Gledajte UEFA Super cup uživo u 2024 potpuno besplatno!

UEFA Super kup je godišnji spektakl u kojem se sastaju pobjednici dva glavna natjecanja pod okriljem UEFA – Lige prvaka i Europske lige. Kao i prethodnih godina i ove je mogućno gledati UEFA Super cup uživo na nekom od kanala, ali uz određena ograničenja. U našem tekstu ćemo pojasniti koja to ograničenja postoje kada gledate UEFA Superkup prijenos i kako ih zaobići.

Dobavi odmah
Gledaj UEFA Super cup uživo pomoću ExpressVPN (49% jeftinije)

Instaliraj ExpressVPN i dobij Uefa Superkup prijenos uz zaobilaženje geoblokada i brzu vezu. Sada i 3 mjeseca potpuno besplatno, uz 30 dana jamstva za povraćaj novca!

Ažurirano: 13 svibanj 2024

Najbolji sajt za gledanje UEFA Super cup uživo prijenosa

Već godinama najbolji kanal za gledanje UEFA superkup uživo u Hrvatskoj je Arena Sport. Ovaj kanal se nalazi u ponudi većine kablovskih operatera, tako da ga može gledati većina građana Hrvatske koji plaćaju mjesečnu pretplatu.

Prednost Arena Sporta je i sjajna aplikacija, tako da ovaj kanal možete gledati na svim svojim elektroničkim uređajima (osobno računalo, laptop, tablet, mobitel ili smart TV).

uefa superkup uživo

Komentatori i stručni konzultanti Arena Sporta prisustvuju UEFA superkup uživo sa lica mjesta, tako da ste svaki puta u prilici osjetiti djelić atmosfere sa stadiona. Kako smo već naveli, gledanje UEFA Superkup prijenos uživo putem Arena Sporta je mogućno samo ukoliko ste platili TV pretplatu kablovskom operateru ili direktno poručili Arena Sport aplikaciju.

A šta je sa besplatnim rješenjima? Bez brige, i to smo istražili za vas.

Najbolji besplatni način za gledanje UEFA Superkup prijenosa

UEFA Superkup prijenos uživo možete gledati na državnoj Hrvatskoj radio-televiziji (HRT), potvrđeno je za ovu sezonu. Naravno, signal HRT-a je mogućno gledati sa bilo koje točke u Hrvatskoj i uz pomoć običnih, sobnih antena, tako da je ovaj način praćenja UEFA superkup prijenosa besplatan. I HRT posjeduje sasvim solidnu aplikaciju, kao i iskusne komentatore, ali je još neizvjesno da li će prisustvovati događaju uživo sa lica mjesta.

uefa superkup prijenos

Dakle, sada znate gdje gledati UEFA Super cup uživo, ali moramo da pomenemo da i Arena Sport sa hrvatskim komentarom i HRT možete gledati samo ukoliko se fizički nalazite na teritoriju Hrvatske. Što učiniti ako želite da gledate UEFA Superkup uživo iz inozemstva? Nastavite čitati i saznajte.

Kako gledati UEFA Super cup uživo izvan zone dostupnosti

I HRT i Arena Sport su, kupujući pravo na prijenos UEFA Superkupa potpisali ugovor koji im, na osnovu kupljenih TV prava, daje mogućnost da emitiraju prijenos samo na određenom teritoriju. Da ne bi ugrozili potpisano i plaćali penale ili bili kažnjeni na neki drugi način, obe ove televizije su postavile geolokacijsku zabranu za gledanje prijenosa izvan Hrvatske.

Ova zabrana se postavlja tako što se očita IP adresa vašeg uređaja pomoću kojeg želite da pristupite UEFA Superkup uživo prijenosu i, ukoliko vaša IP adresa nije iz Hrvatske, ispisuje vam se obavještenje da traženi sadržaj nije dostupan na vašoj trenutačnoj lokaciji.

IP adresa je jedinstveni numerički niz koji dobiva svaki elektronički uređaj prilikom povezivanja na Internet. Ona služi za prepoznavanje uređaja i komunikaciju sa ostalim umreženim uređajima. Svaka zemlja ima svoj jedinstven opseg i na osnovu IP adrese se može odrediti vaša trenutačna lokacija.

