NBA uživo – Kako gledati u 2024

Svaki pravi obožavatelj košarke oduvijek je imao samo jedan san, da može gledati košarka NBA uživo. Uprkos napretku tehnologija koje to omogućuju, provajderi kablovskih TV usluga neće baš pratiti želje pojedinačnih ljubitelja, već prosečnih. Ali vi niste prosek te biste voljeli gledati sezonu NBA od samo starta 10. oktobra ove godine. Malo je vjerojatno da će se bilo koji kablovski provajder odlučiti za košarka NBA uživo prijenos cijele sezone.

Uzmi ponudu
Otključaj NBA sa ExpressVPN uz 3 MJESECA BESPLATNO

Otključaj uživo prenose NBA košarke bilo gdje sa ExpressVPN. Uzmi eklskluzivni POPUST 49% uz 30 dana garantovanog povraćaja novca.

Ažurirano: 12 srpanj 2024

Dostupnost

Da, također se možete pretplatiti, na primjer kod provajdera koji ima Arena Sport ali to neće biti isključivo samo za uživo NBA. To nije loše ukoliko niste strastveni navijač ili zagriženi za klađenje na rezultate NBA. Zašto to kažemo? Odgovor je jednostavan, nećete dobiti baš sve NBA susrete na tanjuru jer Arena sport emitira i druge sportove i druge košarkaške susrete, ne samo uživo NBA. Usluge provajdera masno koštaju, te za taj novac uz Arena Sport dobivate i gomilu drugih kanala koje nikada ne gledate.

Među njima su nerijetko i nekakvi lokalni, skoro amaterski, pa i opskurni i propagandistički. Plaćati nekoliko desetina eura mjesečno za sto kanala od kjih vas interesira bezmalo samo 4 ili 5 je poprilično nerazborito, a željeli biste samo gledati uživo NBA. Druga solucija da dobijete pristup za NBA International League Pass. Ali kako to učiniti a da nemate blackout-e?

NBA uživo

Blackout-i iliti zatamnjenja su karakteristični za vašu trenutnu lokaciju. Ova se vrsta geografskih ograničenja mijenja kako vi mijenjate svoju lokaciju, te će vam kod kuće postojati jedna vrsta blackouta dok gledate košarka NBA uživo, a ako odete u inozemstvo neka posve druga. Kao što smo nebrojeno puta ponovili, vaša lokacija je određena vašom IP adresom. Ona je vidljiva ukoliko svaki puta kada se ulogujete na mreže, odnosno kada želite pogledati NBA.

NBA International League Pass nije besplatna usluga. Neki od provajdera će vam ponuditi prvi mjesec besplatno, a onda će vas odrati u okviru paketa. Što više, navede cijene se odnose samo na NBA utakmice uživo, a ne i na cijelokupni program. Ako imate novaca za bacanje, samo izvolite i pretplatite se gledati, na primjer, tri utakmice košarka NBA uživo mjesečno za 10 do 15 eura, ovisno od toga živite li u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj ili Srbiji.

Brojni razlozi utječu na dostupnost, ali da pokušati pronaći kakav live streaming, opet biste mogli imati problema sa pristupom jer biste mogli suočiti sa geografskim restrikcijama, a sve što želite zapravo možete dobiti jedino koristeći VPN. Sve što trebate je povezati svoj VPN sa serverom u zemlji koja ne podliježe geografskiim restrikcijama. Na žalost brojnih gledatelja, ljubitelja košarke, NBA utakmice uživo nisu dostupne u svim državama u svijetu, za gledanje NBA utakmice uživo neophodan je VPN. 

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Kako gledati uživo NBA

Preostala su još tri jednostavna koraka do uživo NBA.

  1. Pokrenite VPN aplikaciju na uređaju na kom želite gledati NBA. 
  2. Ispred sebe ćete vidjeti glavno sučelje aplikacije. Tu će biti potrebno da izaberete proxy server koji ćete nadalje koristiti. Kako vi želite gledati NBA utakmice uživo, odaberite server “Hrvatska, BiH i Srbija“.
  3. Poslednji korak koji trebate napraviti kada želite gledati uživo NBA je odete na sajt ArenaSport. Ili da na sajtu NBA izaberete paket usluge po svojoj mjeri i zahtijevima.

Bonus

Najpouzdaniji način da gledate sve utakmice NBA u 2024. godini, a da to učinite bez ograničenja poput blackout-a, je da koristite VPN. Otkrivamo vam i jednu tajnu, znači dobivate i bonus informaciju od nas kada je u pitanju gledanje košarka NBA uživo: Možete da nabavite i jeftiniji NBA League Pass ukoliko se povežete i pretplatite preko servera u Indiji.

To bi vas koštalo znatno manje nego da se povežete na server u SAD, čak i do 60%. Ukoliko još nemate svoj VDPN pogledajte tabelu ispod i pronađite najbolji za sebe. Tu vam preporučujemo ExpressVPN koji raspolaže aplikacijama za sve korisničke platforme, dok i drugi poslužitelji koji se nalaze na našoj listi su dovoljnog kvaliteta za ugodno gledanje NBA utakmice uživo.


Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Najbolji VPN za gledanje NBA uživo

Već dugi niz godina testiramo VPN-ove tragajući za najboljim koji može deblokirati NBA International League Pass i gledati NBA utakmice uživo. Naši metodi su vrlo precizni i efikasni, formirani prema zahtijevima korisnika, ali i sposobni prepoznati sve eventualne manjkavosti onoga što se nudi kao napredna tehnologija u sferi VPN-ova. Naše metode su otkrile da je ExpressVPN najbolji u deblokiranju streaming-a, i ostali VPN-ovi koji se nalaze na našoj listi najboljih su izuzetnog kvaliteta, ali ovog nijanse stavljaju u vrh.

