Najbolji VPN za router 2024: Routeri koji se savršeno slažu sa vašim VPN-om

Vjerovatno ste pronašli ovaj članak tražeći najbolji VPN router odnosno VPN usmjerivač. Ono što želim da kažem je, ko to kaže da biste se trebali ograničiti samo na VPN za vaše uređaje? Ako zaista niste znali. Instaliranje VPN na router je uvijek dobar korak kada se radi o online sigurnosti. Dakle, ostanite sa nama da biste saznali koji je to najbolji VPN router.

Idite na ExpressVPN
ExpressVPN je idealan router VPN!

ExpressVPN ima odlične mogućnosti i uslugu. Niste zadovoljni? Dobijte svoj novac nazad u prvih 30 dana. Bez ikakvih pitanja.

Koja je prednost instalirati VPN na router?

Ako stalno koristite Internet (što, priznajte, i radite) onda vam definitivno treba VPN da biste se zaštitili online. Ako niste već znali, kada god  pa i neobavezno surfate, vi se izlažete raznim vrstama prijetnji. To je zato jer danas i ne treba puno da hakujete nečiji račun i da dobijete njegovu IP adresu. U stvari, vjerovatno možete pronaći i YouTube vodiče kako to učiniti.

Zato, kada nabavite VPN, osiguravate sebi sigurnost i privatnost. To znači da plaćate malu mjesečnu cijenu da biste dobili sigurnost koju vi zaslužujete. Onda, morate instalirati tu aplikaciju na svaki uređaj tako da kada se prebacujete sa jednog na drugi, uvijek ostajete zaštićeni.

vpn na router

Ovo je odlično ako imate jedan ili dva uređaja. Ali šta ako živite sa svojom porodicom? To bi značilo da bi i oni trebali da plate VPN pretplatu i onda biste u stvari vi plaćali više! Ali šta ako vam kažem da ovo možete izbjeći, i to veoma lako?

Jednostavno rješenje je da instalirate VPN na router. Samo ga trebate skinuti, instalirati i platiti jednom (mjesečno, naravno).

Poslije toga, kada god se povežete na svoj router, vi ste automatski povezani na VPN također. Ne morate ga posebno uključivati ili nešto slično. Ovo je mnogo jednostavnije, da ne spominjem da je i isplatnije.

Savjeti za nabavku najboljeg VPN router uređaja

Prije nego što počnemo sa prednostima, hajdemo završiti sa manama prvo. Iako ove loše strane nisu toliko loše, nekome bi mogle predstavljati smetnju. Dakle, dozvolite mi da vam ih predstavim.

Podešavanje router VPN

U poređenju sa običnim podešavanjem VPN-a na uređaje, VPN usmjerivač nije lako podesiti. Ipak, to definitivno nije nešto za što vam treba univerzitetska diploma iz ove oblasti. Siguran sam da to može svako uraditi ako prati ovo pažljivo. Osim toga, zar nije prednost imati jedan VPN usmjerivač nego morati skidati, instalirati, pokretati i plaćati isto na više uređaja?

Brzina konekcije sa VPN router uređajem?

Budući da vi forsirate sav svoj internetski saobraćaj u samo jedan VPN tunel, vi time i ograničavate brzinu konekcije na onu za koju je taj tunel sposoban. Dakle, najbolji način da dobijete dobre brzine jeste da instalirate dobar VPN na router. Pogledajte moju listu prijedloga ispod jer ovo su oni koji će garantovano pojačati vašu internetsku konekciju.

Evo jednog primjera kojim ćemo elaborirati ovu stavku. Imate pružatelja internetskih usluga koji vam nudi, recimo, 1 GB u sekundi (JAO!). Onda prođete kroz proces instalacije VPN na router i potpuno sami uspijete dobiti VPN usmjerivač. ALI, vaš VPN servis može samo podržati 300 MB u sekundi. Vi u stvari gubite novac jer ne dobijate ostalih 700 MB.

Za ovo postoje dva rješenja:

  1. Prvo, možete instalirati višestruke router VPN klijente na taj jedan router. Na ovaj način, svako bi dobio pravedan dio internetske konekcije i potpuno biste iskoristili tih 1 GB u sekundi. Međutim, ovo defitnitivno znači da biste morali instalirati i platiti više router VPN provajdera.
  2. Druga opcija ( i daleko najlakša), jeste da jednostavno instalirate dobar VPN na router. Dobar i pouzdan router VPN servis će vam definitivno moći pružiti uslugu koju trebate bez muke oko instaliranja više VPN-ova.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja travanj 2024

Najbolji  VPN usmjerivač?

