Gledajte američki Disney plus brzo i lako iz Hrvatske u 2024

Američki Disney plus je jedan od vodećih streaming servisa na cijelome svijetu. U svojoj ponudi ima takve franšize kao što su Star Wars, Marvel i Pixar, što njihove filmove i serije čini veoma popularnim kod publike. Za sve one koji žele da gledaju SAD Disney plus, pripremili smo kratki vodič koji će vam pomoći da sav njihov sadržaj imate na zaslonima svojih uređaja.

Preuzmi sad
Gledajte američki Disney plus uz ExpressVPN (49% jeftinije)

Gledajte američki Disney plus i zaobiđite geoblokade pomoću ExpressVPN. Dobivate superbrzu vezu, 3 mjeseca besplatne pretplate i 30 dana jamstva na povrat novca.

Ažurirano: 13 lipanj 2024

Američki Disney + dostupnost streama

Disney + može da se gleda u desecima svjetskih zemalja, među kojima je i Hrvatska. Međutim, kao i većina velikih streaming servisa i oni su preuzeli jednu negativnu praksu.

Naime, SAD Disney + može da se gleda samo na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država, dok ostale zemlje imaju svaka svoju biblioteku sadržaja. To dalje znači da sadržaj koji Disney + emitira u Hrvatskoj je ekskluzivan samo za tu zemlju. I sadržaju Disney plus Hrvatska također ne možete pristupiti iz inozemstva.

sad disney +

Sa druge strane, putem besplatne aplikacije, Američki Disney plus možete gledati na svim trenutačno dostupnim uređajima. To znači da ga možete gledati na mobitelu, pametnim televizorima, laptopu, tabletu, osobnom računalu, gaming konzolama, web pregledačima, kao i na set-top boksovima.

Međutim, i dalje postoji problem kako da se gleda Disney plus USA iz inozemstva? Da ne znamo odgovor na to pitanje, ovdje bismo završili članak. Stoga smo za vas istražili što je potrebno da učinite da gledate SAD Disney plus gdje god se nalazili.

Gledajte američki Disney plus izvan zone dostupnosti

Vjerojatno vas interesira zašto SAD Disney + uopće pribjegava razdvajanju sadržaja po zemljama. Odgovor leži u zaštiti TV prava koja važe za određene regije, te se ne može sav sadržaj lokalizirati i streamati diljem svijeta nesmetano. Zbog toga Disney + formira ekskluzivne biblioteke sadržaja u svakoj novoj zemlji u kojoj operira, te taj sadržaj zaključava samo za tu lokaciju.

Ukoliko biste pokušali da pristupite sadržaju biblioteke koji se nalazi u SAD Disney plus, poslužitelj na kojem se on nalazi bi očitao vašu IP adresu i prepoznao gdje se nalazite. Ukoliko u tom trenutku niste na teritoriju SAD, ispisaće vam se poruka da traženi sadržaj nije dostupan na vašoj trenutačnoj lokaciji.

Kao što vidite, zemljopisna ograničenja se uspostavljaju na osnovu IP adrese koju svaki elektronički uređaj dobiva u trenutku povezivanja na internet. Pomoću nje, vaš uređaj komunicira sa drugim umreženim uređajima, između ostalog i sa poslužiteljem preko kojeg se emitira američki Disney +. Zbog toga je neophodno da izmijenite svoju IP adresu na način da dobijete američki IP. Najbolji način da to uradite je korištenje VPN programa.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Gledajte američki Disney plus uz pomoć VPN-a

VPN je specijalizirani program koji maskira vašu IP adresu i štiti vaše osobne podatke. Veoma je jednostavan za korištenje, a pruža obilje opcija za gledanje sadržaja. Gledajte američki Disney plus za samo nekoliko minuta prateći naše uputstvo:

