Gledaj Svjetsko prvenstvo u rukometu uživo 2023

28. po redu Svjetsko prvenstvo u rukometu za muškarce će biti održano u Poljskoj i Švedskoj i ugostiće 32 nacionalne reprezentacije koje će između sebe, kroz 112 mečeva, odlučiti koja je najbolja na svijetu. Želite li gledati Svjetsko prvenstvo u rukometu uživo moraćete se malo pomučiti da biste našli besplatno rješenje, ali mi smo tu da vam pomognemo.

Preuzmi ExpressVPN
Gledaj Svjetsko prvenstvo u rukometu prijenos - 49% niža cijena.

Svjetsko prvenstvo u rukometu uživo na vašim uređajima uz pomoć ExpressVPN. 3 mjeseca potpuno BESPLATNO i 30 dana za povrat novca!

Ažurirano: 12 srpanj 2024

Kako gledati Svjetsko prvenstvo u rukometu uživo online

Ljubitelji rukometa u Bosni i Hercegovini i Srbiji već sigurno znaju da je Arena Sport otkupila prava za Svjetsko prvenstvo u rukometu prijenose, kao što već godinama unazad čine sa svim značajnijim rukometnim takmičenjima, bilo da je u pitanju reprezentativni ili klupski nivo (kao što su Europsko prvenstvo ili Liga prvaka u rukometu).

svjetsko prvenstvo u rukometu uživo

Prednost prijenosa na Arena Sport kanalima je njihova pokrivenost, jer su dostupni u paketima većine kablovskih operatera koji svoje usluge emitiraju na svim uređajima. Međutim, očigledno je da u pitanju nije besplatno, nego plaćeno rješenje, koje je u proteklom periodu dodatno poskupjelo.

Srećom, postoje i besplatni načini gledanja SP u rukometu uživo, koje ćemo vam predstaviti u narednom odjeljku.

Najbolji besplatni sajtovi za Svjetsko prvenstvo u rukometu uživo

U zavisnosti od toga gdje se nalazite i iz koje zemlje želite da gledate Svjetsko prvenstvo u rukometu prijenose, besplatni striming sajtovi su kako slijedi:

 • RTL – iz Hrvatske
 • TVP Sport – iz Poljske
 • ZDF – iz Njemačke

svjetsko prvenstvo u rukometu prijenos

Logovanjem na internetske stranice možete gledati sve mečeve. Međutim, kao i u svakom besplatnom rješenju, postoji jedan veliki problem. U ovom slučaju je to da je sadržaj dostupan samo na teritoriji zemlje koju smo naveli u opisu. Dakle, ukoliko želite da gledate utakmice na RTL-u, a ne nalazite se u Hrvatskoj, to neće biti moguće.

Ispisaće vam se poruka da sadržaj nije dostupan na vašoj trenutnoj lokaciji. Ne postoji način da ovu geolokacijsku zabranu zaobiđete standardnim metodama, kao što su korišćenje incognito mode-a u browseru ili promjena sistemskih podešavanja na pametnom uređaju (mobilnom telefonu, tabletu ili televizoru).

Dakle, postavlja se pitanje kako odblokirati sadržaj na vašoj trenutnoj lokaciji?

Gledanje Svjetskog prvenstva u rukometu izvan zone dostupnosti

Prvo da objasnimo da emiteri sadržaja posjeduju globalna TV prava za prijenos, te ih prodaju po zasebnim zemljama ili regijama, da bi ostvarili veći profit. Nažalost, danas tako djeluje kapitalističko tržište. Zbog toga su mnogi gledaoci zakinuti i misle da neće moći gledati Svjetsko prvenstvo u rukometu uživo.

Srećom, riješenje ipak postoji, a odnosi se na instalaciju softvera poznatog pod nazivom VPN. Ono što VPN program radi je zaobilaženje geolokacijskih ograničenja koja nameću vlasnici video sadržaja. VPN to radi tako što vašem uređaju dodijeli IP adresu sa koje možete da pristupite željenom sadržaju.

Naime, geolokacijska blokada se uspostavlja tako što se odobravaju samo određene IP adrese, dok se sve ostale stavljaju na “crnu listu” i njima se onemogućuje pristup. VPN vam dodijeli IP adresu zemlje u kojem je željeni sadržaj dostupan i vaš uređaj je praktički registriran na internetu kao da ga koristite iz te zemlje.

Ovo znači da korištenjem VPN-a Svjetsko prvenstvo u rukometu prijenos možete da gledate gdje god se na svijetu nalazili.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Gledaj Svjetsko prvenstvo u rukometu prijenos pomoću VPN

Pored toga što će vam VPN program omogućiti gledanje Svjetskog prvenstva u rukometu, bitna značajka ovog programa je njegovo jednostavno dobavljanje. Naš favorit za izbor VPN programa za strim gdje možete da pratite Svjetsko prvenstvo u rukometu uživo je ExpressVPN koji vam donosi zaokružen paket po povoljnoj cijeni.

