Pjesma Eurovizije prijenos: gdje i kako besplatno gledati u 2024

Izbor za pjesmu Eurovizije je najveći muzičko-scenski spektakl na svijetu. Iz dobro poznatih razloga, ovogodišnji izbor će se, umjesto u Kijevu, održati u Liverpulu. Među natjecateljima će biti i Hrvatska sa pjesmom grupe Let 3 “Mama ŠČ”, kojoj kladionice prognoziraju visok plasman. Ukoliko ne znate gdje da gledate pjesma Eurovizije prijenos, u našem članku ćemo vam pružiti sve potrebne informacije.

Preuzmi sada
Gledajte pjesma Eurovizije prijenos pomoću ExpressVPN - 49% jeftinije

Otključajte pjesma Eurovizije prijenos sa bilo koje točke na planetu uz HD stream i superbrzu vezu. ExpressVPN vam još nudi 3 mjeseca besplatno i 30 dana jamstva za povrat novca

Ažurirano: 14 srpanj 2024

Najbolji besplatni sajt za streaming pjesma Eurovizije prijenos

Izbor za pjesmu Eurovizije uživo, obe polufinalne i finalnu večer, moći ćete da gledate na kanalima državne Hrvatske Radio Televizije (HRT).  Pjesma Eurovizije uživo se već godinama emitira na HRT-u, tako da raduje vijest da će oni i ove godine realizirati prijenos. Naravno, iz studija HRT-a će se javiti i voditelji koji će dodijeliti bodove prilikom glasovanja za pobjednika finalne večeri.

izbor za pjesmu eurovizije prijenos

HRT gledatelji u Hrvatskoj mogu, bez ikakvih ograničenja, da prate pjesma Eurovizije prijenos na svim svojim uređajima, bilo da je u pitanju pametni TV, mobitel, osobno računalo ili laptop. I sve to bez plaćanja dodatnih troškova jer je prijenos pjesma Eurovizije uživo potpuno besplatan na kanalima HRT-a. Sve naprijed navedeno se odnosi samo na gledatelje koji se nalaze u Hrvatskoj, ali šta je sa onima koji žele da gledaju ESC uživo iz inozemstva?

Nažalost, oni će biti uskraćeni za pjesma Eurovizije prijenos ukoliko žele da pristupe direktno HRT-ovom streamu. Srećom, postoji rješenje za zaobilaženje ovog problema.

Streaming pjesma Eurovizije uživo van zone dostupnosti

Sve televizije koje su otkupile prava prijenosa natjecanja za pjesmu Eurovizije su se obvezale da prijenos emitiraju samo na teritoriju definiranom ugovorom. To znači da nijedna TV stanica koja posjeduje prava prijenosa na izbor za pjesmu Eurovizije prijenos ne može da emitira signal u cijelom svijetu.

Zbog toga je signal HRT-a ograničen samo na teritorij Hrvatske, pa ga ne mogu gledati ni gledatelji iz susjednih zemalja, kao što su Srbija ili BiH. Da bi ograničili zonu dostupnosti, kanali i streamovi nameću geolokacijska ograničenja koji funkcioniraju po principu očitovanja vaše IP adrese.

pjesma eurovizije uživo

IP adresa je elektronička adresa koju dobiva vaš uređaj putem kojeg se povezujete na internet. Ukoliko želite da gledate izbor za pjesmu Eurovizije prijenos na HRT kanalu, njihov poslužitelj će da očita vašu IP adresu i kada vidi da nije iz opsega koji pripada Hrvatskoj, izbaciće vam poruku da traženi sadržaj nije dostupan na vašoj trenutačnoj lokaciji.

Međutim, kao što smo već rekli, postoji način da se zaobiđe ovo zemljopisno ograničenje time što ćete izmijeniti svoju IP elektroničku adresu. To možete učiniti pomoću VPN programa, koji ćete instalirati na uređaj sa kojeg želite da gledate pjesma Eurovizije prijenos.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Kako odblokirati izbor za pjesmu Eurovizije prijenos uz pomoć VPN-a

Velika prednost VPN-ova, pored toga što skrivaju vašu pravu IP adresu, je što su veoma jednostavni za korištenje. Pogotovo se to odnosi na one najbolje programe iz klase. Da biste uspješno odblokirali pjesma Eurovizije prijenos dovoljno je da uradite sljedeće:

 1. otiđite na zvaničnu internet prezentaciju ExpressVPN programa,
 2. izaberite neki od ponuđenih pretplatnih planova i skinite VPN na svoj elektronički uređaj,
 3. instalirajte VPN i pokrenite program,
 4. izaberite poslužitelj pod nazivom “Croatia” da bi vam VPN dodijelio IP adresu iz Hrvatske,
 5. na kraju otiđite na HRT web sajt.

I to je to. Uspješno ste otključali izbor za pjesmu Eurovizije prijenos bez obzira gdje se u svijetu nalazili.

Isprobajte ExpressVPN potpuno besplatno

Nakon što smo provjerili gdje i kako gledati pjesma Eurovizije uživo, pozabavili smo se i provjerom koji VPN je najbolji. Onaj koji je skoro odmah privukao našu pažnju je ExpressVPN. Pored toga što omogućuje brz i stabilan stream, jedna značajka posebice zavrijeđuje vašu pažnju. U pitanju je 30 dana jamstva za povraćaj novca.

To praktički znači da tijekom 30 dana potpuno besplatno možete da isprobate ovaj VPN bez ikakvih ograničenja, jer su vam sve njegove funkcije otključane. Da biste to ostvarili, potrebno je prvo da pratite naš link, te preuzmete i instalirate program.

