VPN kockanje: najbolji VPN za kockanje u 2024

Online kockanje i klađenje već nekoliko godina predstavlja omiljeni vid zabave domaćeg pučanstva. Početni problemi vezani za legalnost klađenja u određenim zemljama, kao i sigurnost uplata/isplata je riješena pojavom VPN programa. VPN kockanje i VPN klađenje su postali nezaobilazan izbor za svakog korisnika koji drži do zaštite svojih podataka. Za vas smo testirali najpopularnije programe koji mogu da se nađu na tržištu i došli do zaključka koji je to najbolji VPN za kockanje.

Preuzmi sada!
Obezbijedi sigurno VPN kockanje uz ExpressVPN (49% niža cijena!)

Preuzmi najbolji i najbrži VPN za kockanje (ExpressVPN) koji zaobilazi sve geoblokade. Ovaj VPN nudi 30 dana jamstva za povrat novca i 3 besplatna mjeseca na pretplatu!

Ažurirano: 12 srpanj 2024

Zašto koristiti VPN tijekom kockanja?

Dva su osnovna razloga zašto je VPN kockanje poželjno. Prvi je zaštita osobnih podataka kladilaca jer postoji veliki broj malware sajtova koji vrebaju nepažljive korisnike. Ukoliko se registrirate na nekome od njih, vrlo je mogućno da vaši podaci korišteni za kreiranje računa budu zloupotrijebljeni.

Drugi je zaobilaženje geolokacijskih ograničenja koja postoje u određenim zemljama. Naime, u nekim zemljama je online kockanje i klađenje ilegalno, te nije mogućno pristupiti online kazinima i kladionicama. Instalacijom VPN-a, možete preuzeti IP adresu iz zemlje u kojoj je klađenje legalno i uredno polagati oklade.

vpn klađenje

Srećom, u Hrvatskoj je online klađenje već dugi niz godina legalno. Točnije, od 2010. godine, kada je donesen Zakon o igrama na sreću. Ovaj Zakon je uredio tržište kockanja i klađenja u Hrvatskoj, tako što je kreirao Državni ured za nadzor igara na sreću koji djeluje pri Ministartsvu financija.

Ovaj Ured izdaje licence online priređivačima igara na sreću i kontrolira njihov rad. Ovo znači da, ukoliko želite iz inozemstva (iz zemlje u kojoj je online klađenje nelegalno ili nedostupno) da pristupite online kazinima koji djeluju na teritoriju Hrvatske, to možete učiniti pomoću VPN-a.

Najbolji VPN za kockanje u 2024

Ono što vas najviše interesira, koji su VPN kockanje i VPN klađenje najbolji, možete da vidite u sljedećoj tabeli:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Lista je sastavljena na osnovu testiranja nekoliko desetaka VPN programa koji mogu da se nađu na tržištu. Izvršili smo usporedni test ključnih značajki i došli do liste koju smo vam predstavili.

Kako izabrati VPN za kockanje

Među najbitnijim značajkama koje smo provjeravali su broj dostupnih poslužitelja, brzina i stabilnost veze, broj sigurnosnih podešavanja, kvaliteta i brzina odziva korisničke podrške i cijena proizvoda. Sada ćemo ove značajke detaljnije da vam predstavimo:

Pokrivenost poslužiteljima

Globalna pokrivenost poslužiteljima je veoma bitna iz razloga što vam omogućuje veću slobodu prilikom izbora online kladionica i kazina za VPN kockanje ili VPN klađenje.

Posmatrali smo i ukupan broj poslužitelja, ali i broj dostupnih zemalja u kojima se ti poslužitelji nalaze. Veći broj poslužitelja iz određene zemlje znači da u svakom trenutku možete da dobijete onaj koji vam omogućuje najstabilniju konekciju.

Cijena

Odmah da vam kažemo, nemojte se zamarati besplatnim varijantama VPN (kasnije ćemo vam detaljno objasniti i razloge zašto je to tako). Za samo par desetaka kuna možete sebi obezbijediti VPN za kockanje i sve druge svrhe sa kojim nikada nećete imati problema. Kad vidite koje vam sve prednosti donose VPN-ovi sa naše liste, kao što je ExpressVPN, neće vam biti žao da ga kupite.

Brzina veze

Da bi VPN kockanje moglo da se sprovodi nesmetano, bitno je da VPN koji odaberete omogući stabilnu i brzu konekciju. Ovo vam je osobito važno ukoliko igrate igre uživo ili se kladite na više događaja odjednom, gdje zakašnjenje od samo sekunda može da znači razliku između velikog dobitka i velikog gubitka.