Da biste gledali sve utakmice sa SP rukometu uživo, dovoljno je da pratite sljedeće korake:

 1. Otiđite na zvaničnu stranicu VPN programa koji smo vam preporučili – ExpressVPN
 2. Odaberite neki od dostupnih pretplatnih planova (praćenjem linka iz koraka broj 1 dobijate specijalne bonuse)
 3. Skinite VPN na svoj uređaj i pokrenite instalaciju
 4. Nakon dovršetka instalacije, pokrenite VPN program
 5. Izaberite neki od sljedećih servera (u zavisnosti od sajta koji želite da gledate)
  1. server: Bosnia ili Serbia (da biste gledali Arena Sport)
  2. server: Croatia (za gledanje RTL televizije)
  3. server: Poland (ukoliko želite strimovati TVP)
  4. server: Germany (za gledanje ZDF strima)
 6. I na kraju, u polje za unos URL-a ukucajte neki od sljedećih linkova, u zavisnosti od toga koji ste server izabrali u ranijem koraku:
  1. Arena Sport
  2. RTL,
  3. TVP,
  4. ZDF

Na ovaj način pristupate Svjetsko prvenstvo u rukometu prijenosima gdje god se u tom trenutku nalazili, a posebna pogodnost je što VPN radi sa bilo kojim uređajem koji posjedujete.

Isprobajte ExpressVPN potpuno BESPLATNO

Pored ispunjavanja osnovne svrhe, a to je da vam obezbijedi da gledate Svjetsko prvenstvo u rukometu uživo, ExpressVPN svojim korisnicima nudi pogodnost koja se ne sreće često na tržištu. U pitanju je 30-dnevno jamstvo za povrat novca, bez ikakvog uslovljavanja.

Ovo zapravo znači da ExpressVPN možete nesmetano da koristite 30 dana i nakon tog perioda dobijete svoj novac nazad, a zauzvrat ne morate da ponudite ikakav razlog. Nema skrivenih naknada, sitnih slova, kompliciranih procedura. Ovo je odraz koliko kreatori ExpressVPN imaju povjerenja u svoj proizvod.

Ovu opciju smo testirali nakon 20 dana korištenja i nakon što smo kontaktirali korisničku podršku putem live chata i naveli “da nam se program jednostavno ne sviđa”, dobili smo svoj novac nazad unutar jedne sedmice, što je fantastično.

Najbolji VPN programi na Svjetsko prvenstvo u rukometu

Već smo istakli da ExpressVPN smatramo za najbolji izbor za VPN za gledanje Svjetsko prvenstvo u rukometu prijenosa. Da biste stekli uvid zašto smo se odlučili baš za njega, prikazaćemo vam rangiranje koje smo sastavili nakon provedenog testiranja među dostupnim programima na tržištu.

Sve njih smo upoređivali na osnovu ovih značajki: kvalitet prijenosa (striminga), jednostavnost korišćenja i postavljanja, dostupne opcije, broj zemalja iz kojih možete da koristite servere, opterećenje resursa uređaja, kvalitet korisničke podrške i lakoća kontaktiranja, kao i cijena (jer besplatne varijante VPN programa su značajno usporavale rad testnih uređaja, te smo ih eliminirali iz daljnjeg testiranja).

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Prednosti korišćenja VPN programa

Pored toga što pomoću VPN-a možete da gledate Svjetsko prvenstvo u rukometu uživo, ovi programi vam pružaju još mnogo benefita koji su itekako korisni u online okruženju. Neki od najbitnijih su otključavanje blokiranog sadržaja i zaštita privatnosti.

Zaobilaženje geolokacijskih blokada

Vlasnici TV prava i veliki striming servisi dostupni širom svijeta (Disney +, HBO, Netflix, Amazon Prime, Hulu i ostali) već godinama ne dozvoljavaju sav svoj sadržaj na svim lokacijama.

Ove blokade se nameću tako što se gledaoci čije IP adrese ne pripadaju onima kojima je sadržaj dozvoljen, preusmjeravaju na crne ekrane sa porukom da traženi sadržaj ne mogu da gledaju sa svoje trenutačne lokacije. Zbog toga, instalacijom VPN-a, korisnici maskiraju svoju IP adresu i uzimaju onu iz države u kojoj je željeni sadržaj dostupan bez ograničenja.

Zaštita online anonimnosti i sigurnosti

Kada se povežete na internet, vaš uređaj dobija IP adresu pomoću koje on onda komunicira sa ostalim uređajima na svjetskoj mreži. Loša strana ovoga je što neko treći može da odredi neke od vaših podataka na osnovu te IP adrese (lokaciju, uređaj i OS koji koristite, na primjer).

svjetsko prvenstvo u rukometu uživo

Korištenjem VPN programa, vi koristite IP adresu nekog udaljenog servera, preko kojeg vas niko ne može identificirati. Također, svi podaci koje šaljete preko mreže se enkriptuju vrhunskom zaštitom, tako da su vaši osobni podaci u potpunosti sigurni od krađe.

Ovo je posebice značajno ukoliko često koristite javni WiFi koji nema dostatnu zaštitu. Dovoljno je da samo uključite VPN tijekom surfanja, strimovanja ili bilo koje druge online aktivnosti.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Svjetsko prvenstvo u rukometu uživo: zaključak

Kao što vidite, Svjetsko prvenstvo u rukometu prijenose možete gledati potpuno besplatno pomoću ExpressVPN, koji je trenutačno najbolji VPN koji postoji na tržištu.

Ovo se prvenstveno odnosi na njegov kvalitet koji pruža korisniku u pogledu audio i video strima. Pored toga, posebice se ističu jednostavnog korisničkog sučelja i korištenja, odnosno vrhunska korisnička podrška, gdje dobijate čak 30 dana jamstva za povrat novca.

Zato, ne časite ni časa; ukoliko ste ljubitelj rukometa, ovo je ponuda koja se ne propušta!

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com