrane koje su kreatori sadržaja nametnuli gledateljima i koje su onemogućavali pristup njihovom sadržaju samo u određenim zemljama, su konačno zaobiđene.

Dovoljno je samo da instalirate VPN program i Disney plus iz inozemstva možete gledati na osobnom računalu, tabletu, mobitelu, pametnom TV-u ili konzoli, uz HD stream i superbrzu vezu. VPN će zamaskirati vašu IP adresu i zaobići sva geolokacijska ograničenja.

Imajte na umu da će se uskoro pojaviti i dodatni Disney plus sadržaji, među kojima su Star Wars: Young Jedi Adventures, Marvelovi Secret Invasion, X-MEN ’97 i druga sezona serije Loki.

ExpressVPN bez problema zaobilazi Disney plus geoblokadu i pruža vam vrhunski prikaz streama, bez neprijatnih usporenja i prekida prilikom gledanja. I sve to sada uz 49% popusta i tri mjeseca potpuno besplatno ukoliko iskoristite ponudu koju dobijate klikom na link koji smo vam omogućili. Počastite sebe sa ExpressVPN i uživajte u kompletnom Disney + doživljaju.

fiko

Fiko, analitičar informacijske sigurnosti, s oduševljenjem istražuje online svijet i posjeduje znanje o internet podacima zahvaljujući svojim studijima matematike na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pratiti svaki razvoj i najnovije vijesti o tehnologiji njegova je prava strast. Međutim, njegov omiljeni fokus leži u internet sigurnosti, pomažući korisnicima zaštiti svojih podataka. Za sve upite, kontaktirajte Fika na fiko@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com