Svi VPN-ovi sa naše liste omogućuju bandwidth optimalan za nesmetano kockanje i VPN klađenje, čime se osigurava da ne budete oštećeni tijekom igranja igara na sreću zbog kašnjenja u online vezi.

Omogućavanje privatnosti

Kao što smo već spomenuli, klađenje je u nekim zemljama i dalje ilegalno (nećemo sada ulaziti u detalje koliko je to udar na ljudska prava). Stoga, da biste mogli da se kockate iz tih zemalja, neophodno je da zaštitite svoju anonimnost i osobne podatke instalacijom VPN-a.

Svi bolji VPN-ovi moraju da vam omoguće pristup online kazinima bez da oni znaju vašu točnu lokaciju ili da vaš ISP zna čemu ste vi pristupili. Također, VPN klađenje i VPN kockanje mora biti potpuno sigurno da vaši podaci ne bi procurili, te bili zloupotrijebljeni od strane nesavjesnih trećih osoba.

Korisnička podrška

Možda mislite da ova značajka nije bitna, ali varate se. Kvaliteta korisničke podrške i brzina njihova odziva će vam sigurno kad-tad značiti. Dolaziće do osvježenja verzija, promjene poslužitelja, naići ćete na opciju koja vam “na prvu” nije razumljiva ili ćete naići na neki četvrti problem.

Sve ćete to adresirati korisničkoj podršci programa koji ste odabrali. Ukoliko oni ne reagiraju pravovremeno ili vi izgubite suviše vremena dok ih kontaktirate, smatramo da je to veliki minus koji smanjuje ukupnu ocjenu cijelog programa.

Zašto nije uputno koristiti besplatne VPN-ove

Korištenje besplatnih VPN-ova za ozbiljne stvari kao što je online kockanje je svojevrsno igranje sa vatrom. Besplatni VPN programi su “čuveni” po svojim problemima sa stabilnošću veze koji mogu dovesti i do otkrivanja da neko koristi VPN što dalje znači da je taj korisnik u velikom problemu. To može dovesti do krivičnih prijava i kazni od nekoliko tisuća kuna.

Drugi problem koji se javlja kod besplatnih VPN-ova je vezan za mali izbor poslužitelja, te ste umnogome limitirani mogućnošću za VPN klađenje i/ili VPN kockanje. Na sve to dodajte i veliki broj reklama koje često prekidaju rad programa i jasno vam je zašto biste trebali izbjegavati takav software.

vpn za kockanje

Sa druge strane, imate kompletna VPN za kockanje rješenja, kao što je ExpressVPN. Konkretno, ovaj program nudi besplatan probni period od 30 dana, tijekom kojeg možete dobiti povrat svojeg novca u svakom trenutku, zatim ovaj program je potpuno siguran (postoji čak i kill switch opcija koja prekida vezu ukoliko dođe do nekih prekida), a uz sve to košta zanemarljivo malo.

Odlična stvar je što su vam sve opcije otključane i dostupne tijekom cijelog trajanja probnog perioda. A svoj novac dobivate natrag bez postavljanja ikakvih suvišnih pitanja.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

Kako koristiti VPN za kockanje

Dobra vijest za sve one koji bi koristili VPN za igranje igara na sreću je da je postupak podešavanja veoma jednostavan. Dovoljno je da ispratite naše kratko uputstvo i dobićete svoj VPN za kockanje:

  1. posjetite zvaničnu internet stranicu boljih VPN-ova (u našem slučaju apsolutna preporuka ide ExpressVPN koji omogućava vrhunski VPN kockanje i VPN klađenje ugođaj),
  2. izaberite pretplatni plan u skladu sa svojim preferencijama (ukoliko iskoristite link iz prethodnog koraka očekuju vas značajni popusti),
  3. preuzmite VPN na svoj uređaj i pokrenite instalaciju,
  4. nakon dovršetka instalacije (prateći korake sa zaslona), pokrenite program,
  5. s liste dostupnih zemalja odaberite onu u kojoj se nalazi web sajt za online kockanje koji želite da posjetite (primjerice, ukoliko želite da pristupite hrvatskim kladionicama i kazinima, izaberite poslužitelj pod nazivom “Croatia”).

ExpressVPN ili neki drugi VPN za kockanje možete instalirati na bilo kojem uređaju, od tableta, mobitela, pa do laptopa i osobnog računala, tako da oklade možete polagati bilo kada i sa bilo koje lokacije. I sve to bez zemljopisnih ograničenja, jer VPN maskira vašu stvarnu lokaciju.

