Kako gledati Hulu streaming u Bosni

Američki video na zahtev servis, Hulu streaming je trenutno jedna od najpopularnijih platformi ove vrste. Sa ponudom od preko 80 hiljada epizoda serijskih programa i filmova, te više od 65 televizijskih stanica i uživo prenosa sportskih takmičenja i prvenstava; lako je vidjeti razloge za to. Ali, ako ne koristite VPN Hulu streaming nije dostupan potencijalnim korisnicima u Bosni. Za ovo postoji pregršt nekakvih razloga, koje je vrlo teško razumjeti.

Vidi ponudu
Otključaj Hulu sa ExpressVPN uz 49% POPUSTA

Zaobiđi blokade za kompletan sadržaj na Hulu sa ExpressVPN. Uzmi ekskluzivnu ponudu sa 3 MJESECA BESPLATNO, i 30 dana garantovanog povraćaja.

Ažurirano: 17 svibanj 2024

Dostupnost

Trenutno je ovaj servis dostupan stanovnicima Sjedinjenih Američkih Država i Japana. Ograničavanje dostupnosti sadržaja po regijama u svijetu je naročita smetnja svim ljubiteljima serijskih i filmskog programa. Kada pristupate nekoj internetskoj stranici ili servisu, vi njima šaljete svoju IP adresu. Što je normalno, jer sav sadržaj koji gledate na internetu stiže do vas na način sličan pošti.

Zbog toga je neophodno da server ima vašu adresu. Poseban problem zbog ovoga  je što onda taj sajt ili servis na osnovu IP adrese zna da li ste iz dozvoljene geografske regije ili ne, te vam tako može blokirati pristup. Da bi ste zaobišli ovakvu blokadu za Hulu VPN vam je neophodan. Ali Hulu streaming čak i sa ovim pristupom nije uvek zagarantovan.

Hulu streaming

Kada koristite za Hulu VPN sisteme, vi šaljete komande nekom udaljenom serveru da pribavi stranicu ili video koji želite da gledate. Onda taj server šalje komande serveru na kome se sadržaj nalazi i proslijeđuje ga vašem kompjuteru.

Na ovaj način server na kojem se nalazi sadržaj stiče utisak da se vi nalazite na nekoj drugoj lokaciji od vaše stvarne. Većina ovakvih sistema se sastoji od ograničenog broja servera, kojima su IP adrese poznate. Takav VPN Hulu vrlo lako prepozna, i prikaže vam upozorenje da je detektovao da koristite ovakav servis.

Najbolji VPN za Hulu je sposoban da zaobiđe ovu restrikciju,odnosno vam dodijeli IP adresu koja se ne nalazi na crnoj listi.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Kako gledati Hulu streaming sa VPN

Kada uključite Hulu streaming na vašem uređaju, server koji vam šalje video sadržaj dijeli ga na manje dijelove koji se zovu paketi. Kao i poštanski paketi, da bi došli do vas moraju vam imati adresu napisanu na sebi. Na internetu je to vaša IP adresa, i preko nje se može lako vidjeti iz koje ste zemlje. Ako niste u Sjedinjenim Državama ili Japanu Hulu streaming će vam biti blokiran.

Ovo ograničenje ćete zaobići korištenjem programa ili servisa koji je najbolji VPN za Hulu. Kao što smo već naveli, ovaj popularni servis za gledanje filmskog sadržaja ima mehanizme da detektuje kada koristite neke od ovakvih usluga. Stoga morate izabrati najbolji VPN za Hulu. Najbolji VPN za Hulu mora biti sposoban da zaobiđe njihov sistem detekcije.

Korištenje ovih servisa je vrlo lako. Neophodno je prvo da jedan od njih preuzmete sa oficijelnog web sajta ili aplikacijske prodavnice namijenjene uređajima na kojima ga želite koristiti. Naravno, kada to učinite potrebno je i instalirati ga na vašem uređaju. Mnogi ovakvi softveri nisu dostupni samo za personalne kompjutere, već i za pregršt drugih uređaja, pametne telefone i televizore, gejming konzole, i tako dalje.