 1. Odaberite najbolji VPN za gledanje SAD Disney plus – ExpressVPN – koji preporučamo našim čitateljima jer pruža najbolje brzine streama, najstabilniju vezu, kao i veliki broj poslužitelja iz SAD.
 2. Otiđite na zvaničnu internetsku stranicu ExpressVPN i iskoristite naš promo kod da biste dobili 49% popusta na punu cijenu.
 3. Izaberite pretplatni plan koji vam odgovara. Obratite pažnju da planovi koji dulje traju donose značajne uštede, pa možete čak da dobijete 3 besplatna mjeseca.
 4. Nakon što uplatite pretplatu, preuzmite VPN i instalirajte ga na svoj uređaj.
 5. Nakon dovršetka instalacije, pokrenite VPN i odaberite neki od 23 SAD poslužitelja koje ExpressVPN trenutačno podržava. Sigurno ćete naći onaj koji vam pruža najbolje performanse za gledanje.
 6. Za kraj, nakon izbora poslužitelja, otiđite na sljedeći web stranica Disney+.

Time ste odblokirali sav sadržaj koji se nalazi u SAD Disney + biblioteci. I možete mu pristupiti sa bilo kojeg uređaja na kojem imate instaliran VPN. I to bez obzira gdje se u tom trenutku nalazili.

Isprobajte ExpressVPN sasvim besplatno

Napomenuli smo da je ExpressVPN naš izbor za gledanje SAD Disney +. Pored toga što ćete dobiti superbrzi stream bez neprijatnih usporenja, ovaj VPN vam donosi i specijalno iznenađenje.

sad disney plus

Svi novi korisnici dobivaju 30 dana besplatnog probnog perioda. Tijekom tih 30 dana, u svakom trenutku možete otkazati svoju pretplatu i novac će vam biti vraćen na tekući račun u roku od nekoliko radnih dana.

Da biste pokrenuli probni period, preuzmite ExpressVPN sa ovog LINKA. Bez brige, probna verzija programa nema nikakvih ograničenja i možete da koristite sve njene funkcionalnosti.

Najbolji VPN-ovi za streamovanje SAD Disney plus u 2024

Prije nego što smo izabrali najbolji VPN uz pomoć kojeg možete gledati američki Disney plus, testirali smo veći broj programa koji mogu da se nađu na tržištu. Na kraju smo ih rangirali ovako:

Najbolji izbor 1 ExpressVPN
9.8
2 CyberGhost VPN recenzija 2024
9.6
3 Private Internet Access VPN (PIA) kompletna recenzija 2024
9.5
4 IPVanish VPN recenzija 2024
9.3
5 NordVPN
9.1

Značajke koje smo uzimali u obzir smo grupisali ovako:

 1. Brzina streama: koje maksimalne brzine stream ostvaruje i da li su dostatne za nesmetano gledanje SAD Disney + u visokoj rezoluciji;
 2. Kvaliteta streama: da li je stream nesmetan i koliko često dolazi do usporenja;
 3. Broj poslužitelja iz SAD: koliko različitih poslužitelja iz Sjedinjenih Država navedeni VPN posjeduje koje možemo koristiti za gledanje SAD Disney plus;
 4. Kvaliteta korisničke podrške: pod tim mislimo na kvalitetu dobivenih informacija, kao i na brzinu odziva, te mogućnosti za kontaktiranje;
 5. Cijena: nekima će i ova značajka biti bitna, ali cijene VPN su trenutačno veoma niske, te za samo nekoliko eura možete dobiti cjelovit proizvod (napominjemo vas da ne koristite besplatne VPN-ove, jer vam mogu prouzročiti veliki broj fatalnih problema, čime smo prečesto svjedočili).

Detaljnije o našem testu možete da pročitate u članku “Najbolji Disney plus VPN“. U njemu smo objasnili zašto smo izabrali baš ove VPN-ove kao najbolje za korištenje i kako su se pokazali u praksi.

