TikTok VPN: Kreirajte i dijelite sadržaj gdje god se nalazili u 2024

TikTok je globalni fenomen. U njegovom sadržaju podjednako uživaju sve generacije, a odnedavno služi i kao glavni pretraživač Generacije Z. Sve ovo govori da TikTok ima veliki potencijal za monetiziranje. Međutim, ukoliko želite da targetujete tačno određenu zemljopisnu grupu, bićete u problemu ukoliko se ne nalazite u toj zemlji. U tom slučaju vam je neophodno da koristite VPN da biste sebi pribavili odgovarajuću IP adresu. U ovom tekstu ćemo vam predstaviti najbolji TikTok VPN koji će vam omogućiti jednostavnu monetizaciju sadržaja.

Preuzmi odmah!
Kreiraj i dijeli sadržaj na TikToku uz ExpressVPN (49% jeftinije!)

Dobavite najbolji VPN TikTok (ExpressVPN) koji zaobilazi sva geolokacijska ograničenja. Uz njega dobivate 30 dana jamstva na povrat novca i 3 besplatna mjeseca na pretplatu!

Ažurirano: 16 srpanj 2024

Najbolji TikTok VPN u 2024

Popularnost VPN programa je dovela do toga da se danas na tržištu može naći veliki broj visokokvalitetnih rješenja. Zbog toga je naš test išao u detalje, da bismo mogli da napravimo jasnu razliku između TikTok VPN-ova, kao i onih kojima to nije primaran zadatak.

Na koncu, naša lista najboljih VPN TikTok izgleda ovako:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Naš test je obuhvatio više desetaka VPN-ova koje u ovom trenutku možete dobaviti na tržištu, ali samo su najbolji od njih našli mjesto na našoj listi. Uglavnom, ukoliko ćete koristiti VPN za TikTok (a naša je preporuka da to uradite), ovo su rješenja sa kojima sigurno nećete pogriješiti.

Kako izabrati najbolji VPN TikTok

Svaki VPN koji smo imali na našem testu smo koristili nekoliko dana dok nismo sagledali sve njegove značajke. Pri tome smo provjeravali kako se ponaša prilikom korišćenja TikToka, snimanja i uploadiranja videa, kao i tagovanja ciljne skupine pratitelja.

Najbitnije značajke koje smo posmatrali na testu su se odnosile na broj dostupnih poslužitelja, brzinu i stabilnost veze, kompatibilnost, cijenu programa, kvalitetu korisničke podrške i stupanj privatnosti koji VPN pruža svojim korisnicima. Sada ćemo vam te značajke pobliže opisati.

Pokrivenost poslužiteljima

Za korisnike TikToka je ovo možda i najbitnija stavka i ono što ih najviše zanima. TikTokov algoritam generiše video sadržaje u vašem feedu na osnovu vaše fizičke lokacije, a to vam može praviti problem iz najmanje dva razloga. Naime, ukoliko ste locirani negdje u inozemstvu i želite da vidite ono što je popularno u vašoj zemlji, to nećete biti u mogućnosti bez korištenja pretrage.

Također, ukoliko želite da postavite video i targetujete publiku iz zemlje po svom izboru, vaša lokacija će ponovo biti ograničavajući faktor. Zbog toga je bitno koliko poslužitelja i iz kojih sve zemalja jedan VPN posjeduje da bi mogao da se nazove TikTok VPN. Što više poslužitelja i zemalja sadrži, to će vam biti lakše da ciljano plasirate svoj sadržaj i monetizirate ga.

Najbolji VPN TikTok sa naše liste sadrže po nekoliko tisuća poslužitelja, u preko 100 svjetskih zemalja. To praktički znači da ćete uvijek moći da odaberete polsužitelj koji će vam omogućiti stabilnu vezu za upload i gledanje TikTok sadržaja.

Cijena

Mnogi ljudi nevoljno posežu za novčanikom kada je u pitanju software koji može da se nabavi i u besplatnoj verziji. Naravno, to je skoro uvijek greška. Plaćeni VPN-ovi za samo par desetaka kuna donose kompletnu uslugu koja će vam uvijek dobro doći. Besplatni VPN-ovi imaju određene manjkavosti o kojima ćemo malo kasnije govoriti.

Inicijalno, možda vam se učini da neki TikTok VPN-ovi koštaju više no što ste spremni da izdvojite, ali uvijek obratite pažnju na dulje periode pretplate. Ukoliko se odlučite da izaberete višemjesečnu (ili višegodišnju) pretplatu, očekuju vas značajni popusti koji smanjuju mjesečnu pretplatu ispod cijene prosječnog doručka u restoranu brze hrane.