Nakon što ga instalirate, potrebno ga je i pokrenuti kako bi mogao funkcionisati. Nakon što ste ga pokrenuli neophodno je da odaberete odgovarajući server u njegovim postavkama. Za Hulu streaming to je neki koji je lociran u Sjedinjenim Američkim Državama. Posle ovog izbora možete pokrenuti internetski pretraživač, Google Chrome, Mozila Firefox, ili neki treći; i otići na adresu hulu.com.

Nadalje je postupak gledanje kao da se nalazite u Sjedinjenim Američkim Državama. Neophodno je da se ulogujete u svoj nalog i uživate u gledanju. Kada vam je uključen VPN Hulu će vas prepoznati kao posjetioca koji dolazi iz Amerike, te će vam dozvoliti da gledate serije i filmove.

Najbolji VPN za Hulu streaming

Kako vi ne biste morali trošiti novce i vrijeme tražeći najbolji VPN za Hulu, mi smo testirali pregršt servisa i aplikacija u potrazi za najbolji VPN za Hulu. Odlike koje razlikuju različite ponude su prije svega bezbjednost, dostupnost na različitim platformama (PC, Android, iOS, MacOS, itd), brzina, lakoća korištenja, broj dostupnih servera, i tako dalje.

Kada pogledate sam vrh trenutne ponude razlike su vrlo male. Ponekad čak i subjektivne. Od ovih koje smo izabrali, svaki bi se dao nazvati najbolji VPN za Hulu. Koji će vama najviše odgovarati najviše zavisi od vaših ličnih potreba za nekim drugim stvarima pored Hulu streaming usluge.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Zašto ne koristiti besplatna rješenja

Vrlo je primamljivo odabrati za korištenje uz Hulu VPN koji je besplatan umjesto plaćenog. Međutim, ovo je jedna stvar na kojoj ne želite štedjeti. Razlog je taj što morate biti u mogućnosti da vjerujete svom VPN provajderu. Kada koristite za Hulu streaming besplatnu uslugu, ne postoji mjera osiguranja između vas.

U osnovi kada plaćate ovu uslugu, ne kupujete pravo korištenja mreže servera i njihovu enkripciju. Kupujete njihovo osiguranje da će sve vaše podatke čuvati privatnim i sigurnim.

U čemu je onda razlika? Zašto biste trebali za Hulu streaming dodatno platiti nešto što neki nude besplatno? Pa kao što smo rekli, veliki razlog je što im ne možete vjerovati. Time i nisu najbolji VPN za Hulu. Iako postoje legitimni dobavljači besplatnih VPN-a, mogli biste lako preuzeti virus ili se povezati s nekom zlonamjernom VPN mrežom.

Za Hulu VPN je neophodan

Većina besplatnih VPN dobavljača obično pravi zapis o vašoj upotrebu interneta. Na primjer, koje web stranice posjećujete i što radite dok ste na tim web stranicama. Međutim, postoje neki koji će čak i vaše lične podatke prodati na crno, poput adrese e-pošte, imena, telefonskog broja, kreditne kartice itd.

Najveći problem je ako koristite besplatan VPN Hulu će to prepoznati. Streaming se vrši sa servera koji su sposobni da uporede IP adrese sa poznatim adresama za VPN Hulu vam onda blokira pristup. Najbolji VPN Hulu neće završiti na crnoj listi.

Još jedan loš kvalitet provajdera besplatnih VPN-a, i razlog zašto nisu najbolji VPN za Hulu, je taj što oni serviraju oglase na web lokacijama koje posjećujete. I veliki je problem u tome što ne možete vjerovati većini oglasa koje guraju.