ExpressVPN odlikuje velika brzina i pozdanost te možete uživati u NBA, a da vam streaming ne štuca ili prekida.  Sada vam baš ništa ne stoji na putu kada je u pitanju košarka NBA uživo.

Ovo su samo od nekih sjajnih košakaša sa balkanskog prostora zbog kojih vrijedi gledati NBA utakmice uživo. Nravno tu su i brojni drugi, njihovi suigrači i protivnici od čije igre zastaje dah dok pratite NBA. Najbolje VPN servise, koji su prošli našu rigoroznu kontrolu i detaljno testiranje, možete naći na tabeli ispod.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Besplatni VPN-ovi su opasni

Na tržištu ćete naići danas na puno ponuda VPN-ova, cijene su im različite, a ima i besplatnih. Naši stručnjaci, iza kojih stoji dugodišnji rad u ovoj oblasti, preporučuju vam da ne koristite besplatne VPN servise za gledanje košarka NBA uživo. Znamo da biste željeli platiti što manje, najbolje ništa, ali tu se krije i najveća zamka i najveća opasnost.  Kada želite gledati košarka NBA uživo ne želite imati posla sa nepouzdanim VPN servisom. Takav vam neće obezbijediti kvalitetan streaming, mogli biste biti zatrpani reklamama neželjenog, pa čak i opasnog sadržaja.

košarka NBA uživo

To sve ne samo da će umanjiti ugođaj gledanja NBA utakmice uživo, već vam može prouzročiti štetu u smislu krađe vaših ličnih podataka. Sad se pitate kako je to moguće. Nravno da ćete VPN koristiti i za druge stvari na internetu, a ne samo za uživo NBA prijenose. Koristit ćete, na primjer, za klađenje. Tu ostavljate broj svoje kreditne kartice kojm plaćate ulog. Kod besplatnih VPN-ova nitko vam ne garantira da će vaši podaci ostati skriveni. Kao takvi mogu lako postati plijen prevaranata, koji mogu zloupotrijebiti vaše podake i napraviti vam haos od života.

Zato je uvijek bolje platiti nešto novca za kvalitetan VPN jer vam jamči i tajnost svih vaših podataka. Dodatno, ExpressVPN usluga vam jamči povraćaj novca nakon 30 dana korištenja ako iz nekog razloga niste zadovoljni uslugom.

Prednosti VPN-ova

Korištenje VPN-a nadilazi puki užitak gledanja košarka NBA uživo. Njihova primarna uloga je da prikriju vašu pravu lokaciju i prikazuju drugu, koju ste sami odabrali. Na primjer, aktivisti civilnog društva ih puno koriste kako bi izbjegli političku ili kakvu drugu cenzuru u pojedinim državama. Također, upotrebom VPN-a možete se uspešno izboriti sa zabranama pristupa legalnim sadržajima, ne samo kada želite pogledati uživo NBA, već i drugim koji su vam zanimljivi ili su vam važni, a imate postavljenu geo restrikciju.

NBA utakmice uživo

Povećani pristup i borba protiv cenzure

Prethodno opisana cenzura nije jedina. Recimo, primjerice, da ste otputovali u Kinu. Tu zaista morate koristiti VPN ukoliko želite gledati NBA utakmice uživo. Kina nije jedina država na svijetu koja ograničava pristup zapadnim programima, na našu žalost, svijet i ako globalno selo, nije bez ograda i granica. Cenzura je prisutna u brojnim državama a uz pomoć VPN-a ne samo da ćete imati mogućnost gledanja košarka NBA uživo već ćete imati i neograničen pristup sadržaju platformi kakve su Netflix ili Hulu, Amazon Prime i ostale. 

Povećanje bezbijednosti i zaštita privatnosti

Na kraju, ali ne i najmanje važno, je vaša bezbijednost na internetu. Znamo da rijetko tko pomisli na to dok gleda NBA utakmice uživo. Ipak, razmislite malo. Kompjuter ne koristite samo u te svrhe. Koristite i za online plaćanja, poručujete robu, hranu, koristite svoju kreditnu karticu za plaćanje raznih pretplata. Tu je uloga VPN-a iznimno bitna, ne samo za gledanje uživo NBA kvaltetan VPN kakav vam mi preporučujemo, uvijek će u potpunosti enkriptovati vaš internetski saobraćaj.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Zaključak

Gledatelji sa naših područja imaju razloga pratiti uživo NBA jer brojni igrači sa ovih prostora daju posebnu draž gledanju NBA. Na primjer, hrvatski košarkaši poput Bojana Bogdanovića (Juta), Darija Šarića (Finiks) i Ivice Zupca (Klipers). Ili igrači iz BiH Luka Garza, izabran na draftu od strane Detroita, Jusuf Nurkić koji brani boje Portland Trail Blazers-a. Srbija ima MVP-ja Nikolu Jokića (Denver) ali i Bobija Marjanovića (Dalas), Bogdana Bogdanovića (Atlanta).

Kada želite potpuni užitak gledanja uživo NBA bilo da je to u vašem domu ili inozemstvu, preporučujemo vam korištenje ExpressVPN, jednog od onih čiji smo kvalitet potpuno ispitali i koji možete naći na našoj listi najboljih. On čini neprobojan zid do vaših ličnih podataka, pa tako oni ne mogu biti zloupotrebljeni.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com