PlayStation VPN – Koji je najbolji u 2024

Igranje onlajn igrica je internetska aktivnost koja je najzahtevnija što se tiče brzine interneta. Naročito kada su u pitanju pucačine i simulacije vožnje, gde su refleksi izuzetno bitni kada je u pitanju razlika između dobivene ili izgubljene partije. Pošto je u pitanju kontinualni internetski saobraćaj, internetski poslužitelji veoma često vrše ograničavanje brzine svojim korisnicima kada prepoznaju ovakav saobraćaj. PlayStation VPN je jedini način da uspešno zaobiđete ovakva ograničenja.

Proveri ponudu
Koristi ExpressVPN za Playstation - 30 dana povrata novca

ExpressVPN je najbolji servis za gejming na Playstation, sa ultra brzim serverima. Iskoristi EKSKLUZIVNI POPUST 49% plus 3 mjeseca besplatnog korištenja.

Ažurirano: 12 srpanj 2024

Zašto PlayStation VPN

Ovakvim ograničenjem brizine se ping koji imate ka gejming serveru nekad i višestruko povećava. A još jedno ograničenje koje zna da nervira gejmere su regionalna ograničenja koje Sony ima za svoje PlayStation konzole. Veliki broj igara ima različite cijene u različitim regionima, a besplatan sadržaj se također razlikuje, pa je dostupan samo u određenim.

playstation vpn

Samo kreiranje PSN naloga za različite regione nije dovoljno, već vam je potreban i PlayStation VPN.

Najbolji PlayStation VPN u 2024

Najbolji PS VPN nije lako izabrati ako želite to polako raditi sami. Tokom godina, mi smo razvili metod za testiranje ovakvih servisa testirajući ih u mnogim različitim uslovima testiranja, i  u kombinaciji sa raznim uređajima za zabavu. Pri testiranju VPN PlayStation je samo jedan od mnogih tipova. Na osnovu višegodišnjeg testiranja stotina i stotina servisa, došli smo do zaključka da su ovo trenutno najbolji VPN PS.

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Kako izabrati najbolji VPN

Bilo da birate za igranje na PlayStation VPN ili za neku drugu svrhu, neophodno je da razumete što je to što ga čini najboljim PS VPN. Neće se na svakom VPN PS4, ili neke verzije konzole, ponašati jednako ili imati iste koristi. Kada birate VPN PlayStation 5 vam postaje mnogo raznovrsniji izvor zabave, a igranje igara je mnogo ugodnije iskustvo, ali samo ako taj servis ima visok kvalitet.

Globalna pokrivenost

Kada je u pitanju globalna pokrivenost VPN PlayStation postavlja zahtijev da ona bude što veća, jer je to osnovni razlog za što vam treba PS VPN. Prije svega da VPN PS ima servere u svim regionima. Iako Sony ne zaključava po regionima igre za PlayStation VPN je potreban jer izdavači igara vrše zaključavanja.

ps vpn

Brzina konekcije

Uz VPN PlayStation 4, i ostale generacije ove konzole, mogu imati koristi za zaobilaženje ograničenja brzine koji mnogi internet provajderi imaju za ovaj tip saobraćaja. Za PS 4 VPN mora uvoditi najmanje moguće usporenje brzine. Zbog tehničke prirode ovakvih servisa, VPN PS saobraćaj jeste nešto usporen. Ali je kod kvalitetnih VPN PlayStation saobraćaj usporen mnogo manje nego što to čini provajder kada tip saobraćaja nije sakriven VPN-om. Na taj način saobraćaj za PS VPN efektivno ubrzava.

Zaštita privatnosti i bezbijednosti

Kada koristite PlayStation VPN vama treba da zaštiti vašu privatnost kao i bezbijednost. Kada na primjer četujete na PS VPN svojom enkripcijom štiti vašu privatnost od neželjenih pogleda. A takođe kada kupujete igre za PlayStation VPN koji je kvalitetan, svojom enkripcijom svog vašeg saobraćaja štiti podatke vačih transakcija kao i brojeve platnih kartica.

Najbolji PS VPN, osim ovoga, također pruža i dodatne zaštite, kao što je prevencija curenja DNS zahtijeva što može nekome otkriti koje web lokacije vi posjećujete.

Korisnička podrška

Za podesiti VPN PS može biti kompliciran za neiskusne korisnike. Da bi neki VPN PS3 bio kvalitetan kao servis mora imati korisničku podršku koja ume pojasniti vam kako da sve lijepo podesite i namestite za PS VPN. Da bi za PlayStation VPN bio dobar, tu podršku i upitstva morate biti u mogućnosti dobiti brzo i u svakom trenutku.

Najbolji servisi za VPN PS tretiraju uz dosta pažnje, pa pomoć možete dobaviti na više različitih načina, elektronskom poštom, uživo četom, pa čak i preko društvenih mreža.

Vrijednost

Kada koristite VPN PlayStation zabava je samo jedan od scenarija korišćenja, ali u svakom scenatiju morate imati u vidu odnos cijene i vrijednosti koju dobivate za to. Najbolji PS VPN nisu besplatni, ali za taj novac dobivate ogromnu vrijednost. Kod mnogih dobavljača VPN PS servisa možete čak ostvariti i ogromne uštede ako se odlučite na pretplatu u dužem trajanju, na primjer jednu godinu.

