Najbolji VPN za igre | Koji je najbolji VPN za igre

Dragi moji kolege igrači, vi znate koliko je važno imati brzu i stabilnu internet konekciju.  Kao i nizak ping i vezu koja ne zastaje. Ovo je recept kako da imate odlično online gaming iskustvo. Lagovanje odnosno zastajkivanje veze često može dovesti do bijesnog odustajanja,  i ja sam to na svojoj koži osjetio…Ali ne budite ljuti. I nemojte više da krivite lagovanje. Stvarno, VPN za gaming može biti rješenje koje će unaprijediti vaše online iskustvo. Dakle, hajde da recenziramo najbolje VPN online gaming softvere.

Uzmi ponudu
Uživaj u gejmingu sa ExpressVPN i 3 MJESECA BESPLATNO

ExpressVPN će najmanje uticati na vaš ping tokom gejminga. Iskoristi EKSKLUZIVNU PONUDU za 49% popusta uz 30 dana garantovanog povraćaja novca.

Ažurirano: 15 svibanj 2024

Zašto vam treba VPN online gaming softver?

Zaista, korištenje VPN za online gaming možda ne zvuči kao prva stvar koja vam pada na pamet kada je online igranje u pitanju. Možda još uvijek mislite da će VPN online gaming usporiti vašu konekciju. Ipak, puno još da učite imate, moji dragi padawani. I ja ću vam to pokazati.

vpn online gaming

Popravite propusnost svoje internet veze sa VPN online gaming alatom

Prije svega, za igranje online potrebna vam je dobra internet konekcija. Tu vaš ISP igra važnu ulogu jer vam omogućava vašu propusnost internet veze (eng. bandwidth). Međutim, vaš ISP može i smetati vašoj konekciji tako što ona varira, čak i sada dok čitate ovaj članak.

Zbog toga, možete doživljavati različite internet brzine zavisno od vremena kada se povezujete. To je zbog toga što vaš ISP mora da garantuje da većina klijenata dobija solidnu brzinu. I to bez obzira na to što vi trebate da igrate na takmičenju. Dakle, Damir želi da gleda Minecraft video klipove na Youtube-u, i on će dobiti potrebnu propusnost konekcije.

Ali VPN online gaming alat će garantovati da vi dobijate najveću moguću brzinu od vašeg ISP. Jer će enkriptovati podatke o vašem saobraćaju. Enkripcija podataka osigurava da vaš ISP nije u mogućnosti da vidi vaše online aktivnosti. Zbog toga, budući da nije u mogućnosti da vidi šta vi radite na internetu, ISP neće izvršiti smanjivanje vaše brzine.

Popravite stabinost vaše konekcije sa VPN online gaming softverom

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Pretpostavljam da ste čuli da se internet protokol oslanja na paketnu komutaciju kao metodu komunikacije. Da to jednostavno objasnimo, pretpostavimo da ste poslali email nekom u Australiji. Vi ne šaljete svoj email odjednom (iako to tako izgleda). U stvari, vaš email je razbijen u pakete. Svaki paket je označen sa svojom krajnjom destinacijom i omogućeno mu je da putuje odvojeno. Zbog bi svi paketi mogli putovati potpuno različitim putanjama. A kada stignu na svoju destinaciju, oni se ponovo spoje kako bi opet činili jedan email.

Cijeli vaš saobraćaj koristi ovu istu metodu, što može rezultovati nestabilnošću ako paketi zalutaju. Međutim, vi to možete unaprijeditit sa VPN online gaming alatom. U stvari VPN radije emulira neke osobine mreže sa komutacijom linija nego mreže sa komutacijom paketa. Zbog toga vi uživate u direktnoj konekciji sa serverom.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Pristupite geografski-blokiranom sadržaju sa VPN online gaming alatom

Najpopularnija mogućnost VPN-a odnosno deblokiranje blokiranog sadržaja, također je dostupna i na VPN za igranje online. Sada ćemo da vidimo kako možete da je koristite specifično za online gaming.

Igrajte kao lokalni igrač bilo gdje

Ovo je jedan od glavnih razloga zašto ja koritim VPN za igranje online.  Stvarno, sa VPN gaming softverom ja mogu učestvovati u online turnirima. Bilo u SAD-u ili u Velikoj Britaniji kada sam u inostranstvu. Također se mogu spojiti na bilo koji server i igrati geografski ograničene igre bilo gdje u svijetu.

Dalje, ovo deblokiranje radi sa  Xbox Live, PlayStation mreži i Steam-om! Možda i na drugim servisima koje dosada nisam koristio. Dakle možete uživati u ekskluzivnim igrama i skidati DLC sadržaje iz svake države.

vpn za igranje

Osim toga, VPN za igranje online vam ne omogućava samo igranje igara. Također vam pomaže u kupovini igara za manje novca.

Recimo da mjesec dana od izlaska Shenmue 3 igra ima maloprodajnu cijenu od £49.99 u Velikoj Britaniji . Ali u SAD-u je maloprodajna cijena £39.99. Međutim, ova ponuda važi samo za one koji se loguju iz SAD-a.  U tom slučaju, sve što treba da uradite jeste da promijenite svoju IP adresu na američki server pomoću gaming VPN softvera. I odmah možete iskoristiti najpovoljnije ponude.

Igrajte igre koje nude opciju ranog pristupa

Jedna od vaših omiljenih igara ima zatvoreni beta status? Ili je nova igra upravo izašla? Ali su one dostupne samo za američke ili japanske igrače… Baš šteta.