Jedino o čemu treba da vodite računa je kreiranje korisničkih naloga na određenim stranicama. Naime, mnoga online kazina zahtijevaju identifikacijski dokument i osobne podatke za potvrdu identiteta. Prilikom procesa verifikacije obavezno imajte uključen VPN da biste zaštitili svoj identitet. I, naravno, uvijek polažite oklade na provjerenim stranicama koje imaju veliki broj korisnika i pozitivnih ocjena.

Prednosti VPN

Pored toga što se može koristiti za online kockanje, VPN vam donosi još brojne prednosti. Među najznačajnijim su otključavanje inače blokiranog sadržaja i zaštita vaše online sigurnosti.

Zaobilaženje geolokacijskih blokada

Svjedoci smo da su ovih dana mnogi sadržaji blokirani u određenim zemljama. Bilo da je u pitanju zabrana pristupa zbog TV prava, zbog uplitanja države ili neki treći razlog, korisnicima se uskraćuje pristup sadržaju.

Primjerice, sportski sadržaj na Arena Sport Hrvatska ili Sport Klub Hrvatska možete gledati samo ukoliko se nalazite na teritoriju Hrvatske, dok iz inozemstva to niste u mogućnosti. Isto važi i za biblioteke sadržaja velikih streaming servisa, kao što su Netflix, Hulu, Disney+, HBO, itd. Određeni sadržaj je dostupan samo u Hrvatskoj.

vpn za igranje

Sve ove geolokacijske blokade, koje se nameću na osnovu vaše IP adrese, možete zaobići instalacijom VPN programa. Kao što otključavate multimedijalni sadržaj i pristup određenim web stranicama, tako se VPN koristi i za VPN klađenje i VPN kockanje.

Obezbjeđenje privatnosti i sigurnosti

VPN čuva vaše osobne podatke od zloupotrebe na više načina. Naime, izmjenom IP adrese, vaša lokacija će ostati skrivena i nećete biti u opasnosti da vladini dužnosnici zakucaju na vaša vrata. Ovo se posebice odnosi na zemlje u kojima je klađenje ilegalno ili su neke web stranice stavljene van zakona.

Pored toga, VPN enkriptira vaš internet saobraćaj, te su vaše lozinke i PIN brojevi sigurni od krađe. Bolji VPN programi posjeduju i no-log opciju koja podrazumijeva nebilježenje aktivnosti. To znači da niko ne može da prati vaše kretanje na osnovu historije pregledanja.

Bitno je napomenuti da je VPN nužan ukoliko često koristite javne WiFi mreže. Naime, njihovi sigurnosni protokoli su veoma slabi, te su česta meta hakera. Taj problem eliminirate prostom instalacijom VPN-a i odabirom odgovarajućeg poslužitelja.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja srpanj 2024

VPN kockanje: zaključak

Omiljena razonoda u Hrvata, kockanje i klađenje, sada su prešli u online okruženje. Međutim, tu vas očekuju mnoge prepreke, ponajviše vezane za sigurnost. Stoga je najbolji izbor koristiti VPN ukoliko se kockate u online kazinima ili kladite u online kladionicama. VPN će vam omogućiti zaštitu osobnih podataka, kao i pristup svim bitnijim svjetskim mjestima za kockanje.

Nakon što smo usporedili dostupne VPN-ove na osnovu njihovih najbitnijih značajki, kao što su broj poslužitelja, stupanj zaštite, brzina veze, kvaliteta korisničke podrške i cijena, izvršili smo rangiranje VPN za kockanje. Finalna lista izgleda ovako:

  1. ExpressVPN - Najbolji izbor
  2. CyberGhost
  3. Private Internet Access (PIA)
  4. IPVanish
  5. NordVPN

Skrećemo pažnju da ne isprobavate besplatna rješenja jer ti VPN-ovi korisnicima samo stvaraju teškoće. A najgore od svega je što često odbijaju da rade kako treba, pa ukoliko je internet kockanje ilegalno u zemlji u kojoj se nalazite, možete biti u ozbiljnom problemu.

Sa druge strane, za samo par desetaka kuna možete pazariti super kvalitetna rješenja kao što je ExpressVPN uz pomoć kojeg dobivate vrhunski stupanj zaštite osobnih podataka i vezu bez usporenja i prekida.

ExpressVPN se izdvaja od konkurencije i po tome što pruža korisniku 30 dana jamstva za povrat novca. To praktički znači da ga možete koristiti bez ikakvih ograničenja tijekom tog perioda i u svakom trenutku zatražiti povraćaj sredstava, što je za svaku preporuku.

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com