Tour of Croatia uživo (CRO Race): Kako besplatno gledati u 2024

Novo izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO race kroz Hrvatsku se bliži. Natjecanje koje se održava od 2015. i koje se trenutno vozi na preko tisuću kilometara prelijepih krajolika diljem Hrvatske sve je gledanije. Zbog toga smo odlučili da za sve ljubitelje biciklizma, kao i za one koji žele to da postanu, istražimo gdje može da se gleda Tour of Croatia prijenos uživo.

Preuzmi sada
Gledaj Tour of Croatia prijenos uz ExpressVPN (sada 49% jeftinije)

Preuzmite ExpressVPN i gledajte CRO race uživo bez geoblokada i uz superbrzi stream. Specijalna ponuda: 30 dana jamstva za povrat novca i 3 mjeseca besplatno.

Ažurirano: 16 svibanj 2024

Najbolji besplatni stream za Tour of Croatia prijenos u 2024

Državna Hrvatska radio televizija (HRT) je prepoznala potencijal CRO race prijenosa, te je otkupila prava za praćenje svih etapa. Uz prigodan prateći program, HRT će uvesti sve gledatelje u čaroban svijet biciklizma. Najavljene su specijalizirane emisije sa stručnim konzultantima i ekskluzivnim intervjuima sa trkačima.

Dodatna pogodnost za sve gledatelje je što je ovaj CRO race prijenos uživo stream besplatan i može se pratiti u svakom kućanstvu. Također je praktičan jer se može gledati na bilo kojem elektroničkom uređaju (mobitel, tablet, laptop, osobno računalo, pametni TV).

cro race prijenos

Međutim, loša vijest za sve ljubitelje biciklizma je što ovaj stream ne mogu pratiti iz inozemstva. Da bi mogli da gledaju Tour of Croatia uživo na HRT-u moraju da budu locirani u Hrvatskoj. Zbog toga smo za vas istražili i najpovoljniji i najbrži način na koji možete zaobići ovu zabranu.

Kako gledati CRO race uživo izvan zone blokade

Prvo da objasnimo zašto postoji zabrana gledanja HRT-a izvan Hrvatske, te kako ju oni postavljaju. Naime, geolokacijska zabrana se nameće gledateljima zbog zaštite TV prava, jer je HRT otkupio prava prijenosa koja važe samo na određenom teritoriju. Ukoliko bi taj stream emitirali izvan dozvoljenih granica, suočili bi se sa pravnim posljedicama.

tour of croatia uživo

Dalje, svakom elektroničkom uređaju kojim se povezujete na internet se dodijeljuje unikatna IP adresa putem koje on komunicira sa ostalim uređajima dok ste online. IP adresa u sebi sadrži podatak o fizičkoj lokaciji korisnika.

Na taj način poslužitelj preko kojeg se emitira Tour of Croatia uživo zna gdje se nalazite kada poželite da pristupite tom streamu. Ukoliko se ne nalazite na listi dozvoljenih zemalja (u ovom slučaju u Hrvatskoj), ispisaće vam se poruka da traženi sadržaj nije dostupan na vašoj trenutačnoj lokaciji.

Stoga, da biste mogli da gledate Tour of Croatia prijenos, morate da nabavite hrvatsku IP adresu za uređaj koji koristite za pristup internetu. Najbolji način da to i ostvarite je da koristite VPN program, koji sadrži poslužitelje iz većeg broja svjetskih zemalja. Dovoljno je samo da izaberete poslužitelj iz ciljne zemlje i dobavićete sebi njenu IP adresu.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Kako odblokirati CRO race prijenos pomoću VPN-a

Pored toga što je veoma moćan program, VPN je i veoma jednostavan za korištenje (bar one poznatije varijante, koje ćemo navesti u našoj listi). Da biste uspješno zaobišli geolokacijsku blokadu i gledali CRO race uživo, dovoljno je da ispratite naše kratko uputstvo:

 1. Dobavite neki od boljih VPN programa – preporučamo ExpressVPN kao idealno rješenje za CRO race prijenos,
 2. Posjetite zvaničnu internetsku stranicu VPN-a, pretplatite se na njega, te ga preuzmite i instalirajte na uređaj koji ćete koristiti za gledanje Tour of Croatia uživo,
 3. Nakon što ste instalirali VPN, pokrenite program i pronađite listu dostupnih poslužitelja,
 4. Iz izbornika odaberite poslužitelj pod nazivom “Croatia”,
 5. Nakon što ste preuzeli hrvatsku IP adresu otiđite na sljedeći URL: HRT.

Na ovaj način poslužitelj preko kojeg se streama CRO race uživo smatra da se fizički nalazite u Hrvatskoj, te vam dozvoljava da gledate prijenos. Naravno, VPN možete instalirati na bilo kojem uređaju koji posjedujete.

Isprobajte ExpressVPN potpuno besplatno

Već smo rekli da je ExpressVPN najbolje rješenje za gledanje Tour of Croatia uživo prijenosa. To temeljimo na činjenici da smo na našem testu od ovog VPN-a dobili izvanredne brojke koje se tiču brzine i kvalitete strema. Međutim, postoji značajka koja ovaj VPN odvaja od konkurencije.

Naime, ExpressVPN pruža svojim korisnicima mogućnost da ga isprobaju besplatno tijekom 30 dana. Dovoljno je da posjetite sljedeći LINK, te preuzmete probnu verziju bez ikakvih ograničenja.

Ukoliko, iz bilo kojeg razloga tijekom probnog perioda ne budete zadovoljni dobivenim, možete zatražiti svoj novac natrag. Dovoljno je samo da kontaktirate korisičku podršku. Ne morate navoditi nikakav razlog, niti ćete morati da se zamarate sa obrascima ili kontakt formama.

