PGA Championship uživo – Kako gledati?

Na golf terenima Kiawah Island Golf Resort-a u Južnoj Karolini, 17-og marta počinje 103. izdanje PGA Championship-a. Ako ste fan ovoga sporta, preporučujemo gledajte PGA uživo prijenos putem streaming servisa ESPN+. Ove godine ćete na PGA Championship uživo pratiti natjecanje između prošlogodišnjeg pobjednika, Collina Morikawae, četvorostrukog osvajača i najvećeg golfera svih vremena, Tigera Woodsa, i trenutnog broja jedan, Dustin Johnson. Ako volite da gledate PGA Tour uživo, na ovogodišnjem PGA Championship uživo ćete pratiti natjecanje još mnogih velikana golfa, među kojima se ističu imena još devet bivših osvajača ovog turnira.

Ako ste ljubitelji golfa i želite da gledate PGA Championship Hrvatska i druge zemlje našeg regiona spadaju među zemlje u kojima nisu dostupni izravni prijenosi. Jedina opcija da gledajte PGA uživo vam je korištenje servisa ESPN+. Ali i za nju vam je neophodno da koristite VPN, zbog geografskih ograničenja.

Proveri ponudu
Gledaj PGA uz ExpressVPN i 30 dana povraćaj novca

Odblokiraj uživo prenose PGA golf turnira sa ExpressVPN. Iskoristi 49% EKSKLUZIVNOG popust ograničenog trajanja i uživaj u dodatna 3 MJESECA BESPLATNO.

Ažurirano: 3 veljača 2023

Dostupnost

Ako želite da gledajte PGA Tour uživo, ili uopće da gledajte PGA uživo, to je moguće da ućinite putem ESPN i CBS kanala. Na žalost ljubitelja golfa, ni jedan od ovih kanala nije dostupan u zemljama našeg regiona. PGA Championship uživo je dostupan za streaming jedino putem ESPN+ servisa, za koji postoje mnoga geografska ograničenja, pa je neophodno da koristite kvalitetan VPN servis.

ESPN+ servis je dostupan za kupnju iz čitavog svijeta, ali je njegovo korištenje ograničeno na korisnike jedino iz Sjedinjenih Američkih Država i Holandije. Ovakva situacija je uzrokovana ekskluzivnim pravima na prijenose UEFA Champions League i Europa League utakmica. Te stoga možete zahvaliti ljubiteljima nogometa na potrebi da koristite VPN kako bi ste gledali PGA Championship uživo.

pga tour uživo

Kako da gledajte PGA uživo?

Pošto nije moguće gledajte PGA uživo putem lokalnih sportskih TV kanala, već samo korištenjem ESPN+ streaming usluge, neophodno je i da imate kakav kvalitetan VPN servis. Naša preporuka je da ovakve programe i service koji utječu na bezbijednost vaših ličnih podataka dobavljate samo iz provjerenih i zvaničnih izvora. Kad ste to učinili, uz pomoć samo tri laka koraka možete gledati PGA Tour uživo.

  1. Prije svega je neophodno pokrenete VPN aplikaciju ExpressVPN na uređaju na kojem želite da gledajte PGA uživo.
  2. Sledeće je potrebno da na glavnom sučelju aplikacije izaberete proksi servis koji se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama i preko kojih je PGA prijenos uživo dostupan.
  3. Na kraju, trebate pokrenuti ESPN+ aplikaciju ili otići na adresu https://plus.espn.com/ gdje možete pratiti PGA Championship uživo.

Najbolji VPN za gledanje PGA Championship uživo

Bilo da gledate PGA Tour uživo tokom cijele sezone, ili da pratite samo neka od golf takmičenja u organizaciji PGA of America, to možete činiti jedino uz korištenje VPN servisa. Tokom godina mi smo testirali mnoga ovakva rješenja i servise, i pažljivim razvojem naše metodologije za testiranje došli do mnogih saznanja o kvalitetu raznih proizvoda.

Za gledanje sportskih natjecanja kao što je PGA Tour uživo nisu svi ovakvi servisi jednaki. Prije svega je neophodno da su sve njihove osobine na zavidnom nivou. Ako se odlučite za bilo koji sa naše liste najboljih možete biti sigurni da će vaše uživanje u golfu proteći bez ikakvih problema.

Sve okolo 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2023
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) recenzija 2023
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2023
9.3
5 NordVPN
9.1

Basplatni VPN su opasni

Na tržištu možete pronaći bezbroj VPN programa i servisa koji se reklamiraju kao besplatni. Ali uvijek možete biti sigurni da takve servise ako ne plaćate novcem, onda to činite na neki drugi način. Mnogi takozvani besplatni servisi pribjegavaju praksi prikazivanja reklama svojim korisnicima. A pošto vrše skoro pa nikakvu kontrolu tih reklama, one osim što su izuzetno dosadne mogu biti i zlonamjerne. Ne samo što reklamiraju razne prevare, već mogu i sadržati zlonamjerni kod.