Kompatibilnost

Iako se TikTok prvenstveno koristi na mobitelu, vrlo je bitno da vrhunski VPN bude kompatibilan sa što više uređaja. Pod tim podrazumijevamo mogućnost da ga možete instalirate i na tablet, laptop, osobno računalo, ruter ili pametni TV.

tiktok vpn

Svi VPN-ovi sa naše liste su u potpunosti kompatibilni sa svim navedenim uređajima, kao i najčešće korišćenim aplikacijama (kao što je TikTok). To znači da njegove prednosti možete koristiti gdje god vam to zatreba.

Brzina veze

Za gledanje i dijeljenje video sadržaja veoma je bitna i brzina veze koju VPN isporučuje. Ukoliko korišćenje VPN-a značajno optereti vašu konekciju i smanji vam bandwidth do točke kada je stream ispresijecan, taj program će sigurno izazvati frustracije kod korisnika. Zbog toga smo na listu uvrstili samo one VPN programe koji omogućuju superbrzu vezu, uz minimalno zauzeće resursa.

Također, pored brzine, posmatrali smo i stabilnost veze. Naime, da bi neki TikTok VPN zaslužio da se tako naziva, konekcija mora da bude bez čestih usporenja, ili pucanja.

Osiguravanje privatnosti

Osnovna namjena za većinu korisnika VPN-a je da zaštite svoju privatnost na internetu. Vrhunski VPN-ovi posjeduju nekoliko mehanizama kojima štite osobne podatke korisnika. Također je veoma bitno da ne dozvole curenje podataka koji mogu da otkriju podatke o geolokaciji ili da neko koristi VPN.

VPN TikTok može da zaštiti vašu online privatnost, a da vam pri tome omogući dijeljenje videa u regiji po vašem izboru.

Korisnička podrška

Ova značajka se odnosi na kvalitetu povratnih informacija koje možete dobiti od korisničke podrške izabranog VPN-a. Pored toga, provjeravali smo njenu brzinu odziva i sve načina na koje možete kontaktirati korisničku podršku. Dodatni plus za svaki VPN je predstavljalo ukoliko imaju sadržajnu FAQ sekciju na sajtu ili u okviru samog programa.

Pripazite se besplatnih VPN programa

Već smo naveli da besplatna VPN rješenja neće dobro funcionirati sa TikTokom. Ukoliko želite pravi TikTok VPN, moraćete ga platiti (ali će to biti u potpunosti opravdano).

Besplatna VPN rješenja pate od većeg broja problema, među kojima su najopasniji pucanje veze koje može da otkrije da koristite VPN i dobijete ban, kao i velike oscilacije u brzini veze. Pored toga, u besplatnim varijantama često nedostaju poslužitelji iz većih zemalja, siromašni su sigurnosnim opcijama, te poslužuju ogroman broj reklama koje često onemogućuju udoban rad.

vpn tiktok

Sve to izbjegavate instalacijom nekog od programa sa naše liste, poput ExpressVPN. Njegovim poručivanjem putem ovog linka dobivate pristup potpuno otključanoj probnoj verziji u trajanju od 30 dana.

Tijekom tih 30 dana imate mogućnost da u svakom trenutku otkažete pretplatu i dobivate svoj novac nazad u roku od par radnih dana i to bez postavljanja ikakvih dodatnih pitanja. Dostatno je samo kontaktirati korisničku podršku i pozvati se na 30-dnevno jamstvo koje proizvođač nudi.

Kako koristiti TikTok VPN

Pored svih prednosti koje VPN donosi, možemo da zaključimo da je i jednostavnost korišćenja jedna od njih. Podešavanje za VPN TikTok je po defaultu već namješteno, tako da korisnicima preostaje samo da isprate ovo kratko uputstvo i počnu da koriste VPN za TikTok:

  1. otiđite na zvaničnu internetsku stranicu nekog od boljih VPN-ova (slobodno izaberite naš broj 1 izbor – ExpressVPN,
  2. izaberite pretplatni plan koji vam najviše odgovara (link iz prethodnog koraka vam automatski učitava kupon za specijalne bonuse),
  3. preuzmite VPN na svoj uređaj i instalirajte ga prateći korake sa zaslona,
  4. pokrenite program i izaberite poslužitelj zemlje iz koje želite da vidite trending TikTok sadržaj (ili da ga uploadate); primjerice ukoliko vam zanimaju Sjedinjene Države, birate poslužitelj pod nazivom “USA”.

I to je to! Izborom odgovarajućeg poslužitelja, preuzeli ste IP adresu iz te zemlje i TikTok aplikacija će registrirati kao da se nalazite upravo u toj zemlji. To vam omogućava da pretražujete i koristite TikTok kao i bilo koji korisnik koji se fizički nalazi u zemlji izabranog poslužitelja.