Prednosti korištenja VPN-a

Pored toga što će vam odblokirati pristup SAD Disney plus, VPN vam omogućuje još veliki broj prednosti. Dvije koje ćemo ovom prilikom izdvojiti se tiču zaobilaženja internet cenzure i osiguranja privatnosti i sigurnosti na internetu.

Zaobilaženje geolokacijskih blokada

Već smo pomenuli TV prava. Kao i američki Disney plus, tako i ostali veliki streaming servisi, kao što su Netflix, Hulu, Amazon Prime i HBO ograničavaju svoje sadržaje po zemljama. I baš kao i SAD Disney +, tako i sve njihove biblioteke možete otključati uporabom VPN-a.

Ovo važi i za zemljopisna ograničenja koja nameću TV kanali ili streamovi. VPN vam omogućava i da gledate i Disney plus Hrvatska iz inozemstva, gdje god se nalazili.

gledajte američki disney plus

Sa druge strane, VPN će vam otključati i pristup web stranicama koje je blokirao pružalac internet usluga po nalogu administratora ili vladinih dužnosnika. Također, VPN vam daje pristup i poslužiteljima koji zaključavaju igranje multiplayer igara samo na određene regione (kao što je čest slučaj kod dalekoistočnih MMO).

Zaštita osobnih podataka

Svako povezivanje na internet sa sobom nosi sigurnosne rizike. Zbog toga je neophodno da svoje online aktivnosti skrijete od radoznalih očiju, jer vaši podaci mogu biti zloupotrijebljeni.

Instalacija VPN-a vam skriva IP adresu i podatke koje ona otkriva o vama. Također, pokretanjem VPN-a ćete enkriptovati sav vaš internetski saobraćaj i onemogućiti njegovo dešifriranje. Na posljetku, ukoliko koristite neki od VPN-ova sa naše liste koji imaju integriranu no-log opciju, vaše internet posjete neće biti bilježene i niko neće moći da prati vašu historiju pregledanja.

Sve ovo je naročito bitno ukoliko često koristite javne Wi-Fi mreže. Nažalost, ove mreže su veoma podložne hakerskim napadima zbog svoje ranjive arhitekture. Zbog toga je dodatni sloj zaštite neophodan ukoliko želite da sačuvate bitne podatke, kao što su lozinke ili PIN brojevi za pristup novčanim sredstvima.

Probajte ExpressVPN sad
Uštedi 49% samo do kraja lipanj 2024

Gledajte američki Disney plus: zaključak

SAD Disney plus nudi vrhunsku zabavu za cijelu porodicu. Pored serija i filmova zasnovanih na Disney likovima, imate mogućnost da pratite i zabavni sadržaj iz Marvelovog i Star Wars univerzuma, kao i najbolju Pixarovu ponudu, između ostalog.

Nažalost, to ima svoju cijenu. Naime, američki Disney plus možete pratiti samo ukoliko se nalazite na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država. Ili ukoliko iskoristite jedan mali trik i instalirate VPN.

Gledajte američki Disney plus pomoću ExpressVPN gdje god se nalazili, bez ikakvih ograničenja. Ovaj VPN vam omogućava brzu vezu i gledanje sadržaja u visokoj rezoluciji. Pored toga, korisnici dobivaju 30 dana probnog perioda, pri čemu su im sve opcije koje VPN nudi na raspolaganju. Praktički vas ništa ne košta da gledate SAD Disney + kad god to poželite, tako da nema razloga da ne isprobate ExpressVPN.

Ekrem

Ekrem, sa pozadinom u Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilište u Zagrebu, dobro poznaje VPN programe za online zaštitu. Kako je Cyber Sigurnost Inženjer, redovito se susreće s pitanjima vezanim uz internet i razumije kako se zaštititi. Njegov cilj je ponuditi čitateljima jednostavno razumljive i vrijedne informacije. Za sva pitanja, slobodno ga kontaktirajte na ekrem@privatnostonline.com.

Biće nam zadovoljstvo da čujemo vaše mišljenje.

Ostavite odgovor

Privatnostonline.com