Dok neki nude povraćaj novca, kao ExpressVPN koji nudi povraćaj u prvih 30 dana korištenja.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Besplatni VPN-ovi su opasni

Kod korištenja besplatnog VPN PlayStation, užitak može postati noćna mora. Dobavljači besplatnih VPN-ova ipak moraju pokriti svoje troškove funkcionisanja, i to često čine na vrlo neugodne načine. U najmanju ruku prikazivanjem reklama, za koje nikada ne vode računa da li su primjerene uzrastu posjetioca. A neki čak i prikupljaju podatke o svojim korisnicima te ih prodaju trećim licima.

vpn playstation

Za PlayStation VPN koji je besplatan može biti i beskoristan jer mnogi ovakvi imaju dnevna ograničenja količine saobraćaja koja je dostupna. Ako želite ostvariti uštedu, bezbijednije je ako se odlučite na primjer za ExpressVPN koji nudi povraćaj novca u prvih 30 dana korištenja, bez ikakvih rizika.

Prednosti VPN-a

Prednost VPN PlayStation užitak bez geografskih ograničenja nije jedina, već ima mnogostruko više. Kada koristite VPN PS sadržaj koji je dostupan samo na određenom geografskom području će biti i vama dostupan, kao i mogućnost kupnje digitalnih verzija igara koje su jeftinije u nekim područjima. Ali uvijek treba imati u vidu i prednosti koje VPN-ovi donose i za druge stvari.

Povjećani pristup i borba protiv cenzure

Korištenjem VPN-a vi vrlo lako sebi omogućujete pristup sadržajima koji su ograničeni na određena geografska područja ili blokirani raznim mehanizmima cenzure. Mnogi streaming sadržaji su geografski blokirani, a također i dosta regionalno zaključanog sadržaja za PlayStation VPN, ako je kvalitetan, može otključati.

vpn ps

Svima u našem regionu je poznato da korisnicima Telemach/SBB EON paketa nije moguće da gledaju program televizije N1 kada koriste internetske usluge drugih provajdera, što je još jedan tip situacija u kojima VPN omogućuje zaobilaženje zabrana.

Povjećana bezbijednost i zaštita privatnosti

Mnogi činioci žele pratiti naše ponašanje na internetu i beležiti podatke o nama. Osim što nam povećava užitak i zabavu uz PS VPN nam može pomoći da zaštitimo sopstvenu privatnost. Najčešći takvi činioci su razne marketinške kompanije. Iako se može činiti da nemate šta kriti kada ste na internetu, realnost je da mnogi servisi ove vrste prikupljaju podatke koji u pogrešnim rukama vam mogu ugroziti bezbijednost.

Poznato je na primjer da pojedine društvene mreže prikupljaju podatke o vašoj fizičkoj lokaciji, kako bi vam prikazali reklame kompanija koje su u blizini. Problem nastaje jer ne možete biti sigurni da oni neće te podatke prodati nekom trećem licu.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Postavljanje VPN-a na vaš uređaj

Kada se odlućite za VPN PlayStation ne možete samo pokrenuti i početi da se igrate, neophodno je prvo postaviti određena podešenja. Da bi od VPN PS imao koristi, potrebno je da ili koristite VPN za usmjerivač odnosno router, ili da na PC-u koristite virtualni router uz dieljenje konekcije.

Usmjerivač (router):

Da bi ste koristili VPN servise uz pomoć usmjerivača neophodno je da prvo budete sigurni da je on podržan od strane dobavljača VPN za koji se odlučite. Dalje, jedino što trebate uraditi je da sa web lokacije VPN-a skinete firmware za vaš usmjerivač i instalirate ga u sekciji Update među njegovim podešenjima.

PC:

Da biste podesili za korištenje kroz vaš PC, prvo je potrebno da kreirate virtualni usmjerivač tako šro ćete u Command Promptu sa Administratorskim dozvolama ukucati “netsh wlan set hostednetwork mode=allow ssid=IME_MREŽE key=ŽELJENA_ŠIFRA”. Naravno bez navodnika, i umjesto IME_MREŽE i ŽELJENA ŠIFRA neko ime i šifru koje želite da koristite.

Sledeće trebate ukucati “netsh wlan start hostednetwork”, i time pokrenuti virtualni usmjerivač.

Pretposljednje što trebate uraditi je da uključite na PC mobilni hotspot, i da podesite virtualni ethernet adapter VPN-a da bude dijeljen putem lokalne mreže koju ste imenovali na početku.

Na kraju što trebate učiniti je da povežete vaš PlayStation na deljenu internetsku vezu, tako što će te otići u Mrežna (Network) podešenja vaše konzole i izabrati opciju Set Up Internet Connection. Te onda izabrati WiFi mrežu koju ste imenovali na početku. Sada su vaši PS VPN međusobno povezani.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Zaključak

Ako želite uživati u PlayStation VPN vas može osloboditi od svih potencijalnih ograničenja, od smanjenja brzine do raznih geografskih ograničenja. Sa liste iznad možete izabrati bilo koji, i nećete se prevariti. To su servisi izuzetno visoke kvalitete, i povećat će vašu bezbijednost i privatnost. A uz neki od ovih VPN PlayStation doživljaj će vam biti potpun bez ikakvih ograničenja.

martina

Martina, analitičarka za sigurnost podataka, dobro poznaje internet. Studirala je poslovne ekonomije na Sveučilište u Splitu. Njena stručnost leži u raznim temama povezanim s internetom, te se trudi autentično doprinijeti stranici i zajednici. Martinina ljubav prema pisanju očituje se u njenim temeljito istraženim člancima i recenzijama, koje obuhvaćaju sve, od sigurnih veza do zaštite podataka. Ostaje informirana o razvijajućim se pravnim pitanjima i pravilima. Kontaktirajte Martinu na martina@privatnostonline.com za sve upite.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com