5 lakih koraka da gledate Kup Bosne i Hercegovine prijenos

Fudbalski/nogometni kup Bosne i Hercegovine, nakon fantastičnog duela Čelika i Sarajeva donosi nove uzbudljive utakmice. To znači da ljubitelji fudbala/nogometa u BiH mogu da uživaju u još sjajnih mečeva. A šta je sa onima koji žive van BiH i nemaju pristup prijenosima? Bez brige, i za njih postoji riješenje.

Preuzmi ExpressVPN
Gledaj kup BiH uživo pomoću ExpressVPN. 3 mjeseca besplatno!

Gledaj kup BiH prijenos u bilo kojoj zemlji pomoću ExpressVPN koji zaobilazi sve blokade. Sada 49% niža cijena i garantiranih 30 dana za povrat novca.

Ažurirano: 14 lipanj 2024

Najbolji sajt za Kup Bosne i Hercegovine prijenos

Već nekoliko godina ekskluzivno pravo prijenosa utakmica kupa BiH ima najveći sportski provajder u regionu, Arena Sport. Dobra vijest je što imaju potpunu pokrivenost takmičenja, tako da ukoliko želite da gledate mečeve koje igraju Borac iz Banja Luke, sarajevski Željezničar ili Sarajevo, mostarski Velež ili Zrinjski, Široki Brijeg ili neki drugi bh. tim, to ćete dobiti na kanalima Arene Sport.

kup bosne i hercegovine uživo

Međutim, ova vrsta usluge se odnosi samo na teritoriju Bosne i Hercegovine i ne vrijedi u inozemstvu. Šta onda učiniti ukoliko želite da gledate Kup Bosne i Hercegovine uživo, a nalazite se van BiH u tom momentu?

Kup BiH prijenos na uređajima koje koristite u inostranstvu

Kao što rekosmo, Arena Sport, kao nosilac prava za prijenose fudbalskih (nogometnih) utakmica kupa BiH je zaključala taj sadržaj samo za gledaoce u Bosni i Hercegovini i ne dopušta gledaocima iz drugih zemalja da im pristupe. Tako, ukoliko se nalazite u inostranstvu i želite da gledate neki od mečeva kupa BiH, to nećete moći.

Da biste stekli uvid kako provajderi blokiraju vaš pristup, treba da znate da svaki uređaj koji koristite posjeduje sopstvenu IP adresu. U pitanju je elektronička adresa koja provajderu sadržaja “govori” iz koje zemlje dolazi korisnik koji želi da pristupi određenom sadržaju. Ako se vaša IP adresa ne poklapa sa onima koje se nalaze u dozvoljenom opsegu, prikazaće vam se neugodna poruka da traženi sadržaj (u ovom slučaju kup BiH uživo) nije dostupan sa lokacije na kojoj se trenutno nalazite.

kup bosne i hercegovine prijenos

Srećom, danas postoje VPN programi koji korisnicima omogućavaju da zaobiđu geolokacijske restrikcije koje blokiraju audio i video sadržaj u određenim zemljama. Pomoću njih, korisnici maskiraju svoj uređaj i server preko kojeg se gleda sadržaj “misli” da korisnik dolazi iz zemlje za koju je taj sadržaj i namijenjen. Na taj način svako može gledati kup BiH uživo, nebitno gdje da se nalazi.

Korištenje VPN programa zaobilazi geolokacijske blokade koje imaoci TV prava nameću gledaocima. Zato ćemo vam pokazati kako se koristi VPN.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Kako gledati Kup BiH uživo pomoću VPN programa

Da biste zaobišli problem sa blokadom sadržaja, neophodno je da instalirate VPN program na uređaj sa kojeg želite da gledate Kup Bosne i Hercegovine prijenos. To može da bude računar, tablet, laptop ili mobitel; VPN programi dolaze u varijantama za sve ove uređaje.

VPN program će, nakon što izaberete zemlju za koju je traženi sadržaj vezan, vašem uređaju dodijeliti IP adresu koja će simulirati kao da se nalazite upravo u toj zemlji (konkretno, u našem slučaju BiH), iako vi nećete morati da stvarno tamo budete. Na taj način će vam se otključati gledanje Kup Bosne i Hercegovine uživo, gdje god se nalazili. VPN uređaj može da maskira vašu IP adresu na kojoj god lokaciji vi bili u tom trenutku.

Postupak pribavljanja VPN programa za gledanje kup Bosne i Hercegovine prijenosa je veoma jednostavan:

  1. Posjetite ExpressVPN stranicu
  2. Izaberite pretplatni plan koji vam odgovara (obratite pažnju na specijalne pogodnosti ukoliko izaberete dulji period)
  3. Skinite program na svoj računar  (ukoliko koristite mobitel, aplikaciju ovog VPN-a možete naći na Google Play-u ili App Store-u) i instalirajte VPN i pokrenite ga
  4. Izaberite server unutar aplikacije; pošto u ovom slučaju želimo gledati kup Bosne i Hercegovine uživo, odaberite server: Bosnia (ovo je moguće uraditi odmah na glavnom ekranu)
  5. Posljednji korak za gledanje kup BiH uživo je da posjetite zvaničnu internetsku stranicu Arena Sport, da biste pristupili njihovom servisu Arena Cloud

Kao što vidite, postupak je veoma jednostavan i dovoljno je samo par klikova mišem ili prstom da biste omogućili gledanje kup Bosne i Hercegovine uživo na svom uređaju iz inostranstva.

