Olimpijske Igre Uživo Peking 2022 – Kako Gledati?

Kineska vlada je odlučila da inozemnim gledateljima i posjetiteljima neće biti omogućeno da prate Olimpijske igre uživo na borilištima za olimpijske medalje. Ako želite da gledate prenos olimpijskih igara 2022, velike su šanse da to nećeti biti u mogućnosti zbog zakulisnih trgovina koje se dešavaju sa TV pravima za razna područja. Naročito ako se kojim slučajem nađete na teritoriji gde program televizija kao što je Eurosport i uživo olimpijada prenos nije  dostupan. Ali, nema potrebe očajavati, jer mi imamo riješenje za vas.

Idite na ExpressVPN
Želite najbolju VPN uslugu za gledanje Peking 2022?

Probajte ExpressVPN sada, bez rizika. To je VPN koji podržava torrenting, streaming na Netflix i garantira privatnost korisnika.

Ažurirano: 8 travanj 2024

Dostupnost

Ovogodišnje Olimpijada u Pekingu će biti održana od 4. do 20. februara 2022. godine. Međunarodni Olimpijski Komitet (MOK) donio je ovakvu odluku iz razloga pojačane bezbijednosti tjekom pandemije korona virusa. 

Ako se tokom održavanja igara nađete na teritoriji Bosne, ili u njoj živite, prenos olimpijskih igara će te moći pratiti putem kanala Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT). U Hrvatskoj olimpijske igre prenos će biti dostupni gledateljima nacionalne Hrvatske Radio Televizije (HRT). Za teritoriju Srbije na žalost neće biti emitovanja na lokalnim televizijskim stanicama, a olimpijske igre prenos će biti moguće gledati jedino putem Eurosport kanala.

olimpijske igre uživo

Dakle ovdje olimpijada uživo neće biti dostupno za sve gledatelje. Na primjer, korisnici Skya neće moći pristupiti Discovery Communications platformi jer je kompanija prekinula ugovor sa Skyom. S toga, gledajte prenos olimpijskih igara na malo drugačiji način. Još je manja vjerojatnoća da neki od lokalnih emitera otkupi prava emitiranja olimpijske igre prenos. Imati ćemo mogućnost gledati pojedina nadmjetanja. Ali svakako ne i olimpijske igre cijelokupni sadržaj ili olimpijske igre prenos.

Već vidimo da neće svi ljubitelji olimpijske igre uživo prenos biti u mogućnosti da gledate olimpijada uživo. Geografska ograničenja postoje i od države do države, te će mnogi gledatelji ostati uskraćeni za ovaj vrhunski sportski događaj. No to i ne mora nužno biti nepremostiv problem. Naravno, radi se o korištenju VPN-a. Tu ćete morati biti posebno oprijezni jer ukoliko je VPN koji koristite samo zbog toga što je besplatan u isto vrijeme i sumnjiv, nećete dobiti pristup.

Dakle, što raditi kada želite da gledate prenos olimpijskih igara? Predlažem vam da za olimpijske igre uživo koristite VPN.

Probajte ExpressVPN sad

Kako gledati olimpijske igre prenos?

Nemojte pokušavati gledati prijenos olimpijskh igara iz Pekinga 2022 putem bilo kakve besplatne web stranice. Zašto to kažem? Pa, može vam donijeti brojne probleme pri čemu mogućnost da budete tuženi za pristup nelegalnom sadržaju je najbezazlenija posljedica. 

Zamislite da web lokaciju hostuje neki haker. Da li biste i tada prihvatili da gledate zimsku olimpijadu? Evo zašto nećete. Kada pristupite takvoj web stranici prevarant haker će imati vaše lične podatke na dlanu, vašu IP adresu, broj vaše kreditne kartice, adresu stanovanja, i mnogo toga drugog. A sve bez vašeg dopuštenja. Sad se zapitajte, vrijedi li taj rizik nekoliko sati streaminga? Mnogo je bezbijednije pretplatiti se na legalan VPN, paltiti ćete novcem a ne svojim podacima koji se mogu zlouptrijebiti, a vi još budete i tuženi.