Novac će vam biti vraćen za samo nekoliko dana. Mi smo ovu značajku isprobali nakon završetka našeg testa i novac je stvarno vraćen nakon samo pet radnih dana. A kao razlog za povraćaj smo naveli samo da je test gotov i da nam program više nije potreban.

Najbolji VPN za Tour of Croatia prijenos u 2024

Na našem testu smo imali više desetaka najboljih VPN programa koje smo uspjeli da nađemo na internetu. Na koncu, naša rang lista najboljih VPN-ova za gledanje CRO race prijenosa izgleda ovako:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Na konačno rangiranje VPN programa je uticalo više ključnih značajki koje smo klasificirali u pet glavnih:

 1. Broj poslužitelja i zemalja koje jedan VPN sadrži: naravno, da bi uopće bili u prilici gledati CRO race uživo, VPN je morao sadržati poslužitelj iz Hrvatske (dodatne bodove su dobili VPN-ovi koji su sadržali više stotina, pa i tisuća poslužitelja)
 2. Brzina streama i obujam bandwidtha: na našoj listi su završili samo VPN-ovi koji su omogućavali nesmetan stream Tour of Croatia prijenosa u visokoj rezoluciji
 3. Preglednost opcija i lakoća korištenja: samo oni VPN programi koji su podjednako razumljivi i početnicima i naprednim korisnicima su dobili visoke ocjene na našem testu
 4. Korisnička podrška: ovdje smo mjerili brzinu odziva u slučaju potencijalnih problema, kao i da li dobivene informacije pomažu u otklanjanju poteškoća
 5. Cijena: VPN programi su povoljniji nego ikad, za samo par eura dobivate maksimalnu uslugu na period od nekoliko mjeseci, pa sve do nekoliko godina

Kad smo već kod cijene, primijetićete da besplatnih rješenja nema u tablici iznad. To je iz razloga što ta takozvana besplatna rješenja uopće ne rade posao koji bi VPN trebao da obavlja. Ili je problem sa nestabilnim streamom, ili nedostaju poslužitelji iz bitnih zemalja, ili program neće da se pokrene ili postoji neki četvrti problem. Najgore od svega je što su svi pretrpani reklamama koji onemogućuju udobno korištenje programa. Zbog toga nijedan besplatni VPN nije bio udoban za korišćenje tijekom gledanja Tour of Croatia uživo prijenosa.

Prednosti korištenja VPN programa

Iako smo naveli da se VPN koristi za gledanje Tour of Croatia uživo, to nipošto nije njegova jedina svrha. Ovaj program je mnogo moćniji i donosi pregršt prednosti svojim korisnicima. Ovim putem ćemo pomenuti dvije najvažnije, zaobilaženje zemljopisnih blokada i zaštitu online anonimnosti.

Zaobilaženje geoblokada

Kao što je već navedeno, TV prava koja emiteri posjeduju su uglavnom vezana za određene regione. Stoga mnogi TV kanali i online stranice, kao i poznati streaming servisi, poput Disney-a, Hulu-a, Netflix-a, HBO-a ili Amazon-a blokiraju svoj sadržaj u zemljama izvan zone dostupnosti.

cro race uživo

Sa druge strane, imamo i primjere cenzure internet sadržaja i stranica u nekim zemljama (poput Kine) ili blokiranje igranja nekih multiplayer naslova iz inozemstva. Sve ove zabrane zaobilazite instalacijom VPN-a i odabirom odgovarajućeg poslužitelja zemlje u kojoj navedena zabrana ne vrijedi.

Zaštita anonimnosti i osobnih podataka na internetu

Prilikom svakog povezivanja na internet, osobni podaci koji su uskladišteni na vašem elektroničkom uređaju su izloženi potencijalnoj krađi. VPN vam pruža tri stupnja sigurnosti vaših osobnih i povjerljivih podataka, u koje spadaju lozinke, PIN brojevi, vaše generalije, i slično. VPN vas štiti na sljedeće načine:

 1. maskira vašu IP adresu adresom s nekog udaljenog poslužitelja kojeg odaberete, čime ne otkrivate svoju točnu lokaciju
 2. šifrira vaš internet saobraćaj i prijenos podataka, tako da niko ne može da odgonetne enkripciju koja je upotrijebljena
 3. bolji VPN-ovi posjeduju no-log opciju, koja se odnosi na nebilježenje vaše internet aktivnosti. Ona podrazumijeva da se sve vaše sesije brišu iz historije pregledanja i niko ne može da pristupi tim podacima

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Tour of Croatia prijenos: zaključak

Biciklistička utrka kroz Hrvatsku je spektakl za svakog ljubitelja biciklizma. Tour of Croatia uživo možete da gledate na kanalima HRT-a, uz stručne konzultante i prijenose svih etapa CRO race uživo. Jedini nedostatak (ali i ključni) je što ovaj prijenos ne možete gledati izvan teritorija Hrvatske.

Tu na scenu stupa VPN program pomoću kojeg možete da odblokirate CRO race prijenos. Dovoljno je da instalirate ExpressVPN i odaberete poslužitelj iz Hrvatske i otvara vam se pristup CRO race prijenosu.

Ovaj VPN smo odabrali za vas jer omogućuje najstabilniji stream u visokoj rezoluciji, čime neometano možete gledati CRO race uživo. Također, ExpressVPN vam pruža 30-dnevno jamstvo za povrat novca, tijekom kojeg možete potpuno besplatno isprobati ovaj program. Te značajke čine ExpressVPN najboljim izborom za gledanje Tour of Croatia prijenosa.

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com