La Vuelta uživo: Kako najlakše do besplatnog prijenosa u 2024

Španjolska La Vuelta je, uz francuski Tour de France i italijanski Giro d’ Italia, najznačajnija biciklistička utrka na svijetu. Ljubitelji biciklizma svake godine postavljaju isto pitanje – gdje gledati La Vuelta uživo? Ukoliko se i vi pitate isto, mi smo za vas istražili sve mogućnosti za gledanje La Vuelta prijenosa.

Dobavi sad!
Gledaj La Vuelta uživo uz ExpressVPN (sada 49% niža cijena)

ExpressVPN nudi najbrži La Vuelta prijenos uživo uz zaobilaženje geoblokada. Svi korisnici dobivaju 30 dana jamstva za povrat novca i 3 mjeseca besplatno na pretplatu.

Ažurirano: 14 srpanj 2024

Najbolji streaming sajt za gledanje La Vuelta prijenos uživo

Dobra vijest za dugogodišnje ljubitelje biciklizma je da će Eurosport i ove godine prenositi sve etape La Vuelte. Iz najmanje dva razloga ovo pozdravljaju gledatelji sa teritorija Hrvatske.

Prvo, prijenose La Vuelta uživo realiziraju profesionalci sa velikim iskustvom iza sebe. Također, sve etape su potcrtane komentarima na hrvatskom jeziku koji će ovaj sport približiti i onima koji su tek odnedavno pokazali interes za biciklizam.

la vuelta prijenos

Eurosport se nalazi u ponudi svih kablovskih operatera u Hrvatskoj. Njihove kanale možete gledati u HD rezoluciji i na bilo kojem uređaju, jer Eurosport ulazi u ponudu i svih aplikacija koje nude kablovski operateri.

Jedini nedostatak ovog streama je što nije besplatan. Međutim, za vas smo provjerili i na koji način možete besplatno da gledate La Vuelta prijenos uživo.

Najbolji besplatni stream za La Vuelta uživo u 2024

Nakon što smo istestirali i provjerili veći broj sajtova i TV kanala, zaključili smo da je najbolje rješenje za besplatno gledanje La Vuelta prijenos uživo španjolska stranica RTVE. Ovo temeljimo na osnovu kvalitete streama i pokrivenošću svih detalja utrke. Na zvaničnoj RTVE internetskoj stranici možete naći veliki broj dodatnog sadržaja vezanog za La Vueltu, od historijskih zanimljivosti do najnovijih aktualnosti.

la vuelta prijenos uživo

Nažalost, ove sjajne pogodnosti prijenosa sa hrvatskim komentatorom na Eurosportu ili potpuna pokrivenost utrke na RTVE važi samo za gledatelje u Hrvatskoj, odnosno Španjolskoj.

Ukoliko pokušate tim streamovima pristupiti iz neke druge europske ili svjetske zemlje, sadržaj će vam biti blokiran. Ne brinite, za vas smo istražili i kako da zaobiđete te geolokacijske blokade.

Kako gledati La Vuelta uživo izvan zone dostupnosti?

Prvo da razjasnimo zašto ova dva streama možete gledati samo u ove dvije zemlje. U pitanju su TV prava koja emiteri otkupljuju samo za određeni teritorij i nemaju dozvolu da preuzeti sadržaj emitiraju izvan tih granica. Da ne bi došlo do legalnih posljedica, emiteri ograničavaju pristup svojim prijenosima.

U mogućnosti su to uraditi putem IP adrese. Naime, svaki korisnik koji se poveže na internet dobiva elektroničku adresu za svoj uređaj, koja mu služi da komunicira sa ostalim uređajima. Ta elektronička adresa se naziva IP adresa i njen numerički niz je specifičan za svaku zemlju posebno.

To znači da emiter sadržaja na osnovu vaše IP adrese može da odredi gdje se nalazite i da vam blokira pristup ukoliko se ne nalazite na traženom teritoriju.

S obzirom da IP adresa služi da bi poslužitelj saznao odakle pristupate prijenosima, za pretpostaviti je da postoji mogućnost da ga “prevarite”.