Olimpijske igre uživo je jedina prava kompenzacija kad već ne možemo otići u Kinu i gledati zimsku olimpijadu. Kvalitetan VPN će nam omogućiti taj ugođaj. Evo i kako doći do olimpijada uživo prenos.

Sam proces je maksimalno pojednostavljen, ne trebate ni puno napora da biste se registrirali. Da biste legalno pratili zimsku olimpijadu morate odabrati VPN koji želite koristiti za olimpijske igre uživo gledanje. 

Što trebate uraditi da biste dobili pristup olimpijske igre prenos?

  1. U prvom koraku morate na uređaju na kojem ćete gledati prenos olimpijskih igara pokrenuti VPN aplikaciju. Ona će vas odvjesti do drugog koraka.
  2. Vidjet ćete glavno sučelje aplikacije. Tu trebate izabrati da se povežete sa Evropskim proxy serverom koji je potreban za streaming putem Eurosporta. Možete odabrati i da pratite streaming kao da ste gledatelj iz SAD, ali u tom slučaju ćete izabrati NBCUniversal. Ili izabrati Bosne, Hrvatskoj serverom
  3. Naredni korak je da pokrenete odgovarajuću aplikaciju ili da iz browser-a odete na Eurosporta, BHRT, HRT

Sa VPN-om koji smo detaljno testirali za potrebe live streamingaolimpijada uživo bez straha i omjetanja. Neće koštati puno novca, ali ćete dobiti legalan pristup streamingu i možete da gledate prenos olimpijskih igara.

Najbolji VPN za olimpijske igre prenos

Web lokacije za olimpijske igre uživo mogu pucati na VPN-ove te ćete umjesto vrhunskog provoda dok gledate olimpijada uživo dobiti nervozu. Jednostavno ne dobijate što ste željeli. Ovaj problem nastaje usled korištenja besplatnog VPN-a o čemu će biti više riječi. 

Da sada razmotrimo one koje smo detaljno testirali i mogli ih vam preporučiti za gledanje olimpijada uživo odnosno olimpijske igre uživo. Jedino kvalitetan VPN može vam obezbijediti neometano da gledate prenos olimpijskih igara.

Tjekom testiranja različitih VPN servisa zaključili smo da nisu svi jednaki po pitanju funkcionalnosti i kvalitete za gledanje olimpijada live stream, ili uopšte. Postoje neke posebne karakteristike koje zahtijeva gledanje olimpijske igre uživo. Dugi niz godina ispitujem VPN-ove i njihov kvalitet, tjekom njih ispitano je nebrojeno servisa, bezbroj razlitih riješenja. Zahvaljujući tome razvili smo preciznu metodologiju za ispitivanje kvalitete VPN-ova koje možete danas naći dostupne na tržištu.

Naša metodologija daje garanciju da su oni koji uspješno prođu naša testiranja uistinu i najbolje što danas možete naći a posebno da gledate olimpijada uživo. Na listi ćete pronaći samo provjerene VPN-ove, sa najboljim karakteristikama. Među njima sigurno i za prenos olimpijade.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Željeli biste kvalitetan streaming za olimpijske igre uživo bez obzira na to koliko vrijemena tome želite posvetiti. Da li želite višesatno praćenje olimpijske igre prenos svakodnijevno ili biste olimpijske igre uživo mogli pratiti s vrijemana na vrijeme, nebitno je. Ono što hoćete je možda da pratite olimpijske igre. I za tako što uvijek je najbolje a i najsigurnije, koristiti VPN da gledate olimpijada uživo