Razlog tome je što je uobičajena osobina besplatnih usluga na mreži taj što će koristiti oglasne usluge s plaćanjem po pregledu. Te su usluge iste koje će hakeri obično koristiti za dijeljenje virusa. Dakle, iako vas dok gledate Hulu VPN možda štiti i radi svoj posao, oglasi koje vam daju mogu biti štetni za vaš računar ili vas same.

Zapamtite da za Hulu VPN želite i privatnost i sigurnost i jednostavno ne možete biti sigurni da ćete to imati s besplatnom uslugom. Iako mnogi volimo pronalaziti besplatne načine za dobijanje stvari, generalna preporuka je za Hulu VPN usluge koje se plaćaju i dobar savjet je da ne koristite besplatnu. Jednostavno zato što ne postoji način da saznate šta ćete dobiti, a to lako može biti mačka u džaku.

Još jedna pogodnost plaćanja za Hulu VPN-a je zagarantovani povrat novca. Tako na primjer ExpressVPN nudi povrat do 30 dana, ako niste zadovoljni njihovim uslugama iako je vjerovatno najbolji VPN za Hulu.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Pogodnosti VPNa

Najočiglednija pogodnost korištenja ovih sistema je što kad želite gledati Hulu VPN-om možete u suštini promijeniti vašu IP adresu i tako ostvariti pristup servisima koji su ograničeni za neku geografsku regiju,ali i sakriti vašu pravu IP adresu. Osim gledanja Hulu VPN pogodnosti se mogu podijeliti na dvije vrste, povećani pristup i povećanu bezbjednost.

Povećan pristup za Hulu streaming

Iz mnogih razloga razni servisi nisu dostupni u cijelom svijetu. Bilo da je to zbog raznih distributerskih prava, ili iz želje producenata da sadržaj bude dostupan samo na nekom tržištu. Ponekad je to i iz političkih razloga, ako lokalne vlasti neke zemlje smatraju da neki sadržaj ugrožava javni moral ili politički sistem. Na sreću, Bosna nije jedna od ovih pomenutih država. Ali ograničenja za mnoge servise postoje.

Mnogo VPN usluga oglašava činjenicu da Hulu VPN koji oni nude može pomoći da zaobiđete geografska ograničenja, posebno kada je razlog korišćenja VPN Hulu ili neka druga streaming usluga. Često je to njihova najveća prednost u odnosu na konkurente i jedan od glavnih razloga zašto ga neko uopšte koristi. To nije najgore što možete učiniti, jer uslugu i dalje morate platiti bez obzira, ali postoje problemi.

Ne treba zaranjati u komplikovani svijet licenciranja sadržaja. Međutim, postoji razlog zašto su neki sadržaji dostupni samo u određenim regijama, a ne i drugima. U najboljem slučaju, neki dobavljači sadržaja pokušavaju da spriječe korištenje ovakvih usluga VPN Hulu je jedan od njih. Mnogo streaminga servisa aktivno radi na prevenciji pristupa njegovom sadržaju i kada koristite VPN.

Neke zemlje iz različitih razloga blokiraju određene vrste web lokacija i sadržaja. Za Hulu VPN vam omogućava da zaobiđete i ove filtere. Moglo bi se reći da je VPN namijenjen upravo za to. A kada koristite odgovarajući VPN Hulu će vam biti dostupan.

Uz VPN Hulu će vam biti dostupan

Povećana bezbjednost za Hulu streaming

Jedna od najvećih prednosti upotrebe VPN-a je zaštita podataka i privatnosti vaših aktivnosti na internetu. ISP (provajder Internet usluga) i neke organizacije, pre svega reklamne, imaju načine da prate sve što radite na mreži. Ako mislite da je anonimno surfanje sve što trebate uključiti, ne biste mogli biti dalje od istine.

Neki automatski povezuju korišćenje VPN-a sa nastojanjem da vaše aktivnosti ostanu privatne u podle svrhe. To sigurno nije slučaj za veliku većinu korisnika, kojima je korištenje VPN Hulu ili sličnog servisa prvenstven razlog. Razlozi zašto većina ljudi koristi VPN Hulu je zapravo zbog duševnog mira koji on nudi.