Napokon, ono što ste čekali. Ovo su najbolja 3 VPN router uređaja koje toplo preporučujem.

vpn usmjerivac

  1. Linksys WRT 3200 ACM router

Ovo je definitivno najbolji izbor za VPN router. Zašto? Ne samo da je Linksys dobro poznat brend routera, on usto ima i jednostavan dizajn koji omogućava svakome da ga koristi sa lakoćom. Također možete instalirati DD-WRT firmware za VPN kompatibilnost te ga podesiti kao VPN usmjerivač.

Brzina: 802.11ac: 3x 867 Mbps, 802.11n: 600 Mbps

Povezivanje: 4x Gigabit Ethernet, 1x USB 3.0, 1 x ESATA/USB 2.0

Mogućnosti: Tri-Stream 160, 1.8GHz dual-core CPU, 512MB RAM, 256MB flash memorije

Također ima tri kanala i 4 vanjske antene koje osiguravaju široku pokrivenost i brzu internetsku konekciju. Na njega možete priključiti do četiri Ethernet kabla i jedan USB.

  1. Asus RT-AC86U router

Asus je jedan od najpoznatijih brendova za gejming alate. Što znači, možete i sami pretpostaviti šta da od ovog routera očekujete. Ima mnogo opcija i definitivno zaslužuje svoje mjesto u top 2 najbolja VPN router uređaja.

Brzina: : 802.11ac 1734 Mbps down

Povezivanje: : 5 x Gigabit LAN, 1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0

Mogućnosti: : MU-MIMO, Analizator saobraćaja, AdaptivnaQoS WTFast gejmerska privatna mreža

Zbog svojih mogućnosti koje su specijalizovane za gejming, on osigurava da vaša internetska brzina ostane u top stanju. Također, kao i na prošlom routeru, moguće je instalirati prilagođeni firmware.

  1. D-link DIR-885L/R router

Ovaj router definitivno nije daleko od prva dva. On ima više-manje slične mogućnosti kao i oni. On je također veoma dobar za gejming i čak ima korisnički interfejs kojime je lako upravljati  da biste ga podesili i instalirali kao VPN router.

Brzina: 802.11ac

Povezivanje: 4x Gigabit Ethernet, 1x USB 3.0

Mogućnosti: MU-MIMO, Napredno bežično AC usmjeravanje signala (beamforming), SmartConnect

Najbolji router VPN?

Sada imate sve informacije i preporuke koje vam trebaju da biste odabrali najbolji VPN router. Sada vam je još samo potreban dobar VPN da ga uparite sa routerom.

Kao što sam rekao već ranije, odabir VPN-a je važan kao i odabir routera. Sve se na kraju svodi na to kada govorimo o brzini prijenosa. Zato, bez daljnjeg odugovlačenja, evo mojih najboljih izbora:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

U slučaju da ste se zapitali, ja sam lično isprobao SVE ove usluge. U stvari, proveo sam godine testirajući različite VPN-ove koje možete uopšte pronaći na Internetu. Bilo je tu puno razočarenja, ali sam napokon mogao suziti listu na samo one najbolje od najboljih.

Ipak, ako želite detaljnije opise svakoga od ovih najboljih VPN-ova za router, slobodno pogledajte njihove individualne recenzije. Ja definitivno preporučujem da to uradite kako biste mogli odlučiti koja od ovih usluga najbolje ispunjava vaše lične potrebe.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja travanj 2024

To je to!

Ako ste došli ovako daleko, onda vam čestitam. Bilo je puno tehničke terminologije ovdje, ali smatram da je potpuno neophodno da prođete kroz sve to kako biste mogli odabrati najbolji VPN router.

Ne zaboravite da sve ovo uzmete u obzir kada budete nabavljali router sa ugrađenim VPN-om. Iako ga je malo teže podesiti u poređenju sa podešavanjem na mobilnim uređajima, definitivno je vrijedno toga. Možete također odabrati da podesite više VPN usluga na jedan router, ili možete jednostavno odabrati jednu dobru uslugu koja može podržati vašu internetsku konekciju.

Na kraju, sve ovo bi bili beskorisno ako nemate najbolji VPN za router. Kada se o tome radi, ja ću uvijek ostati pri svome i preporučiti isprobani i pouzdani: ExpressVPN. Kako mu i ime samo govori, on vam definitivno može omogućiti internetske brzine koje tražite. Također ima preko 3000 servera u 90+ država koje možete odabrati. A najbolji dio u svemu je, možete ga instalirati na svaki od ovih top 3 routera!

 

fiko

Fiko, analitičar informacijske sigurnosti, s oduševljenjem istražuje online svijet i posjeduje znanje o internet podacima zahvaljujući svojim studijima matematike na Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Pratiti svaki razvoj i najnovije vijesti o tehnologiji njegova je prava strast. Međutim, njegov omiljeni fokus leži u internet sigurnosti, pomažući korisnicima zaštiti svojih podataka. Za sve upite, kontaktirajte Fika na fiko@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com