Liga Nacija uživo: kako besplatno gledati prijenose u 2024

Najmlađe reprezentativno takmičenje pod okriljem UEFA, Liga Nacija, pokazalo se kao pun pogodak. Takmičarske utakmice koje su zamijenile prijateljske susrete privlače sve više gledatelja. Posebice kada najbolje ekipe Europe (među kojima je i Hrvatska) igraju međusobno. Ako ne znate gdje možete gledati Liga Nacija uživo prijenose, nastavite čitati ovaj tekst.

Preuzmi sad
Gledaj Liga Nacija uživo uz ExpressVPN (3 mjeseca besplatno)

Otključajte Liga Nacija uživo prijenos pomoću ExpressVPN koji omogućuje brzu vezu i zaobilaženje geoblokada. Sve to sada 49% jeftinije i uz 30 dana jamstva za povrat novca.

Ažurirano: 13 lipanj 2024

Najbolji kanal za gledanje Liga Nacija uživo prijenosa

Najbolji izbor za gledanje Liga Nacija live mečeva je Sport Klub, ukoliko se nalazite u Hrvatskoj. Ovaj sportski kanal se nalazi u ponudi Telemacha, te je prisutan u mnogim domaćinstvima diljem Hrvatske.

Pored već pomenutih polufinala prošlog izdanja Lige Nacija, na Sport Klubu možete gledati i mečeve novog ciklusa koji je započeo prije nekoliko tjedana. Svi mečevi Lige Nacija su pokriveni, uz stručne komentatore i specijalne emisije direktno iz studija.

liga nacija live

Zahvaljujući svojoj aplikaciji EON, Sport Klub možete pratiti na bilo kojem uređaju koji posjedujete. Ovo se odnosi na osobno računalo, tablet, mobitel, laptop ili smart TV.

Međutim, iako je Sport Klub veoma dobro rješenje za gledanje Liga Nacija live, ovi kanali se ipak naplaćuju. Zbog toga smo za vas provjerili kako možete gledati Liga Nacija uživo prijenos besplatno.

Najbolji besplatni kanal za gledanje Liga Nacija live stream

Ukoliko želite da besplatno pristupite Liga Nacija uživo prijenosima, najbolji izbor za vas je Nova TV. Kao i u slučaju Sport Kluba, prijenosi su podvučeni hrvatskim komentatorima i studijskim programom.

Međutim, najveća razlika između ove dvije televizije je što Nova TV pruža manji broj prijenosa, ali je, kako smo već rekli, besplatna za gledanje.

Novu TV možete gledati i uz pomoć zemaljske antene na teritoriju Hrvatske, tako da većina pučanstva ima pristup njihovom signalu. Ovu televiziju također možete gledati na svim svojim uređajima.

Međutim, pored svih ovih prednosti koje donose Sport Klub i Nova TV za gledanje Liga Nacija uživo prijenosa, postoji i jedan ograničavajući faktor.

Naime, ovi kanali nisu dostupni za gledanje van teritorija Hrvatske (uz pokrivenost hrvatskim komentatorom i hrvatskim studijem). Ali postoji rješenje i za taj problem.

Kako gledati Liga Nacija live van zone dostupnosti

Sigurno vas interesira zašto nije mogućno gledati Sport Klub i Nova TV iz inozemstva. To je iz razloga što su ove televizije otkupile prava prijenosa samo za teritorij Hrvatske i ta TV prava ne važe za druge zemlje.

Da bi se pobrinuli da zabrana bude na snazi, emiteri signala očitavaju IP adresu korisnika. Ukoliko IP adresa ne pripada opsegu iz Hrvatske, tim korisnicima se ispisuje poruka da traženi sadržaj nije dostupan na njihovoj trenutačnoj lokaciji.

liga nacija uzivo prijenos

IP adresa je numerički slijed koji predstavlja elektroničku adresu koju dobiva vaš uređaj nakon što se povežete na internet. Ona služi za komunikaciju sa drugim elektroničkim uređajima na svjetskoj mreži i jedinstvena je za svaki uređaj.