Besplatni VPN su opasni i nepozdani

Puno je danas VPN programa i servisa koji su dostupni besplatno i navodno zgodni da gledate prenos olimpijskih igara. Ali tu se pojavljuje najveći problem sa VPN-om kad gledate olimpijada uživo. Nemate garancije niti da uspješno radi niti da ste bezbijedni, što je u današnjem stjepenu tehnologije jako važno. Puno se puta desi da ono što ne platite odmah svojim teško zarađenim novcem, platite kasnije bilo uzaludno utrošenim vrijemenom, bilo znatno većim novčanim iznosima nego što bi vas koštao provjereni i kvalitetni VPN-ovi. 

prenos olimpijskih igara

Za gledanje olimpijada uživo najmanji problem je što ćete sa besplatnim VPN-om unedogled gledati reklame za koje niste zainteresirani. Mnoge od njih znaju sadržati i zlonamjerni kod koji će vam pokrasti lične podatke, pa se možete naći umješani u prijevare, a da niste ni svjesni toga. Ti “umjetnici” znaju kako iskoristiti vaše lične podatke da bi se domogli novca drugih ljudi, mogu vam isprazniti račun, prodati vaš stan, kupovati u vaše ime, a da vi pri tome to niti znate. Mnogi su ljudi tako završavali u zatvoru ili plaćali visoke globe. 

Najsigurnija opcija za gledanje olimpijada uživo je opredijeliti se za servis koji u ponudi ima probni period. Ili, poput ExpressVPN nudi garantiran povraćaj novca i to u prvih mjesec dana korištenja ukoliko niste zadovoljni uslugom dok gledate olimpijske igre prenos uživo.

Prednosti VPN

Za gledanje prenos olimpijskih igara iz Pekinga ali sa naših prostora morate da koristite VPN. Jedino tako ćete izbeći da budete blokirani od različitih provajdera internetskih usluga. To je danas korisno jer obezbijeđuje pristup kompletnom sadržaju bez mogućnosti da nešto bude skriveno od vas. Možete biti pretplatnik bilo kojeg televizijskog operatera, ukoliko koristite neki od VPN-ova sa naše liste, konkurentski provajderi vas neće blokirati kada pristupate njihovim sadržajima pa i prenos olimpijskih igara. 

Povećanje pristupa i borba protiv cenzure: Osim da gledajte olimpijske igre uživo VPN vam je potreban da biste premostili geografska ograničenja kod pojedinih streaming servisa. Takva cenzura nastaje najčešće zbog imovinsko-pravnih odnosa nad pojedinim sadržajima, ali i iz političkih razloga. Bez ikakve ste namjere da ulazite u političku arenu, sve što želite je da gledate prenos olimpijskih igara. To možete zaobići ukoliko koristite VPN. Vaša geografska lokacija neće biti prepoznata dok gledate olimpijske igre uživo. Gledajte olimpijske igre uživo bez straha da će vaši lični podaci biti zloupotrebljeni, a cenzura izbjegnuta.

olimpijske igre prenos

Povećanje bezbijednosti i zaštita privatnosti: Bilo da gledate olimpijske igre prenos ili vršite elektronsko plaćanje, vaša veza je enkriptovana. To radi kvalitetan VPN servis. To znači da se mnogo bezbijedniji na mreži dok istovremeno štitite svoju privatnost. Neka jaka enkripcija nije nužna kada gledate olimpijadu, ali svi mi koristimo razne druge internetske servise i usluge za koje je enkripcija neophodna. Dans se mora voditi puno računa o bezbijednosti i zaštiti privatnosti na internetu da se ne bi postalo žrtvom prevaranata.

Probajte ExpressVPN sad

Zaključak

Poput ostalih velikih sportskih događaja olimpijske igre prenos će okupiti veliki broj gledatelja širom svijeta. Olimpijada 2022. biće dostupne na brojnim televizijskim kanalima, sve što trebate uraditi da ne biste zavisili od programske šeme lokalnih kablovskih operatera jeste da izabrete kvalitetan VPN sa naše liste najboljih koji će vam omogućiti da ovaj vrhunski sportski događaj pratite u potpunosti i bezbijedno.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com