Najjednostavnije i najefikasnije rješenje za tako nešto je korištenje VPN programa. Pomoću VPN-a možete sakriti svoju pravu lokaciju preuzimanjem IP adrese iz zemlje koja se nalazi u dozvoljenom opsegu. Sada ćemo vam otkriti kako da to i uradite.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Kako odblokirati La Vuelta prijenos uživo uz pomoć VPN-a

Proces zaobilaženja geolokacijskih blokada koje je emiter postavio je veoma jednostavan i neće vam biti potrebno više od par minuta da biste došli do željenog streama. Dovoljno je samo da ispratite naše kratko uputstvo:

 1. Pribavite neki od boljih VPN-ova (ukoliko već niste, isprobajte ExpressVPN, koji je odlično rješenje za gledanje La Vuelta uživo utrka),
 2. Izaberite pretplatni plan (obratite pažnju na popuste koje dobivate sljedeći link iz prethodnog koraka), te preuzmite VPN,
 3. Instalirajte VPN prateći uputstvo sa zaslona, te pokrenite program nakon dovršetka instalacije,
 4. Izaberite poslužitelj iz zemlje iz koje želite da gledate stream:
  1. poslužitelj Croatia (za Eurosport)
  2. poslužitelj Spain (za RTVE)
 5. Posljednji korak je da odete na zvaničnu stranicu da biste mogli da gledate La Vuelta uživo stream i to: Eurosport ili RTVE

Nakon toga pronađete stream i on će se prikazati bez ikakvih problema, jer ste sebi pribavili IP adresu iz Hrvatske, odnosno Španjolske. Na taj način vas poslužitelj preko kojeg ovi streamovi idu posmatra kao korisnika koji dolazi iz zemalja koje su na listi dozvoljenih.

Isprobajte ExpressVPN potpuno besplatno

Već smo napomenuli da ExpressVPN smatramo najboljim izborom za gledanje La Vuelta prijenos uživo, ali ovaj program donosi još nekoliko pogodnosti svojim korisnicima. Ono što će svima privući pažnju je besplatni probni period!

Naime, ukoliko preuzmete ExpressVPN sa ovog LINKA možete ga isprobati bez ikakvih ograničenja u periodu od 30 dana. Ukoliko, iz bilo kojeg razloga, tijekom tih 30 dana poželite svoj novac natrag, dovoljno je samo da kontaktirate korisničku podršku i sredstva vam se vraćaju na tekući račun za samo par radnih dana. I sve to bez ikakvih dodatnih pitanja ili kompliciranih procedura.

Trideset dana je i više nego dovoljno vremena da procijenite mogućnosti VPN-a. Iskoristite ih da isprobate sve značajke koje dobivate njegovom instalacijom.

Najbolji VPN za La Vuelta uživo stream u 2024

Nakon što smo testirali većinu dostupnih VPN rješenja koja mogu da se nađu na tržištu, došli smo do sljedećeg zaključka, na osnovu kojih smo napravili našu rang listu:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Značajke koje smo uzimali u obzir prilikom rangiranja su kako slijedi:

 1. Kvaliteta i brzina strema: koje brzine VPN ostvaruje i da li su one dostatne za nesmetan La Vuelta uživo stream u visokoj rezoluciji.
 2. Broj poslužitelja (i zemalja): koliko zemalja jedan VPN ima u svojoj ponudi, kao i broj poslužitelja koje možete izabrati (što ih ima više, to je bolje za korisnika, jer može pristupiti većoj količini sadržaja). U našem slučaju, da bismo odblokirali La Vuelta prijenos, VPN je morao da sadrži poslužitelje iz Hrvatske i Španjolske.
 3. Lakoća korištenja: da li je VPN podesan i za nove korisnike, kao i da li su opcije logično raspoređene na preglednim mjestima.
 4. Korisnička podrška: ovdje smo mjerili brzinu odziva, kao i kvalitetu dobivenih informacija; dodatni plus su zavrijeđivali VPN programi sa informativnom FAQ sekcijom, bilo na zvaničnoj stranici, bilo u okviru samog programa.
 5. Cijena: praktički što korisnik dobiva za uloženi novac.

