Super Bowla 2024: Kansas City Chiefs vs. Philadelphia Eagles

Superbowl uživo svake godine gleda stotinu milijuna gledatelja u SAD, ali i širom svijeta. Tako će biti i ovog 12. februara, kada će se Superbowl LVII emitirati u ranim jutarnjim časovima. Ovaj događaj je popularan i u drugim zemljama, ali ako ne živite u SAD, Super Bowl prenos uživo nećete moći gledati na lokalnim televizijama. Srećom, postoji rješenje za prijenos Super Bowla, a mi ćemo vam u nastavku pokazati šta je u pitanju.

Isprobajte odmah
Gledajte Super Bowl prijenos uživo sa ExpressVPN (49% niža cijena)

Ne propustite show u poluvremenu Super Bowl prenosa uz pomoć ExpressVPN i njegove brze veze. Iskoristite 30 dana za povrat novca i ostvarite 3 mjeseca besplatno.

Ažurirano: 13 travanj 2024

Najbolji striming sajtovi za prijenos Super Bowla

Svakog februara se održava jedno od najpopularnijih sportskih natjecanja u svijetu, finalna utakmica u NFL. Osim američkog nogometa, ovaj sportsko-scenski spektakl odlikuje i 30-o minutni šou tokom poluvremena, koji je veoma često gledaniji i od samog Superbowl uživo prenosa utakmice.

A ove godine Superbowl prenos utakmice između Kansas City Chiefs i Philadelphia Eagles na State Farm stadionu u Glendejlu (Arizona) će biti obogaćen nastupom slavne pjevačice sa Barbadosa, Rihanna-e, čiji koncert sponzorira Apple Music.

super bowl prenos

Na našim prostorima koji, između ostalog, obuhvaćaju Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Srbiju, prijenos Super Bowla možete pratiti putem kanala sportske tv mreže Sport Klub ili pretplatom na NFL Game Pass i izborom finalne Superbowl uživo utakmice. 

Kao što vidite, u pitanju su plaćene opcije prenosa, a šta je sa besplatnim načinima za gledanje Super Bowl prijenosa?

Najbolji besplatni sajtovi za Superbowl uživo

U ovom slučaju za vas imamo dobru i lošu vijest. Dobra je da postoji besplatan sajt putem kojega možete gledati Super Bowl prijenos uživo, a u pitanju je ITV. Prijenos putem ovog sajta možete da pratite na bilo kojem uređaju koji posjedujete (pametni TV, mobilni uređaj, tablet, personalni računar…), dovoljno je samo da imate vezu sa internetom.

super bowl prijenos

Međutim, ovaj način gledanja Super Bowl prenosa funkcionira samo ukoliko se nalazite na teritoriji Ujedinjenog Kraljevstva ili Velike Britanije. Ako pokušate da pristupite iz bilo koje druge države, to neće biti moguće i prijenos vam se neće prikazati.

Šta onda učiniti u tom slučaju?

Super Bowl prenos: Striming van zone dostupnosti

Vlasnici TV prava svoj sadržaj veoma često zaključaju samo za određenu teritoriju, regiju ili državu. Ovo geolokacijsko ograničenje se uspostavlja tako što se IP adrese zemalja stave na crnu listu i onemogući im se pristup sadržaju. Zbog toga gledaoci koji se ne nalaze u zemljama u kojima se nudi usluga prenosa uživo, prijenos Super Bowla neće moći da gledaju, jer će pristup sajtovima biti blokiran i moraće da traže alternativne načine za pristup prenosu.

Na svu sreću, razvijeni su VPN programi koji uspješno zaobilaze nametnuta ograničenja i omogućavaju korisnicima iz cijelog svijeta da uživaju u inače zaključanim prenosima ili strimovima. Pa tako VPN programi omogućavaju i gledanje Superbowl uživo prenosa.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja travanj 2024

Kako odblokirati Superbowl uživo strim putem VPN-a

VPN (Virtualna Privatna Mreža) program skriva IP adresu, tako što vašem uređaju dodijeli adresu one države iz koje možete nesmetano da pristupite željenom sadržaju (u ovom slučaju Super Bowl prenosu). Veoma jednostavan zadatak, ali veoma težak za obaviti na zadovoljavajući način.

Zbog toga smo za vas odabrali ExpressVPN koji će vam omogućiti nesmetano gledanje Super Bowl prijenosa.

Postupak odblokiranja striminga je veoma jednostavan:

 1. Odete na ExpressVPN zvaničnu internetsku stranicu
 2. Izaberete pretplatni plan koji vam odgovara (prateći naš link ostvarujete veliki niz pogodnosti)
 3. Skinete VPN na svoj uređaj i instalirate ga
 4. Na glavnom zaslonu izaberete server preko kojeg želite da gledate Superbowl prijenos
  1. server: Croatia za Sport Klub
  2. server US za NFL Game Pass
  3. server UK za ITV
 5. Nakon izbora servera u polje za URL unesite neki od sljedećih linkova
  1. Sport Klub
  2. NFL Game Pass
  3. ITV

Nakon što ste sve ovo obavili, moći ćete da gledate prenos Super Bowla bez ikakvih prekida i ometanja. Time ste sebe poštedjeli problema zvanog Super Bowl gdje gledati.