U stvari, možda i ne, jer vi možete koristi VPN za igranje online i spojiti se u bilo koju državu. Kao rezultat, možete se pretvarati da ste igrač iz SAD-a ili Japana. Zbog toga možete pristupiti igrama ranije i uživati u eksluzivnim dodacima zahvaljujući vašoj novoj IP adresi.

Igrajte sa vašim prijateljima, gdje god da ste

Ponekad želite da se igrate sa svojim prijateljima iz drugih država. Ali su serveri igre podijeljeni po regijama. I vi zato ne možete pristupiti serverima za igru u drugim regijama…Frustrirajuće, zar ne?

Umjesto da tugujete i da se žalite Nintendu, nabavite VPN gaming softver. I ne zaboravite da uzmete jedan koji podržava simultane konekcije za vas i vaše drugare. On će vam omogućiti da svi zajedno igrate na istom serveru.

Izbjegnite DDoS napade i zaštitite svoje podatke sa GPN-om (Privatna gejmerska mreža)

Jeste li ikada čuli za DDoS napade?  Oni brzo postaju prava pošast za eSport turnire…Dakle, Distrubuirani napad uskraćenjem resursa odnosno DDoS (eng. Distributed Denial of Service) je vrsta sajber napada u kojem napadač pokušava da vašu IP adresu učini nedostupnom tako što će je privremeno ili trajno preopteretiti zahtjevima. Kao rezultat toga, vaš sistem se preoptereti i ne može procesirati legitimne zahtjeve.  Tada je vaša konekcija previše spora za gaming online…

Ponekad, drugi timovi rade prljave taktike tako što ciljaju vašu IP adresu sa DDoS napadima. Zbog toga vam treba gaming VPN sa NAT firewall-om da biste zaštitili svoj uređaj. I zaista, napadač će sada napasti zaštićeni VPN server a ne vaš uređaj. Tako da vi možete normalno igrati bez izlaganja ikada više.

Dalje, vi možete zaštititi svoje podatke i sigurno snimati datoteke iza konekcije sa VPN enkripcijom. Takođe možete ostaviti svoju konekciju otvorenu za igru na duži period vremena bez ikakvog sigurnosnog rizika.

Zaobilaženje IP zabrana

Ako ste isključeni iz igre koju volite, možete koristiti VPN za online gaming da promijenite svoju IP adresu. Tako se možete vratiti natrag u akciju.

Kako podesiti VPN za online gaming?

Na žalost, samo PC igrači mogu uživati sigurnost sa VPN za gaming direktno sa svojih uređaja. I veoma je lako da ga instalirate i podesite. Onda, uživajte drugari!

Ipak, postoji rješenje i za konzolaše, bez brige. Vi možete instalirati VPN za gaming na svoj router. Ali vam je potreban router koji podržava VPN konekciju!

PROS:

  • Zaštitita svih uređaja na vašoj mreži
  • Koristite VPN za gaming sa svojom konzolom ili drugim TV uređajima
  • Uživajte u neograničenom broju istovremenih konekcija

CONS:

  • VPN koji je ispred svega troši vašu propusnost mreže
  • Potencijalno sporiji internet
  • Ista lokalizacija za sve uređaje

Članak sa tutorijalom će biti dodan kasnije. U međuvremenu, pitajte Google, svog prijatelja, kako podesiti VPN za gaming na vaš router!

Najbolji VPN za gaming

Sada kada razumijete prednosti korištenja VPN za igranje online, hajdemo otkriti koji je to najbrži gaming VPN. Dok je kao kriterij za listu korištena brzina konekcije, lista je također ograničena na gaming VPN sa NAT firewall zaštitom.

BUDITE OPREZNI SA BESPLATNIM VPN-OVIMA!

Ništa na ovom svijetu nije stvarno besplatno…vjerovatno razumijete šta želim da kažem. Oni prikupljaju vaše podatke i navike za komercijalnu upotrebu. Oni takođe nude ograničene servere, povezivanja, i propusnost mreže…Tako da se ne možete zaista pouzdati u ove besplatne softvere za gaming VPN. Sa besplatnim VPN-om, činićete sebi više štete nego koristi.

1. VyprVPN

VyprVPN je samoproglašeni najbrži VPN za igranje online na svijetu! Ali i ja se slažem sa ovom izjavom. Ja nisam ni jedini koji se slaže! Zaista, ovo je najpopularniji gaming VPN među FPS i RTS igračima u Sjedinjenim Američkim Državama.

U zadnje vrijeme se VyprVPN pojačano fokusira na igrače. Njihov tim radi na optimizovanoj gaming mreži da bi ponudio gejmerima niže pingove i smanjene lagove. Više informacija pronađite na njihovom sajtu.

2. CyberGhost

Drugi koji je veoma blizu je također jedan od najbržih gaming VPN sa integrisanom NAT firewall zaštitom.  On isto kao i VyprVPN nudi kvaliet mreže prve klase što znači da ima veoma malo laga i puno mrežne propusnosti za igrače!

3. NordVPN

Na kraju, bronzana medalja ostaje za NordVPN. Zaista, oni nude VPN za gaming sa ozbiljnim performansama i sa integrisanom zaštitom protiv DDoS napda.

To bi bio moj vodič: Najbolji VPN za igru| Koji je najbrži VPN za online gaming? Više članaka dolazi uskoro.

fiko

Fiko, analitičar informacijske sigurnosti, s oduševljenjem istražuje online svijet i posjeduje znanje o internet podacima zahvaljujući svojim studijima matematike na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pratiti svaki razvoj i najnovije vijesti o tehnologiji njegova je prava strast. Međutim, njegov omiljeni fokus leži u internet sigurnosti, pomažući korisnicima zaštiti svojih podataka. Za sve upite, kontaktirajte Fika na fiko@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com