Prednosti VPN-a

Pored toga što ga možete koristiti kao TikTok VPN, ovaj software ima još mnogostruke koristi. Dvije koje se najčešće pominju kada se povede priča o VPN-ovima su odblokiranje sadržaja i zaštita privatnosti.

Zaobilaženje geolokacijskih zabrana

Već godinama u nekim zemljama dolazi do zabrane određenih stranica ili aplikacija, tako da je u pojedinim zemljama čak i TikTok zabranjen. Pored toga, zbog zaštite TV prava, veliki streaming servisi (Netflix, Amazon, HBO, Disney, Hulu, itd) razdvajaju biblioteke sadržaja po različitim zemljama. Također, svjedoci smo i da neke multiplayer igre ne mogu da se igraju van određenih regiona.

tiktok vpn

Sve ove geolokacije blokade možete zaobići instalacijom VPN-a. Otključaćete VPN TikTok, sav streaming sadržaj i pristupiti bilo kojoj igri, prostim izborom IP adrese zemlje u kojoj ta blokada ne postoji. Dovoljno je samo da izaberete odgovarajući poslužitelj sa liste dostupnih.

Zaštita privatnosti

Svako povezivanje na internet je manje ili više riskantno po osobne podatke korisnika. Dok god ste povezani na svjetsku mrežu, potencijalna ste meta krađe lozinki, pristupnih podataka za e-novčanike, brojeva platnih kartica i sličnih povjerljivih podataka. Zbog toga je veoma bitno da koristite VPN tijekom surfanja ili neke druge online aktivnosti.

VPN vas štiti na tri načina. Prvi je maskiranje IP adrese (elektroničke adrese koja služi za komunikaciju sa drugim uređajima na internetu), tako što vam dodjeljuje IP iz neke druge zemlje, te niko ne može da zna vašu točnu lokaciju.

Dalje, VPN enkriptira sav vaš internet saobraćaj najsigurnijim danas dostupnim šiframa. I treće, bolji VPN programi (kao što je ExpressVPN implementirali su no-log princip poslovanja. To znači da se vaše aktivnosti ne bilježe tijekom trenutačne sesije i da se iz vaše historije pregledanja ništa ne može otkriti.

No-log politika je mnogo djelotvornija nego korištenje incognito mode-a običnih pretraživača, jer ona stvarno ne ostavlja zapise o vašem online ponašanju. Ovo, ali i kompletan VPN, će vam izrazito dobro doći ukoliko često koristite javne WiFi mreže, koje su pune sigurnosnih rupa.

Naime, protokoli koji se koriste za njihovo održavanje su česta meta hakera zbog svoje propusnosti, te vam je VPN nužan ukoliko cijenite svoju anonimnost i sigurnost svojih osobnih podataka.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

VPN TikTok: zaključak

Revolucionarna društvena mreža, TikTok, koja je naprečac osvojila svijet, svakim danom stječe sve više korisnika. Njegov komplicirani algoritam za gledanje i dijeljenje sadržaja može da predstavlja problem korisnicima koji žele da gledaju ili dijele sadržaj iz tačno određenih zemalja. Također, javlja se i problem zabrane TikToka u nekim zemljama.

Sve ovo se može zaobići instalacijom VPN programa. A uz njeg još dobivate i kompletnu zaštitu svojih osobnih podataka. Nakon što smo usporedili dostupne VPN-ove koji mogu da se nađu na tržištu, došli smo do zaključka da je ovo lista najboljih TikTok VPN-ova:

  1. ExpressVPN - Najbolji izbor
  2. CyberGhost
  3. Private Internet Access (PIA)
  4. IPVanish
  5. NordVPN

Pripazite se besplatnih rješenja koja često ne funkcioniraju pod TikTokom, a pri tome vam prikazuju veliki broj reklama, dok neke od bitnijih opcija ne posjeduju (kao što je, primjerice, kill switch koji prekida internet vezu ukoliko dođe do pucanja konekcije). Za samo par desetaka kuna možete dobiti kompletna rješenja, kao što je ExpressVPN koja ćete koristiti godinama.

ExpressVPN je, po nama, najbolji VPN TikTok i to u potpunosti opravdava svojim značajkama i ugrađenim opcijama. A šlag na tortu je 30-dnevno jamstvo za povrat novca. To znači da ga potpuno besplatno u cijelosti možete koristiti tijekom 30 dana i u bilo kojem trenutku zatražiti povraćaj svojeg novca. I on će vam biti vraćen u roku od par radnih dana, bez ikakvih suvišnih pitanja. Djeluje kao veoma fer ponuda, zar ne?

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com