Da bi se zaobišlo ovo geolokacijsko ograničenje, potrebno je na neki način modificirati IP adresu vašeg elektroničkog uređaja. To možete uraditi pomoću VPN programa.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Kako gledati Liga Nacija uživo prijenos pomoću VPN-a

Dakle, da biste gledali Liga Nacija live stream na Nova TV-u ili Sport Klubu, neophodno je da na svoj uređaj instalirate VPN i izmijenite svoju IP adresu. To ćete vrlo lako uraditi prateći naše uputstvo:

 1. Otiđite na zvaničnu internetsku stranicu VPN proizvođača (naš prijedlog je ExpressVPN, a kasnije ćemo obrazložiti i zašto),
 2. Izaberite pretplatni plan koji vam odgovara (dulji periodi su jeftiniji) i preuzmite VPN,
 3. Pokrenite instalaciju VPN-a i, nakon njenog završetka, startajte program,
 4. Izaberite poslužitelj pod nazivom “Croatia” da biste dobili IP adresu iz Hrvatske,
 5. U ovisnosti koji kanal želite da gledate posjetite neku od sljedećih stranica:
  1. Sport Klub
  2. Nova TV

Na ovaj način ste zaobišli geolokacijsko ograničenje i otključali Liga Nacija uživo prijenos na uređaju na kojem ste instalirali i pokrenuli VPN.

Isprobajte ExpressVPN besplatno

Pored svojih izvrsnih značajki glede kvalitete i brzine streama, ExpressVPN nudi specijalnu pogodnost za sve svoje korisnike. Naime, ukoliko se odlučite da ga isprobate, imaćete 30 dana na raspolaganju cijeli proizvod, bez ikakvih ograničenja i to potpuno besplatno.

ExpressVPN nudi 30 dana jamstva za povrat novca. Praktički, to znači da ukoliko iz bilo kojeg razloga odustanete od daljnjeg korištenja tijekom tog perioda, dobivate svoj novac nazad bez ikakvih uvjetovanja. Dovoljno je samo da kontaktirate korisničku podršku i zatražite svoj novac nazad.

Korisničku podršku možete da kontaktirate putem telefona, emaila ili live chata, dostupnog 24 sata dnevno. Novac vam se vraća u prosjeku za 3-5 radnih dana, bez postavljanja suvišnih pitanja.

Najbolji VPN za streamovanje Liga Nacija uživo

Da vas ne bismo više držali u neizvjesnosti, evo kako izgleda konačna rang lista najboljih VPN programa koje smo imali na svojem testu:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Značajke po kojima smo ih rangirali da bismo dobili najbolji VPN za streamovanje Liga Nacija live su:

 • broj dostupnih poslužitelja i broj zemalja u kojima se nalaze – naravno, VPN je morao da sadrži poslužitelje iz Hrvatske
 • kvaliteta i brzina streama – da li dolazi do usporenja ili pucanja veze
 • sigurnost – koliko efikasno VPN čuva vaše podatke i koja je vjerojatnoća da će neko otkriti da koristite VPN
 • lakoća korištenja – koliko je pregledno sučelje i da li je prilagođeno za nove korisnike
 • kvaliteta korisničke podrške – brzina odziva i koje kanale za kontaktiranje koriste
 • cijena – ukupna vrijednost proizvoda koju dobivate za vaš novac

Ovdje je bitno da napomenemo da naše preporuke u slučaju VPN-ova idu plaćenom software-u. Naime, naš test je pokazao veliki broj nedostataka koji se pokazuju kod besplatnih VPN-ova.

Između ostalog, iskusili smo česta pucanja veze, blokiranje streama kada poslužitelj prepozna da koristimo VPN, nedostatke nekih bitnih funkcija (kao što je kill switch), manjak broja poslužitelja i slično.