Sa naše strane, možemo da potvrdimo da ono što autori programa obećavaju to i ispune. Nakon dovršetka našeg testiranja, zatražili smo povraćaj našeg novca i iznos nam je bio uplaćen na račun nakon pet radnih dana. I sve to bez ikakvih dodatnih pitanja ili ispunjavanja zamršenih uvjeta. U ovom slučaju stvarno nema sitnih slova.

Najbolji VPN za stream izbor za pjesmu Eurovizije prijenos

U prethodnom odjeljku smo vam skrenuli pažnju na ExpressVPN kao naš izbor za VPN za gledanje pjesma Eurovizije uživo. Sada ćemo vam predstaviti i konačnu listu nakon našeg opsežnog testiranja VPN-ova koje smo našli na tržištu. Svi programi su bili uspoređivani po šest glavnih značajki:

 1. brzina koja se ostvaruje tijekom streama (uz latencije) i stabilnost (da li dolazi do usporenja ili prekida) i koliko je uopšte pogodan za gledanje pjesma Eurovizije uživo
 2. broj dostupnih poslužitelja i broj zemalja koje VPN ima u ponudi (da bi se uopće našao na listi, morao je sadržati i poslužitelj iz Hrvatske)
 3. jednostavnost korisničkog sučelja
 4. broj dostupnih opcija
 5. kvaliteta korisničke podrške i brzina njihova odziva
 6. cijena

Cijenu smo tek na koncu uzeli u razmatranje nakon što smo ostali razočarani “besplatnim” rješenjima. Ti VPN-ovi ili nisu nudili kvalitetnu uslugu ili su tražili plaćanje da bi se otključale opcije neophodne za gledanje pjesma Eurovizije prijenosa ili su potpuno odbijali da funkcioniraju.

Ovako izgleda naša lista:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti korišćenja VPN-a

Pored toga što pomoću VPN-a možete gledati izbor za pjesmu Eurovizije prijenos, ovaj software vam donosi još nebrojene prednosti. Ako bismo morali da biramo koje dvije smatramo najpotrebnijima svakom korisniku, to su zaobilaženje geolokacijskih blokada i zaštita online sigurnosti. Sada ćemo vam pobliže objasniti šta to praktički znači.

esc uzivo

Zaobilaženje zemljopisnih ograničenja

Svi veliki streaming servisi (Disney plus, HBO, Amazon Prime Video, Netflix, Hulu, itd.), kao i TV kanali koji emitiraju ekskluzivni sadržaj koji podliježe zakonu o zaštiti TV prava ga segmentiraju po zemljama. To praktički znači da gledatelji u Americi i Hrvatskoj ne mogu da gledaju isti sadržaj. Ovo vrijedi i u slučaju bilo koje druge dvije zemlje u kojima streaming servisi imaju različite biblioteke sadržaja.

Korištenjem VPN-a vi zaobilazite ove geolokacijske cenzure sadržaja i uspješno otključavate sve ono što u datom trenutku želite da gledate. I sve to bez obzira gdje se u tom trenutku nalazite i koji uređaj koristite (dok god na njemu imate instaliran i pokrenut VPN).

Zaštita online privatnosti i sigurnosti

Svima je već dobro poznat problem sigurnosti u cybersvijetu. Svaki put kad se povežemo na internet, naši osobni podaci su izloženi hakerskim napadima. Zbog toga je veoma bitno da iskoristimo sve mogućnosti koje nam se pružaju da bismo se zaštitili dok smo online. VPN je odličan izbor jer pruža tri stupnja zaštite:

 1. skriva IP adresu korisnika, te na taj način niko ne može da otkrije lokaciju i uređaj sa kojeg se korisnik povezuje online,
 2. enkriptira sav korisnikov internet saobraćaj tijekom surfanja; u pitanju su 128 ili 256-bitne šifre koje daju ultimativnu zaštitu i praktički su neprobojne,
 3. svi bolji VPN programi sa naše liste nude no-log zaštitu, koja znači da se vaše aktivnosti tijekom trajanje sesije ne bilježe, te niko iz vaše historije ponašanja ne može doći do vaših osobnih podataka.

Posebna pogodnost koju dobijate korištenjem VPN je zaštita koju dobivate ukoliko često koristite javne WiFi mreže. Mana ovih mreža je što je njihova struktura veoma ranjiva i neotporna na upade trećih strana. A to vam VPN uspješno riješava.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Pjesma Eurovizije prijenos: zaključak

Izbor za pjesmu Eurovizije, koji će se održati 10. svibnja se bliži. Na programu hrvatske televizije (HRT) će se u 21 sat emitirati polufinalna večer pjesma Eurovizije uživo gdje će nastupiti i predstavnici Hrvatske. Sigurno svi sa nestrpljenjem očekuju taj, ali i sve ostale polufinalne i finalne nastupe. Međutim, izbor za pjesmu Eurovizije prijenos na HRT-u će gledati samo gledatelji iz Hrvatske.

Za sve ostale, tu je ExpressVPN, program kojim zaobilazite sve geolokacijske blokade koje je HRT postavio na svoje poslužitelje. Korištenjem ovog programa, dobićete vrhunski stream, uz HD sliku i HQ zvuk, bez sjeckanja i prekida streama.

Posebna pogodnost za sve one koji kliknu na naš ExpressVPN link je što će dobiti 49% nižu cijenu tijekom trajanja promotivnog perioda. Dakle, ukoliko je pjesma Eurovizije prijenos ono što tražite, ExpressVPN je vaš pravi i jedini izbor.

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com