Odaberi VPN za Kodi u 2024: Zaobiđi sva geo-ograničenja!

Iako sam siguran da ste već čuli za ovaj media player, dozvolite mi da vam predstavim kratak uvod. Kodi je besplatan, open-source zabavni centar koji povezuje sve vaše digitalne medije na uredan način. Možete da reprodukujete video zapise, muziku, podkastove i druge digitalne medijske datoteke, bilo sa lokalne disk jedinice ili sa interneta. Sjajno je gledati video streaming uživo. Međutim, suočit ćete se sa geo-ograničenjima na sadržaj zaštićen autorskim pravima. Stoga vam je potreban najbolji VPN za Kodi, za deblokiranje svih video tokova!

Idite na ExpressVPN
ExpressVPN - najbolji VPN za Kodi!

Ova usluga nudi odlične brzine prijenosa, veliku dostupnost poslužitelja i jednostavan je za korištenje!

Evo najboljih VPN-ova za Kodi

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Koji je najbolji VPN za Kodi 2024

Odabir provajdera nikada nije lak zadatak. Zato što ih ima na stotine. I svi se hvale da su najbolji VPN za Kodi…

Imao sam na umu svog sugrađanina dok sam pisao. Stoga bi sljedeći provajderi trebali deblokirati većinu ograničenog sadržaja koji je relevantan za nas. Ali ako imate više specifičnih potreba, kao što je deblokada američkog Netflix, uvjerite se da je vaš VPN za Kodi kompatibilan!

Izgradio sam ovaj izbor sa tri glavna kriterijuma. Očigledno, svi oni nude bar jedan server u Balkanu. Jer u suprotnom ne biste mogli deblokirati bilo koji sadržaj. Oni su među najbržim VPN-ovima na tržištu, sa Tier 1 mrežom i serverima visokih performansi. Zato možete gledati video zapise najvišeg kvaliteta, koji zahtijevaju mnogo broadbanda. Konačno, svi su oni jednostavni za instaliranje i jednostavni za upotrebu za one koji nisu tehnički pametni.

Iako možete koristiti Kodi bez VPN-a, mogli biste ući u nevolje ako prenosite sadržaj zaštićen autorskim pravima. I bili biste ograničeni na lokalni sadržaj. Zato preporučujem da koristite najbolji VPN za Kodi.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Šta je sa Kodi VPN addon?

Dodaci omogućavaju proširenje Kodijevih mogućnosti, ali ne preporučujem Kodi VPN addon. Prvo, nema toliko dobavljača koji to nude. Drugo, mnogo je komplikovanije instalirati Kodi VPN dodatak nego običan VPN klijent. Treće, Kodi VPN addon štiti samo promet medijskog centra. Tako da je ostatak vašeg saobraćaja izložen.

kako koristiti kodi

Koji je najbolji besplatni VPN za Kodi?

Ako ne želite da platite, ili ako ne možete da priuštite najbolji VPN Kodi, nema mnogo rješenja. Zato što ovih dana ništa nije besplatno. Ali, pronašao sam pouzdanog provajdera kojeg mogu preporučiti: TunnelBear. Ovaj provajder neće prodati vaše podatke najpovoljnijem ponuđaču, ukrasti vaše osjetljive podatke, niti prodati vašu rezervnu propusnost.

I trebalo bi da možete da reprodukujete kvalitetne video zapise, bez baferovanja. Milijuni korisnika vjeruju ovoj virtualnoj privatnoj mreži širom svijeta.

Dakle, u čemu je kvaka? Svakog mjeseca dobijate ograničenu količinu podataka: 500 MB. To nije mnogo podataka – oko 1 sat videa u 320p… Ali možete dobiti 1 dodatni besplatni GB svaki mjesec tweetanjem @theTunnelBear i tražiti 1 besplatan GB podataka!¸

Moj trik da koristim ExpressVPN besplatno

ExpressVPN je najbolji VPN za Kodi. I nudi veliku 30-dnevnu garanciju za vraćanje novca. Trik je da koristite ovaj link da biste se pretplatili i koristili ga 30 dana. Prije 30. dana, trebate zatražiti povrat novca putem njihovog live chat-a. U roku od 5 dana dobićete puni povrat novca, bez pitanja. To zaista funkcioniše, kao što su potvrdili mnogi naši čitaoci.

Da li mi je potreban VPN za Kodi?