Također, ono što će posebno nervirati svakog korisnika je veliki broj reklama koje stalno iskaču i nemoguće ih je isključiti. One često ometaju korištenje programa i onemogućuju gledanje streama.

Zato je, po našem mišljenju, bolje izdvojiti par desetaka kuna i kupiti program koji će vam garantirati nesmetan i bezbjedan stream.

Prednosti koje vam donosi VPN

Pored toga što uz pomoć VPN-a možete gledati Liga Nacija uživo prijenos, ovaj software vam donosi još mnogo benefita. Između ostalih, njegovim korištenjem zaobilazite sve geolokacijske zabrane koje postoje na internetu, a pri tome štitite svoje osobne podatke i online privatnost.

Zaobilaženje geolokacijskih blokada

TV prava sputavaju mnoge emitere. Među njima su i veliki streaming servisi poput Disney+, Netflix, HBO Max, Amazon Video, Hulu i ostali. Svi ovi emiteri imaju zaseban sadržaj za svaku zemlju u kojoj se emitiraju. Instalacijom VPN-a možete gledati sve ove biblioteke sadržaja, prostim izborom odgovarajućeg IP-a.

liga nacija live stream

Sa druge strane, izborom IP-a iz određenih zemalja možete izbjeći cenzuru koju sprovode te zemlje (kao što je Kina). Također, možete igrati i multiplayer igre koje su inače nedostupne.

Zaštita podataka i anonimnosti

Povezivanjem na internet dolazite u opasnost da će neko neovlašteno da pristupi vašim osjetljivim podacima. Instalacija VPN-a vam pruža tri stupnja zaštite:

 1. skrivanje IP adrese i vaše točne lokacije
 2. enkripcija vaših podataka najboljim trenutačno poznatim sustavom šifriranja
 3. no-log politiku (nebilježenje vaše aktivnosti na internetu)

Sve ovo vam posebice vrijedi ukoliko često koristite javne WiFi mreže koje imaju tendenciju curenja podataka. Naime, javne WiFi mreže koriste veoma ranjive protokole i dodatni sloj zaštite vam je apsolutno neophodan, a njega ćete dobiti uz pomoć VPN-a.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Često postavljana pitanja (FAQ)

Liga Nacija gdje gledati

Ukoliko želite gledati Liga Nacija Live iz Hrvatske, vaš najbolji izbor su Sport Klub ili Nova TV. Na njihovim kanalima ćete dobiti hrvatske komentatore i javljanje iz studija uz stručne konzultante.

Kada je finale UEFA Lige Nacija

Ovogodišnje finale i meč za treće mjesto UEFA Lige Nacija se igraju 18. srpnja. Prije toga će se odigrati polufinala Lige Nacija koja su na programu 14. i 15. lipnja, a parovi su Hrvatska – Nizozemska i Španjolska – Italija.

Liga Nacija uživo: zaključak

Sjajni rezultati koje hrvatska nogometna reprezentacija bilježi u Ligi Nacija privlače sve veći broj gledatelja. Liga Nacija live prijenose možete pratiti na kanalima Sport Kluba ili Nova TV. Nažalost, to vrijedi samo za teritorij Hrvatske. Ukoliko želite da gledate ove kanale iz neke druge zemlje, moraćete da iskoristite mali trik.

Potrebno je da instalirate neki kvalitetan VPN program, poput ExpressVPN pomoću kojeg ćete zaobići geolokacijsku blokadu i otključati Liga Nacija uživo prijenos. Ako požurite i preuzmete ExpressVPN u nekoliko narednih dana, dobićete specijalni popust i 3 mjeseca besplatno! Uz sve to imate na raspolaganju probni period od 30 dana tijekom kojih vam proizvođač jamči povrat novca.

To nije sve. Ukoliko želite da znate kako i gdje pratiti UEFA Ligu šampiona i UEFA Europa ligu, to možete da saznate u našim člancima, gdje je sve detaljno istraženo i objašnjeno.

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com