Ovdje treba da napomenemo da se na našoj listi ne nalaze besplatni VPN programi. Razlog za to je što nismo našli nijedan koji je optimalan za gledanje La Vuelta prijenos uživo. Naime, kod svih je dolazilo do pucanja veze, čestih usporenja, a neki nisu ni posjedovali poslužitelje iz Hrvatske.

Sa druge strane, za samo par evra dobivate kompletne proizvode koji vam gledanje La Vuelta uživo čine zadovoljstvom. A uz to sadrže i mnoge značajke koje besplatne verzije programa ne uključuju.

Prednosti VPN programa

Pored toga što vam omogućuju da gledate La Vuelta prijenos uživo, VPN programi donose brojne druge prednosti svojim korisnicima. Pomenućemo samo dvije glavne, a to su zaobilaženje geolokacijskih zabrana i potpuna zaštita osobnih podataka na internetu.

Zaobilaženje geoblokada

Kao što može da odblokira La Vuelta prijenos uživo, kvalitetan VPN isto tako može da zaobiđe i druge vrste zemljopisnih blokada.

Bilo da je u pitanju zaštita TV prava (u slučaju TV kanala ili streaming servisa kao što su Hulu, Netflix, Amazon, HBO, Disney+ i slični), blokada internet stranica ili aplikacija u nekim državama (kao što je, primjerice, Kina) ili blokada poslužitelja MMO igara (u slučaju nekih multiplayer naslova sa dalekog Istoka), sav ovaj sadržaj će vam biti dostupan ukoliko posjedujete VPN.

la vuelta uživo

Dovoljno je samo da ga instalirate i odaberete poslužitelj iz zemlje u kojoj navedena zabrana ne vrijedi. Preuzećete IP adresu iz te države i sadržaj će da bude odblokiran.

Zaštita osobnih podataka

Svaki put kada se povežete na internet, vaši osobni podaci postaju potencijalna meta napada. Bilo da je u pitanju vaša fizička adresa, povjerljivi podaci poput PIN brojeva i lozinki ili osobni podaci kao što su ime, prezime, ili bitni datumi iz života, svi oni mogu da budu ukradeni.

Da biste to spriječili, preporučljivo je da instalirate VPN. On će prvo zamaskirati vašu IP adresu, te niko neće znati vašu točnu lokaciju. Pored toga, šifriraće sav vaš internet saobraćaj vrhunskom enkripcijom, onemogućavajući pristup neovlaštenim osobama.

Korištenje VPN-a je posebice poželjno ukoliko često koristite javne WiFi mreže. Njihovi sigurnosni protokoli su veoma slabi i lako se zaobilaze, te su vaši podaci prilično izloženi dok god ste povezani na javni WiFi.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

La Vuelta uživo: zaključak

Postoji nekoliko načina na koje možete gledati La Vuelta prijenos uživo, jedan od najznačajnijih biciklističkih događaja u godini. Ukoliko ste zainteresirani za stream podvučen hrvatskim komentatorom, to vam omogućava Eurosport, a ukoliko želite besplatan stream, možete ga dobiti uz španjolski RTVE.

Međutim, ovi streamovi su dostupni samo u Hrvatskoj, odnosno Španjolskoj, dok im iz inozemstva ne možete pristupiti. Srećom, postoji rješenje kako da gledate La Vuelta prijenos uživo odakle god poželite. Dovoljno je samo da instalirate VPN program.

Naš test je pokazao da je ExpressVPN najbolji izbor za streamanje La Vuelta uživo. Uz ovaj VPN dobivate vrhunski stream, bez kočenja i usporenja, kao i najbolju dostupnu zaštitu privatnosti na tržištu. Na sve to, ExpressVPN nudi i 30 dana jamstva za povraćaj novca, tako da vas ništa ne spriječava da ga isprobate.

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com