Iako vas ne želim uvjeriti ovdje, ponovit ću svoj omiljeni moto: Trebali biste koristiti VPN na svim vašim povezanim uređajima, sve vrijeme. Zaista, izloženi ste na drugi način. Prvo, vaš ISP zna sve o onome što radite na mreži. Osim toga, ostavljate tragove vaše aktivnosti svuda gdje idete, na svim web stranicama koje posjećujete. Uz sve te male dijelove informacija, moguće je pratiti vas. I veoma je lako identificirati vas.

kodi logo balkan

VPN za Kodi je jedini način da zaštitite vašu privatnost i povećate sigurnost. On kreira šifrovani tunel između vašeg računara i VPN servera. A vaši podaci su sigurni od svih snoopera. Pored toga, skriva vašu IP adresu iza IP adrese servera. Možete pretraživati ​​internet anonimno.

To znači da ako koristite dodatak za gledanje streaminga, nitko neće znati. Ni vaš ISP, ni vladine agencije, niti trolovi autorskih prava.

Postoji još jedna prednost korištenja Kodi VPN-a za streaming: možete pristupiti geo-ograničenom sadržaju. Recimo da ste na putovanju u inostranstvu. Bez VPN-a ne možete gledati omiljene TV kanale. Ali ako se povežete na VPN server kod kuće, možete zaobići geografska ograničenja.

I to radi za sve zemlje u kojima vaš VPN provajder nudi server!

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Postavljanje Kodi VPN-a

Kada je riječ o instaliranju Kodi VPN-a na vaš uređaj, postoji nekoliko rješenja.

Instalirajte VPN klijent za vaš operativni sistem

Ovo je najlakše rješenje i ono koje preporučujem. Većina provajdera nudi izvorne aplikacije za popularne platforme kao što su Windows, Mac itd. Kada se, na primjer, pretplatite na ExpressVPN, morate preuzeti i instalirati aplikaciju.

Zatim možete pokrenuti VPN klijent i omogućiti dvije značajke:

  • DNS zaštita od curenja (DNS Leak): Ona će garantirati da sav vaš promet prolazi kroz VPN.
  • Kill Switch: On će blokirati sav vaš internetski saobraćaj ako se VPN veza smanji i zadrži IP skriven.

Konačno, možete da promenite VPN protokol ako imate problema sa strimovanjem. Iako preporučujem OpenVPN, koji je brz, stabilan i siguran, možete probati PPTP ili L2TP koji su manje sigurni, ali pružaju bolje brzine.

Ručno podesite VPN na svom uređaju

Ručno postavljanje VPN-a može biti izazovno i proces je različit za svakog provajdera i svaki operativni sistem.

Instalirajte VPN na ruteru

Nažalost, ponekad nije moguće instalirati VPN na uređaj. I morate pronaći drugo rješenje. Umjesto toga, možete ga instalirati na vaš ruter, ali morate uzeti u obzir da:

  • Vaš ruter mora omogućiti ovaj metod.
  • Uređaji povezani s ruterom koriste:
    • istu VPN vezu koja ga usporava;
    • isti VPN server, deblokiranje samo jedne zemlje.

Korištenje VPN-a sa Kodi-jem

Kada je VPN instaliran, potrebno je da se povežete na server. Trebalo bi da izaberete server u zemlji u kojoj želite da zaobiđete ograničenja, tj. u SAD-u da gledate američku Netflix.

Tada možete da se povežete samo na jedan server. A ako želite da se povežete sa drugom zemljom, morate prekinuti vezu i povezati se na novi server. Po pravilu, što je server bliži, brža je veza. Ako imate problem sa deblokiranjem lokacije, preporučujem da koristite chat uživo da biste kontaktirali svog VPN dobavljača. A podrška će vam reći šta server radi.

Zaključak

Većina platformi ovih dana postavlja geo-ograničenja na njihov sadržaj, blokirajući vaš pristup kada niste u njihovom području usluga. Ali možete ih lako zaobići sa najboljim VPN-om za Kodi: ExpressVPN.

Streaming je Kodiova snaga. Možete da oslobodite punu snagu instaliranjem dodataka trećih strana. Međutim, ovo ne mora uvek biti legalno, tako da treba da koristite VPN, za sopstvenu zaštitu.

Osim toga, VPN osigurava vašu internet vezu i štiti vašu privatnost. Zaista, kada vaš promet prolazi kroz VPN, on je šifriran i anoniman. Zbog toga vaš ISP, vladine agencije i drugi hakeri ne mogu da vas špijuniraju.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

tarik

Tarik je strateg za kibernetičku sigurnost s diplomom iz računalstva Sveučilište u Rijeci. S obiljem znanja i iskustva, piše o raznim pitanjima povezanim s internetom. Njegova strast leži u pružanju ljudima osnovnih informacija i pomoći. Odlučan u pružanju vrhunskih tema o kibernetičkoj sigurnosti, Tarik je posvećen osnaživanju svojih čitatelja. Za sve upite, slobodno ga kontaktirajte na tarik@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com