Isprobajte ExpressVPN potpuno besplatno

Najbolji VPN program za zaobilaženje geolokacijskih ograničenja je ExpressVPN, koji prosto briljira u svim aspektima bitnim za jedan program ove vrste, kao što su brzina rada, pouzdanost, sigurnost i cijena.

Pored toga što dobijate vrhunsku uslugu, ExpressVPN možete da probate potpuno besplatno tokom perioda od 30 dana. Ukoliko vam nešto ne bude odgovaralo tokom tih 30 dana, dobićete povrat svog novca bez dodatnih pitanja ili procedura. Ova jedinstvena ponuda je nešto po čemu se ovaj VPN program izdvaja od većine drugih na tržištu. Ovu pogodnost možete da iskoristite ukoliko odlučite da ExpressVPN poručite putem linka koji smo vam dali na našem sajtu.

Dakle, ukoliko poželite povrat novca, dovoljno je samo da kontaktirate njihovu korisničku podršku (putem mejla, telefona ili live chat-a), zatražite povrat novca, bez obzira na razlog, i u roku od najduže pet radnih dana, vaš novac će vam biti vraćen na račun. I to je sve! Bez kompliciranih procedura, odugovlačenja i ubjeđivanja od strane proizvođača.

Najbolji VPN za Kup Bosne i Hercegovine prijenos

Za obezbjeđivanje usluge gledanja kup BiH uživo dok se ne nalazite na teritoriji te zemlje, neophodan vam je VPN. Da bismo vam olakšali odluku, testirali smo 20ak najpoznatijih programa koji mogu da se nađu na tržištu.

U našoj tabeli ispod možete da vidite kako smo rangirali VPN programe, a izborom bilo kojeg programa sa liste, možete da vidite njihove detaljne karakteristike.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Značajke koje smo uzimali u obzir prilikom ocjenjivanja su: lakoća korištenja (da li je podjednako prilagođen i za početnike i za napredne korisnike), stabilnost veze (da li dolazi do pucanja prijenosa), kvalitet striminga (da li se slika usporava, da li zvuk kasni i slično), korisnička podrška (koliko brzo odgovaraju na vaše upite i da li daju odgovarajuće informacije), te cijena (šta zapravo dobijate za svoj novac).

Naš zaključak je da je ExpressVPN najkompletniji VPN program koji svojim korisnicima nudi sve što jedan VPN program treba da posjeduje.

Testirali smo ga i na utakmici prethodnog kola kup Bosne i Hercegovine uživo i rezultati su bili fascinantni. Tokom svih 90 minuta, prijenos je bio tečan i jasan, bez prekida u audio i video signalu.

Prednosti korištenja VPN-a

Kao što ste već mogli da vidite, VPN vam omogućava da gledate kup Bosne i Hercegovine uživo, time što zamaskira vašu IP adresu i zaobiđe geolokacijska ograničenja, ali to nije sve što dobijate instalacijom ovih programa.

Između ostalog, ExpressVPN i ostali VPN programi vam pružaju:

Zaobilaženje geolokacijskih blokada i borbu protiv cenzure

Zaključavanje sadržaja za samo određene zemlje je sve “popularnije” među striming servisima (kao što su Netflix, Disney, Hulu, Amazon itd.) i kreatorima sadržaja, jer na taj način svoje uratke mogu da prodaju na različitim tržištima i svuda ih naplate. Međutim, to znači da određeni korisnici moraju jednu uslugu da plate dva puta, što nije fer prema njima.

Zbog toga je instalacija VPN programa najbolji način za borbu protiv cenzure sadržaja. Samo na taj način ćete moći da gledate sve što poželite odakle god želite (i uz to, na bilo kom uređaju koji posjedujete), nebitno da li se radi o sportskom, zabavnom ili nekom drugom sadržaju.

kup bih uživo

Zaštitu privatnosti i online sigurnost

Korištenjem VPN-a se efikasno borite protiv zlonamjernog softvera koji vreba na internetu. Ukoliko pretražujete sa uključenim VPN podešavanjima, možete bez straha da koristite javne WiFi mreže koje su podložne hakerskim napadima.

Međutim, VPN krije vašu IP adresu, te treće strane ne mogu da iskoriste sigurnosne propuste na mrežama da bi pristupili vašim podacima. Takođe, svi vaši podaci se enkriptuju, čineći ih praktički neprobojnim za viruse, trojance i sličan malware. Ovo se odnosi i na zaštitu od ISP (vašeg internet provajdera) koji neće moći da bilježi šta vi radite tokom vremena provedenog na internetu.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Kup Bosne i Hercegovine prijenos: zaključak

Svi pravi ljubitelji fudbala, odnosno nogometa koji žele da prate kup Bosne i Hercegovine uživo sada znaju da pomoću VPN programa sve utakmice mogu da gledaju na bilo kom uređaju koji posjeduju. Pritom nije bitno gdje se nalaze. Instalacijom ExpressVPN dobijate nesmetan prijenos utakmicama kup BiH uživo uz zaštitu svih vaših podataka i vrhunsku korisničku podršku koja na vaše upite odgovara u najkraćem mogućem roku.

Zato ne čekajte mnogo, iskoristite specijalnu ponudu koju proizvođači ovog programa trenutačno nude i uživajte u gledanju Kup Bosne i Hercegovine prijenosa.

Također, ukoliko želite da gledate još kvalitetnog bh. fudbala (nogometa), pored kup BiH uživo, pogledajte kako možete da gledate mečeve Premijer lige BiH.

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com