Srećom, danas postoje programi koji mogu da izmijene vašu IP adresu tako da djeluje kao da se nalazite na nekoj drugoj lokaciji, različitoj od vaše trenutačne. Taj software se zove VPN i on vam može pomoći da gledate UEFA Superkup prijenos uživo odakle god to poželite.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Kako gledati UEFA Super cup uživo pomoću VPN-a

Proces gledanja UEFA Superkup uživo prijenosa putem VPN-a je veoma jednostavan, tako da ćete moći da sve sami uradite, samo uz pomoć našeg tutorijala. Najprije je potrebno da izaberete koji VPN ćete koristiti, a naša preporuka ovoga puta ide ExpressVPN, a kasnije ćemo vam objasniti i zašto.

Dakle, da biste gledali UEFA Superkup prijenos uživo dovoljno je da uradite sljedeće:

 1. Otiđite na zvanični sajt VPN-a – u našem slučaju to je ExpressVPN,
 2. Izaberite pretplatni plan koji odgovara vašim potrebama (dulji vremenski planovi vam donose brojne popuste),
 3. Preuzmite i instalirajte program (samo pratite upute sa zaslona),
 4. Pokrenite program i izaberite poslužitelj “Croatia” da biste dobili hrvatsku IP adresu i otključali gledanje HRT-a i Arena Sporta
 5. Otiđite na neki od sljedećih linkova: Arena Sport ili HRT

Nakon što ispratite ovo uputstvo, povezivanjem na poslužitelj Arena Sporta ili HRT-a putem uređaja na kojem imate instaliran i aktivan VPN, bićete u mogućnosti da gledate UEFA Super cup uživo.

Testirajte ExpressVPN potpuno BESPLATNO

Pored toga što omogućuje brz i kvalitetan stream, ExpressVPN posjeduje značajku koja ga poprilično izdvaja od konkurencije. Naime, ExpressVPN svojim korisnicima omogućuje da ga potpuno besplatno koriste tijekom 30 dana (bez ikakvih ograničenja).

Bilo kada unutar tog perioda, ukoliko niste nečim zadovoljni, možete zatražiti povrat novca i on će vam biti vraćen, bez ikakvih dodatnih pitanja.

Ukoliko ste zainteresirani za ovu ponudu, dovoljno je da preuzmete probnu verziju ExpressVPN-a i započnete sa korištenjem. Od početka će vam sve opcije biti na raspolaganju i moći ćete uživati u svim prednostima koje korištenje VPN-a donosi.

Najbolji VPN-ovi za UEFA superkup uživo stream 2024

Prilikom testiranja VPN-ova koji mogu da se nađu na tržištu, u obzir smo uzeli veći broj značajki koje pridonose kvalitetu programa. Naša konačna lista najboljih VPN-ova pomoću kojih možete gledati UEFA superkup prijenos uživo izgleda ovako:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Najbitnije značajke koje smo koristili za finalno rangiranje su:

 1. brzina i kvaliteta streama – da li vam VPN omogućuje nesmetan UEFA superkup uživo prijenos, pri čemu ne utiče značajnije na performanse vašeg uređaja,
 2. broj zemalja u kojima posjeduje poslužitelje (kao i ukupan broj poslužitelja) – u našem slučaju je VPN morao da sadrži poslužitelje iz Hrvatske,
 3. stupanj sigurnosti koji donosi – u kojoj mjeri štiti osobne podatke korisnika i da li sadrži dodatne sigurnosne opcije (kao što su kill switch i no-log policy),
 4. lakoća korištenja – da li je podesan i za početnike,
 5. kvaliteta korisničke podrške – na koje načine možete da ih kontaktirate i u kojem roku dobivate odgovor na svoje upite,
 6. cijena – faktor cijene se odnosi na ukupnu vrijednost koju dobivate za novac uložen u nabavku VPN-a.

Vjerojatno se pitate šta je sa besplatnim VPN-ovima. Ukratko, nepouzdani su i komplicirani i uopće ih ne bismo preporučili za korištenje. Na našem testu su postizali mizerne rezultate jer je često dolazilo do pucanja veze, a i kvaliteta slike i zvuka je često bila upitna. Također, nakon pucanja veze, često je dolazilo do banovanja jer je poslužitelj imao vremena da prepozna da koristimo VPN.