Prijenos Super Bowla: Isprobajte ExpressVPN besplatno

Posebna pogodnost koju ExpressVPN nudi svojim korisnicima je 30 dana jamstva za povrat novca. I to bez suvišnih pitanja i kompliciranih procedura za povrat novca, što ga izdvaja od većine ostalih programa iste namjene.

Dovoljno je da pratite naš link ExpressVPN koji će vam odvesti na njihovu zvaničnu stranicu, izaberete pretplatni plan koji je po vašem ukusu i da počnete da koristite ovaj program. Preglednost sučelja je još nešto što doprinosi popularnosti ovog programa, jer je veoma podesan za nove korisnike.

Ukoliko vam se iz bilo kojeg razloga on ne dopadne tokom prvih 30 dana korištenja, proizvođač će vam vratiti novac do posljednjeg feninga. Mi smo ovu značajku testirali tako što smo napisali da nam program više nije potreban, nakon što smo ga koristili 20 dana, i novac je bio na našoj kartici već nakon pet radnih dana. Ovakav poslovni model je nešto što bismo željeli da vidimo kod svih proizvođača softvera.

Super Bowl prenos: Najbolji VPN programi za strim

Sve VPN programe smo testirali strimujući neki od NFL mečeva iz tekuće sezone, da bismo stekli utisak kako bi Super Bowl prijenos mogao da teče.

Naša konačna lista izgleda ovako:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Kada smo birali najbolji VPN za prijenos Super Bowla, u obzir smo uzimali ove značajke:

 • brzinu i stabilnost strima: da li je prenos prošao bez usporenja i prekida
 • lakoću korištenja: preglednost opcija i broj dodatnih značajki
 • kvalitet korisničke podrške: brzina odziva i na koje sve načine možete da ih kontaktirate
 • broj servera: koliko ukupno servera nude i iz kojih zemalja
 • cijenu: jer su besplatna rješenja imala suviše manjkavosti

Prednosti VPN programa

Pored toga što pomoću specijaliziranih VPN programa možete gledati Super Bowl prenos, ovo parče softvera vam donosi još mnoge korisne mogućnosti. Jednom kada počnete da koristite VPN pitaćete se zašto niste ranije počeli. Između ostalog dobijate sljedeće pogodnosti.

Zaobilaženje geolokacijskih ograničenja

Kako smo već naveli, imaoci TV prava, da bi ostvarili dodatnu zaradu, svoj video i audio sadržaj ne distribuiraju na određenim područjima ili to rade uz restrikcije. Tako dolazimo do situacija da Netflix, Hulu, Amazon Prime, Disney plus i ostali striming giganti u različitim zemljama gledaocima nude različite biblioteke sadržaja.

superbowl uživo

VPN potpuno sigurno zaobilazi ova ograničenja i otključava sav dostupan sadržaj na bilo kojoj lokaciji u svijetu da se nalazite. Ovo se odnosi na striming sadržaja, ali isto tako i na igranje online igara koje također mogu biti zaključane u određenim zemljama.

Dakle, ukoliko želite iz BiH, Hrvatske ili Srbije da pristupite nekom sadržaju koji je inače zaključan na vašoj lokaciji, instalacijom ExpressVPN i izborom odgovarajućeg servera, bićete u mogućnosti da gledate to što želite, na bilo kom uređaju koji posjedujete.

Zaštita privatnosti korisnika

Možda i najveći problem danas, cyber sigurnost se pomoću VPN-a uspješno riješava. VPN programi ovom problemu pristupaju na dva načina, skrivanjem vaše IP adrese, zbog čega niko ne može da odredi vašu lokaciju ili opšte podatke, a pri tome, sav saobraćaj sa vašeg uređaja se enkriptuje praktički neprobojnom šifrom, čineći vaše osobne podatke sigurnima.

Ovo je posebno bitno ukoliko često koristite javne WiFi mreže čiji protokoli su veoma podložni hakerskim napadima, čime su osobni podaci korisnika poprilično ugroženi. Međutim, ukoliko vam je VPN uključen dok surfate ili skidate torente, a zakačeni ste na javnu WiFi mrežu, nemate čega da se plašite.

Ovaj VPN takođe ima i “no-log” sustav bilježenja aktivnosti, što znači da sve vaše sesije ne ostaju u memoriji programa, tako da je vaš digitalni otisak minimalan, jer ostaju samo određeni statistički podaci koji ne mogu dovesti do identifikacije korisnika.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja travanj 2024

Prijenos Super Bowla: Zaključak

Svi ljubitelji NFL-a sada znaju kako da pogledaju Superbowl uživo. Od prenosa ovog spektakla vas dijeli samo instalacija ExpressVPN i pokretanjem VPN programa dobijate pristup Super Bowl prijenosu.

Prošlo je vrijeme kada je najpopularniji američki sport i najiščekivanija utakmica godine, Superbowl, bila nedostupna širom svijeta zbog geolokacijskih ograničenja. Moderna rješenja su omogućila stotinama milijuna gledatelja širom svijeta da prate Super Bowl prijenos uživo iz topline svoga doma, gdje god se taj dom nalazio.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com