Očigledne prednosti VPN-a za sigurnost i privatnost dolaze kada ste povezani na javnu Wi-Fi mrežu. Ovisno o tome gdje se nalazite, Wi-Fi bi mogao biti široko dostupan u kafićima, restoranima, barovima i u školskim kampusima.

Ipak, ne postoji način da saznamo kakva je zaštita dostupna na tim mrežama. Neke osobe bi čak mogle koristiti ove javne veze da bi uhodile i ukrale vaše podatke. Kao pravilo, nikada ne radite ništa poput internetskog bankarstva kada ste povezani na takve mreže bez VPN-a.

Kada koristite VPN Hulu saobraćaj i ostala komunikacija se šifrira, pa je i to sigurnosni plus. Ovakav sistem funkcioniše tako što se nalazi između vašeg uređaja i vanjskog svijeta. Tu on vrši enkripciju vaše komunikacije, pa ona kroz sistem lokalne mreže i vašeg ISP-a prolazi zaštićena i bezbjedna. Neke usluge čak nude i dodatne sigurnosne funkcije poput zaštite od zlonamjernog softvera, između ostalog.

Većina VPN-ova koji se plaćaju (a ne biste trebali koristiti besplatni VPN) pružaju više istovremenih veza. Dakle, trebali biste biti u mogućnosti zaštititi sve svoje uređaje, bilo to kompjuter, pametni telefon, tablet, pa čak i pametne televizore i igraće konzole, istovremeno.

Koliko simultanih veza VPN dopušta, razlikuje se od usluge do usluge, ali možete odabrati onu koja najbolje odgovara vašim potrebama. Između tri i sedam VPN veza uglavnom se dobivaju od većine.

Šta ako imate puno uređaja kod kuće ili u kancelariji koje želite zaštititi? Ili radije ne biste stalno iznova prolazili kroz probleme s preuzimanjem i prijavom u aplikaciju. Možda želite osigurati da su svi uređaji na vašoj mreži uvijek zaštićeni bez potrebe da se sjetite povezivanja s VPN-om. VPN ruteri u tom slučaju su upravo ono što vama treba.

Ovi ruteri mogu direktno pokretati VPN softver s vrlo malo podešavanja i omogućavaju vam da na njega povežete sve svoje uređaje bez potrebe za dodatnim softverom ili aplikacijama. Naravno, VPN ruter pomaže vam da zaobiđete i problem ograničenog broja simultano povezanih uređaja.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Zaključak: Za gledanje Hulu VPN je neophodan

Na kraju se da zaključiti da iako ovaj američki servis pokušava da spriječi posete iz drugih država, najbolji VPN za Hulu ipak postoji. Ukoliko imate mogućnosti da platite korištenje servisa Hulu VPN će vam omogućiti i da ga koristite u Bosni.

Iako je ovaj servis dostupan za korištenje samo posjetiocima iz Sjedinjenih Američkih Država i Japana, uz pomoć VPN Hulu streaming vam postaje dostupan i u vašem domu. I to na veoma jednostavan način, preuzimanjem sa sajta proizvođača ili aplikacijske prodavnice za vaš uređaj.

Dalji rad se svodi na jednostavno pokretanje programa, i podešavanja servera na neki lociran u Sjedinjenim Državama. Kada tako podesite VPN Hulu će vam postati dostupan kroz vaš internetski pretraživač.

tarik

Tarik je strateg za kibernetičku sigurnost s diplomom iz računalstva Sveučilište u Rijeci. S obiljem znanja i iskustva, piše o raznim pitanjima povezanim s internetom. Njegova strast leži u pružanju ljudima osnovnih informacija i pomoći. Odlučan u pružanju vrhunskih tema o kibernetičkoj sigurnosti, Tarik je posvećen osnaživanju svojih čitatelja. Za sve upite, slobodno ga kontaktirajte na tarik@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com