Osim ovoga, sa besplatnim servisima ni vaši lični podaci nisu bezbijedni, jer takvi dobavljači aktivno vrše praćenje svojih korisnika, i takve podatke prodaju trećim licima.

Ako vam je financijski moment od presudnog značaja, bezbijednije je da se opredijelite za neki kvalitetan servis koji nudi probni period, ili neki kao ExpressVPN koji nudi garantirani povraćaj novca u prvih 30 dana korištenja. Ovo poslijednje ukoliko niste zadovoljni pruženom uslogom.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja veljača 2023

Prednosti VPN

Kada želite da gledajte PGA uživo na našim prostorima neophodno je da koristite VPN. Ali korištenje VPN-a donosi još neke pogodnosti koje su vrlo korisne u današnje vrijeme kada smo izloženi raznim opasnostima koje dolaze iz digitalnog svijeta. Svima na našim prostorima je poznato i da mnogi poslužitelji kablovskih internetskih uslugavode mešusobni rat za korisnike. Ali za razliku od drugih zemalja gde se to čini takmičenjem u pružanju boljih usluga od konkurencije, kod nas se čini blokiranjem pristupa korisnicima konkurencije. Svi veći operateri na našim prostorima osim kablovske ponude imaju i servise za on line gledanje programa. Ovakve IPTV usluge operateri blokiraju ako korstite internetske usluge konkurenata, a korištenje VPN će vam omogućiti da zaobiđete ovakvo besmisleno ograničenje korištenja usluga koje plaćate.

pga championship uživo

Povećanje pristupa i borba protiv cenzure

Osim da gledajte PGA Tour uživo mnogi streaming servisi svoje usluge ograničavaju na samo odrijeđena geografska područja. Mnogi su razlozi za postojanje ovakve cenzure, vrlo često vezana je za posjedovanje ekskluzivnih prava za neka geografska područja. Nerijetko to stvara besmislene situacije koje su samo na štetu ljubitelja programa koji je u pitanju.

Osim ovakvih ograničenja, u mnogim zemljama postoje zabrane gledanja raznih programa ili pristupanja pojedinim on line srvisima iz potpuno političkih i ne demokratskih razloga. Gledanje PGA Championship uživo nije politički čin, ali gledanje stranih televizijskih stanica u nekim zemljama jeste zabranjeno.

Jedan od načina da zaobiđete ovakve zabrane je korištenje VPN. Osim što na primjer onemogućava serverima sa kojih gledate PGA Tour uživo da prepozna vašu geografsku lokaciju, VPN takođe spriječava vašeg internetskog poslužitelja da prepozna koje web lokacije posjećujete. Time uz povećan pristup zaobilazite i cenzuru bilo da je ona politička ili samo želite da gledajte PGA uživo.

gledajte pga uživo

Povećanje bezbijednosti i zaštita privatnosti

Bilo da gledate PGA Tour uživo ili koristite elektronsko bankarstvo, vaša internetska veza će biti enkriptovana od strane VPN servisa. Na ovaj način povećavate razinu vaše bezbijednosti i štitite svoju privatnost. Iako jaka enkripcija nije neophodna kada gledate PGA Championship uživo, svako od nas koristi mnoge druge internetske servise i usluge za koje je ona jednostavno neophodnost.

Privatnost i bezbijednost na internetu su stvari o kojima svi moramo brinuti zbog mnogih zlonamjernih osoba koje ih žele ugroziti i zloupotrebiti zarad svoje finansijske dobiti. 

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja veljača 2023

Zaključak

Ako želite da gledate PGA Tour uživo i živite van Sjedinjenih Američkih Država bićete veoma razočarani ako to želite da činite putem malih ekrana. Gledanje najprestižnijih golf takmičenja je ograničeno na televizijske kanale ESPN i CBS mreža koje su dostupne samo na teritoriji Sjeverne Amerike. Stoga da bi ste pratili ovogodišnji PGA Championship uživo, jedino što vam je dostupno je da to činite putem ESPN+ servis, koji takođe ima geografska ograničenja. Ali ova ograničenja veoma lako možete zaobići korištenjem kvalitenog VPN servis. Mi vam preporučujemo da to učinite uz neki sa naše liste najboljih. Možete biti sigurni da će bilo koji od njih omogućiti da uživate u najpopularnijim golf natjecanjima, ali i ogromnoj kolekciji sportskih dokumentarnih filmova dostupnih putem ESPN+ servisa.

Svojom ekspetizom o temama vezanim za Internet pokušavam dati istinski doprinos na ovoj stranici kako bih doprinela zajednici. Volim pisati podrobno istražene članke i prikaze o svim internetskim temama, od sigurnih veza do zaštite podataka. Zbog toga, moram se često baviti pravnim pitanjima, i pravilima koja se često mijenjaju i koja uvijek treba ažurirati.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com