Sa druge strane, kvalitetniji VPN-ovi, koji se nalaze na našoj listi, koštaju samo par desetaka kuna. To praktički znači da za cijenu obične majice možete sebi obezbijediti vrhunsku zaštitu na internetu, pri tome ne brinući da li će vas program iznevjeriti kada se tome najmanje nadate.

Prednosti korištenja VPN-a

Pored toga što vam omogućava gledanje UEFA Superkup prijenos uživo, VPN svojim korisnicima donosi još niz drugih pogodnosti. Među najznačajnijim su borba protiv internet cenzure i zaštita osobnih podataka korisnika.

Zaobilaženje geolokacijskih zabrana

Tri su najčešća načina blokade sadržaja na internetu:

 1. razdvajanje sadržaja po zemljama (streaming servisi (Hulu, Netflix, Disney+, Amazon Video, HBO, itd.) i emiterski kanali ovo čine zbog zaštite TV prava na određenom teritoriju
 2. cenzura internet saobraćaja (u autokracijskim zemljama, poput Kine ili Sjeverne Koreje, gdje se sav internet saobraćaj pažljivo prati od strane države)
 3. onemogućavanje pristupa poslužiteljima multiplayer igara (uglavnom su u pitanju ograničenja u performansama poslužitelja, pa developeri ograničavaju pristup igri samo sa određene geolokacije)

uefa superkup prijenos uživo

Sve ove blokade uspješno zaobilazite instalacijom VPN-a. Dovoljno je samo da pokrenete program i izaberete poslužitelj iz zemlje u kojoj je traženi sadržaj dostupan bez ograničenja.

Zaštita osobnih podataka

Dokle god je neko povezan na internet, svi osobni podaci te osobe uskladišteni na uređaju koji se koristi za surfanje su meta potencijalne krađe. Da bi se spriječio gubitak bitnih podataka, VPN je praktički neophodan. VPN će maskirati IP adresu korisnika, a pri tome i enkriptirati sav internet saobraćaj, tako da hakeri neće moći da neovlašćeno pristupe korisnikovim osobnim podacima.

Ovo je naročito bitno ukoliko se često koristi javna Wi-Fi mreža. Manjkavosti ovih mreža su već dobro poznate, pošto je njihova defaultna zaštita veoma slaba. Zbog toga je neophodan dodatan stupanj sigurnosti za korisnike koji se obezbjeđuje instalacijom VPN programa.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja svibanj 2024

Najčešće postavljana pitanja (FAQ)

Šta je UEFA Super Kup

UEFA Super Kup je meč koji se igra jednom godišnje između pobjednika UEFA Lige prvaka i UEFA Europske lige za naslov najuspješnije ekipe u natjecanjima koje organizira europska kuća nogometa.

Kada se igra UEFA Super Kup 2023

Ovogodišnje izdanje UEFA Super Kupa će se odigrati 16. kolovoza. Meč će biti odigran na stadionu Olimpijakosa, Georgios Karaiskakis u Ateni (Grčka).

Gdje gledati UEFA Superkup prijenos uživo

Direktan prijenos i sav prateći sadržaj ovogodišnjeg Superkupa možete gledati na kanalima HRT-a ili Arene Sport.

UEFA Super cup uživo: zaključak

Već godinama UEFA Super cup uživo predstavlja istinski spektakl za sve ljubitelje nogometa. Među njima je i veliki broj poklonika ovog sporta koji dolaze iz Hrvatske. Oni UEFA Superkup prijenos uživo mogu gledati na kanalima HRT-a ili Arene Sport. Međutim, ova pogodnost ne vrijedi za korisnike koji se ne nalaze na teritoriju Hrvatske.

Da bi i ostali dobili pristup UEFA Superkup uživo prijenosu, potrebno je da dobave VPN program. Njegovom instalacijom i pokretanjem, otključaće sav inače nedostupan sadržaj.

Najbolji VPN za gledanje UEFA Super cup uživo je ExpressVPN koji korisnicima nudi brz i stabilan stream uz minimalno zauzeće resursa sustava i vrhunsku kvalitetu slike i zvuka. Povrh svega, dobićete i 30-dnevno jamstvo za povrat novca ukoliko ne budete zadovoljni programom. Po nama, to je više nego fer ponuda.

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com